Logo

Kamerbreed

  • 200
    Broadcasts
  • 265
    Followers
Now Playing:
Kamerbreed

NEXT AVAILABLE LIVE

Saturday, October 10

7:06 AM NPO Radio 1

All times in Eastern - Change Change | See all stations and times

PROGRAM INFORMATION

More information

Beide Kamervoorzitters en minister van BZK in Kamerbreed
Anouchka van Miltenburg, Ankie Broekers-Knol en minister Ronald Plasterk

Hoe staat de democratie ervoor? In Kamerbreed een gesprek met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Staten-Generaal komt de uitzending op 10 oktober live vanuit de Statenpassage van de Tweede Kamer.

Is een referendum een goed idee? Zijn politieke partijen nog wel van deze tijd? Hoe staat het met ‘de kloof’ tussen de politiek en de mensen in het land? Is ‘Brussel’ inmiddels niet belangrijker dan ‘Den Haag’? Hoe staat het met de plannen voor de verbouwing van het Binnenhof? Over deze en andere vragen gaat presentator Kees Boonman in gesprek met Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg, Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk.

Op 9 en10 oktober wordt het 200-jarig bestaan van de Staten-Generaal gevierd met een Open Huis van de gebouwen op het Binnenhof. Bezoekers kunnen in een rondleiding kennismaken met de politiek en het wetgevingsproces. Op 16 oktober is er een bijzondere Verenigde Vergadering van de Eerste en Tweede Kamer in de Ridderzaal.
Loading
Cancel
Done 100

Are you sure that you want to delete this?

Cancel Delete