Logo

Kamerbreed

  • 200
    Broadcasts
  • 280
    Followers
Now Playing:
Kamerbreed

NEXT AVAILABLE LIVE

Saturday, December 5

7:12 AM NPO Radio 1

All times in Eastern - Change Change | See all stations and times

PROGRAM INFORMATION

More information

Nieuws uit Kamerbreed 'Belgische toestanden in Nederland denkbaar' (ANP)
HILVERSUM - De situatie rond de terreurdreiging zoals die afgelopen week in België van kracht was, is in voorkomende gevallen ook in Nederland denkbaar. Dat zei minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. In en om Brussel sloten scholen, kantoren en winkels de deuren. Metro's reden niet en het leger werd ingezet om de stad te bewaken.
"We zitten nu op het op een na hoogste dreigingsniveau, als het verder stijgt dan is het niet ondenkbaar", aldus de bewindsman over de Belgische maatregelen. Volgens hem is niet uit te sluiten dat er in Nederland ook een terreuraanslag kan plaatsvinden. Om optimaal voorbereid te zijn vindt er wekelijks overleg plaats tussen de leiding van de politie, de legerleiding, veiligheidsdiensten en de betrokken vakministers.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In Kamerbreed zijn zaterdag Minister Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en de Tweede Kamerleden Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) en Remco Dijkstra (VVD) te gast. Kees Boonman praat met hen over de opvang van asielzoekers en over de klimaattop die komende week in Parijs begint.


Het kabinet maakte vrijdag afspraken met de gemeenten en provincies over de opvang, huisvesting, scholing en integratie van de nieuwe stroom asielzoekers. Zet dit akkoord zoden aan de dijk? En kan minister Plasterk hiermee onwillige gemeenten dwingen om mee te werken aan opvang van asielzoekers?


Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) is onder andere woordvoerder Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu. Zij zal de klimaatconferentie in Parijs bijwonen. GroenLinks wil dat daar bindende afspraken worden gemaakt over de terugdringing van de CO2 uitstoot. Ook voor het bedrijfsleven. Nederland moet daarom volgens GroenLinks alle kolencentrales sluiten.


Van Tongeren staat daarin lijnrecht tegenover Remco Dijkstra, w
Loading
Cancel
Done 100

Are you sure that you want to delete this?

Cancel Delete