Architectural Cafe-logo

Architectural Cafe

Art

"Архитектурно кафе" е подкаст, задвижван от любопитсво. Препоръчва се на вечно търсещи и жадни за нови знания хора. Може да съдържа интересни разговори и добро кафе.

"Архитектурно кафе" е подкаст, задвижван от любопитсво. Препоръчва се на вечно търсещи и жадни за нови знания хора. Може да съдържа интересни разговори и добро кафе.

Location:

Bulgaria

Description:

"Архитектурно кафе" е подкаст, задвижван от любопитсво. Препоръчва се на вечно търсещи и жадни за нови знания хора. Може да съдържа интересни разговори и добро кафе.

Language:

Bulgarian


Episodes

Предколеден

12/23/2019
Предколедният епизод, в който разбираме от къде се зараждат коледните базари. Вчера забравихме въпросите да ви ги споделим. Ето ги и тях: Може да слушате епизода в Spotify, Itunes, Stitcher, Overcast , TuneIn и на още много места.

Duration:00:11:23

Креативност

12/9/2019
Креативността е уникална за човечеството способност. Но какво всъщност е тя, ще разберем от проф. Катя Стойчева и Михаил Стефанов. Тук ще можете да намерите: Де Домие-Смит и творческото мислене книгата на проф. Стойчева; Мини Машини безплатната академия на Михаил Стефанов. А ето ги и въпросите, ако не сте ги запомнили: Може да слушате епизода в Spotify, Itunes, Stitcher, Overcast , TuneIn и на още много места.

Duration:01:28:00

Архитектурните медии

11/25/2019
Последният ни епизод от поредицата “Медиите и тяхното взаимодействие с архитектурата”. Гост ни е арх. Анета Василева, която ни разказа за архитектурните критици на XX век, за българската критика и гилдийната медия в архитектурата и за началото на българските архитектурни блогове. Поставяме и линкове за някой от темите, които засегнахме: WhatA Archdaily Наградата Притцкер Може да слушате епизода в Spotify, Itunes, Stitcher, Overcast , TuneIn и на още много места.

Duration:00:39:53

Дигиталните медии.

11/11/2019
В предния епизод разбрахме каква е разликата между медия и журналистика, благодарение на Велислава Попова. Засегнахме темата и за дигиталните медии, но в желанието ни да разберем повече решихме да направим този епизод. Гост ни е интернет гуруто Владимир Петков. А епизода е само час и половина.Обещаваме това да ни е най-дългия епизод Сайта с жълтите медии: https://euvsdisinfo.eu/ Може да слушате епизода в Spotify, Itunes, Stitcher, Overcast , TuneIn и на още много места.

Duration:01:25:50

Медиите и тяхното влияние.

10/29/2019
Епизод с гост Велислава Попова, главен редактор на „Дневник“. В него си говорим за нуждата от медии, какво е журналистика, обективните гледни точки и ремонта на ул. Иван Вазов. Може да слушате епизода в Spotify, Itunes, Stitcher, Overcast , TuneIn и на още много места.

Duration:01:11:34

Как една „утопия“ променя града ни.

10/14/2019
Епизод с гост Боян Бакърджиев от Спарк. В него си говорим за споделените автомобили, цялостна електромобилност и за „Тесла“. А ето и някои неща, които споменахме: Рекламата на VW: https://youtu.be/vY5jNv391rk Значението на ТИР: https://yhoo.it/2INtfTZ Първия електрически кораб: https://bit.ly/2oDGXSy Електрически багер: https://bit.ly/35sRkJs Може да слушате епизода в Спотифай, Айтюнс и Стичър.

Duration:01:10:49

Негово величество офисът…

9/30/2019
Епизод №1, в който си говорим с психолога Слави Стоев и архитекта Цветомир Павлов, за офис пространствата и как влияят те на хората. Защо хората се чувстват толкова прее… изморени на определени работни места? Защо имаме нужда от лично пространство? Mоже да слушате епизода и в Спотифай, Айтюнс и Стичър.

Duration:00:57:02

Трейлър

9/22/2019
„Архитектурно кафе“ е подкаст, задвижван от любопитство. Ние сме Нина Кръстева и Боян Табов. Започваме на 30 септември. До тогава може да ни следите в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм. Епизоди може да очаквате в Спотифай, Гугъл подкастс, Айтюнс и Стичър. За капак на всичко сме подготвили и една анкета, която ако я попълните ще ни е много полезно. Клик.