BRUZZ A LA CARTE-logo

BRUZZ A LA CARTE

Arts & Culture Podcasts >

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.
More Information

Location:

Belgium

Description:

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Twitter:

@bruzzbe

Language:

Dutch

Contact:

003226501065


Episodes

A La Carte met Elisabeth Mareels van Doucheflux

10/10/2019
More
Dit jaar staat Brussel Helpt volledig in het teken van Doucheflux! Elisabeth Mareels van doucheflux kwam tijdens A La Carte uitleggen wat ze juist doen én wat ze met de centjes van Brussel helpt gaan aanvangen.

Duration:00:25:44

A La Carte met Leo Timmers

10/9/2019
More
Gerenommeerd inderboekenauteur én tekenaar Leo Timmers kwam langs in A La Carte. Zijn nieuw prentenboek 'Waar is de draak' is net uit. Hoe komt hij aan inspiratie? Hoe lang duurt het om een kinderboek te maken en hoe zit het met het merk 'Leo Timmers'.

Duration:00:25:58

A La Carte met Ilke Cop

10/8/2019
More
Melina Verbeeck praat in deze A La Carte met modeontwerpster Ilke Cop. Over de Brusselse modescene, hoe je in het wereldje aan de bak komt én haar nieuwe passie, schilderkunst.

Duration:00:23:18

A La Carte met Elke Tiebout

10/7/2019
More
Melina Verbeeck praat in deze A La Carte met Elke Tiebout, ze is nog maar een week CEO van Abattoir en treed zo in in de voetsporen van haar vader en grootvader. Wat voor bedrijf is Abattoir anno 2019? Voor welke uitdagingen staan ze? En zullen er over 20 jaar nog dieren geslacht worden in Kuregem?

Duration:00:20:50

A La Carte met Guy Van Hengel

10/3/2019
More
Robert praat in deze A La Carte met Guy Van Hengel, in een vorig leven Brussels minister van begroting en financiën, tegenwoordig ondervoorzitter van het Brussels parlement. Wat vind hij van de nieuwe vlaamse regering? Krijgen we snel een federale? Hoe zit het in het Brussels parlement en wat heeft Guy Van Hengel met houtbewerking?

Duration:00:20:43

A La Carte met Dirk Vermaelen

10/2/2019
More
Dirk Vermaelen, artistiek directeur van Europalia Romania was te gast in A La Carte. Een gesprek over de mooie Brancusi tentoonstelling in Bozar, de Roemeense cultuur en de werking van Europalia. En wat is eigenlijk de link tussen Boekarest en Parijs?

Duration:00:21:08

A La Carte met Ann Brusseel

10/1/2019
More
In deze A La Carte praat Robert Esselinckx met Ann Brusseel, ex-politica voor Open-VLD en sinds augustus 2018 directeur van Erasmushogeschool Brussel. Hoe kijkt ze terug op haar eerste jaar als directeur én voor welke uitdagingen staat de hogeschool?

Duration:00:19:50

A La Carte met Pauwel De Buck

9/26/2019
More
Margot Otten en Robbe Petitjean praten in deze A La Carte met Pauwel De Buck, geluidskunstenaar en muzikant, én een van de drijvende krachten achter KRAAK. KRAAK is een safe haven voor muziek die buiten de lijntjes kleurt. Avant-Garde, Alternatief of Off-stream - dat zijn allemaal termen die je er voor zou kunnen gebruiken. Maar je mag het ook gewoon 'muziek' noemen.

Duration:00:18:49

A La Carte met Michael De Cock

9/25/2019
More
Acteur en regisseur Michael De Cock is hoofd van KVS, de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. In deze A La Carte praat hij met Margot Otten over de missie en het nieuwe seizoen van KVS, en de rol die KVS als Vlaams stadstheater heeft in de hoofdstad.

Duration:00:22:11

A La Carte met Tine Declerck

9/24/2019
More
Tine Declerck werkt bij Toestand. Ze kwam in deze A La Carte praten over 'Ramène ta culotte', een festival over de vrouw in de publieke ruimte. Een zeer interessant gesprek met Tine Declerck en Margot Otten.

Duration:00:22:26

A La Carte met Sofie Ferauge

9/23/2019
More
In deze A La Carte praten Margot Otten en Robbe Petitjean met Sofie Ferauge. Sofie is studente aan de VUB, en daar ook ondervoorzitster van de studentenraad. Een gesprek over het studentenleven, en hoe het te leiden.

Duration:00:18:42

40 jaar AB: 'Ik werk nog altijd met plezier'

9/20/2019
More
De AB wordt 40 en BRUZZ viert mee. Deze week krijg je elke dag een interview met iemand voor wie de muziektempel een tweede thuis is. Deze vrijdag: Eric Meersmans. Hij is verantwoordelijke voor de bars in AB.

Duration:00:05:18

40 jaar AB: 'Alles wat ik nu kan doen als fotograaf heb ik aan de AB te danken'

9/20/2019
More
De AB wordt 40 en BRUZZ viert mee. Deze week krijg je elke dag een interview met iemand voor wie de muziektempel een tweede thuis is. Deze donderdag: Damon De Backer. Hij was twee seizoenen huisfotograaf voor de Ancienne Belgique.

Duration:00:05:26

A La Carte met Ischa Lambrechts

9/19/2019
More
Filip De Rycke sprak in deze A La Carte met Ischa Lambrechts. Mobiliteitsadviseur bij het BECI, zeg maar de Brusselse kamer van koophandel. De ideale gast om het in de laatste mobiliteitsspecial van A La Carte te hebben over de toekomst van het personenvervoer in Brussel!

Duration:00:24:52

40 jaar AB: 'Als een concert het niet goed doet heb ik hartzeer'

9/18/2019
More
De AB wordt 40 en BRUZZ viert mee. Deze week krijg je elke dag een interview met iemand voor wie de muziektempel een tweede thuis is. Deze woensdag: Kurt Overbergh, artistiek directeur & programmator. Hij vertelt over zijn eerste successen en mislukkingen.

Duration:00:08:04

A La Carte met Frederik Depoortere

9/18/2019
More
Filip De Rycke praat in deze A La Carte met Frederik Depoortere. Frederik is fietsmanager bij het Brussels gewest. Maar wat doet een fietsmanager juist? En voor welke uitdagingen staat hij?

Duration:00:21:23

40 Jaar AB: 'Het ongrijpbare van live muziek blijft elke dag de trigger'

9/17/2019
More
De AB wordt 40 en BRUZZ viert mee. Deze week krijg je elke dag een interview met iemand voor wie de muziektempel een tweede thuis is. Deze dinsdag: Peter Deckers. Hij is content manager bij AB en is onder andere verantwoordelijk voor de opname van optredens en sessies. Zo kwamen ook Selah Sue en Max Colombie in hun begindagen bij hem langs in de AB studio.

Duration:00:09:04

A La Carte met Elke Van Den Brandt

9/17/2019
More
Elke Van den Brandt is Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid in de regering Vervoort III, ze praat in deze A La Carte met Filip De Rycke. Over fietsveiligheid en het nieuwe mobiliteitsplan dat op tafel ligt.

Duration:00:21:44

40 Jaar AB: Jari Demeulemeester en Dirk De Clippeleir

9/16/2019
More
De AB wordt 40 en BRUZZ viert mee. Deze week krijg je elke dag een interview met iemand voor wie de muziektempel een tweede thuis is. Deze maandag: Jari Demeulemeester en Dirk De Clippeleir. De eerste en de huidige directeur van de Ancienne Belgique.

Duration:00:12:24

A La Carte met Ann Van Parys

9/16/2019
More
Filip De Rycke praat in deze A La Carte met Ann Van Parys, busschaufeur bij de MIVB sinds 2018. Daarvoor werkte ze bij De Lijn. "Buschauffeur zijn is zeker niet evident, zeker als je voor het eerst start zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Maar eens je het onder de knie hebt, is het aangenaam. Je hebt een bepaalde vrijheid in deze job maar draagt ook een grote verantwoordelijkheid. En die combinatie maakt het net boeiend."

Duration:00:23:02