BRUZZ A LA CARTE-logo

BRUZZ A LA CARTE

Arts & Culture Podcasts >

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.
More Information

Location:

Belgium

Description:

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Twitter:

@bruzzbe

Language:

Dutch

Contact:

003226501065


Episodes

A La Carte met Danny Vileyn

1/27/2020
More
Danny Vileyn is al 30 jaar journalist in Brussel, ooit voor Het Nieuwsblad maar de laatste jaren voor BRUZZ (en het vroegere Brussel Deze Week). Hoe heeft hij Brussel de afgelopen 30 jaar zien veranderen? Traag maar gestaag zo blijkt!

Duration:00:31:24

A La Carte met Nisma Alaklouk en Desirée Custers

1/23/2020
More
Nisma Alaklouk schreef het boek ‘Brusselse vrouwen’, een roman over 5 vrouwen in Brussel met Arabische achtergrond. Hoe gaan ze om met de culturele verschillen én gelijkenissen? Desiree Custers vertaalde het boek naar het Nederlands, geen makkelijke opdracht.

Duration:00:22:09

A La Carte met Sophie Buysse

1/22/2020
More
Van opleiding is ze juriste, ze heeft in een verleden ook nog zang gestudeerd op het conservatorium maar tegenwoordig is Sophie Buysse vooral bezig met Debateville. Dat zijn debatavonden waarmee ze jonge Brusselse ketten wil leren debateren! De kunst van het schaken met taal. Waarom? En hoe gaat het in z'n werk? Je ontdekt het tijdens deze A La Cart.

Duration:00:22:04

A La Carte met Amor Mistiaen

1/21/2020
More
Amor is de Velofixer en de Velofixer is Amor! Opgericht in 2011 om deur aan deur fietsen te herstellen én ondertussen uitgegroeid tot de grootste fietsenwinkel van Brussel. Onlangs kreeg velofixer zelfs de prijs voor 'nationale fietswinkel van het jaar' op de BeBike Awards. Een beloning voor al het harde werk. Wat zijn de plannen nog met Velofixer? Volgt er een expansie naar andere steden?

Duration:00:20:49

A La Carte met Thomas Devos

1/20/2020
More
Thomas Devos is coördinator van het straathoekwerk bij stadslabo JES. Welzijnsgericht straathoekwerk met focus op jongeren, wat is dat juist en hoe begin je er aan in Brussel? JES spreekt niét over 'probleemwijken' maar gewoon over onze wijken en is in Brussel actief in o.a. de Anneessenswijk, laag-molenbeek en Anderlecht. Hoe het met de jongeren én Thomas en zijn collega's gaat ontdek je in deze A La Carte.

Duration:00:24:14

A La Carte met Guido Gryseels (Africa Museum)

1/16/2020
More
Guido Gryseels is al 19 jaar lang directeur van het Africa Museum in Tervuren, dat de laatste jaren compleet getransformeerd is. Werkt de nieuwe strategie en visie van het museum? Begrijpt hij de kritiek? En hoe ziet de toekomst er uit voor het museum?

Duration:00:21:16

A La Carte met Hyun Lories

1/15/2020
More
Hyun Lories is jeugdwerker en regisseur. Je kan 'm misschien kennen van z'n videoclips voor o.a. Le 77, K1D, Zwangere Guy en Blu Samu. En die laatste maakt binnenkort haar acteurdebuut in zijn nieuwe kortfilm, 'Zick Zack'. De film is klaar, misschien wel door jouw steun, want met crowdfunding. Er breken spannende tijden aan voor Hyun, wat gaat het publiek van z'n film vinden?

Duration:00:22:45

A La Carte met Gerd Hendrickx

1/14/2020
More
Film, theater, tentoonstellingen, concerten en dans? In Brussel? Gerd Hendrickx tipt! Deze week komt de nieuwe BRUZZ Select uit, dé Brusselse cultuurtips voor de komende 6 maanden. In deze A La Carte krijg je een selectie van de selectie, door cultuurchef Gerd Hendrickx.

Duration:00:19:30

A La Carte met Els Ampe

1/13/2020
More
Els Ampe ìs na haar studies in Brussel blijven plakken en vind het hier wel fijn, na 15 jaar in het Brussels parlement zetelt ze nu in het Vlaamse. Hoe verschillend is dat? En dan is er natuurlijk ook haar gooi naar het voorzittersschap van de Open VLD. Hoe schat ze haar kansen in? Je komt het te weten in deze A La Carte.

Duration:00:18:34

A La Carte met Serine Ayari

1/9/2020
More
Serine Ayari is een Vilvoordse die scoort in het buitenland! Ze is nog niet zo lang bezig als stand-up comedian maar speelde al in Frankrijk en New York, en binnenkort is er de premiere van haar eerste zaalshow, in de Arenberg in Antwerpen.

Duration:00:18:38

A La Carte met Raf Custers

1/8/2020
More
Raf Custers is onderzoeker, journalist én dramaturg bij het Brussels Brecht-Eislerkoor. Met 'Melancholie aan de vijf blokken (waarom revolteren ze niet?' hebben ze een stuk gemaakt over de woonblokken aan de papenvest. Die blokken verdwijnen na 55 jaar. Wat gaat er met de bewoners gebeuren? En... waarom revolteren ze niet?

Duration:00:22:00

A La Carte met Guy Gypens

1/7/2020
More
Guy Gypens was zes jaar lang directeur van het Kaaitheater, dat hij inruilde voor KANAL- Centre Pompidou. Hoe gaat hij daar de afdeling podiumkunsten leiden en hoe ziet hij de Brusselse kanaalzone verder evoluëren?

Duration:00:25:49

A La Carte met Freddy Vandecasserie

1/6/2020
More
Freddy Vandecasserie heeft een onvoorwaardelijke liefde voor de keuken. Jarenlang was hij chef in het legendarische 'La Villa Lorraine', dat in zijn gloriedagen drie Michelinsterren op zijn palmares kon schrijven. Officieel is Freddy Vandecasserie op pensioen, maar stoppen met werken? Dat zit er nog lang niet in!

Duration:00:20:18

A La Carte met Linda Van Waesberge

12/19/2019
More
Linda Van Waesberge is styliste en Brussels modeicoon. Ze stond mee aan de wieg van de heropleving van de Dansaertstraat als Brusselse fashion avenue. Sinds een jaar woont ze in Oostende. Mist ze Brussel? En hoe kijkt Linda naar 2020?

Duration:00:23:21

A La Carte met Astrid Haerens

12/18/2019
More
In 2017 debuteerde Astrid Haerens met de roman 'Stadspanters'. Ze is oorspronkelijk afkomstig van de westhoek en trok onlangs terug naar de dorpen uit haar jeugd voor het project 'Iedereen Dichter'. Verhalen uit de stille westhoek, in dichtvorm verzameld in een film én op de mooie website iedereendichter.be.

Duration:00:20:44

A La Carte met Michel Maus

12/17/2019
More
Michel Maus is professor fiscaal recht aan de VUB. Hoe werkt ons belanstingsysteem? Werkt ons belastingsysteem wel? En wat gebeurt er met uw belastinggeld, als Brusselaar? Allemaal vragen waarop je in deze A La Carte een antwoord krijgt!

Duration:00:22:46

A La Carte met Marka

12/16/2019
More
Een belpop icoon op bezoek! Marka was bassist bij Allez Allez én heeft ook een mooie solo carriere. Tegenwoordig kennen we hem ook als de papa van Roméo Elvis en Angèle. Hoe was zijn 2019?

Duration:00:21:54

A La Carte met Peter Vermeersch

12/12/2019
More
Peter Vermeersch is slavist, politiek wetenschapper én schrijver. Op een dag kreeg hij een oproepbrief om in een volksjury te gaan zetelen. Zijn ervaringen in de volksjury pende hij neer in het boek 'Aantekeningen bij een moord', waarin ook het Brussels justietiepaleis een grote rol speelt.

Duration:00:24:43

A La Carte met Souria Cheurfi

12/11/2019
More
Souria is sinds een maand of 6 'editor in chief' bij VICE Belgium, dat wil zoveel zeggen als hoofdredactrice. Hoe kiest VICE z'n onderwerpen? Waar hechten ze belang aan? En hoe verhouden ze zich tot Brussel, waar ook hun hoofdkantoor ligt?

Duration:00:23:38

A La Carte met Heidi De Pauw

12/10/2019
More
Heidi De Pauw is CEO van Child Focus, een organisatie die ook in 2019 nog steeds erg belangrijk is. Hoe zit het eigenlijk met kinderrechten in Brussel en Belgie? Gaat het de goeie kant uit?

Duration:00:20:57