BRUZZ A LA CARTE-logo

BRUZZ A LA CARTE

Arts & Culture Podcasts

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Location:

Belgium

Description:

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Twitter:

@bruzzbe

Language:

Dutch

Contact:

003226501065


Episodes

A La Carte met Luc Nowé

2/17/2020
Vroeger was er helemaal niks voor muzikanten, geen ondersteuning, geen omkadering. Daar bracht Luc Nowé in 2000 verandering in, toen richtte hij Poppunt op. 20 jaar later is Poppunt klaar voor de volgende grote stap, een naamsverandering. Poppunt is dood, leve VI.BE! Waarom? En hoe ziet de toekomst van VI.BE er uit?

Duration:00:24:05

A La Carte met Rik Van Puymbroeck

2/13/2020
Rik van Puymbroeck is journalist bij De Tijd én meesterverteller, een titel die hij nu al 2 keer mocht dragen, van de Stichting Verhalende Journalistiek in Nederland. Hoe gaat hij te werk als journalist?

Duration:00:20:33

A La Carte met Griet Steyaert

2/12/2020
Griet Steyaert is kunsthistorica en restaurateur, en in die functie werkte ze mee aan de 8 jaar durende restauratie van het Lam Gods! Hoe is het om te restaureren? Waarom is het Lam Gods zelfs in 2020 nog relevant? Je ontdekt het in deze A La Carte!

Duration:00:20:06

A La Carte met Eric Laureys

2/11/2020
Eric Laureys was in een verleden journalist bij BRUZZ maar is tegenwoordig coördinator communicatie bij het Vlaams Parlement. Wat doet hij daar juist en hoe belangrijk is zijn werk daar?

Duration:00:19:03

Bruxsels Talks: a radio show of the future

2/11/2020
Hoe ziet Brussel er in 2030 uit? BrusselAvenir kijkt in de toekomst. Met hun eerste Bruxsels Talks-show schetst het burgerplatform een beeld van hoe onze hoofdstad de transitie naar een inclusieve en duurzame samenleving heeft gemaakt. Hoe dat klinkt kan je nu ook beluisteren in de podcast. Want na een intensieve zoektocht met burgers, ondernemers en experten maken ze een beeld van hoe die toekomst er zou kunnen of moeten uitzien. Het resultaat daarvan was al te volgen in een live talk show...

Duration:01:30:02

A La Carte met Seppe Terryn

2/10/2020
Seppe Terryn is ingenieur en onderzoeker aan de VUB. Hij doet onderzoek naar polymeren die zichzelf kunnen herstellen. Dat kan handig zijn voor zelfherstellende robots! Komt er een robot apocalypse aan of gaat het allemaal wel meevallen?

Duration:00:20:26

A La Carte met Dirk Van Raemdonck

2/6/2020
Dirk Van Raemdonck is al een hele tijd hoofd verpleegkunde bij het UZ Brussel. Een leuke job, vind 'ie zelf, en meer mensen mogen dat vinden want ze zijn bij het UZ op zoek naar heel wat nieuwe collega's. Hoe is de verpleegkunde veranderd in de afgelopen jaren?

Duration:00:20:02

A La Carte met Danja Cauwbergs

2/5/2020
Danja Cauwbergs is de helft van het kunstenaarsduo Kadanja, samen met Sander Tas. Op 6 februari 2020 openen ze de expo 'Qarton' in 'Qartier', de nieuwe kunst espace onder het premetrostation Beurs. Een expo en bijhorende reeks performances rond hét recyclagemateriaal bij uitstek, karton! Is ze er klaar voor?

Duration:00:21:28

A La Carte met Marjan Justaert

2/4/2020
Marjan Justaert schreef voor De Standaard een reeks over Brusselse vrouwen en hun belang voor de stad. Een 'tour de femmes'! Binnenkort verhuist De Standaard ook naar Brussel, zijn ze daar klaar voor?

Duration:00:24:32

A La Carte met Gwen Dubois

2/3/2020
Gwen Dubois, beter bekend als 'Gwentibold' is interieurarchitecte. Ze werkt voor particulieren of bedrijven en heeft een echt 'oog' dat ze niét uit kan schakelen.

Duration:00:21:52

A La Carte met Edouard Vermeulen

1/30/2020
Edouard Vermeulen nam in 1985 het modehuis Natan over, dat bestond al sinds de jaren 30 maar kreeg onder Vermeulen een nieuwe impuls. Hij ontwierp onder andere de trouwjurk voor, toen nog, Prinses Mathilde én opende recent z'n 8e winkel, in Parijs. Hoe gaat het met Natan, in deze wereld vol 'fast fashion'?

Duration:00:23:11

A La Carte met Karen Corrigan

1/29/2020
15 jaar geledne richtte Karen Corrigan het reclame en marketing-bureau 'Happiness' op, inmiddels een zeer succesvol bureau. Hoe gaat het met de reclamesector, nu de social media zo groot is?

Duration:00:22:51

A La Carte met Bart Van Mulders

1/28/2020
Bart Van Mulders komt oorspronkelijk uit de IT wereld maar richtte na de verkiezingen van 26 mei het platform 'ETHIQ.be' op. Géén politieke partij, wél een denktank die nadenkt over het België van de toekomst. En dat is volgens Van Mulders een België met 9 provincies, zonder taalgrens. Meer macht dus naar de provincies, hoe gaat zoiets in z'n werk? En wat is de rol van Brussel in zijn plan?

Duration:00:23:09

A La Carte met Danny Vileyn

1/27/2020
Danny Vileyn is al 30 jaar journalist in Brussel, ooit voor Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, maar de laatste jaren voor BRUZZ (vroeger Brussel Deze Week). Hoe heeft hij Brussel de afgelopen 30 jaar zien veranderen? Traag maar gestaag, zo blijkt!

Duration:00:31:24

A La Carte met Nisma Alaklouk en Desirée Custers

1/23/2020
Nisma Alaklouk schreef het boek ‘Brusselse vrouwen’, een roman over 5 vrouwen in Brussel met Arabische achtergrond. Hoe gaan ze om met de culturele verschillen én gelijkenissen? Desiree Custers vertaalde het boek naar het Nederlands, geen makkelijke opdracht.

Duration:00:22:09

A La Carte met Sophie Buysse

1/22/2020
Van opleiding is ze juriste, ze heeft in een verleden ook nog zang gestudeerd op het conservatorium maar tegenwoordig is Sophie Buysse vooral bezig met Debateville. Dat zijn debatavonden waarmee ze jonge Brusselse ketten wil leren debateren! De kunst van het schaken met taal. Waarom? En hoe gaat het in z'n werk? Je ontdekt het tijdens deze A La Cart.

Duration:00:22:04

A La Carte met Amor Mistiaen

1/21/2020
Amor is de Velofixer en de Velofixer is Amor! Opgericht in 2011 om deur aan deur fietsen te herstellen én ondertussen uitgegroeid tot de grootste fietsenwinkel van Brussel. Onlangs kreeg velofixer zelfs de prijs voor 'nationale fietswinkel van het jaar' op de BeBike Awards. Een beloning voor al het harde werk. Wat zijn de plannen nog met Velofixer? Volgt er een expansie naar andere steden?

Duration:00:20:49

A La Carte met Thomas Devos

1/20/2020
Thomas Devos is coördinator van het straathoekwerk bij stadslabo JES. Welzijnsgericht straathoekwerk met focus op jongeren, wat is dat juist en hoe begin je er aan in Brussel? JES spreekt niét over 'probleemwijken' maar gewoon over onze wijken en is in Brussel actief in o.a. de Anneessenswijk, laag-molenbeek en Anderlecht. Hoe het met de jongeren én Thomas en zijn collega's gaat ontdek je in deze A La Carte.

Duration:00:24:14

A La Carte met Guido Gryseels (Africa Museum)

1/16/2020
Guido Gryseels is al 19 jaar lang directeur van het Africa Museum in Tervuren, dat de laatste jaren compleet getransformeerd is. Werkt de nieuwe strategie en visie van het museum? Begrijpt hij de kritiek? En hoe ziet de toekomst er uit voor het museum?

Duration:00:21:16

A La Carte met Hyun Lories

1/15/2020
Hyun Lories is jeugdwerker en regisseur. Je kan 'm misschien kennen van z'n videoclips voor o.a. Le 77, K1D, Zwangere Guy en Blu Samu. En die laatste maakt binnenkort haar acteurdebuut in zijn nieuwe kortfilm, 'Zick Zack'. De film is klaar, misschien wel door jouw steun, want met crowdfunding. Er breken spannende tijden aan voor Hyun, wat gaat het publiek van z'n film vinden?

Duration:00:22:45