BRUZZ A LA CARTE-logo

BRUZZ A LA CARTE

Arts & Culture Podcasts

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Location:

Belgium

Description:

Eén centrale gast en een interviewer. Maar jìj stelt de vragen. Dat is het format van A La Carte. Vier interviewers staan hier voor klaar: Robert Esselinckx, Melina Verbeeck, Margot Otten en Filip De Rycke. Zij leggen afwisselend een week lang de gasten op de rooster. Robbe Petitjean leidt als presentator alles in goede banen.

Twitter:

@bruzzbe

Language:

Dutch

Contact:

003226501065


Episodes

A La Carte met Doaa Azawi en Ruth Van Mechelen (Cinemaximiliaan)

2/20/2020
Cinemaximiliaan is ooit begonnen met filmvertoningen voor nieuwkomers in het Maximiliaanpark. Ondertussen is het veel meer dan dat. Het is een huis in de Manchesterstraat in Molenbeek waar mensen met verschillende culturen samenkomen. Doaa en Ruth van Cinemaximiliaan kwamen de werking uitleggen, en voor Doaa was het meteen ook haar examen Nederlands!

Duration:00:21:18

A La Carte met Patrick Deboosere

2/19/2020
Demograaf Patrick Deboosere schreef het boek 'Lang leve de vergrijzing', waarin hij op zoek gaat naar de achtergrond van en oplossingen voor de pensioenkwestie. Want, misschien moeten we het allemaal wat minder negatief bekijken? Is het feit dat we steeds ouder worden niet eerder iets om te vieren?

Duration:00:22:14

A La Carte met Rina Mushonga

2/18/2020
Rina Mushonga is muzikante en regisseuse. Samen met het collectief WANP (We Are Not People) schreef ze het coming of age verhaal 'Solomon x Sheba', over twee jonge derdegeneratiemigranten. Hoe begin je aan zoiets? Hoe heeft ze haar eigen ervaringen in het stuk verwerkt?

Duration:00:21:30

A La Carte met Luc Nowé

2/17/2020
Vroeger was er helemaal niks voor muzikanten, geen ondersteuning, geen omkadering. Daar bracht Luc Nowé in 2000 verandering in, toen hij Poppunt oprichtte. 20 jaar later is Poppunt klaar voor de volgende grote stap, een naamsverandering. Poppunt is dood, leve VI.BE! Waarom? En hoe ziet de toekomst van VI.BE er uit?

Duration:00:24:05

A La Carte met Rik Van Puymbroeck

2/13/2020
Rik van Puymbroeck is journalist bij De Tijd én meesterverteller, een titel die hij nu al 2 keer mocht dragen, van de Stichting Verhalende Journalistiek in Nederland. Hoe gaat hij te werk als journalist?

Duration:00:20:33

A La Carte met Griet Steyaert

2/12/2020
Griet Steyaert is kunsthistorica en restaurateur, en in die functie werkte ze mee aan de acht jaar durende restauratie van Het Lam Gods van Van Eyck! Hoe is het om met zo veel precisie te restaureren? Waarom is het schilderij in 2020 nog relevant?

Duration:00:20:06

A La Carte met Eric Laureys

2/11/2020
Eric Laureys was ooit journalist bij BRUZZ en werkte ook voor staatssecretaris Bianca Debaets. Vandaag is hij coördinator communicatie bij het Vlaams Parlement. Wat doet hij daar juist en hoe belangrijk is zijn werk daar?

Duration:00:19:03

Bruxsels Talks: a radio show of the future

2/11/2020
Hoe ziet Brussel er in 2030 uit? BrusselAvenir kijkt in de toekomst. Met hun eerste Bruxsels Talks-show schetst het burgerplatform een beeld van hoe onze hoofdstad de transitie naar een inclusieve en duurzame samenleving heeft gemaakt. Hoe dat klinkt kan je nu ook beluisteren in de podcast. Want na een intensieve zoektocht met burgers, ondernemers en experten maken ze een beeld van hoe die toekomst er zou kunnen of moeten uitzien. Het resultaat daarvan was al te volgen in een live talk show...

Duration:01:30:02

A La Carte met Seppe Terryn

2/10/2020
Seppe Terryn is ingenieur en onderzoeker aan de VUB. Hij doet onderzoek naar polymeren die zichzelf kunnen herstellen. Dat kan handig zijn voor zelfherstellende robots! Komt er een robot apocalypse aan of zal het allemaal wel meevallen?

Duration:00:20:26

A La Carte met Dirk Van Raemdonck

2/6/2020
Dirk Van Raemdonck is al een hele tijd hoofdverpleegkundige bij het UZ Brussel. Een leuke job, vindt hij zelf, want er heerst een fijne werksfeer. Hoe is zijn job en de verpleegkunde veranderd in de afgelopen jaren?

Duration:00:20:02

A La Carte met Danja Cauwbergs

2/5/2020
Danja Cauwbergs is de helft van het kunstenaarsduo Kadanja, samen met Sander Tas. Op 6 februari 2020 openen ze de expo 'Qarton' in 'Qartier', de nieuwe kunstruimte onder het premetrostation Beurs. Een expo en bijhorende reeks performances rond hét recyclagemateriaal bij uitstek, karton!

Duration:00:21:28

A La Carte met Marjan Justaert

2/4/2020
Marjan Justaert schreef voor de krant De Standaard een reeks over Brusselse vrouwen en hun belang voor de stad. Een 'tour de femmes'! Binnenkort verhuist De Standaard ook naar Brussel, zijn ze daar klaar voor?

Duration:00:24:32

A La Carte met Gwen Dubois

2/3/2020
Gwen Dubois, beter bekend als 'Gwentibold' is interieurarchitecte. Ze werkt voor particulieren of bedrijven en kan haar 'oog' om dingen mooier te maken, moeilijk uitschakelen.

Duration:00:21:52

A La Carte met Edouard Vermeulen

1/30/2020
Edouard Vermeulen nam in 1985 het modehuis Natan over. Dat bestond al sinds de jaren 30 maar kreeg onder hem een nieuwe impuls. Hij ontwierp onder andere de trouwjurk voor, toen nog, Prinses Mathilde én opende recent zijn achtste winkel, in Parijs. Hoe gaat het met Natan, in deze wereld vol 'fast fashion'?

Duration:00:23:11

A La Carte met Karen Corrigan

1/29/2020
Vijftien jaar geleden richtte Karen Corrigan het reclame- en marketingbureau 'Happiness' op, inmiddels een zeer succesvolle speler in de reclamewereld. Hoe is het gesteld met de reclamesector, nu social media zo 'big' zijn?

Duration:00:22:51

A La Carte met Bart Van Mulders

1/28/2020
Bart Van Mulders komt oorspronkelijk uit de IT-wereld maar richtte na de verkiezingen van 26 mei het platform 'ETHIQ.be' op. Géén politieke partij, wél een denktank die nadenkt over het België van de toekomst. En dat is volgens Van Mulders een België met provincies, zonder taalgrens. Maar hoe gaat zoiets precies in z'n werk? En wat is de rol van Brussel in zijn plan?

Duration:00:23:09

A La Carte met Danny Vileyn

1/27/2020
Danny Vileyn is al dertig jaar journalist in Brussel. Hij schreef ooit voor Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, maar de laatste jaren voor het magazine van BRUZZ (vroeger Brussel Deze Week). Hoe heeft hij Brussel in al die jaren zien veranderen? Traag maar gestaag, zo blijkt!

Duration:00:31:24

A La Carte met Nisma Alaklouk en Desirée Custers

1/23/2020
Nisma Alaklouk schreef het boek ‘Brusselse vrouwen’, een roman over vijf vrouwen in Brussel met een link naar de Arabische wereld. Hoe gaan ze om met de culturele verschillen én gelijkenissen? Desiree Custers vertaalde het boek naar het Nederlands.

Duration:00:22:09

A La Carte met Sophie Buysse

1/22/2020
Ze is juriste en studeerde ooit ook nog zang, maar nu zet Sophie Buysse haar schouders onder het nieuwe project Debateville. Daarmee wil ze Brusselse ketten leren debatteren! De kunst van het schaken met taal. Waarom?

Duration:00:22:04

A La Carte met Amor Mistiaen

1/21/2020
Amor is de Velofixer en de Velofixer is Amor! Opgericht in 2011 om deur aan deur fietsen te herstellen én ondertussen uitgegroeid tot de grootste fietsenwinkel van Brussel. Onlangs kreeg velofixer zelfs de prijs voor 'nationale fietswinkel van het jaar' op de BeBike Awards. Een beloning voor al het harde werk. Wat zijn de plannen nog met Velofixer? Volgt er een expansie naar andere steden?

Duration:00:20:49