Cinema Brewers-logo

Cinema Brewers

Arts & Culture Podcasts >

Listen to Finbarr en Martijn talk about beer, and the meaning om life.

Listen to Finbarr en Martijn talk about beer, and the meaning om life.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Listen to Finbarr en Martijn talk about beer, and the meaning om life.

Language:

Dutch


Episodes

Identiteit

5/18/2019
More
Na een korte afwezigheid is hij er weer. Finbarr gaat over identiteit in een praatkick podcast. Zijn ‘rechts-heid’ doet hem links stemmen links. Wanneer ben je beter dan de ander? Hoe zit het met de Hutu’s en Tutsi’s? Uitslag van de DNA test. Maar ook... The post Identiteit appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:41:41

Menno Olivier – Brouwerij de Molen

4/7/2019
More
Menno, de voormalig eigenaar van Brouwerij de Molen, doet een boekje open over z’n hartaanval en beschrijft het leven ervoor en erna. Door velen beschreven als: “Halfgod van de bierwereld” beschrijft zijn idee van de brewpub op vrijdag, maar na het winnen van een Engelse prestigieuze bierprijs, ging... The post Menno Olivier – Brouwerij de Molen appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:01:00:53

Martin Koolhoven

3/20/2019
More
Wat er allemaal mis is met de Nederlandse film? Regisseur Martin Koolhoven vertelt! Over de film die zijn liefde voor cinema deed ontvlammen. Over de inspiratie die hij als gevangenisbewaarder opdeed voor zijn filmBrimstone. En over Hollywood: ‘gewoon een klotesysteem’. The post Martin Koolhoven appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:01:36:25

Thomas van der Ree over Willem Holleder

3/4/2019
More
Na het schaakspel van woorden van de Hero’s Journey, waarin geplaatste meesterzetten vertoond werden is het dit keer aan Thomas van der Ree! Hij gaat in op zijn serie over Holleder, het is het verhaal van Astrid. Hoe schrijf en draai je een serie terwijl... The post Thomas van der Ree over Willem Holleder appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:01:23:08

The Hero’s Journey deel 2

2/17/2019
More
Belandt Finbarr in de greppel? Dramatic irony, negative action en wat doet kunst nou eigenlijk precies? The post The Hero’s Journey deel 2 appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:53:47

The Hero’s journey deel 1

2/10/2019
More
MacGuffin, rites of passage en papieren Mango tassen in Dublin. Met George Lucas, Francis Ford Coppola en Steven Spielberg en vele andere Hollywood-beroemdheden bevinden jullie je in goed gezelschap als het gaat om het toepassen van de hero’s journey. Het is een krachtige methode waarvan... The post The Hero’s journey deel 1 appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:44:58

DE waarheid

2/4/2019
More
Aflevering 14, met daarin een writer’s block, DE waarheid over een mislukte bierproeverij, Federico Fellini, en een vreemd verzoek van Matthijs. The post DE waarheid appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:23:37

Jasper Krabbe schildert met woorden

1/27/2019
More
Jasper Krabbe schetst hoe het zover is gekomen; weer een duo interview met Finbarr en Martijn. Ze reizen de wereld over in kunstvoorbeelden. Jasper’s jeugd: USA (groep amsterdamse jongen uit zuid) bereiden hun nachtelijke werk voor; de wereld van graffiti en street art. Eye Filmmuseum... The post Jasper Krabbe schildert met woorden appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:01:29:30

Hanneke Groenteman en nervositeit

1/21/2019
More
Finbarr krijg les over hoe een goed interview te doen van Hanneke Groenteman. Hij wordt bevestigd in nieuwsgierigheid. En waarom is deze podcast? Ego? Wie luistert er eigenlijk? En maakt het uit? Nooit vragen naar de overtreffende trap! Hanneke zoekt het listige in Finbarr, stop het... The post Hanneke Groenteman en nervositeit appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:01:19:00

Slechte mensen

1/6/2019
More
Finbarr droogt op na de Kerstdagen met alcoholvrij bier en gaat aan de slag met anti helden waaronder bijvoorbeeld Walter White van Breaking Bad. Het begrip voor kwade mensen is groter dan je denkt! En een prachtig cadeau van Martijn. Goed en kwaad is door... The post Slechte mensen appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:44:13

Rick Kempen over leven

12/30/2018
More
Martijn en Finbarr duiken de diepte in met Rick Kempen, dé bier connaisseur / sommelier, en het bier-geweten van Bier en Co. Ontdek de complexe lagen van zijn bruisende leven met moeilijke vragen en makkelijke antwoorden en andersom. Wat er de revue passeert: Biertap kampioen,... The post Rick Kempen over leven appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:01:37:15

Vanessa Henneman in het kunstenaarsgezin

12/23/2018
More
Een interview met top talent agent Vanessa Henneman: hoe is het om op te groeien in een kunstenaarsgezin? #metoo komt aan bod, hoe maken we de Nederlandse film beter? En over het bootje van grote liefde Daniel Boissevain. The post Vanessa Henneman in het kunstenaarsgezin appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:01:19:52

Lelijkheid

12/18/2018
More
Martijn grijpt terug op de opmerking van Finbarr over het wel of niet kijken naar de Woody Allen met een vergelijking naar De Cosby Show. Waar sla jij pakkende teksten op? En mag je nog kijken naar iets wat je in je jeugd een vorm... The post Lelijkheid appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:21:39

Wat is geluk?

12/9/2018
More
Finbarr belt Martijn om geluksvragen voor te leggen. Het is december, is het donker en duister of juist het begin van nieuw geluk en liefde? Eén bier brengt de brouwer plezier en de rom com passeert de revu. Pizza Hawaii vereist een uitgesproken smaak, welke... The post Wat is geluk? appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:43:40

Slechte film, waarom?

12/3/2018
More
Over de meerwaarde van slechte films, het maken van een podcast, alcoholvrij bier (deel II) en Bernardo Bertolucci. Martijn heeft ondanks de griep weer een heerlijke uiteenzetting voor ons! Luister ook op Spotify: en iTunes: The post Slechte film, waarom? appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:31:40

Mythische orde en chaos

11/25/2018
More
Over orde en chaos! Finbarr drinkt een grapefruit pale ale, avonturen tijdens het draaien van Apocalypse Now, een IDFA-winaar (we verraden het vast, het is Martijn) aan de telefoon en een lijst met films over zwijgzame types op de toendra. Luister nu, of straks, kan... The post Mythische orde en chaos appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:42:23

Alcoholvrij

11/18/2018
More
Over alcoholvrij bier, het verschil tussen documentaires voor jeugd en voor volwassenen. Het maken van een podcast. En een ingezonden gedicht van Matthijs. Deze keer is Martijn aan het woord nadat Finbarr de eerste 2 heeft verzorgd. Finbarr maakt nog wel een cameo. Spotify link: https://open.spotify.com/episode/1koP7C4AzC32TPcIWDLcjQ?si=sSCRmWxORfauNj2lxDQbVgItunes... The post Alcoholvrij appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:24:45

Leiden Internationaal Film Festival

11/11/2018
More
Over de biertjes van Omnipollo, over kunstenaar Bas Jan Ader, over een reis naar Los Angeles en over Just Do It! En natuurlijk het Leiden Internationaal Film Festival waar wij de Cinema Brewers Shorts voor het 3de jaar op een rij hebben gesponsord. Luister naar... The post Leiden Internationaal Film Festival appeared first on Cinema Brewers - Craft beer from movie classics..

Duration:00:41:13

Eclectisch gesproken

11/3/2018
More
Bier, film en de leven; eclectische podcast met bier en film als portaal naar het bestaan! Soms een interview, soms gelul, soms heel vaak, soms niet, soms Finbarr, soms Martijn, soms allebei, altijd Cinema Brewers. Luister hier op Spotify: https://open.spotify.com/episode/03QkRjtzrpWO9DAokzLICX?si=_BEbXnVtS7OHLoDiNHE1IA of op iTunes:https://itunes.apple.com/nl/podcast/cinema-brewer-podcast-aflevering-1/id1441212814?i=1000423106819&l=en&mt=2 The post Eclectisch gesproken appeared first on...

Duration:00:45:27