Et skud AK-logo

Et skud AK

Arts & Culture Podcasts >

Dagens bedste indslag fra kulturmagasinet AK 24syv. Vi producerer hver uge otte timers radio, men i dette podcastfeed præsenterer vi kun de allerbedste indslag i podcastvenligt format.

Dagens bedste indslag fra kulturmagasinet AK 24syv. Vi producerer hver uge otte timers radio, men i dette podcastfeed præsenterer vi kun de allerbedste indslag i podcastvenligt format.
More Information

Location:

Denmark

Description:

Dagens bedste indslag fra kulturmagasinet AK 24syv. Vi producerer hver uge otte timers radio, men i dette podcastfeed præsenterer vi kun de allerbedste indslag i podcastvenligt format.

Language:

Danish


Episodes

Er Palle Enevoldsen et godt statsministernavn?

5/21/2019
More
Vi har talt med Niels Krause-Kjær om de mange fiktive navne som optræder i hans seneste roman Mørkeland. For hvordan vælger man egentlig hvad en statsminister, oppositionsleder og en nyhedschef skal hedde? I den forbindelse har vi også talt med forfatter Dennis Jürgensen om, hvordan han vælger at navngive sine romankarakterer.

Duration:00:22:30

Bag om sidste uges tv-øjeblik

5/20/2019
More
Et af sidste uges mest omtalte tv-øjeblikke var da radiovært Nima Zamani i Debatten på DR2 sagde, at vært Clement Kjærsgaard skulle være pædagog i den børnehave, han havde inviteret til. Hør Nima fortælle om episoden.

Duration:00:10:27

BREAKING: En kvinde er ENIG med Gyldendal i Halfdan Rasmussen-sag

5/16/2019
More
Forargelsen over Gyldendals beslutning om at udelade rim med ordene ”neger” og ”hottentot” i en ny udgave af Halfdan Rasmussens børnerim vil ingen ende tage. Den altoverskyggende holdning blandt debattører og folk på sociale medier er, at det er en skandaløs beslutning af Gyldendal. Det mener Mary Tesfay dog ikke. Hun er cand. pæd i pædagogisk antropologi, har bloggen Brunogdansk.blog og har afrikanske rødder. Hun fortæller i dette interview, at hun synes Gyldendals beslutning er ganske...

Duration:00:20:43

Danske satiretegnere er ikke særlig frække

5/15/2019
More
Historiker Hannibal Munk har undersøgt dansk satiretegning gennem 90 år, og hans konklusion er, at de ikke er provokerende, men egentlig bare bekræfter deres modtageres verdenssyn. Satiretegner Thomas Thorhauge forholder sig til kritikken.

Duration:00:24:11

Gyldendal censurer ”neger” fra Halfdan Rasmussens børnerim

5/14/2019
More
I en nyudgivelse af Halfdan Rasmussens tekster er otte børnerim blevet udeladt, fordi der indgår ord som ifølge Gyldendal kan opfattes som racistisk nedsættende. Halfdan Rasmussens datter og litteraturanmelder Lars Bukdahl kritiserer beslutningen.

Duration:00:34:50

Rimquiz del 2

5/13/2019
More
Forfatter Peter Adolphsen og rapperen 'Ham Den Lange' dyster i andet afsnit af AK24syvs rimquiz. En quiz, der handler om at gætte rimene i nye dansksprogede sange.

Duration:00:54:46

Lyden af døden

5/9/2019
More
Lydkunstneren Jacob Kirkegaard har optaget fire forskellige lyde, som den døde krop møder på sin rejse. Lyden af et lighus, en obduktion, et krematorium og en langsom forrådnelse.

Duration:00:31:24

Journalist-luderture til Aarhus

5/8/2019
More
Udenlandske jounalister valfarter til Aarhus i disse år og giver byen massiv omtale. Men det er ikke så underligt, for journalisterne får dækket fly, noget af maden og i flere tilfælde også overnatning.

Duration:00:33:37

Game of Thrones' Starbucks-fadæse

5/7/2019
More
Vi har sat en film-scripter til at vurdere hvordan i alverden en kaffekop fra Starbucks kunne komme med i en endelig scene i Game of Thrones.

Duration:00:11:50

Rimquizzen er tilbage!

5/6/2019
More
Hvor godt rimer Claus Hempler, Skinz og Nik & Jay? Få svaret i første runde af AK24syvs rimquiz. Deltagere: digter Frederik Drescher Kluth og litteraturanmelder Kamilla Löfström.

Duration:00:54:59

Hannibal Hildorf vil i Folketinget med ’Havenisse-partiet’

5/2/2019
More
Dansktopsanger og hjemmehjælper Hannibal Hildorf vil i Folketinget og være statsminister. Han har derfor oprettet ’Havenisse-partiet’. Hør ham forklare sit partiprogram her.

Duration:00:16:47

Endnu en pårørende står frem og kritiserer Mørkeland

5/1/2019
More
Anna Rønhoff Elholm og hendes søster blev begge dybt påvirket, da podcasten Mørkeland tog mordet på deres bror op. De vil have afsnittet fjernet, men det vil Mørkeland ikke. Derudover har værterne slettet Annas søsters kritiske offentlige besked fra Instagram.

Duration:00:22:23

Hvordan udtaler man egentlig Gøg og Gokke korrekt?

4/30/2019
More
I de gode gamle dage blev Gøg udtalt Gøj. Men hvorfor staves det så på den måde, og hvorfor udtales det ikke længere sådan? Vi slår én gang for alle fast hvordan Gøg og Gokke skal udtales korrekt.

Duration:00:07:14

Claus Hempler synger og fortæller

4/29/2019
More
Den danske musiker Claus Hempler har i en alder af 49 år fundet ud af, at han kan skrive sange på dansk.

Duration:00:32:38

16-årig klimaaktivist forklarer, hvorfor voksne ikke fatter Greta Thunberg

4/25/2019
More
Greta Thunberg er nomineret til Nobels fredspris for sin klimakamp. Det synes, de unge på gaden er fedt, mens de ældre er mere skeptiske. Men heldigvis er 16-årigeDinah Wettergren i studiet og forklarer os, hvad det er, det er så fantastisk ved Greta Thunberg.

Duration:00:21:26

Fenar Ahmad: Tåbeligt at lukke Filmværkstedet

4/24/2019
More
En talentfabrik for filmfolk, Filmværket i København, står til at lukke. Filminstruktør Fenar Ahmad, der står bag filmen 'Underverden, mener, at det er en dårlig beslutning. Han kom selv i værkstedet for 10 år siden, og han siger, at han aldrig var blevet filmskaber, hvis det ikke havde været for Filmværkstedet. Andre prominente filmfolk, der startede hos Filmværkstedet, er Jørgen Leth, Christina Rosendahl, Thomas Vinterberg og Nikolaj Arcel.

Duration:00:26:31

Køber Heartbeats sig til følgere?

4/23/2019
More
Kan det virkelig passe, at mange af kulturmediet Heartbeats følgere er falske profiler? Og hvorfor er der pludselig en masse kommentarer fra falske profiler på et opslag fra deres Instagram-opslag. Vi ser på om Heartbeats har købt sig til flere følgere, eller om det i virkeligheden er Instagram, som den er gal med? Hør ekspert Rasmus Fisker tale om det her ret så udbredte fænomen med falske profiler, som ikke altid kan kontrolleres.

Duration:00:18:20

Pårørende til dræbt, der omtales i Mørkeland: "I burde skamme jer"

4/17/2019
More
Louise Koch Nielsens bror blev slået ihjel i 2001, og det drab har podcasten Mørkeland taget op. Da Louise Koch Nielsen hørte programmet, blev hun både skide ked af det og så gal, som hun aldrig havde været før.

Duration:00:24:04

Danny Kool: "Vennerne lyttede til Tupac og jeg lavede Senorita"

4/16/2019
More
Selvom Danny Kool solgte 85.000 plader som teenager var det ikke altid lige nemt. Pigerne elskede ham, men mange drenge hadede ham mens hiphopbranchen nægtede at acceptere ham. Hør Danny Kool i et ærligt og også morsomt tilbageblik på en vild tid, hvor han væltede rundt til branchefester alt imens han stadigvæk sneg sig ud og malede graffiti om natten.

Duration:00:54:45

Hidsig debat om Mikkeller-restaurant

4/15/2019
More
Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) i ophedet debat med bar-ejer Rasmus Seidler Krebs. Mikkel ville åbne en ølrestaurant ved siden af Rasmus' bar 'Himmeriget'.

Duration:00:27:52