Et skud AK-logo

Et skud AK

Arts & Culture Podcasts >

Dagens bedste indslag fra kulturmagasinet AK 24syv. Vi producerer hver uge otte timers radio, men i dette podcastfeed præsenterer vi kun de allerbedste indslag i podcastvenligt format.

Dagens bedste indslag fra kulturmagasinet AK 24syv. Vi producerer hver uge otte timers radio, men i dette podcastfeed præsenterer vi kun de allerbedste indslag i podcastvenligt format.
More Information

Location:

Denmark

Description:

Dagens bedste indslag fra kulturmagasinet AK 24syv. Vi producerer hver uge otte timers radio, men i dette podcastfeed præsenterer vi kun de allerbedste indslag i podcastvenligt format.

Language:

Danish


Episodes

Klassisk klaphat

9/16/2019
More
Den engelske avis The Guardian har udpeget et dansk musikværk, som det bedste klassiske værk fra det 21. århundrede. Vi klapper som et af de eneste danske medier med klaphatten og præsenterer Hans Abrahamsens 'Let Me Tell You'.

Duration:00:31:00

Forfatter til anmelder: Giv mig 0 stjerner!

9/12/2019
More
Forfatter Xin Xin Gudbjörnsson har skrevet en fan fiction-bog om Søren Kierkegaard. Men ingen gider anmelde bogen, da sproget er for ulækkert. Men i dette indslag får Xin Xin overtalt en anmelder fra Silkeborg til at give bogen 0 stjerner.

Duration:00:13:59

BREAKING BEATLES NEWS!

9/11/2019
More
En hidtil ukendt optagelse fra et bandmøde i The Beatles er dukket og tvinger os nu til at omskrive historien om bandet. For Abbey Road-albummet var i virkeligheden slet ikke den svanesang, det siden blevet kendt som.

Duration:00:11:12

Vært Kristoffer Lind tager til psykolog for sit had til lalleglade mennesker

9/10/2019
More
Aftenens vært hader når mennesker er for lalleglade. Så meget, at han ligefrem dyrker det ved selv at opsøge videoer med folk som er lalleglade eller bare vildt positive. Et af hans favoriteksempler er en video fra Alternativets landsmøde, hvor Alternativets medlemmer danser i ren eurofi og lykkerus. Men hvordan kan glade mennesker irritere én så voldsomt? Det hjælper en psykolog med at give svaret på.

Duration:00:54:59

Du får lyst til at læse 'Det'

9/9/2019
More
Hør digter og forelægger Asger Schnack tale om Inger Christensens 50 år gamle digtsamling 'Det'. Han kalder den en af verdens vigtigste bøger fra 1900-tallet. Og der er stor sandsynlighed for, at du får lyst til at læse 'Det' efter, at du har hørt Asger brandtale!

Duration:00:29:05

Er Mikael Simpson ’Indie Jesus’?

9/6/2019
More
P6 Beat spiller deres vært Mikael Simpsons musik mindst én gang dagligt, og det ville vi gerne have talt med dem om. Hvordan vurderer de hans musik objektivt? Hvorfor spiller de ham så meget? Men P6 Beats redaktør vil ikke medvirke, men påpeger i en mail, at det ikke er uden grund, at han blev kaldt ’Indie Jesus’. Men er der nogen på gaden, der ved, at Mikael Simpson er ’Indie Jesus’? Vi tester det.

Duration:00:14:06

Hvilke bøger skal man have i bogreolen for at få bouef bourguignon med...

9/4/2019
More
Klummeskribent Katherine Diez skriver i en klumme, at mænd skal have "de rigtige bøger" stående i bogreolen og have læst mindst 75 procent af dem. Men hvad er de rigtige bøger egentlig? Katherine Diez giver svaret i en form for dating-bogbanko, hvor man kan ringe ind, hvis man har fem rigtige.

Duration:00:24:16

Cantona skaber magi til kedeligt fodboldevent

9/4/2019
More
Et ellers ret så kedeligt Fifa-fodboldevent fik pludselig en helt ny dimension, da den tidligere topspiller Eric Cantona indtog scenen med et Shakespeare-citat. Hør hans poetiske tale (som Messi og Ronaldo ikke forstod et kvæk af) blive analyseret af Nicklas Freisleben Lund.

Duration:00:15:50

Røverhistorier med Café Dan Turells grundlægger

8/29/2019
More
Kenn André Stilling har åbnet hele tre legendariske barer og cafeer: Café Sommersko, Café Dan Turell og Café Victor. Kenn André er en glimrende fortæller, så læg dig ned i sofaen, tag hæld noget whiskey i glasset og nyd historierne.

Duration:00:54:36

BISSE-bonanza med penis og yoni

8/28/2019
More
BISSE kommer egentlig ind for at tale om klima, men ender med at blive hængende og snakker med om Prins Henriks samling af peniskunst og hvordan, man fjerner det psykiske panser fra kvindens underliv.

Duration:00:54:59

Sexet version af Bonsoir Madame! Hør det før din nabo!

8/27/2019
More
Er det muligt at gøre Shu-bi-duas "Sexchikane" til en smuk, følsom sang? Eller hvad med Bonsoir Madame? Vi udsætter de to sange for en nedbarberet akustisk version, som (måske) får hårene til at rejse sig.

Duration:00:18:05

BREAKING i Romantikken

8/26/2019
More
Den legendariske danske digter Adam Oehlenschläger var IKKE bannerfører for Romantikken. Faktisk forstod han den slet ikke. Det afslører litteraturforsker Johan De Mylius i en ny kontroversiel udgivelse. Derudover udråber han begrebet 'universalromantik' som et politisk betinget fatamorgana!

Duration:00:25:23

Skal kunsthistorien skrives om?

8/22/2019
More
Mange danske guldaldermalerier er lysere og mindre romantiske end antaget. Det betyder sandsynligvis, at kunsthistorien bør omskrives.

Duration:00:21:25

Kenn André Stilling fortæller om druk og Dan Turell

8/21/2019
More
Kenn André Stilling grundlagde i 1977 cafeen ’Café Dan Turell’ i København. Cafeen skal nu sælges og dermed er den snart fortid. Hør Kenn André Stilling fortælle vanvittige anekdoter om druk og om Dan Turell, der selv frekventerede baren.

Duration:00:17:46

"Deres jydereggae tangerede racisme"

8/20/2019
More
Lars Bukdahl ser på gode onde anmeldelser. Hør ham vurdere blandt andet Thomas Treo og Klaus Lynggaard når d'herrer er mest bidske.

Duration:00:24:32

Til parmiddag med Houellebecq

8/15/2019
More
Den franske forfatter Michel Houellebecq giver sjældent interviews. Men Christian Lund fra Louisiana Litterature har skaffet ham på plakaten til festivalen om nogle uger. Den proces tog 10 år og flere personlige møder. Hør Christian fortælle om at hænge ud hjemme hos Houellebecq i Paris’ Chinatown.

Duration:00:18:46

Tykaktivist beskyldes for racisme og hygge-kolonialisme

8/14/2019
More
Tykaktivisten Dina Amlund skrev for nyligt en anmeldelse af Karen Blixen museet Rungstedlund. Men det skulle hun aldrig have gjort. Nu har anonyme brevskrivere lagt hende for had og skrevet noget, der ligner en dødstrussel.

Duration:00:30:54

Hvide racister på venstrefløjen

8/14/2019
More
Hvide bør forlade dansegulvet, hvis balancen mellem brune og hvide bliver for stor. Sådan lyder opfordringen fra en gruppe hvide på venstrefløjen til deres kammerater. Jens Philip Yazdani, der selv tilhører venstrefløjen og er brun, finder deres velmenende råd patroniserende.

Duration:00:21:26

"Årh havremælk, du burde skydes, opad et træ"

8/13/2019
More
Hør den folkekære tv-vært Anders Agger levere årets freudian slip, da han bliver tilbudt havremælk i stedet for komælk

Duration:00:07:47

Hvem må være i Højskolesangbogen?

8/13/2019
More
Kritikken af Isam B's ramadanhøjskolesangbogsang er et udtryk for en misforståelse af, hvad højskole og danskhed er. Det mener historiker Asser Amdisen. Han nævner en lang række af sangbogens tekstforfattere, der er mindst lige så kontroversielle som Isam B

Duration:00:20:56