Koffiecast-logo

Koffiecast

Arts & Culture Podcasts

Nieuws, trends & verhalen

Nieuws, trends & verhalen

Location:

Netherlands

Description:

Nieuws, trends & verhalen

Twitter:

@koffiecast

Language:

Dutch


Episodes

De Afgeluisterde Editie – Koffiecast #16

2/16/2020
In deze zestiende editie van de Koffiecast hadden we het over de bemoeienis van de Britse overheid in de BBC en de bedreiging die dit kan vormen voor de vrije journalistiek. We hadden het over Xi Jinping die hoogst waarschijnlijk al in januari op de hoogte was van de mogelijke gevaren van het Coronavirus. Ook hadden we het over het afluisteren van overheden door de CIA en BND, waarbij ze geholpen werden door de Nederlandse BVD en Philips. En we stelden onszelf nog de vraag: Zou je liever...

Duration:00:58:53

De Stormachtige Editie – Koffiecast #15

2/9/2020
In deze Stormachtige editie lieten we ons niet tegenhouden door storm Ciara, maar lieten we onze eigen storm los over onder andere het verzwijgen van informatie door de minister over vliegveld Lelystad. We hadden het over de negatieve rente en de negatieve gevolgen hiervan voor de Goede Doelen en de huizenmarkt. Het ging over de evacuatie van een zorgflat in Zwolle en vanuit daar spraken we ook over Lotus slachtoffers en Bert-Jan's ervaringen hiermee. En we vroegen ons nog af, zou je liever...

Duration:01:02:30

De Beschaafde Editie – Koffiecast #14

2/2/2020
In De Beschaafde Editie van de Koffiecast gingen we van onderwerp naar onderwerp. Zo ging het over het nieuwe geografische middelpunt van de Europese Unie na de Brexit. We stelden de vraag of de rechtspraak gekleurd is door de politiek. Het ging over de kleinerende tweet van Thierry Baudet waarin hij ons "kleine naïeve Nederlanders" noemt. En het opbloeiende racisme tegenover Aziatische mensen nu het Coronavirus zich verspreid over de wereld. En we vroegen ons af, zou je liever altijd moeten...

Duration:00:58:33

De Spiegelbeeld Editie – Koffiecast #13

1/26/2020
In deze Spiegelbeeld editie van de Koffiecast hadden we het over de holocaust excuses van Rutte en Auschwitz in het kader van 75 jaar vrijheid, 100.000 tweedehandse amfetaminepillen uit Thailand en ging het over het daadwerkelijke vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Ook stelde we de vraag: Zou je liever nooit meer een serie of film kijken of nooit meer muziek mogen luisteren? Je hoort en ziet het allemaal in deze editie van de Koffiecast. Het bericht De Spiegelbeeld Editie –...

Duration:00:54:08

De Gelekte Editie – Koffiecast #12

1/20/2020
In de twaalfde editie van Koffiecast hadden we het over een bevalling in België, de neerwaartse spiraal van 3FM, het socialmedia gedrag van bekende mensen, een Duitse TV-Kip die 100 euro per dag verdiende, de lek in Citrix en we vroegen ons af, weet je liever wanneer je dood gaat, of hoe je dood gaat? Diepgaande gesprekken dus deze editie! Het bericht De Gelekte Editie – Koffiecast #12 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:01:05:58

De What-Does-This-Button-Do Editie – Koffiecast #11

1/13/2020
In de What-Does-This-Button-Do Editie van de Koffiecast, kwamen we terug op de ontwikkelingen in Iran en hoe het verder moet, hadden we het over de angst voor bombrieven en ging het over de het ontdekken en bestrijden van Deepfake video's. We zijn trouwens ook nog opzoek naar een goede titel voor ons nieuwe onderdeel ;-) Weet jij er eentje? Laat het weten in de comments! Het bericht De What-Does-This-Button-Do Editie – Koffiecast #11 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:01:04:31

De Soevereine Tijd Editie – Koffiecast #10

1/5/2020
De allereerste Koffiecast van 2020 stond in het teken van de oorlog. De jaarlijkse oorlog tijdens oud & nieuw en de ontwikkelingen in het conflict tussen de VS en Iran. Daarnaast vroegen we ons af wanneer kwajongens streken te ver gaan, naar aanleiding van een ijzerdraad dat gespannen werd over een fietspad. We hebben trouwens ook een nieuw onderdeel toegevoegd aan de Koffiecast hierin stellen we wekelijks de vraag "Wat wil je liever?" Het bericht De Soevereine Tijd Editie – Koffiecast #10...

Duration:01:02:14

De Vuurwerk Editie – Koffiecast #9

12/29/2019
In de laatste uitzending van 2019 keken we een beetje terug op het afgelopen decennium, daarnaast hadden we het over het gevaar van de jaarlijkse vuurwerkoorlog in Nederland en ging het over het gebruik van drones voor professionals en particulieren, ook hadden we het over een heuse stokstaartjesoorlog in de Kalahariwoestijn en ging het over een dronken idioot op een elektrische step. Kortom een knallende laatste uitzending van 2019! We zijn er in 2020 weer, met scherpe en actuele...

Duration:00:55:17

De Kerst Editie – Koffiecast #8

12/22/2019
In deze kerst editie van de Koffiecast hadden we het onder anderen over het drugsgebruik van jongeren en tegenwoordig ook ouderen, het bereikbaar zijn buiten werktijd voor je werkgever, de vraag of autonoom rijden het nieuwe openbaar vervoer wordt, het verdwijnen van banen en de toenemende vraag naar ambachtelijke arbeid en we maakte de winnaars van de Koffiecast Koffiekoppen bekend! Het bericht De Kerst Editie – Koffiecast #8 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:01:03:26

De Welvaart-Is-Een-B*TCH Editie – Koffiecast #7

12/16/2019
In het kader van "Gelukkig gaat het om de audio" onze excuses voor de beeldkwaliteit van deze week... Hopelijk werkt alles volgende week weer naar behoren... On that note: Deze week hadden we het in de Koffiecast onder andere over je zorgverzekering, de respectloosheid van het Farmers Defence Force, de top 10 slechtste slogans en nog heel veel meer! Het bericht De Welvaart-Is-Een-B*TCH Editie – Koffiecast #7 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:00:55:07

De Koffie-Verkeerd Editie – Koffiecast #6

12/8/2019
In deze Koffie-Verkeerd Editie van de Koffiecast ging het over de kerstverlichting van Amazon, het handje van Dijkhoff, de mega blunder van RTL, de stank van kerst, de vegaworsten van Unox en nog zoveel meer dat het niet meer in de omsch... Lees meer! Het bericht De Koffie-Verkeerd Editie – Koffiecast #6 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:00:55:20

De Sinterklaas Editie – Koffiecast #5

12/1/2019
In de 5de editie van de Koffiecast, bespraken Thias en Bert-Jan, Hitlers wieg in een politiebureau, de WC-potpuzzel, het stoppen van factchecking op Facebook en de jaarlijkse kinderfeestoorlog. We waren ook in beeld! Check de video! Facebook Twitter Instagram Het bericht De Sinterklaas Editie – Koffiecast #5 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:01:01:14

De Slagschaduw Editie – Koffiecast #4

11/24/2019
Koffiecast #4 staat er weer op! In deze uitzending hadden we het over: De Zwarte Cross en festivals in het algemeen, duurzaamheid is het echt zo belangrijk? En over grensoverschrijdend gedrag en waarom het op TV komt… En nog veel en veel meer! We waren ook in beeld! Check de video! Facebook Twitter Instagram Het bericht De Slagschaduw Editie – Koffiecast #4 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:01:03:38

De Stagiaire Editie – Koffiecast #3

11/17/2019
De derde Koffiecast staat er ook weer op! Vanaf nu hebben we de live uitzending permanent verhuist naar de zondagavond! Verder hadden we het in deze uitzending over de spionbeloega Hvaldimir, nieuwe Ik Vertrek-spin-off De Scheetjes, burn-outs onder millennials, het vrijwilligerswerk bij het Eurovisie Songfestival en nog veel meer! We waren ook in beeld! Check … De Stagiaire Editie – Koffiecast #3 Lees verder » Het bericht De Stagiaire Editie – Koffiecast #3 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:00:52:08

Een Smartphoneloze Zondag? – Koffiecast #2

11/11/2019
De tweede uitzending van de Koffiecast is een feit! Deze uitzending hadden we het over menstruatiearmoede, Elon Musk, de toekomst van de mensheid en John de Mol. Je kunt alles hier terug bekijken en beluisteren! Have fun 🙂 Alle tips, opmerkingen en reacties zijn uiteraard weer van harte welkom! Laat ze achter in de comments … Een Smartphoneloze Zondag? – Koffiecast #2 Lees verder » Het bericht Een Smartphoneloze Zondag? – Koffiecast #2 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:00:52:34

The Genesis Edition – Koffiecast #1

11/4/2019
De aller aller allereerste Koffiecast is een feit! We hebben het in deze uitzending gehad over sextortion, privacy, veiligheid en fake news! Nu is al het begin lastig, dus hier en daar liep het nog niet helemaal lekker. Vooral de techniek liet ons af en toe in de steek. Maar goed, je kunt niet alles … The Genesis Edition – Koffiecast #1 Lees verder » Het bericht The Genesis Edition – Koffiecast #1 verscheen eerst op Koffiecast.

Duration:00:52:16