Rene Ord For Pengene - sammendrag-logo

Rene Ord For Pengene - sammendrag

Arts & Culture Podcasts >

More Information

Episodes

Sladderbladsboykot, bikini-drop i skønhedskonkurrence, og væredygtigheds-spil

6/9/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. I dag skuespiller Betina Grove, konceptkunstner Christian Dietrichsen og forfatterne Katrine Engberg og Kristian Ditlev Jensen. Temaer: Lukas Graham, Aqua og Suspekt ville ikke tale med sladderbladene til det årlige Grøn Koncert-pressemøde - så boykottede flere medier pressemødet (god idé?). Miss America dropper bikini-opvisning i år efter kritik fra kvindegrupper, der har kaldt konkurrencen for sexistisk (god idé?)....

Duration:00:54:59

Syrienskrigeren, Christiania ryddes, cykelisterne skal ud af byen og...

6/2/2018
More
Sammendrag af et debatprogram, hvor udøvende, skabende kunstnere går ind i den aktuelle, politiske samfundsdebat. I denne uges sammendrag diskuterer panelet den danske syrienskriger der er fængslet i Tyrkiet, men som vil retsforfølges i Danmark. Panelet diskuterer også problemerne på Christiania, og hvad vi skal gøre med alt det skrammel, der ligger rundt omkring på landets museer. Tilsidst men ikke mindst ønsker Elmer at cyklisterne skal smides ud af byen.

Duration:00:55:00

Christiania vs. Pusher Street, og Spotify-censur vs. voldelige sange.

5/26/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. I dette sammendrag; komponisten Kristina Holgersen, musikeren Michael Hamilton og billedkunstnerne Smike Käszner og Jesper Dalgaard. Temaerne kredser om Christiania vs. Pusher Street, og Spotify-censur vs. voldelige sange.

Duration:00:55:00

Kvindelig performancekunstner går i opløsning (live) ved hjælp af hypnose, og...

5/19/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle debat. Idag performancekunstner Marie Hauge Jensen, filminstruktør Søren Fauli, komponist Kristina Holgersen og skuespiller Josef W. Nielsen. Temaer: Marie Hauge Jensen vil forsøge at gå i opløsning og blive til intetkøn. I studiet vil vi live foretage en hypnose-seance, hvor Marie Hauge skal give slip på alle de konventioner og regler, der er knyttet til det at være kvinde. Derudover taler vi bla. krænkelseskultur og selvcensur i sagen om...

Duration:00:55:00

Tendens-ord, og deleøkonomi (Airbnb-regler)

5/12/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. Sangerinde Katrine Daugaard, musiker Trinelise Væring, dokumentarist Robert Fox og billedkunstner Christian Tangø. I dette sammendrag kredser debatten om tendens-ord (politisk korrekthed), og deleøkonomi (Airbnb-regler).

Duration:00:55:00

Liderlighedens væsen og White Nigger / Black Madonna

5/5/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. Eller forsøger at puste nyt liv i evigt aktuelle emner såsom fri kærlighed (såkaldt polyamori) og ægteskaber uden sex. Hvorfor knalder vi (især ægtefolk) så lidt med hinanden? Et nyt teaterstykke med navnet White Nigger / Black Madonna får hivet sine plakater ned rundt omkring i byen og det har pustet nyt ild til den evige debat om krænkelseskulturen i Danmark.

Duration:00:55:00

Fremtidsskræk, vækstskræk, rygeskræk - og angst i det hele taget

4/28/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. Idag forfatter Maria Helleberg, instruktør Sophie Lauring, forfatter Martin Paludan og ikke mindst teaterinstruktør Tue Biering, der mener at vores forestilling om fremtiden er domineret af kunstnere, der gør karriere på at servere dommedagsskrøner og apokalyptiske fremtidsutopier. Påstår teaterinstruktør Tue Biering, der selv er aktuel med et feel good sci-fi-teaterstykke. Derudover diskuterer vi, hvad der ellers gør os...

Duration:00:55:00

Gæstfrihed, Syrien, og Fake News

4/21/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. I dette sammendrag, sangerinde Lærke Emilie, forfatter Mads Nygaard, musiker Stephan Grabowski og billedkunstner Jesper Dalgaard. På menuen er bla. Gæstfrihed, Syrien, og Fake News

Duration:00:55:00

Færre frihedsrettigheder (forbud vs. frihed ifht. data, burka, tiggere,...

4/14/2018
More
Kunstnere sætter og følelser på tidens aktuelle samfundsdebat: I dette sammendrag, billedkunstneren Elmer, sanger og komponist Ronni Morris og forfatterne Angela Brinck og Morten Buschmann. Temaerne er færre frihedsrettigheder (forbud vs. frihed ifht. data, burka, tiggere, hjemløse etc), plus sort skulptur og racistisk hvid mælk?

Duration:00:55:01

Prostitution, respekt, og solidaritet

4/7/2018
More
Sammendrag af udsendelsen, hvor kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle debat. Denne gang med teaterinstruktør Tove Bornhøft, filminstruktørerne Charlotte Sachs Bostrup og Niels Nørløv Hansen, og ikke mindst forfatter og billedkunstner Smike Käszner, som vil dykke ned i temaerne: Prostitution (på baggrund af kommende teaterstykke), respekt (skolepatruljer får nu fuckfinger af bilisterne) og så ellers solidaritet i forhold til den kommende lockout/storstrejke/overenskomst-knude.

Duration:00:55:00

Global sameksistens, et samlet Norden, og legalisering af cannabis.

3/31/2018
More
I dette sammendrag af renelinjer fra d. 30 marts, kan man høre Søren Fauli og hans panel debattere bla. global sameksistens, et samlet "Norden", og legalisering af cannabis. I panelet sidder: sanger - Niles Brandt, skuespiller - Søs Elin, billedkunstner - Balder Olrik, teaterinstruktør - Nicolai Cederholm

Duration:00:55:00

Nyt skilsmissesystem, medieforlig, og forslag til folkeskolen

3/24/2018
More
I dette sammendrag af Rene Linjer, med vikar Søren Fauli, debatters et forslag om et nyt skilsmissesystem fra socialdemokratiet, medieforlig, og et forslag til folkeskolen fremsat af Thomas Blachman.

Duration:00:54:59

Dansk indhold på Netflix, Misbrug af børne-skuespillere, og Rejser

3/17/2018
More
Sammendrag af Rene Linjer fra 16. marts, programmet hvor kunstnere sætter ord, viden og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. I dette sammendrag debatteres der; Dansk indhold på Netflix, Misbrug af børne-skuespillere, og Rejser.

Duration:00:55:00

Ghettoplaner, parallelsamfund, voksenmobning

3/3/2018
More
Sammendrag af René Linjer, programmet hvor kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle samfundsdebat.

Duration:00:55:01

Er dansk kunst hyklerisk, og patriarkatets død i Danmark

2/24/2018
More
Er dansk kunst hyklerisk, forudsigelig, selvtilstrækkelig og magtfuldkommen? (det siger dramatikeren Jokum Rohde). Er patriarkatet død - og hva så med at starte en mandebevægelse?

Duration:00:55:00

Diagnose-samfund, og Ensomhed

2/17/2018
More
I dette sammendrag debatteres bla. om Danmark er blevet et diagnose-sammfund, og om kunstnere er ensomme.

Duration:00:55:00

Bør en politiker på coke fyres? og Ensomhed

2/10/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. I dag filminstruktør Charlotte Sachs Bostrup, musiker Trinelise Væring og billedkunstnerne Smike Käszner og Christian Tangø. I dette sammendrag debatteres om politikere på coke bør fyres? og Ensomhed.

Duration:00:55:00

Fattigdom, og flygtning i asylcentre.

2/3/2018
More
Alt kan ske, når dagens kunstnere clasher i et forsøg på at sætte ord og følelser på tidens aktuelle begivenheder. Blandt andet debatteres fattigdom, og flygtninge i asylcentre.

Duration:00:55:00

#Time'sUp-manifest, peberspray, depression og skandaløst vaccine-salg til...

1/27/2018
More
Kunstnere sætter ord og følelser på tidens aktuelle problemstillinger. I dette sammendrag debatteres #Time'sUp-manifest, depression og skandaløst vaccine-salg til Saudi Arabien.

Duration:00:55:00

Narrativ medicin (skønlitteratur gør empatisk!), færøersk billedkunstner-løn,...

1/20/2018
More
sammendrag af Rene Linjer fra 19 jan. Emnerne varierer indenfor narrativ medicin (skønlitteratur gør empatisk!), færøersk billedkunstner-løn, statslige udflytterjobs, og selvmord.

Duration:00:55:00