Tillsammanspodden-logo

Tillsammanspodden

Arts & Culture Podcasts >

Vi vill visa en vacker värld full av möjligheter, där vi i gemenskap finner lösningar, Tillsammans. En podd som berättar positiva historier från folk som i sin vardag förändrar världen. Vi vill bygga broar mellan olika världar och grupper, vi behöver börjar arbeta tillsammans.

Vi vill visa en vacker värld full av möjligheter, där vi i gemenskap finner lösningar, Tillsammans. En podd som berättar positiva historier från folk som i sin vardag förändrar världen. Vi vill bygga broar mellan olika världar och grupper, vi behöver börjar arbeta tillsammans.
More Information

Location:

United States

Description:

Vi vill visa en vacker värld full av möjligheter, där vi i gemenskap finner lösningar, Tillsammans. En podd som berättar positiva historier från folk som i sin vardag förändrar världen. Vi vill bygga broar mellan olika världar och grupper, vi behöver börjar arbeta tillsammans.

Language:

Swedish


Episodes

12 - Samtal om livet, döden och allt däremellan

5/14/2019
More
I detta avsnitt behandlar vi ämnen som döden och livet efter detta. Vi utgick från vårt samtal med Peter och Berndt Elmberg. Johanna berör sina egna erfarenheter från döden och vi pratar om samhällets syn på döden nu och förr. Vi känner att det är något vi är rädda att prata om och behöver prata mer om. Tillsammanspodden drivs av Johanna Stjerndahl och Michael Lind och hittas enklast via Tillsammansbloggen.se. Varje avsnitt avslutas med en guidad meditation. Stötta oss gärna så vi kan...

Duration:00:56:59

11 - Peter & Berndt Elmberg, Mundekulla Del 2

3/13/2019
More
I del 2 av vårt samtal med Peter och Berndth Elmberg kommer vi in på djupare samtal om döden, meningen med livet med mera. Och så pratar vi om visionen för Mundekullas framtid. Peter bjuder även på en sång till sin far Berndt som du får höra i avsnittet. Avsnittet är uppdelat i två delar, detta är del 2. Tillsammanspodden drivs av Johanna Stjerndahl och Michael Lind och hittas enklast via Tillsammansbloggen.se. Varje avsnitt avslutas med en guidad meditation. Stötta oss gärna så vi kan...

Duration:01:14:50

10 - Peter & Berndt Elmberg, Mundekulla Del 1

3/3/2019
More
I detta avsnitt sitter vi i köket hemma hos Berndt Elmberg som är far till Peter Elmberg. Peter och Berndt startade upp Mundekulla som är känt för sin årliga musikfestival men också som kursgård där det sker aktiviteter året runt. Vi pratar om deras resa och vad som ledde till att Mundekulla idag finns. Avsnittet är uppdelat i två delar och detta är del 1. Tillsammanspodden drivs av Johanna Stjerndahl och Michael Lind och hittas enklast via Tillsammansbloggen.se. Varje avsnitt avslutas med...

Duration:01:08:27

09 - Vår Resa

2/11/2019
More
I veckans avsnitt pratar vi om vår egen resa, hur snurrigt det än kan vara så hittar man tillbaka till stigen till slut. Vi berör allt från miljöintresse via veganism till andlighet i unga år. Fundera över din röda tråd genom livet. Tillsammanspodden drivs av Johanna Stjerndahl och Michael Lind och hittas enklast via Tillsammansbloggen.se. Varje avsnitt avslutas med en guidad meditation. Stötta oss gärna så vi kan fortsätta vårt arbete och göra ännu bättre och fler avsnitt, läs mer på vår...

Duration:00:54:53

08 - Jimmy Lindsjö, MOHK

1/28/2019
More
I detta avsnitt träffar vi Jimmy Lindsjö som driver Miljö och Hälsokliniken, MOHK i Malmö. Han har ett stort miljöintresse och arbetar med det på olika sätt. Han gör kopplingen mellan miljö, hälsa och andlighet på spännande vis och det är något som genomsyrar vårt samtal. Läs mer om oss på www.tillsammansbloggen.se <3 Kram

Duration:01:18:01

07 - Mat & Hälsa

1/14/2019
More
Vi pratar brett om mat och hälsa utan att komma med det rätta svaret på hur man ska äta. Det nämns bland annat ekologiskt, konstgödsel och annat som kan leda till näringsbrist. Givetvis kommer vi in på den mentala hälsan och hur det hänger ihop och hur viktigt det är att få en relation till naturen och våra jordar igen. Avslutas med en meditation i tacksamhet!

Duration:01:03:04

06 - Hanna Bergström, Matkooperativet

11/19/2018
More
Vi träffar Hanna Bergström som var med och drog igång Matkooperativet i Helsingborg, en butik med ekologisk och närproducerad mat som drivs med hjälp av sina medlemmar. Hanna berättar om sin resa och passion för mat med kvalité. Hur viktigt det är för världen att vi väljer rätt mat men också samtidigt enkelt sätt att förändra.

Duration:01:16:51

05 - Mänsklig Hållbarhet

10/21/2018
More
I detta avsnittet pratar vi om mänsklig hållbarhet, vad det innebär och vad man kan göra för att enklare klara av sin vardag. Vi går även in och pratar om meditation, andlighet och resan till ett öppnare hjärta. Hur bemöter vi varandra? Vågar vi vara öppna och vågar vi ta emot andras känslor?

Duration:00:53:04

04 - Tina Ikonomidou, Helhetsakademin

9/23/2018
More
Denna gång träffar vi Tina Ikonomidou som lämnade livet som karriärsdriven företagsledare och istället byggde upp ett hälsocenter med fokus på holistisk hälsa. Vi pratar om livet och hur vi bemöter det, mänsklig hållbarhet, prestige och hur vi i vår värld har tappat kontakten med "vi" som vi nu letar oss tillbaka till. Ett mycket fint samtal vi tror du kommer lära dig mycket utav.

Duration:01:21:59

03 - De Praktiska Vardagstipsen

9/9/2018
More
I detta avsnitt pratar vi om hur vi alla i vår vardag kan vara med att rädda världen. Vad man kan göra när man känner sig maktlös. Vi pratar om medvetna val, sopsortering, dumpstring och mycket annat. Tillsammanspodden drivs av Johanna Stjerndahl och Michael Lind och hittas enklast via Tillsammansbloggen.se. Varje avsnitt avslutas med en guidad meditation. Stötta oss gärna via Patreon om du tycker om det vi gör, så vi kan fortsätta och göra ännu bättre avsnitt.

Duration:00:58:44

02 - Mimmi & Daniel Lowejko, Omväxling

8/28/2018
More
Vi träffar Mimmi & Daniel Lowejko som driver företaget Omväxling. De har gjort om sitt liv till ett företag för att kunna göra det de älskar, mat. De har tankar om hur vi bör leva för ett mer hållbart samhälle. Deras spännande livsstil har lockat oss till Tjörnarp och deras gård för att prata mer om den och omställning. Foto: Ulla Carlsson

Duration:01:30:42

01 - Vad Är Tillsammanspodden

8/19/2018
More
Första avsnittet av Tillsammanspodden handlar om podden i sig och vad den kommer handla om. Vi pratar om att människor redan håller på att förändra världen och vad vi kan göra för att hjälpa dem.

Duration:00:33:27