Business Books by People Power

Business & Economics Podcasts

Podcast met interviews met auteurs van business books

Location:

Netherlands

Description:

Podcast met interviews met auteurs van business books

Language:

Dutch

Contact:

+31622692560


Episodes

Het Anti-klaagboek – Bart Flos

11/9/2017
Interview tussen Jeroen Busscher en Bart Flos, auteur van Het Anti-Klaagboek. Laat uw dag niet meer verpesten door het gezeur en gezanik van collega’s, familie of vrienden. Ontdek hoe u korte metten maakt met... Het bericht Het Anti-klaagboek – Bart Flos verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:44:19

Lean, van hype naar verbetercultuur – Paul van Tiel

10/26/2017
Interview met Paul van Tiel, auteur van “Lean, van hype naar verbetercultuur” Over het boek Bezoek een congres over managementtechnieken en termen als lean, agile en scrum vliegen je om de oren. Het lijken... Het bericht Lean, van hype naar verbetercultuur – Paul van Tiel verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:10:25

Joyful Ondernemen – Sentini Grunberg

6/29/2017
Interview met Sentini Grunberg, auteur van Joyful Ondernemen. Over het boek Welke stappen zorgen voor succesvol ondernemerschap? Wat is de inspiratiebron tijdens de reis vol hoogte- en dieptepunten? Hoe kun je zelf joyful ondernemen?... Het bericht Joyful Ondernemen – Sentini Grunberg verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:12:10

Summary: Strategie = Executie – Jacques Pijl

6/7/2017
Een noviteit bij Business Books van People Power. Regelmatig gaan we samenvattingen van Managementboeken, die door Managementboek.nl gemaakt zijn, voor je inspreken. Zo kun je onderweg of tijdens het uitruimen van je vaatwasser bij... Het bericht Summary: Strategie = Executie – Jacques Pijl verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:13:25

Ziekteverzuim bestaat niet – Huib Veldman en John Bakker

5/29/2017
Interview met Huib Veldman, auteur van Ziekteverzuim bestaat niet. Over het boek Werkgevers hebben niet altijd genoeg grip op het ziekteverzuim in hun organisatie. Bestaande methoden bieden onvoldoende houvast omdat de rol van leidinggevende... Het bericht Ziekteverzuim bestaat niet – Huib Veldman en John Bakker verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:15:30

De High Performance Organisatie – Jan-Dirk den Breejen

5/22/2017
Interview met Jan-Dirk den Breejen, auteur van De High Performance Organisatie. Over het boek De 21e eeuw wordt gekenmerkt door de snelheid van veranderingen, nieuwe kansen, toenemende concurrentie en complexe vraagstukken die het businessmodel... Het bericht De High Performance Organisatie – Jan-Dirk den Breejen verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:16:40

Het nieuwe beoordelen – Jacco van den Berg

5/12/2017
Interview met Jacco van den Berg, auteur van Het nieuwe beoordelen. Over het boek In de nieuwe tijd met zelfsturende of zelforganiserende teams, sociocratie, appreciative inquiry, Het Nieuwe Werken, Agile en Scrum is meebewegen... Het bericht Het nieuwe beoordelen – Jacco van den Berg verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:12:56

Verbindend vermogen – Marco Buschman

5/8/2017
Interview met Marco Buschman, auteur van Verbindend Vermogen. Over het boek Zet mensen bij elkaar en je krijgt gedoe. Gegarandeerd! De eerste reageert te veel vanuit zijn ego, de tweede luistert niet en de... Het bericht Verbindend vermogen – Marco Buschman verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:14:01

Kan het vliegen? – Tony de Bree

5/2/2017
Interview met Tony de Bree, auteur van Kan het vliegen? Tony de Bree weet als online ondernemer, jurylid van o.a. de Dutch Fintech Awards en voormalig bankier welke factoren van cruciaal belang zijn voor... Het bericht Kan het vliegen? – Tony de Bree verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:12:21

De nieuwe communicatieprofessional – Vera de Witte

4/25/2017
Interview met Vera de Witte, auteur van De nieuwe communicatieprofessional. De impact van onze veranderende samenleving is groot. Organisaties zoeken naar antwoorden op talloze vragen die de buitenwereld stelt. Feit is dat reageren niet... Het bericht De nieuwe communicatieprofessional – Vera de Witte verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:10:14

Het Innovatiedoolhof (Managementboek van het jaar 2017)

4/18/2017
Winnaar van Managementboek van het jaar 2017 – Luister hier het eerste interview na de uitreiking van de prijs. Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou... Het bericht Het Innovatiedoolhof (Managementboek van het jaar 2017) verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:05:23

Zeven megatrends – Hans van der Heijden

4/17/2017
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in onze maatschappij? Op die vraag geeft dit boek antwoord. Het doel is aan te zetten tot reflectie en op grond van die reflectie relevante vragen te helpen stellen.... Het bericht Zeven megatrends – Hans van der Heijden verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:12:49

Factor Moed – Marinka Lipsius

4/10/2017
Is moed aan te leren? Ja! Met het boek Factor Moed kan iedereen zijn vermogen tot moed aanboren. Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over... Het bericht Factor Moed – Marinka Lipsius verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:13:54

Het selectieproces – prof. Lidewey van der Sluis

4/3/2017
Het doel van dit boek is om de bewustwording van de subjectiviteit en de relativiteit van het begrip ‘geschikt’ te vergroten. Hiermee worden twee afgeleide doelen gediend. Het eerste afgeleide doel is dat beoordeelden... Het bericht Het selectieproces – prof. Lidewey van der Sluis verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:14:19

Giftige communicatie – Annemarie van der Wel

3/31/2017
Steken onder water, sarcastische grapjes en verwijten: we maken allemaal gebruik van giftige communicatie. Doe het liever niet, want het lost geen problemen op en de samenwerking verslechtert alleen maar. Wil je succesvol samenwerken... Het bericht Giftige communicatie – Annemarie van der Wel verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:11:46

Werken aan merken – Jan Denys

3/23/2017
Wat is employer branding? En waarom speelt een sterk werkgeversmerk een steeds belangrijkere rol? Waarom is employer branding een hot topic in bestuurskamers? Zijn de meest aantrekkelijke werkgevers ook de beste? Of ligt het... Het bericht Werken aan merken – Jan Denys verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:11:05

De kantorenkoning – Jan Smit

3/22/2017
“Ik dacht altijd: hoe groter je wordt, hoe minder kwetsbaar. Maar dat is niet zo, het is precies andersom”. Voorjaar 2015. Vastgoedtycoon Ger Visser staat in zijn rietgedekte woonboerderij in het Gelderse Gorssel. Hij... Het bericht De kantorenkoning – Jan Smit verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:11:02

De kantorenkoning – Jan Smit

3/7/2017
“Ik dacht altijd: hoe groter je wordt, hoe minder kwetsbaar. Maar dat is niet zo, het is precies andersom”. Voorjaar 2015. Vastgoedtycoon Ger Visser staat in zijn rietgedekte woonboerderij in het Gelderse Gorssel. Hij... Het bericht De kantorenkoning – Jan Smit verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:11:02

Het Groot Werkvormenboek – Angela Talen

2/14/2017
Het Groot Werkvormenboek – waarvan inmiddels al meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht – is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven. Dit boek bevat... Het bericht Het Groot Werkvormenboek – Angela Talen verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:48:14

Aanstekelijk Veranderen – Jeroen Busscher

1/17/2017
Het lijkt wel of je tegenwoordig geen leiding meer mág geven. Als manager voel je je al snel een bemoeial. Toch vragen de steeds wispelturiger omstandigheden dat medewerkers voortdurend veranderen. Wat moet je dan... Het bericht Aanstekelijk Veranderen – Jeroen Busscher verscheen eerst op Business Books by People Power.

Duration:00:44:33