Effekten: digitalisering - kunskap-logo

Effekten: digitalisering - kunskap

Business & Economics Podcasts >

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.

Twitter:

@EffektenSe

Language:

Swedish


Episodes

Skitsystem (avsnitt 106)

8/15/2019
More
Skitsystem är de som suger energi, stjäl vår tid, gör oss osäkra på om allt blev rätt. I detta poddavsnitt dyker vi ner i vad som gör ett system bra eller dåligt. Det visar sig att en del av problemen egentligen är relaterade till ansvar, ledarskap och organisation. Ytterligare en del handlar mer om tider … Fortsätt läsa "Skitsystem (avsnitt 106)" Skitsystem (avsnitt 106)

Duration:00:20:34

IoT runtomkring dig. Magnus Unemyr (avsnitt 105)

8/4/2019
More
När Internet of Things finns överallt. Att leva med IoT runtomkring oss. Magnus Unemyr har arbetat i IoTs historia; de senaste 25 åren med internationell teknisk marknadsföring – i programvaruindustrin, med mikroprocessorer och kiselchip. OM AVSNITTETMålgrupp: Konsult, projektledare, beslutfattare, data science, intresse för grunderna.Lär dig: Vad är IoT, varför ska jag använda IoT, framtiden för … Fortsätt läsa "IoT runtomkring dig. Magnus Unemyr (avsnitt 105)" IoT runtomkring dig. Magnus...

Duration:00:18:51

TEMA: Digitaliseringens vår (avsnitt 104)

7/5/2019
More
Hela vårens digitalisering. I ett långt tema sammanfattar vi bland annat AI, innovation, automation, förändringsledning och machine learning. LYSSNA via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts Vi har satt ihop alla vårens avsnitt i en nästan 5 timmar lång ljudbok. Detta avsnitt skapar värde och kunskap för dig under din ledighet. Starta och stoppa avsnittet. Varje … Fortsätt läsa "TEMA: Digitaliseringens vår (avsnitt 104)" TEMA: Digitaliseringens vår (avsnitt 104)

Duration:05:23:14

Öppen innovation. Elia Mörling (avsnitt 103)

6/23/2019
More
Stängd innovation – experter i slutna rum som tar fram produkter och tjänster (tänk Apple), det har vi massor av kunskap om. Nu pratar vi öppen innovation med Elia Mörling, grundare av Idea Hunt. OM AVSNITTETMålgrupp: Projektledare, förändringsledare, innovatörer, kreatörer, marknadsförare.Lär dig: Hur man skapar innovation i befintlig verksamhet och hur nya idéer kan skapas. … Fortsätt läsa "Öppen innovation. Elia Mörling (avsnitt 103)" Öppen innovation. Elia Mörling (avsnitt 103)

Duration:00:23:01

Datadriven marknadsföring med AI. Magnus Unemyr (avsnitt 102)

6/9/2019
More
Magnus Unemyr hjälper oss med att se framtiden för marknadsföring. Det handlar om att kunna ta marknadsföringsbeslut baserat på data. Analys med machine learning möjliggör mycket som vi tidigare inte har tänkt på. Att gå från magkänsla till AI är en resa som är faktabaserad. Magnus tar e-handel som exempel och förklarar hur Amazon gör … Fortsätt läsa "Datadriven marknadsföring med AI. Magnus Unemyr (avsnitt 102)" Datadriven marknadsföring med AI. Magnus Unemyr (avsnitt 102)

Duration:00:19:08

Införa molntjänster. Viktor Svensson. (avsnitt 101)

5/30/2019
More
Med Office 365 som exempel pratar Viktor Svensson om de bästa vägarna för att lyckas med molnet och molntjänster. I samtalet får du veta mer om starten och vad organisationen bör vara förberedd på att göra innan en flytt ”upp till molnet”. Diskussion om processer och verktyg är centralt. LYSSNA via Spotify, Google Podcasts, Apple … Fortsätt läsa "Införa molntjänster. Viktor Svensson. (avsnitt 101)" Införa molntjänster. Viktor Svensson. (avsnitt 101)

Duration:00:25:32

100 tankar om digitalisering. Micke Norbäck, Jonas Jaani (avsnitt 100)

5/16/2019
More
Vi firar 100 tankar – 100 avsnitt – genom att prata mindre om digitalisering och teknik och mer om värden, människan och framtiden. Några av våra tankar illustreras av korta klipp från tidigare avsnitt, bl a Conny Björnehall som pratar om värde med digitaliseringen (#69). Varför gör vi det vi gör? Vad är det som … Fortsätt läsa "100 tankar om digitalisering. Micke Norbäck, Jonas Jaani (avsnitt 100)" 100 tankar om digitalisering. Micke Norbäck, Jonas Jaani (avsnitt 100)

Duration:00:30:10

Att leda. Jesper Ek (avsnitt 99)

5/5/2019
More
Digitalisering handlar om att ta sig framåt. För att göra det krävs ett ledarskap. Därför pratar vi ledarskap i den här podden! Jesper Ek, ledarskapsexpert, hjälper oss att skilja på chefskap och ledarskap: Chefskap är att åstadkomma kontroll i form av pengar, tid och kvalitet. Ledarskap däremot handlar om människor – och människor kan vi … Fortsätt läsa "Att leda. Jesper Ek (avsnitt 99)" Att leda. Jesper Ek (avsnitt 99)

Duration:00:22:06

War on Cancer och digital etik. Sebastian Hermelin (avsnitt 98)

4/21/2019
More
95% av svenskarna vill dela med sig av sin data, men vet inte hur man kan göra det – och de som lyckas göra det får ingen återkoppling när datan används. Samtidigt behöver medtech- och läkemedelsindustrin den här informationen för att kunna ta fram verktyg och mediciner för att hjälpa patienterna. LYSSNA via Spotify, Google … Fortsätt läsa "War on Cancer och digital etik. Sebastian Hermelin (avsnitt 98)" War on Cancer och digital etik. Sebastian Hermelin (avsnitt 98)

Duration:00:17:07

Framgångsrik innovation. Håkan Ozan (avsnitt 97)

4/14/2019
More
Innovation definieras olika på både organisations- och individnivå. Varenda förbättring kallas lite slarvigt för innovation. Vi tar hjälp av Håkan Ozan, Head of Innovation Advisory på KPMG, för att reda ut begreppen och fokusera på det som ger störst effekt. Håkan menar att det visserligen inte behöver vara radikalt nytt, disruptivt – men det ska … Fortsätt läsa "Framgångsrik innovation. Håkan Ozan (avsnitt 97)" Framgångsrik innovation. Håkan Ozan (avsnitt 97)

Duration:00:21:15

Effektiva möten. Elia Mörling (avsnitt 96)

4/2/2019
More
Tre mötesnördar ger sin syn på möten och sina bästa tips för effektiva möten. “71% av alla möten inom näringslivet är ineffektiva och inproduktiva.” Elia Mörling menar att vi har ett gigantiskt, kostsamt problem att hantera. LYSSNA via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts Micke Norbäck listar sina tips för effektiva möten: Sätt ett syfte Ha … Fortsätt läsa "Effektiva möten. Elia Mörling (avsnitt 96)" Effektiva möten. Elia Mörling (avsnitt 96)

Duration:00:24:46

AI – så ökar du takten. Göran Lindsjö (avsnitt 95)

3/19/2019
More
Göran Lindsjö har 34 års erfarenhet av AI. Effekten frågar varför artificiell intelligens just nu har blivit det primära samtalsämnet. Hur ser status ut för AI i Sverige? Intresset ökar i nästa alla branscher. Tillgången till data har exploderat och därför kan vi nu mata våra processorer och algoritmer. Kunskapen om tex machine learning finns … Fortsätt läsa "AI – så ökar du takten. Göran Lindsjö (avsnitt 95)" AI – så ökar du takten. Göran Lindsjö (avsnitt 95)

Duration:00:24:43

AI förändrar. Johan Hallberg (avsnitt 94)

3/11/2019
More
Alla pratar AI och automatisering, men vad innebär det? Jo, att datorn ska bli smart – och för att göra det behöver vi träna den med data. Gott så. Men det människor undrar är “Kommer jag att bli av med jobbet på grund av AI?”. LYSSNA via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts Effekten pratar med … Fortsätt läsa "AI förändrar. Johan Hallberg (avsnitt 94)" AI förändrar. Johan Hallberg (avsnitt 94)

Duration:00:21:46

IT-avdelningens förändringsresa. Klas Ljungkvist. (avsnitt 93)

3/1/2019
More
Klas Ljungkvist, förra årets CIO i Sverige, berättar om IT-avdelningens förändringsresa. Gränsen mellan verksamhet och IT på SBAB har upphört. Det är den första insikten man behövde göra. Sedan “Var vill vi vara riktigt duktiga?”. T ex kundmöten och kundservice – andra delar i kundprocessen köper vi in. Slutligen formera team efter de kundresorna. Snabbhet … Fortsätt läsa "IT-avdelningens förändringsresa. Klas Ljungkvist. (avsnitt 93)" IT-avdelningens förändringsresa. Klas Ljungkvist....

Duration:00:19:28

Att testa AI. Eva Holmquist. (avsnitt 92)

2/20/2019
More
Hur testar vi AI? För att få svar på den frågan vänder vi oss till Eva Holmquist, Sr Test Specialist. Hon börjar med att avgränsa diskussionen till det vi har mest av idag: snäv, specialiserad AI. Inte generell AI som liknar en mångsidig människa, utan AI som är bra på att lösa ett specifikt problem. … Fortsätt läsa "Att testa AI. Eva Holmquist. (avsnitt 92)" Att testa AI. Eva Holmquist. (avsnitt 92)

Duration:00:21:50

Innovation. Alexander Wennerberg Larsson. (avsnitt 91)

2/11/2019
More
“Hitta rätt problem, sedan lös det!” Så enkelt är det, bara man fångar idéerna. Innovation är alltid aktuellt, helt avgörande för dagens företag, men också för mänskligheten. Det är dock skillnad på invention och innovation. Det vi pratar med Alexander från Hives om i dagens podd är inte uppfinningar utan problemlösning! Och inte quickfixlösning av … Fortsätt läsa "Innovation. Alexander Wennerberg Larsson. (avsnitt 91)" Innovation. Alexander Wennerberg Larsson. (avsnitt 91)

Duration:00:24:12

Digital marknadsföring idag. Tomas Tränkner. (avsnitt 90)

1/31/2019
More
Tomas Tränkner ger oss checklistan på digital marknadsföring. Hur du ska börja, vad du ska tänka på och vilka kanaler som är relevanta. Dock så börjar vi med planeringen och färdvägen till att uppnå ett sätt på hur du ska jobba. Att skapa intresse för digital marknadsföring för en större grupp inom företaget gör att … Fortsätt läsa "Digital marknadsföring idag. Tomas Tränkner. (avsnitt 90)" Digital marknadsföring idag. Tomas Tränkner. (avsnitt 90)

Duration:00:22:57

Machine Learning gör skillnad på djupet (avsnitt 89)

1/20/2019
More
Machine learning (ML) börjar göra skillnad. ML har tex kunnat förbättra analysen av livmodercancer och hudcancer. Tillsammans med Martin Sjöbeck följer vi upp våra poddar om AI, ML, automation. Kan maskinen ge ett bättre beslutsunderlag än en människa när den analyserar bilder på misstänkt hudcancer? Detta har testats på ett dataset med över 10000 klassificerade … Fortsätt läsa "Machine Learning gör skillnad på djupet (avsnitt 89)" Machine Learning gör skillnad på djupet (avsnitt 89)

Duration:00:22:15

TEMA: AI, Scrum, Test (avsnitt 88)

1/9/2019
More
Årets mest spelade podcastavsnitt. Effekten sammanfattar 2018 och konstaterar att intresset för digitaliseringen ökar. Det handlar om att skapa sig fördelar och att förstå. Detta kan innebär något nytt och/eller effektivisera det man redan har. Här får du ett sammansatt avsnitt av de avsnitt som hade flest lyssnare under 2018. AI (artificiell intelligens) med Essy … Fortsätt läsa "TEMA: AI, Scrum, Test (avsnitt 88)" TEMA: AI, Scrum, Test (avsnitt 88)

Duration:01:11:22

TEMA: Digitala nomader. Yasmine Morrison & Sofia Lindman (avsnitt 87)

12/23/2018
More
Vi möter två digitala nomader. Yasmine Morrison och Sofia Lindman. Vill du bli en nomad? Vi pratar exempel på yrken, din personlighet, gig-ekonomi och apor?! Digitala nomader 1: Så gör du Vi har i tidigare poddar diskuterat gig-ekonomi och även varit inne på digitala nomader. Nu dyker vi djupare i de senare. Möt Yasmine Morrison … Fortsätt läsa "TEMA: Digitala nomader. Yasmine Morrison & Sofia Lindman (avsnitt 87)" TEMA: Digitala nomader. Yasmine Morrison & Sofia Lindman (avsnitt 87)

Duration:00:49:55