Effekten: digitalisering - kunskap-logo

Effekten: digitalisering - kunskap

Business & Economics Podcasts >

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.
More Information

Location:

Sweden

Description:

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med Micke Norbäck, Torbjörn Andersson och konsulter som kan digitalisering.

Twitter:

@EffektenSe

Language:

Swedish


Episodes

Office 365 idag. John Frankolin (avsnitt 86)

12/13/2018
More
Vi följer upp de populära poddavsnitten om Office 365 (se https://www.effekten.se/?s=365). Vad är det som händer nu i Office 365-världen? Office 365 är en plattform för olika former av samarbete. Men det handlar inte bara om att dela och samarbeta runt information, utan också om att få det senaste stödet, av den molnbaserade plattformen. “Just … Fortsätt läsa "Office 365 idag. John Frankolin (avsnitt 86)" Office 365 idag. John Frankolin (avsnitt 86)

Duration:00:21:18

Digitala samarbeten och Teams. (avsnitt 85)

12/3/2018
More
Här pratar vi om digitala möten och samarbeten i alla former. Från gamla godingar som FirstClass och Projektplatsen till Slack, Yammer och Teams. Digitala möten bubblar i alla organisationer, kanske för att internwebbarna är klara och bredbandet blivit fett nog för video. Microsoft är som vi vant oss vid sist på pucken, men nu börjar … Fortsätt läsa "Digitala samarbeten och Teams. (avsnitt 85)" Digitala samarbeten och Teams. (avsnitt 85)

Duration:00:26:24

Automation är inte så farligt? Fredrik Scheja. (avsnitt 84)

11/20/2018
More
Automation berör oss alla. Den finns runt omkring oss i vardagen och vi utnyttjar den för fullt; som konsument är man numera van att snabbt kunna jämföra två produkter, med hjälp av digitala beslutsstöd. “Automation är att lösa en uppgift med maskiners hjälp, för att göra jobbet effektivare – och i förlängningen ge oss människor … Fortsätt läsa "Automation är inte så farligt? Fredrik Scheja. (avsnitt 84)" Automation är inte så farligt? Fredrik Scheja. (avsnitt 84)

Duration:00:14:00

Digitaliseringens prylar – Martin Jönsson, Anders Hydén. (avsnitt 83)

11/11/2018
More
I detta avsnitt frossar vi i gadgets. Anders, Martin och Jonas älskar digitala prylar. Black Friday är julafton – eller snarare den dag på året då näthandeln omsätter som mest. Dagarna efter går PostNord, Schenker, DHL och FedEx på knäna. Men vad finns i deras tomtesäckar – vad är det som trendar i slutet av … Fortsätt läsa "Digitaliseringens prylar – Martin Jönsson, Anders Hydén. (avsnitt 83)" Digitaliseringens prylar – Martin Jönsson, Anders Hydén. (avsnitt 83)

Duration:00:29:02

Digitaliseringen av skolan går inte på en studiedag. Fredrik Johansson (avsnitt 82)

10/23/2018
More
“Många har blivit lite brända av digitaliseringen. Nästan alltid handlar det om att man köpt in stora system och försökt göra övergripande förändringar direkt, istället för i etapper.” Vi intervjuar Fredrik Johansson, som brinner för skolans digitalisering. Han är lärare i datavetenskap och teknik och har genomfört flera digitaliseringsprojekt i Ronnebys kommun. “Skolan är väldigt … Fortsätt läsa "Digitaliseringen av skolan går inte på en studiedag. Fredrik Johansson (avsnitt...

Duration:00:21:38

Machine Learning med Martin Sjöbeck (avsnitt 81)

10/13/2018
More
Martin Sjöbeck har studerat Machine Learning och arbetar nu som konsult inom området. Maskininlärning (ML) är en disciplin inom artificiell intelligens (AI), som i sin tur är en del av datavetenskap. Det magiska med ML är helt enkelt att datorn analyserar stora mängder data och på ett ögonblick drar slutsatser från det underlaget. Datorns algoritmer … Fortsätt läsa "Machine Learning med Martin Sjöbeck (avsnitt 81)" Machine Learning med Martin Sjöbeck (avsnitt 81)

Duration:00:23:37

Designing for What’s Next. Josh Clark. (episode 80)

9/26/2018
More
Jan Bidner met with Josh Clark, from the American design studio Big Medium, headlining the conference UX London this year. The topic was Designing for What’s Next: The last ten years digital interaction has been driven by mobile, the next ten years will be driven by machine learning and AI. Engineers have showed us what … Fortsätt läsa "Designing for What’s Next. Josh Clark. (episode 80)" Designing for What’s Next. Josh Clark. (episode 80)

Duration:00:23:45

Cybersecurity med Jonas Lejon (avsnitt 79)

9/13/2018
More
En svensk tiger – behövs det för dagens cybersecurity / cybersäkerhet? Det ser ljusare ut! Medvetenheten hos användarna ökar och skyddsfunktionerna från hårdvaru- och operativsystem stärks i ett högt tempo – så fort en attack blivit känd. Systemen blir alltså bättre, men social engineering; när någon kontaktar dig och luras är fortfarande vanligt. Mänsklig kommunikation … Fortsätt läsa "Cybersecurity med Jonas Lejon (avsnitt 79)" Cybersecurity med Jonas Lejon (avsnitt 79)

Duration:00:23:36

Gig-ekonomi. En vinnare för digitala nomader. (avsnitt 78)

9/1/2018
More
“Digitaliseringen möjliggör gig-ekonomi, men det är också så att gig-ekonomin krävs för att digitaliseringen ska snurra på. Man behöver den här flexibiliteten i arbetskraft. Tillsammans med en attitydförändringen hos arbetstagarna ger det här möjlighet till digitalisering och innovation. Det är en symbios.” Gig som i spelning, är det framtidens arbetsform? Det handlar om frilansare, konsulter, … Fortsätt läsa "Gig-ekonomi. En vinnare för digitala nomader. (avsnitt 78)" Gig-ekonomi. En...

Duration:00:24:15

UX – Att arbeta med användaren i centrum. Joakim Linhardt. Micke Norbäck. (avsnitt 77)

8/19/2018
More
Våra två User Experience Designers Jocke och Micke gästar studion igen. Vad har hänt sen sist? Vart är vi på väg? Hur förändras UX som profession? UX-insatserna har letat sig både högre upp i och mer holistiskt i organisationerna då varumärke, produkt och känsla har flutit ihop. Tekniken har förändrats och användarupplevelserna med den. Först … Fortsätt läsa "UX – Att arbeta med användaren i centrum. Joakim Linhardt. Micke Norbäck. (avsnitt 77)" UX – Att arbeta med användaren i centrum....

Duration:00:27:00

Digital transformation in the UK. Andrew Fullen. (episode 76)

8/8/2018
More
We talk about digitalization with Andrew Fullen, who is an Enterprise Architect / Solution Director at Sogeti and a fellow of the innovative SogetiLabs. London has done a lot of digital transformation the last few years. The Oyster Card is an RFID travelling card which also can be used for smaller purchases. This can also … Fortsätt läsa "Digital transformation in the UK. Andrew Fullen. (episode 76)" Digital transformation in the UK. Andrew Fullen. (episode 76)

Duration:00:22:20

TEMA: IT till digitalisering (avsnitt 75)

7/22/2018
More
Möjliggöraren i teknik skapar nya sätt att jobba. Digitala verktyg och den digitala transformationen visar vägen till en ny tid. Så kommer världen se ut nu och i framtiden. Vi förändra och skapa nya värden i våra organisationer. I detta samlingsavsnitt möter vi Jan Stenwall och Conny Björnhall. Vi pratar om erfarenheter och exempel när … Fortsätt läsa "TEMA: IT till digitalisering (avsnitt 75)" TEMA: IT till digitalisering (avsnitt 75)

Duration:01:00:38

TEMA: Maximera digitaliseringen (avsnitt 74)

7/9/2018
More
Få ut mer av digitaliseringen. Vem tar du hänsyn till och vilka metoder hjälper dig framåt. Vi samlar flera avsnittet av podden Effekten. Avsnitt som tar dig framåt och vidgar dina vyer och optimerar ditt agerande. Micke och Jonas tar fram ett långlyssnade som kan maximera ditt arbete med digitaliseringen. I avsnittet får du lyssna … Fortsätt läsa "TEMA: Maximera digitaliseringen (avsnitt 74)" TEMA: Maximera digitaliseringen (avsnitt 74)

Duration:01:16:09

Jobba med digitalisering i London (avsnitt 73)

6/24/2018
More
Få en inblick i att jobba med digitalisering i London och England. Här är Londonborna besatta av Skandinavien! Bara det är en anledning att komma hit och arbeta med design och utveckling. Mina Hesar har arbetat med digitalisering i Storbritanniens huvudstad under många år. Hon menar att London är ojämnt i utvecklingen. Staden är till … Fortsätt läsa "Jobba med digitalisering i London (avsnitt 73)" Jobba med digitalisering i London (avsnitt 73)

Duration:00:24:45

Hemligheten bakom effektiv mjukvarutestning (avsnitt 72)

6/10/2018
More
Mjukvarutestning är en naturlig del i dagens programutveckling. Testaren har rollen som den perfekta översättare mellan utveckling och verksamheten. Med fokus på att skapa ett värde och testa användbara lösningar kan test skapa nytta och bygga in kvalitet redan från början. Eva Holmquist berättar om framgångsrika exempel där test har skapat fördelar i att ta … Fortsätt läsa "Hemligheten bakom effektiv mjukvarutestning (avsnitt 72)" Hemligheten bakom effektiv mjukvarutestning (avsnitt 72)

Duration:00:23:29

Strategier för den digitala arbetsplatsen (avsnitt 71)

6/3/2018
More
Allt som är digitalt har en motsvarighet i det fysiska livet. En beskrivning av den digitala arbetsplatsen kan därför utgå från den “verkliga” arbetsplatsen: Jag kommer till jobbet, jag pratar med arbetskamraterna, dricker kaffe, sitter i möten, skriver texter. Ta med det in i den digitala arbetsplatsen och lös de problem som organisationen har i … Fortsätt läsa "Strategier för den digitala arbetsplatsen (avsnitt 71)" Strategier för den digitala arbetsplatsen (avsnitt 71)

Duration:00:25:46

Införande av digital arbetsplats med tex Office 365 (avsnitt 70)

6/3/2018
More
Att införa ett verktyg i den digitala arbetsplatsen handlar om att skapa en övergripande plan på förändring. Oftast kan det vara lätt att se verktygets alla godsaker men glömma bort varför och för vem vi inför ett nytt arbetssätt. Jonas Jaani och Jan Bidner pratar övergripande om införandet av Office 365 som ett verktyg i … Fortsätt läsa "Införande av digital arbetsplats med tex Office 365 (avsnitt 70)" Införande av digital arbetsplats med tex Office 365 (avsnitt 70)

Duration:00:10:53

Är vi digitalt transformerade? (avsnitt 69)

5/22/2018
More
Nej! Många är digitaliserade – men få är transformerade. Conny Björnehall, digital strateg, hjälper oss att förstå skillnaden. Digital transformation är inte en analog process som man digitaliserat. Transformationen är verksamhetsutveckling, förändring med hjälp av nya verktyg och det är innovationen som driver transformation framåt. Förändringen sker framför våra ögon: Tekniken blir billigare, mer tillgänglig … Fortsätt läsa "Är vi digitalt transformerade? (avsnitt 69)" Är vi digitalt...

Duration:00:20:28

Growth engineering för att uppnå effekt (avsnitt 68)

5/11/2018
More
Tillväxtmarknadsföring (Growth engineering) är ett okänt begrepp för de flesta. Elia Mörling, VD på Idea Hunt, entreprenör och expert på digital marknadsföring förklarar vad det innebär: “Att optimera alla delar av kundresan, så att så många som möjligt vill använda din tjänst om och om igen. I en agil, teknisk produktutveckling pratar vi om iterativa … Fortsätt läsa "Growth engineering för att uppnå effekt (avsnitt 68)" Growth engineering för att uppnå effekt (avsnitt 68)

Duration:00:26:20

Den mobila användaren (avsnitt 67)

4/30/2018
More
Den mobila användningen ökar. Idag använder vi mobilen mer än datorn. Både i brådskan på tunnelbanan och i den lugna TV-soffan fipplar vi med en liten skärm. Nästan 60% av surfandet i Sverige sker mobilt och mer än hälften av avsluten (köp via e-handel) görs på mobilen. Av den anledningen är det numera självklart att … Fortsätt läsa "Den mobila användaren (avsnitt 67)" Den mobila användaren (avsnitt 67)

Duration:00:18:35