Finansredaksjonen-logo

Finansredaksjonen

Business & Economics Podcasts

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes.

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes.

Location:

United States

Description:

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes.

Language:

Norwegian

Contact:

92460956


Episodes

Slik endrer hordeinvestorer og finfluensere aksjemarkedet

7/28/2021
Ut med excelark og grundige aksjeanalyser. Inn med twittermeldinger og tiktok-videoer fra Elon Musk og Roaring Kitty. Hvordan havnet vi her? I dagens episode av Finansredaksjonen skal vi snakke om hvordan sosial medier har overtatt som viktigste info kanal for aksjemarkedet – særlig for de unge. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:32

Dødskyss eller dødskryss? Alt du trenger å vite om teknisk analyse

7/21/2021
Hva betyr dødskryss og glidende gjennomsnitt, candlestick og Bollinger band? Det er alle indikatorer som kan si noe om en aksje skal opp eller ned. I dagens episode av Finansredaksjonen , en podkast laget av oss her i DN, skal vi snakke om teknisk analyse eller teknisk aksjeanalyse. Det er litt mindre snasent enn twitter meldinger fra Elon Musk eller historien bak de rikeste folka i norsk næringsliv, MEN, det er likevel en vei til å plukke aksjer på for deg som er god på tall. See...

Duration:00:24:45

Hvorfor gikk Kahoot fra å være investorenes yndling til versting?

7/14/2021
Til tross for at Kahoot leverte en resultatoppdatering omtrent på krona av det selskapet lovet på forhånd, falt aksjen med nær 30 prosent. Hvorfor det? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:37

Slik bruker du informasjon om innsidernes kjøp og salg til å gjøre dine kjøp og salg av aksjer

7/7/2021
Når de som er på innsiden av et børsnotert selskap begynner å kjøpe eller selge aksjer, kan det bety flere ting, blant annet at de trenger penger. Men det kan også være et solid tegn på at aksjen er på vei opp. Innside handel er forbudt, men informasjon om hvordan innsiderne handler er fullstendig lovlig, og kan gi deg tips til hvilke aksjer du bør kjøpe. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:28:29

Vil du ikke ha (bonus), skal du få!

6/30/2021
Bit for bit har historien bak den smått absurde bonusutdelingen i Norwegian kommet frem. Men har egentlig hele sannheten kommet frem? Neppe. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:20:53

You’re fired!

6/23/2021
Norwegian-sjef Jacob Schram er ikke den eneste som har blitt sparket fra selskaper hvor jon Fredriksen er storeier. Generelt er de rå kapitalister som Røkke, Hagen og Fredriksen kjent for å ta en Trump når de vil bli kvitt sjefer. I dagens episode skal du få vite hvorfor Schram måtte gå, og et innblikk i andre spektakulære avganger de siste årene See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:07

Equinor vil være grønt og svart – er det ikke bedre å dele selskapet i to?

6/16/2021
Equinors kapitalmarkedsdag denne uken markerte et vendepunkt for selskapet. Nå dyttes svart olje og gass ned på agendaen, mens havvind og solkraft dyttes opp og skinner i den grønneste grønne fargen. Vil de lykkes i den fullstendige transformasjonen fra et rent oljeselskap til et rent fornybart selskap? Det er sterke argumenter for å splitte selskapet i to – om sterke argumenter mot. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:26:29

Adelen i norsk næringsliv er på pengejakt

6/9/2021
Pengeflommen på Oslo Børs har flyttet seg fra Euronexth Growth til hovedlisten. Nå kommer de trauste, solide – litt kjedelige – selskapene som eies av Norges næringslivsadel. Hvorfor trenger de penger? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:23:53

John Fredriksen – Fantasiløs eller genial?

6/2/2021
John Fredriksen har ikke så stor sans for delegering av makt. Det merker de rundt han. Kontroll, ekstrem risikovilje og sans for en god handel har gjort han til Norges rikeste eks-nordmann. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:26:58

Makan til forvirring rundt Norwegian-aksjen!

5/26/2021
Flyselskapet Norwegians aksjekurs ser ut som hjerterytmen til en person hvor redningen kun kan skje gjennom et mirakel. Er det mirakelet vi har sett de siste dagene? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:23:50

Er grønnvasking redningen for kryptovaluta?

5/19/2021
Bitcoin-kursen har stupt de siste dagene – Ikke bare har Kina og USA startet jakten på kryptovaluta. I tillegg har kryptoentusiast Elon Musk begeistring begynte å kjølne. Rakner alt nå, eller kan grønnvasking stoppe kursraset? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:46

Oioioi! Det høyeste tallet siden 1982 får aksjemarkedet til å skjelve

5/12/2021
Inflasjon er kanskje et kjedelig ord på utsiden, men på innsiden har det sprengkraft til å sende aksjemarkedene kraftig ned. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:50

400 millioner grunner til at DNB burde hørt på Finanstilsynet for lenge siden

5/5/2021
DNB fikk denne uken 400 mill kr i bot for å ha brutt hvitvaskingsloven på flere punkter. Boten fikk de etter at Finanstilsynet i årevis har kritisert banken for dårlig antihvitvaskingsarbeid. I etterkant sier banken at de har ryddet opp, men er det grunn til å stole på det? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:30

Kan du stole på at de ansatte i meglerhusene ikke skor seg på din bekostning?

4/28/2021
Er det greit at en analysesjef i et meglerhus kjøper aksjer i selskapet han har skrevet en god analyse om. Nei. Sier Finanstilsynet. Hvor går egentlig grensene for hva ansatte i ulike roller et meglerhus kan gjøre? Kan du som kunde stole på at de ansatte ikke skor seg på din bekostning? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:54

Hvor stor sjanse er det for at DNB lykkes i Sbanken-oppkjøpet?

4/21/2021
DNBs bud på Sbanken kan stoppes av to faktorer. Et nei fra Konkurransetilsynet eller " Redd Sbanken - Nei til DNB". Men hvor sannsynlig er det? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:53

Jippi! Norwegian er reddet fra konkurs. Men hva i all verden er det som skjer med aksjekursen?

4/14/2021
Norwegian skal hente inn milliarder i nye egenkapital og dagens aksjonærer blir kraftig vannet ut. Likevel stiger kursen. Er du forvirret? Det er vi og, men i denne episoden forsøker vi å nøste opp hva som skjer. Norwegian kommer også til å møte knalltøff konkurranse når verden åpner opp igjen, myndighetenes støtte stopper og to nye flyselskap vil ta opp konkurransen om de flyreisende. Billigere billetter blir det i alle fall! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:21:22

Tigergutten som lurte fem banker og tapte et titalls milliarder

4/7/2021
Påsken til tidligere hedgefondforvalter i velkjente Tiger Management - Bill Hwang - var nok litt mer krevende enn de fleste andres. Ikke fordi han er dypt kristen og tar bibelens historier om Jesus død og oppstandelse på alvor, men fordi han i løpet av ti dager i mars tapte et ukjent antall milliarder kroner på et hasardiøst og risikofylt veddemål i aksjemarkedet. Et tap som har sjokkert en hel verden. Hvordan kunne dette skje? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:20:04

Hvorfor elsker bolig- og aksjemarkedet lave renter? Og hva skjer når renten stiger?

3/25/2021
Rente er historisk lav. Det er bra både for de med lån og for de med appetitt på aksjer. Nå er renten på vei opp igjen – hva skjer da? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:25:24

Hvem vinner - og hvem taper - på hydrogenaksjer

3/17/2021
Hydrogen skal redde verden. Men hydrogenselskapene på børsen ser ut til å ha mer enn nok med å redde seg selv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:20:31

Røkke tok en Elon Musk. Hva betyr det for bitcoin?

3/10/2021
Røkke, Røkke, Røkke, mannen som aldri slutter å overraske. Nå har han sett lyset – og lyset er fra en dataskjerm full av bitcoin. Finansredaksjonen har latt seg bevege av det velskrevne brevet fra Røkke om hvorfor han og Aker investerer i bitcoin, men har på ingen måte latt seg overbevise om kryptovalutaens fortreffeligheter. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:23:09