Finansredaksjonen-logo

Finansredaksjonen

Business & Economics Podcasts

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes.

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes.

Location:

United States

Description:

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes.

Language:

Norwegian

Contact:

92460956


Episodes

Finansredaksjonen Live på BI

9/21/2021
En spesialepisode av Finansredaksjonen tatt opp på Handelshøyskolen BI i Oslo. Vi gir tips og råd til unge investorer, gir en god dose kyniske betraktninger på aksjemarkedet og snakker om hvordan det sterke børsfallet mandag kan være starten på korreksjonen «alle» tror må komme. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:52:25

Gjør deg klar for aksjemarkedets skrekkmåneder

9/15/2021
Alle børskrakk og store nedturer i aksjemarkedet er kommet på høsten. Historisk er september og oktober de dårligste månedene i aksjemarkedet. Hvorfor det? Og hva skjer i år? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:23

Bolig som investering – smart eller dumt?

9/8/2021
Boligprisene går i taket – ikke bare i Norge – men i hele verden. Hva er det som gjør bolig til en god investering og bør de som ikke har råd til å kjøpe bolig, kjøpe boligaksjer isteden? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:23:35

Milliardærene finner hverandre i oppdrettsnæringen – men vil gjerne slippe skatt og ha mer penger fra staten

9/1/2021
Er det fisk som skal ta over etter oljen? Vel, det skal mye til, men nå skjer det så mye innen oppdrettsnæringen med skattevegrende nessekonger og milliardærer som finner hverandre, at vi bare må snakke om det. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:11

Derfor skal du kjøpe oljeaksjer nå

8/25/2021
Oljeselskapene på børs ser ikke ut til å reagere på klimarapporter og politikertrusler, men hvor lenge varer det See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:21:40

BONUSEPISODE: Oljefondssjef Nicolai Tangen håper fondet forblir «en ikke-politisk organisasjon»

8/19/2021
«Var det verdt alt bråket?» DN-journalist Jorun Sofie Fallmo Aartun intervjuet oljefondssjef Nicolai Tangen under Arendalsuka om ledelse, risiko og klima. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:37:36

Syv råd for å bli en bedre investor!

8/18/2021
Nervøse investorer i aksjer og fond er usikre på hva de skal gjøre dersom aksjemarkedet faller. Her er noen gode råd for å roe nervene. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:29:57

Tigergutten som lurte fem banker og tapte et titalls milliarder

8/4/2021
Påsken til tidligere hedgefondforvalter i velkjente Tiger Management - Bill Hwang - var nok litt mer krevende enn de fleste andres. Ikke fordi han er dypt kristen og tar bibelens historier om Jesus død og oppstandelse på alvor, men fordi han i løpet av ti dager i mars tapte et ukjent antall milliarder kroner på et hasardiøst og risikofylt veddemål i aksjemarkedet. Et tap som har sjokkert en hel verden. Hvordan kunne dette skje? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:20:48

Slik endrer hordeinvestorer og finfluensere aksjemarkedet

7/28/2021
Ut med excelark og grundige aksjeanalyser. Inn med twittermeldinger og tiktok-videoer fra Elon Musk og Roaring Kitty. Hvordan havnet vi her? I dagens episode av Finansredaksjonen skal vi snakke om hvordan sosial medier har overtatt som viktigste info kanal for aksjemarkedet – særlig for de unge. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:32

Dødskyss eller dødskryss? Alt du trenger å vite om teknisk analyse

7/21/2021
Hva betyr dødskryss og glidende gjennomsnitt, candlestick og Bollinger band? Det er alle indikatorer som kan si noe om en aksje skal opp eller ned. I dagens episode av Finansredaksjonen , en podkast laget av oss her i DN, skal vi snakke om teknisk analyse eller teknisk aksjeanalyse. Det er litt mindre snasent enn twitter meldinger fra Elon Musk eller historien bak de rikeste folka i norsk næringsliv, MEN, det er likevel en vei til å plukke aksjer på for deg som er god på tall. See...

Duration:00:24:45

Hvorfor gikk Kahoot fra å være investorenes yndling til versting?

7/14/2021
Til tross for at Kahoot leverte en resultatoppdatering omtrent på krona av det selskapet lovet på forhånd, falt aksjen med nær 30 prosent. Hvorfor det? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:37

Slik bruker du informasjon om innsidernes kjøp og salg til å gjøre dine kjøp og salg av aksjer

7/7/2021
Når de som er på innsiden av et børsnotert selskap begynner å kjøpe eller selge aksjer, kan det bety flere ting, blant annet at de trenger penger. Men det kan også være et solid tegn på at aksjen er på vei opp. Innside handel er forbudt, men informasjon om hvordan innsiderne handler er fullstendig lovlig, og kan gi deg tips til hvilke aksjer du bør kjøpe. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:28:29

Vil du ikke ha (bonus), skal du få!

6/30/2021
Bit for bit har historien bak den smått absurde bonusutdelingen i Norwegian kommet frem. Men har egentlig hele sannheten kommet frem? Neppe. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:20:53

You’re fired!

6/23/2021
Norwegian-sjef Jacob Schram er ikke den eneste som har blitt sparket fra selskaper hvor jon Fredriksen er storeier. Generelt er de rå kapitalister som Røkke, Hagen og Fredriksen kjent for å ta en Trump når de vil bli kvitt sjefer. I dagens episode skal du få vite hvorfor Schram måtte gå, og et innblikk i andre spektakulære avganger de siste årene See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:07

Equinor vil være grønt og svart – er det ikke bedre å dele selskapet i to?

6/16/2021
Equinors kapitalmarkedsdag denne uken markerte et vendepunkt for selskapet. Nå dyttes svart olje og gass ned på agendaen, mens havvind og solkraft dyttes opp og skinner i den grønneste grønne fargen. Vil de lykkes i den fullstendige transformasjonen fra et rent oljeselskap til et rent fornybart selskap? Det er sterke argumenter for å splitte selskapet i to – om sterke argumenter mot. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:26:29

Adelen i norsk næringsliv er på pengejakt

6/9/2021
Pengeflommen på Oslo Børs har flyttet seg fra Euronexth Growth til hovedlisten. Nå kommer de trauste, solide – litt kjedelige – selskapene som eies av Norges næringslivsadel. Hvorfor trenger de penger? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:23:53

John Fredriksen – Fantasiløs eller genial?

6/2/2021
John Fredriksen har ikke så stor sans for delegering av makt. Det merker de rundt han. Kontroll, ekstrem risikovilje og sans for en god handel har gjort han til Norges rikeste eks-nordmann. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:26:58

Makan til forvirring rundt Norwegian-aksjen!

5/26/2021
Flyselskapet Norwegians aksjekurs ser ut som hjerterytmen til en person hvor redningen kun kan skje gjennom et mirakel. Er det mirakelet vi har sett de siste dagene? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:23:50

Er grønnvasking redningen for kryptovaluta?

5/19/2021
Bitcoin-kursen har stupt de siste dagene – Ikke bare har Kina og USA startet jakten på kryptovaluta. I tillegg har kryptoentusiast Elon Musk begeistring begynte å kjølne. Rakner alt nå, eller kan grønnvasking stoppe kursraset? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:46

Oioioi! Det høyeste tallet siden 1982 får aksjemarkedet til å skjelve

5/12/2021
Inflasjon er kanskje et kjedelig ord på utsiden, men på innsiden har det sprengkraft til å sende aksjemarkedene kraftig ned. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:50