Finansredaksjonen-logo

Finansredaksjonen

Business & Economics Podcasts

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Location:

United States

Description:

DN inviterer deg med på redaksjonsmøte, der vi snakker om forunderlige hendelser i aksjemarkedet, de mest sentrale investorene og de ferskeste nyhetene. Med finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og kommentator Anita Hoemsnes. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Language:

Norwegian

Contact:

92460956


Episodes

Virusfrykt gir børsfall – hva skal en stakkars investor gjøre nå da?

11/30/2021
Den nye virusvarianten Omikron var altså det som skulle til for at børsene verden over falt ned fra det som så ut som en oppgang uten ende. Hva skjer fremover – med aksjemarkedet, oljeprisen og rentene? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:27:01

Det finnes få bransjer med høyere risiko enn denne

11/24/2021
Når smarte folk møter rike folk kan resultatet bli en kur mot kreft – eller et mageplask. Vaccibody aka Nykode Therapeutics er en suksess nå, men veien dit har vært lang. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:26:01

Hvem kjøper Sbanken og hvorfor?

11/17/2021
Hvorfor sa Konkurransetilsynet nei til DNBs oppkjøp av Sbanken? Og hvem er den neste frieren i rekken. For ingen tror vel at Sbanken kommer til å fortsette som frittstående bank særlig lenge. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:28:37

Spørretime om Tesla - hvordan i all verden skal aksjen verdsettes?

11/10/2021
Teslas verdsetting er "sinnsyk", men hvorfor er den det? I ukens episode av Finansredaksjonen får du svar på hva slags nøkkeltall man bør vurdere når man skal kjøpe aksjer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:31:20

Inflasjoooooon!

11/3/2021
Prisene er på vei opp! Sentralbankene prøver å legge an en ubekymret mine, men under overflaten skjuler det seg en massiv usikkerhet om inflasjonen biter seg fast eller vil roe seg. Og hva skjer hvis vi arbeidere vil ha høyere lønn for å betale for dyrere varer? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:26:26

Hva styrer aksjemarkedet?

10/27/2021
Det er på tide å ta en kikk i bakspeilet og se hva som har styrt aksjemarkedet det siste veldig spesielle halvannet året. En periode hvor mye av etablert finansteori og historiske erfaringer rett og slett har blitt ubrukelig for å forklare endringene som skjer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:36:08

Autostore – selskapet som har alt

10/20/2021
Robotlager-selskapet Autostore har fått en rakettstart på Oslo Børs på sin første dag. Det er ikke rart. Selskaper tikker av på de fleste bokser for å lykkes i fremtidens næringsliv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:45

Hvem vinner når markedet er helt koko etter pandemien?

10/13/2021
Det post-pandemiske verdensmarkedet er i tydelige ubalanse. Hvem vinner og taper på det? Og kommer prisveksten til å roe seg - eller kommer en "venn" fra 70-tallet tilbake? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:13

Hva skjer med vekstaksjene når investorene kniper igjen pengesekken?

10/5/2021
Frem til på nyåret i år ble det kastet penger etter alle vekstaksjene på Euronext Growth, og så begynte nedturen. Nå trenger flere selskaper mer penger. Sitter de like løst, tro? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:24

Oljerally på børsen! Skulle vi ikke slutte med olje`?

9/29/2021
Oljeprisen har doblet seg fra 40 til 80 dollar på ett år. Gassprisene har gått i været, det har også strømprisene. Verden skriker etter energi. Vi forklarer deg hvorfor og hva betyr det for energiaksjene på børsen – og ikke minst – hva betyr det for din økonomi? Og hva betyr det for muligheten til å vinne Fantasyfond- DNs eget aksjespill? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:21:23

Finansredaksjonen Live på BI

9/21/2021
En spesialepisode av Finansredaksjonen tatt opp på Handelshøyskolen BI i Oslo. Vi gir tips og råd til unge investorer, gir en god dose kyniske betraktninger på aksjemarkedet og snakker om hvordan det sterke børsfallet mandag kan være starten på korreksjonen «alle» tror må komme. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:52:25

Gjør deg klar for aksjemarkedets skrekkmåneder

9/15/2021
Alle børskrakk og store nedturer i aksjemarkedet er kommet på høsten. Historisk er september og oktober de dårligste månedene i aksjemarkedet. Hvorfor det? Og hva skjer i år? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:23

Bolig som investering – smart eller dumt?

9/8/2021
Boligprisene går i taket – ikke bare i Norge – men i hele verden. Hva er det som gjør bolig til en god investering og bør de som ikke har råd til å kjøpe bolig, kjøpe boligaksjer isteden? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:23:35

Milliardærene finner hverandre i oppdrettsnæringen – men vil gjerne slippe skatt og ha mer penger fra staten

9/1/2021
Er det fisk som skal ta over etter oljen? Vel, det skal mye til, men nå skjer det så mye innen oppdrettsnæringen med skattevegrende nessekonger og milliardærer som finner hverandre, at vi bare må snakke om det. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:24:11

Derfor skal du kjøpe oljeaksjer nå

8/25/2021
Oljeselskapene på børs ser ikke ut til å reagere på klimarapporter og politikertrusler, men hvor lenge varer det See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:21:40

BONUSEPISODE: Oljefondssjef Nicolai Tangen håper fondet forblir «en ikke-politisk organisasjon»

8/19/2021
«Var det verdt alt bråket?» DN-journalist Jorun Sofie Fallmo Aartun intervjuet oljefondssjef Nicolai Tangen under Arendalsuka om ledelse, risiko og klima. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:37:36

Syv råd for å bli en bedre investor!

8/18/2021
Nervøse investorer i aksjer og fond er usikre på hva de skal gjøre dersom aksjemarkedet faller. Her er noen gode råd for å roe nervene. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:29:57

Tigergutten som lurte fem banker og tapte et titalls milliarder

8/4/2021
Påsken til tidligere hedgefondforvalter i velkjente Tiger Management - Bill Hwang - var nok litt mer krevende enn de fleste andres. Ikke fordi han er dypt kristen og tar bibelens historier om Jesus død og oppstandelse på alvor, men fordi han i løpet av ti dager i mars tapte et ukjent antall milliarder kroner på et hasardiøst og risikofylt veddemål i aksjemarkedet. Et tap som har sjokkert en hel verden. Hvordan kunne dette skje? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:20:48

Slik endrer hordeinvestorer og finfluensere aksjemarkedet

7/28/2021
Ut med excelark og grundige aksjeanalyser. Inn med twittermeldinger og tiktok-videoer fra Elon Musk og Roaring Kitty. Hvordan havnet vi her? I dagens episode av Finansredaksjonen skal vi snakke om hvordan sosial medier har overtatt som viktigste info kanal for aksjemarkedet – særlig for de unge. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Duration:00:22:32

Dødskyss eller dødskryss? Alt du trenger å vite om teknisk analyse

7/21/2021
Hva betyr dødskryss og glidende gjennomsnitt, candlestick og Bollinger band? Det er alle indikatorer som kan si noe om en aksje skal opp eller ned. I dagens episode av Finansredaksjonen , en podkast laget av oss her i DN, skal vi snakke om teknisk analyse eller teknisk aksjeanalyse. Det er litt mindre snasent enn twitter meldinger fra Elon Musk eller historien bak de rikeste folka i norsk næringsliv, MEN, det er likevel en vei til å plukke aksjer på for deg som er god på tall. See...

Duration:00:24:45