Paul Laseur-logo

Paul Laseur

Business & Economics Podcasts >

Financieel journalist Paul Laseur houdt zijn scherpe blik op de bedrijven achter de beurskoersen.

Financieel journalist Paul Laseur houdt zijn scherpe blik op de bedrijven achter de beurskoersen.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Financieel journalist Paul Laseur houdt zijn scherpe blik op de bedrijven achter de beurskoersen.

Language:

Dutch


Episodes

Boeven vangen

7/15/2019
More
Dit weekend onthulde de NOS wat iedereen wel wist: Duizenden winkeliers wisselen onderling fotos en camerabeelden uit van vermeende winkeldieven, in grote WhatsApp-groepen. Winkeliers verenigingen proberen op die manier winkeldiefstal en betalingen met vals geld tegen te gaan. En met succes, zo blijkt. Zo laat de binnenstadmanager van Leeuwarden aan de omroep weten dat in zijn app-groep van 160 winkels de winkeldiefstal afneemt en overlastgevers wegblijven.

Duration:00:02:42

Privacyridders

7/8/2019
More
Hoelang moeten de banken nog in de hoek staan en zich schamen, voordat ze weer een klein beetje van ons vertrouwen hebben terugverdiend? Na meer dan tien jaar onafgebroken bank bashing hebben ze hun lesje nederigheid hopelijk wel een keer geleerd.

Duration:00:02:59

App-verbod

7/1/2019
More
Zelden zal een nieuwe verkeersregel met zoveel instemming zijn begroet als het app-verbod voor fietsers dat vandaag ingaat. Ik zou bijna zeggen onthoud de datum, 1 juli 2019, als de dag waarop Eindelijk Gerechtigheid wordt gevierd. Volgens het kabinet is er een groot maatschappelijk draagvlak voor de maatregel. Maar dat is een daverend understatement. De enige kritiek die ik tegenkwam op het wettelijk verbod om tijdens het fietsen ooit nog een telefoon vast te houden, ging over de te lage...

Duration:00:03:00

Galblaasfestival

6/17/2019
More
Mijn Pinksterweekend eindigde vorige week met een spoedopname in het ziekenhuis. De plotselinge buikpijn bleek geen mannengriep, maar een acute ontsteking van de galblaas en die moest er meteen uit. Niet zon prettige maandag dus, maar wat een belevenis. Voor iedereen die nooit eerder wat mankeerde en hoogstens tijdens bezoekuren een ziekenhuis van binnen zag een echte aanrader: 48 uur in een streekziekenhuis. Je krijgt zelfs zon groen festivalbandje om je pols.

Duration:00:02:49

Privacyterreur

5/27/2019
More
Precies een jaar geleden gingen de nieuwe Europese privacy-regels in. Inmiddels kunnen we vaststellen dat helemaal niemand daar iets mee is opgeschoten. Afgezien van een leger goedbetaalde adviseurs en tekstschrijvers die handenvol werk hadden aan het AVG-proof maken van uw organisatie. Verder zorgt die Algemene Verordening Gegevensbescherming nu al 12 maanden lang alleen maar voor administratieve rompslomp, verwarring en onbegrip. Zonder dat de privacy van burgers of bedrijven daarmee in...

Duration:00:02:47

Toerisme-boulimia

5/20/2019
More
En zo kon het gebeuren dat we, zomaar ineens, niet één maar twee internationale topevenementen op de jaarkalender hebben staan. De Formule 1 in Zandvoort en het Songfestival.

Duration:00:02:41

Uber

5/13/2019
More
De beursgang van Uber was misschien een afgang, maar geen mislukking. Het zwakke debuut op Wall Street, vrijdag, van de online taxidienst was vooral een kwestie van ongelukkige timing. Door de oplaaiende handelsoorlog tussen Amerika en China was het beleggerssentiment somber. En de markt had nog een flinke kater van de beursgang van de concurrerende taxidienst Lyft, begin april.

Duration:00:02:43

Sterk Europa

5/6/2019
More
In de aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei wil ik mij graag aan een voorspelling wagen: Die Brexit zal nog een zegen blijken voor de Europese eenwording, een 'blessing in disguise'.

Duration:00:02:36

Chinese invloed

4/29/2019
More
Toch merkwaardig hoe in korte tijd het anti-Chinageluid in de Tweede Kamer is aangezwollen tot hysterische proporties, met de oproep aan het kabinet om de Chinese telecom-gigant Huawei zoveel mogelijk te weren bij de aanleg van een supersnel 5G-netwerk in ons land.

Duration:00:03:07

Het recht om te worden opgelicht

4/15/2019
More
In de jaren 90 was beleggen in teakhout razend populair, weet u nog? Maar de belangstelling nam snel af toen bleek dat kleine beleggers massaal werden belazerd. Door schade en schande kwamen ze erachter dat ook teakbomen niet tot in de hemel groeien. Het is van alle tijden dat kleine speculanten zich gek laten maken.

Duration:00:02:43

Loopbaanadvies

4/8/2019
More
Het gratis loopbaanadvies voor 45-plussers is een doorslaand succes, meldde deze zender vrijdag. In de eerste drie maanden van het jaar hebben al zesduizend werknemers een loopbaanadviseur bezocht. Op kosten van het ministerie van Sociale Zaken, dat hiervoor miljoenen euros subsidie heeft uitgetrokken. Iedereen die ouder is dan 45 jaar en minstens anderhalve dag in de week werkt, kan gratis drie tot vier gesprekken van een uur volgen. En krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan mee naar...

Duration:00:02:55

A-merk

4/1/2019
More
Schokkend bericht: Sigarettenmerk Marlboro is en blijft het grootste A-merk in ons land. Met een jaaromzet van 477 miljoen euro. Fors groter dan Coca Cola en Heineken, de nummers twee en drie op de jaarlijst die Foodmagazine vrijdag publiceerde.

Duration:00:03:01

Geluk

3/25/2019
More
Het goede nieuws van de afgelopen week is dat Nederland dit jaar is gestegen naar de vijfde plaats in het World Happiness Report.

Duration:00:02:48

Alles went, zelfs faillissement

3/18/2019
More
Het aantal faillissementen in ons land is in februari verder gedaald. En in heel 2018 ging nog niet de helft van het aantal bedrijven op de fles als in het crisisjaar 2012, jubelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat klinkt natuurlijk prima. Maar zo vóelt het helaas niet, door de problemen van bekende winkelketens als Intertoys en Fred de la Bretoniere in de afgelopen weken. Daarmee wordt het publiek hardhandig met de neus op de feiten gedrukt: Het zal best goed gaan met de...

Duration:00:02:49

Vrouwendag

3/11/2019
More
Bij ons thuis staan we nooit lang stil bij de viering van Vrouwendag. Want in huize Laseur is het elke dag vrouwendag, al zolang ik mij kan herinneren. Mijn moeder was arts, mijn vrouw is notaris en beide dochters studeren aan de universiteit. Zelfs de hond is een teef, dus ik ken mijn plaats: In mijn wereld zijn vrouwen allang de baas.

Duration:00:02:49

Nederland Fietsland

3/4/2019
More
Door alle commotie vorige week rond de geheime reddingsoperatie van KLM en het behoud van mainport Schiphol voor ons land werd ander transportnieuws een beetje verdrongen. Over ons enige echte nationale vervoermiddel: de fiets. We zijn tenslotte het enige land ter wereld met meer fietsen dan inwoners.

Duration:00:02:34

Exit Intertoys

2/25/2019
More
Voor Intertoys moet het even wennen zijn geweest dit weekend, de lange rijen bij de kassa. Want er kwam al jaren niemand meer. Ook dit keer waren het vooral de ongelukkige houders van kadobonnen die zich meldden bij de failliete keten. Met een laatste kans om hun tegoed nog in te wisselen, voordat de zaak definitief op de fles gaat. Die kwamen niet voor hun plezier naar de winkel, ze hadden geen keus.

Duration:00:02:51

Zwaanzinnig

2/18/2019
More
Het wordt nog spannend morgen of Pieter Elbers mag aanblijven als topman van KLM. Dan beslist het bestuur van Air France-KLM over zijn toekomst binnen het bedrijf. De geruchtenmachine draait intussen op volle toeren. De Franse zakenkrant La Tribune schreef zondagochtend al dat ze eruit waren en dat het moederbedrijf een akkoord had bereikt over de concern-structuur en de verlenging van Elbers contract.

Duration:00:02:51

Quickscan

2/11/2019
More
Als hij vooraf had geweten hoeveel moeite en geld het zou gaan kosten was Atilay Uslu er nooit aan begonnen. Maar nu staat toch maar mooi een levensgrote Boeing 747 in de tuin van zijn Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

Duration:00:02:48

Zeehondenakkoord

2/4/2019
More
Het is spijtig om te moeten vaststellen, maar op alle fronten faalt ineens de polder. Het legendarische Hollandse harmoniemodel loopt sinds enige tijd hopeloos vast in conflicten en verzet. Politiek, sociaal, economisch of cultureel: onderhandelen heeft totaal geen zin meer. Of het nu gaat om een nieuw pensioenstelsel, het klimaatakkoord of de groei van Schiphol. Vergeet het maar! We komen er niet meer uit samen, niets lukt. Zelfs het zeehondenoverleg klapte dit weekend.

Duration:00:02:51