People Power Podcast-logo

People Power Podcast

Business & Economics Podcasts >

More Information

Location:

Netherlands

Language:

Dutch

Contact:

+31622692560


Episodes

#169 Je Hebt Al Wel De Toekomst Maar Nog Niet Het Heden

7/9/2018
More
Vandaag is Hemmie Kerklingh, Algemeen Directeur van ondermeer KAV, Kan Alles Vervoeren te gast. In Volendam en Edam werkt hij aan een ambiteusplan voor de Witte Auto: Witkar. Wat drijft deze succesvolle ondernemer? Waarom maakt hij zich hard voor carsharing?

Duration:00:48:19

#168 Waarom Laten We Het Niet Altijd Zondag Zijn

7/9/2018
More
In deze aflevering spreken we met Hugo Broekman, Directeur van Meriant. Pieter Jan de Bree spreekt met Glenn van der Burg als co-host met Hugo Broekman over zijn visie en ideeën over de beweging in de ouderenzorg. Ook is onze collega Yolanda Stil te gast.

Duration:00:42:23

#167 Werkenergie Is Ook Een Mindset Nm

7/2/2018
More
In deze aflevering gaan we samen in gesprek over nut en noodzaak van werkenergie? Wat het is? Hoe je het kan vergroten? In de studio zijn Inge van Nispen en Anna van der Horst van eelloo. Cristel van de Ven van Factor Vijf en Pieter Jan de Bree van People Power.

Duration:00:42:01

#166 Zonder Leidinggevenden Iets Bijdragen Door Te Verbinden

7/2/2018
More
In deze aflevering gaan we in gesprek met Siebren Houtman van eelloo en Mark Vletter van Voys Telecom over verbinden in een organisatie zonder leidinggevenden. Want als er geen leidinggevenden zijn, hoe spreek je dan af wie wat doet? Hoe kom je er achter wie waar goed in is? Hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Pieter Jan de Bree is de co-host van vandaag.

Duration:00:48:01

Employer Branding - UWV Podcast

6/26/2018
More
Deze speciale podcast over Employer Branding van People Power maken we samen met UWV. Natuurlijk is het UWV actief om mensen weer aan het werk te helpen, maar ze zijn er ook voor werkgevers om hen te helpen met hun medewerkers bij de participatiewet, ziekte en ontslag.

Duration:00:25:24

#165 Een Zes Dimensionaal Psychologisch Contract

6/25/2018
More
In deze tweede People Power Special van de dag is David van Hartskamp, oprichter van Lead Healthcare, te gast. Lead healtcare is met het label PharmaLead inmiddels het grootste team apotheekprofessionals van Nederland en timmert sinds kort ook hard aan de weg met het nieuwe label voor zorgprofessionals; medilead. Bij Lead Healtcare zijn ze er van overtuigd dat het werkplezier toeneemt als mensen zich op de werkvloer oprecht gezien voelen, in al hun compleetheid. Daarom is er alles...

Duration:00:42:53

#164 Wellevendheid Door Vader En Zoon

6/25/2018
More
In deze People Power Special gaat Pieter Jan de Bree in gesprek met Carel en Lex van Lynden, vader en zoon, over wellevendheid.

Duration:00:41:27

#163 Het Dromen Zit In De Familie

6/18/2018
More
Betekenisvol werk draagt niet alleen bij aan ons werkgeluk, maar zorgt ook voor hogere betrokkenheid en aantrekkelijk werkgeverschap. Maar welke factoren zorgen voor betekenisvol werk en hoe kun je het versterken? Vebego deed er onderzoek naar in de eigen organisatie en kwam tot vijf factoren. Ton Goedmakers is te gast. Het kersverse lid van de raad van bestuur van het familiebedrijf Vebego komt praten over zijn droom om met Vebego een grote maatschappelijke impact te maken en hoe hij dat...

Duration:00:41:08

#162 Blij In Een Bos Of Grumpy In Een Corporate Grot

6/18/2018
More
Om mee te kunnen met de razendsnelle veranderingen moeten de meeste organisaties hun manier van werken voortdurend aanpassen. Maar hoe verander je mensen? In People Power Change gaan Jeroen Busscher en Glenn van der Burg in gesprek met mensen die veranderingen aanvoeren. Wij noemen ze change agents. Zij zijn de inspiratiebron voor de gedragsverandering van anderen. We onderzoeken hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen?...

Duration:00:45:54

#161 Juist Minder Leidinggevende, Maar Meer Leiders

6/11/2018
More
"You can not build an organization fit for the future if it is not fit for human beings.” Bij People Power geloven in deze gevleugelde uitspraak van prof. Gary Hamel, waarin hij de toekomstbestendigheid van organisaties verbindt aan de mate waarin een organisatie in staat is om het beste in mensen naar boven te halen. HR heeft een sleutelrol in het ontwikkelen van deze kwaliteiten. Te gast is Joanne Zwueste.

Duration:00:43:36

#160 Jongens, We Gaan Het Samen Doen In De Polder!

6/11/2018
More
Allard Droste, auteur van Semco in de polder. Het Braziliaanse bedrijf Semco van voorman Ricardo Semler is al jaren een voorbeeld van extreem anders organiseren. Geen vaste werktijden, werknemers bepalen zelf hoeveel ze verdienen, werknemers kiezen en beoordelen zelf hun baas, financiële informatie is beschikbaar voor iedereen - én het bedrijf is succesvol.

Duration:00:44:27

#159 Helpen Structuur Aan De Brengen In De Gedachten

6/4/2018
More
In Leading People Power gaan we in gesprek met mensen die koers bepalen. We spreken met hen over de volgende vragen: Wat staat ons te wachten? Is er al iets aan het gebeuren? Wat drijft hen? Waarom doen ze wat ze doen? Valt er nou wat van hen te leren? Het is een zoektocht naar mensen die voorop lopen. Vandaag zijn Ebel Kemeling en Eva Naaijkens te gast.

Duration:00:50:03

#158 Alle Handen Aan Het Roer, Das Pas Visie

6/4/2018
More
Visie, strategie dat zijn typische onderwerpen voor de leiding van de organisatie. Samen op de hei mijmert het MT over het organisatie vergezicht en smeed samen een slimme strategie. Toch? Nee, zeggen Tjardo Meulenbroek van Critical Minds en Matthijs Verburg van eelloo. Bij de richting van de organisatie moet je juist alle collega's betrekken. Met zijn allen nadenken over de toekomst. Klinkt als een Poolse landdag... Of niet. Vandaag zijn Tjardo en Matthijs te gast in de studio om er met...

Duration:00:43:18

#157 Nooit Op De Zaak, Altijd Bij De Klant

5/28/2018
More
Voor de meeste mensen is hun werkplek een kantoor, fabriek of wellicht vervoermiddel waar de werkgever verantwoordelijk voor is. Voor veel schoonmakers is hun dagelijkse werkplek bij de klant. Welke impact heeft deze situatie op de aanpak van ziekteverzuim, arbo en natuurlijk betekenisvol werk. Vandaag zijn Oscar Scipio, regiomanager P&O Hago Nederland en Suzanne Albregts van Vebego te gast.

Duration:00:42:00

#156 Op Zoek Naar De Cijfers Van Maatschappelijke Betrokkenheid

5/28/2018
More
Bas van Haastrecht is expert in maatschappelijk betrokken ondernemen. We gaan met hem in gesprek over zijn MBO imago onderzoek en de effecten van maatschappelijke betrokkenheid om medewerkers. Zijn bedrijf This is why doet al negen jaar onderzoek naar maatschappelijke betrokkenheid. Dit onderzoek brengt het belang van het maatschappelijk gedrag van bedrijven onder het Nederlands publiek in beeld.

Duration:00:43:14

#155 Zonder Zuurstof Geen Werkenergie

5/14/2018
More
Deze aflevering van People Power staat in het teken van werkenergie. Op 8 juni organiseert People Power samen met eelloo en Factor Vijf het werkenergie event. Vandaag spreken wij met twee van de deelnemers: Bert Roelofs, manager HR van Gelre Ziekenhuizen en Judith Winkel van het Antonius Ziekenhuis. Denk jij dat in jouw organisatie meer werkenergie aanwezig is dan nu wordt benut? Hoe zorg je ervoor dat jouw collega’s nog veel van zichzelf kunnen geven dan ze nu doen? Hoe zorg je ervoor dat...

Duration:00:45:10

#154 Vooruit Denken Is Het Beste Ondernemen

5/14/2018
More
Turbulentie op de arbeidsmarkt. Nieuw werk ontstaat en bestaand werk verdwijnt. Flexibilisering, robotisering en vergrijzing hebben een grote invloed. Wat is er aan de hand? Wie komt er in actie? Hoe voorkomen we dat mensen tussen wal en schip belanden. Elke maand onderzoeken we deze vragen in People Power. Deze maand is Jaap Jongejan te gast.

Duration:00:39:34

#153 Een Beetje Banjeren Door De Stad Is Topniveau

5/7/2018
More
In Leading People Power gaat Harry Starren normaal in gesprek met mensen die koers bepalen. Wat staat ons te wachten, en wat is al aan het gebeuren? Het is een zoektocht naar mensen die voorop lopen. Een zoektocht naar hun drijfveer. Waarom doen ze wat ze doen? Valt er iets van hen te leren? Alleen vandaag doen we het net wat anders, want Harry is zelf te gast.

Duration:00:48:34

#152 Gewoon Maar Beginnen En Dan Zien We Wel Wat Er Gebeurt

5/7/2018
More
Ontwikkeling van mensen en innovatie in organisaties is van groot belang in deze tijden van snelle ontwikkelingen. Hoe zorg je ervoor dat mensen zich in organisaties tijd, rumte en inspiratie hebben om zich te verwonderen? Vandaag zijn Matthijs Verburg van eelloo en Esther Jousma van CultuurWerkt! te gast.

Duration:00:41:07

#151 Kijken Denken Doen En Dan Pas Schoonmaken...of Niet

4/23/2018
More
Betekenisvol werk draagt niet alleen bij aan ons werkgeluk, maar zorgt ook voor hogere betrokkenheid en aantrekkelijk werkgeverschap. Maar welke factoren zorgen voor betekenisvol werk en hoe kun je het versterken? In deze aflevering 151e uitzending van People Power is alle aandacht voor Fleur ten Kate, HR Business Partner Hago Next over goede randvoorwaarden. Ook is Annette van Waning van Vebego te gast.

Duration:00:43:33