Barnradion-logo

Barnradion

Children's Topics & Stories >

Barnradion i P4 sänder radio för barn mellan 3 och 8 år. Kl 17.45 varje vardag kan du höra sagor, serier, musikprogram och reportage hela året om.

Barnradion i P4 sänder radio för barn mellan 3 och 8 år. Kl 17.45 varje vardag kan du höra sagor, serier, musikprogram och reportage hela året om.
More Information

Location:

Örebro, Sweden

Description:

Barnradion i P4 sänder radio för barn mellan 3 och 8 år. Kl 17.45 varje vardag kan du höra sagor, serier, musikprogram och reportage hela året om.

Language:

Swedish


Episodes

Liten svart hund i natten, del 3 av 3

2/28/2018
More
Den lilla hunden har hittat en röd vante som luktar sååå gott. Och han känner igen lukten och börjar springa, fort, fort snabbt! Det var en gång en glad och modig liten hund som hade en matte. Så hade det alltid varit, men en dag på vintern hände något hemskt. Hundens matte hade ramlat ihop i tunnelbanan och burits bort till en ambulans. Men hunden blev kvar. Vem ska hitta honom nu? Författare: Rose Lagercrantz. Berättare: Yankho Kamwendo. Producent: Emilia Traneborn, Barnradion.

Duration:00:11:59

Liten svart hund i natten, del 2 av 3

2/27/2018
More
Hunden har sovit ihoprullad i en buske hela natten och drömt om en julskinka, men nu har han vaknat. Var är julskinkan? Det var en gång en glad och modig liten hund som hade en matte. Så hade det alltid varit, men en dag på vintern hände något hemskt. Hundens matte hade ramlat ihop i tunnelbanan och burits bort till en ambulans. Men hunden blev kvar. Vem ska hitta honom nu? Författare: Rose Lagercrantz. Berättare: Yankho Kamwendo. Producent: Emilia Traneborn, Barnradion.

Duration:00:11:59

Liten svart hund i natten, del 1 av 3

2/26/2018
More
Det var en gång en glad och modig liten hund som hade en matte. Så hade det alltid varit, men en dag på vintern hände något hemskt. Hundens matte hade ramlat ihop i tunnelbanan och burits bort till en ambulans. Men hunden blev kvar. Vem ska hitta honom nu? Författare: Rose Lagercrantz. Berättare: Yankho Kamwendo. Producent: Emilia Traneborn, Barnradion.

Duration:00:11:59

En bäversaga, del 3 av 3

2/2/2018
More
Nu ligger snön tjock över bäverfamiljens hydda och en natt när fullmånen lyser provar dom att åka rutschkana på isen tillsammans. Den här vintern blir en ganska ovanlig vinter för mamma och pappa Bäver, Bim, Bruno och lillasyster Bumlan. De gör saker som dom inte brukar, de har flyttat till en ny hydda och en dag får de oväntat besök... Författare och uppläsare: Sari Eliasson. Producent: Linda Belanner. Tekniker: Rolf Hilton. Foto: SVT Bild. Illustration: Kristina Pérez/Sveriges Radio

Duration:00:10:02

En bäversaga, del 2 av 3

1/31/2018
More
Det är stora flyttarkvällen och dags att flytta in i nya hyddan. Men vart tog lillasyster Bumlan vägen? Har hon gömt sig bland packningen... eller har hon gått vilse i stora skogen? Den här vintern blir en ganska ovanlig vinter för bäverfamiljen. De gör saker som dom inte brukar. De flyttar, åker rutschkana på isen i fullmånens sken och en dag får de oväntat besök... Författare och uppläsare: Sari Eliasson. Producent: Linda Belanner. Tekniker: Rolf Hilton. Foto: SVT Bild. Illustration:...

Duration:00:10:20

En bäversaga, del 1 av 3

1/29/2018
More
Mamma och pappa Bäver, tonårsungarna Bim och Bruno och lillasyster Bumlan bor vid kanten av en sjö. De håller på att bygga en ny hydda - en som kan stå emot vinterstormar för snart är vintern här. Just den här vintern blir en ganska ovanlig vinter för bäverfamiljen. De gör saker som dom inte brukar. Åker rutschkana på isen i fullmånens sken och en dag får de oväntat besök... I del ett gnager och jobbar familjen Bäver för fullt för att bli klara med sin nya hydda och för att fylla...

Duration:00:10:28

Amos och Soma, sagan om den stora kärleken del 2

11/30/2017
More
När Amos får höra att han och Soma ska få barn vill han ge något fint till sin älskade Soma. Han ska plocka ett äpple i den arga gubbens trädgård. Ska Amos lyckas? En saga om längtan och kärlek av Ulf Stark. Författare: Ulf Stark. Berättare: Tove Wirén. Producent: Inga Rexed.

Duration:00:08:49

Amos och Soma, sagan om den stora kärleken del 1

11/29/2017
More
När eldflugorna dansar berättar den äldsta apan sagor. De yngre aporna vill helst höra sagan om Amos och Soma och den stora kärleken. En saga om längtan och kärlek av Ulf Stark. Författare: Ulf Stark. Berättare: Tove Wirén. Producent: Inga Rexed.

Duration:00:08:14

Pojken, flickan och muren del 2

11/28/2017
More
Adham har bestämt sig för att hämta en apelsin på andra sidan muren. Den ska han ge till sin syster Sulafa. Men hur ska han ta sig över? En saga om längtan och kärlek av Ulf Stark. Författare: Ulf Stark. Berättare: Saleh Vallander. Producent: Inga Rexed.

Duration:00:09:18

Pojken, flickan och muren del 1

11/27/2017
More
Syskonen Adham och Sulafa längtar efter sitt gamla hus, apelsinträdet och skrattet. Allt finns kvar bakom den gråa muren. Varje dag hoppas de på att den ska ha försvunnit. En saga om längtan och kärlek av Ulf Stark. Författare: Ulf Stark. Berättare: Saleh Vallander. Producent: Inga Rexed.

Duration:00:11:34

Litet djur i fara, del 5: Ugglan

6/9/2017
More
Camilla och Björn räddar djur som hamnat i fara. Det bor en uggla i en tall bredvid Camillas hus. På kvällen hör de ugglan ropa.

Duration:00:10:39

Litet djur i fara, del 4: Mullvadarna

6/8/2017
More
Camilla räddar djur som hamnat i fara. Nu får Björn också vara med och hjälpa djur som behöver räddas. Det är bra, för han kan prata med djuren på deras eget språk.

Duration:00:08:43

Litet djur i fara, del 3: Grodan

6/7/2017
More
En som heter Björn och hans familj har flyttat in i det gröna huset bredvid Camilla. Idag är de bjudna på fika hemma hos dem.

Duration:00:10:33

Litet djur i fara, del 2: Katten

6/6/2017
More
Camilla har ett viktigt uppdrag. Hon räddar djur som hamnat i fara. En dag på sommaren kommer det en katt in genom dörren.

Duration:00:10:23

Litet djur i fara, del 1: Igelkotten

6/5/2017
More
Camilla har ett viktigt uppdrag. Hon räddar djur som hamnat i fara. Det första djuret är en igelkott.

Duration:00:10:41

Saga: Ivar träffar en Triceratops

5/5/2017
More
En triceratops är jättehungrig! Den når inte upp till de goda bladen på träden. Tur att den träffade Ivar. Ivar älskar dinosaurier. Ja han är nästan världsmästare på dinosaurier, och på kvällen när Ivars pappa somnat händer det ovanliga saker i Ivars rum. Speciellt i den där lådan som står bredvid Ivars säng, Dinolandet. Hör fem sagor för alla dinosaurieälskare! Följ med Ivar när han träffar Tyrannosaurus, Stegosaurus, Pteranodon, Diplodicus och Triceratops. Författare: Lisa Bjärbo Omslag:...

Duration:00:12:00

Saga: Ivar träffar en Diplodocus

5/4/2017
More
En Diplodocus är ledsen för den kan inte hitta sin flock. Tänk om en liten pojke som Ivar kan hjälpa en sån stor dinosaurie? Ivar älskar dinosaurier. Ja han är nästan världsmästare på dinosaurier, och på kvällen när Ivars pappa somnat händer det ovanliga saker i Ivars rum. Speciellt i den där lådan som står bredvid Ivars säng, Dinolandet. Hör fem sagor för alla dinosaurieälskare! Följ med Ivar när han träffar Tyrannosaurus, Stegosaurus, Pteranodon, Diplodicus och Triceratops. Författare:...

Duration:00:10:48

Saga: Ivar träffar en Pteranodon

5/3/2017
More
Flyga med en flygödla, det trodde Ivar aldrig att han skulle få göra! Men i Dinolandet kan sånt hända. Ivar älskar dinosaurier. Ja han är nästan världsmästare på dinosaurier, och på kvällen när Ivars pappa somnat händer det ovanliga saker i Ivars rum. Speciellt i den där lådan som står bredvid Ivars säng, Dinolandet. Hör fem sagor för alla dinosaurieälskare! Följ med Ivar när han träffar Tyrannosaurus, Stegosaurus, Pteranodon, Diplodicus och Triceratops. Författare: Lisa Bjärbo Omslag:...

Duration:00:09:03

Saga: Ivar träffar en Stegosaurus

5/2/2017
More
Ivar kan inte sova och plötsligt hör han krafsande och pipande ljud från lådan med alla dinosaurier. Där står en Stegosaurus och tuggar och sväljer, på riktigt! Ivar älskar dinosaurier. Ja han är nästan världsmästare på dinosaurier, och på kvällen när Ivars pappa somnat händer det ovanliga saker i Ivars rum. Speciellt i den där lådan som står bredvid Ivars säng, Dinolandet. Hör fem sagor för alla dinosaurieälskare! Följ med Ivar när han träffar Tyrannosaurus, Stegosaurus, Pteranodon,...

Duration:00:09:57

Saga: Ivar träffar en Tyrannosaurus

5/1/2017
More
Ibland på kvällen när pappa sover blir dinosaurierna levande. Just den här kvällen blir det lite läskigt för Ivar träffar en Tyrannosaurus. En riktig köttätande T-rex! Ivar älskar dinosaurier. Ja han är nästan världsmästare på dinosaurier, och på kvällen när Ivars pappa somnat händer det ovanliga saker i Ivars rum. Speciellt i den där lådan som står bredvid Ivars säng, Dinolandet. Hör fem sagor för alla dinosaurieälskare! Följ med Ivar när han träffar Tyrannosaurus, Stegosaurus,...

Duration:00:10:13