Groot Nieuws Podcast-logo

Groot Nieuws Podcast

Christian Talk >

More Information

Episodes

Michelle van Dusseldorp over opvoeden 0-4 jarigen

10/18/2018
More
Jorieke sprak met psycholoog Michelle van Dusseldorp over de opvoeding van 0-4 jarigen. Wat hebben ze nodig? Wat is belangrijk in de hechting? En wat kun je als ouders doen aan de geloofsopvoeding? "De moeder moet een emotionele band opbouwen met het kind", vertelt Michelle. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio (www.grootnieuwsradio.nl)

Duration:01:00:37

Michael Mavromatis over mannelijkheid en geloof

10/11/2018
More
De man staat centraal in deze aflevering. Michael Mavromatis heeft een enorme drijfveer om mannen te helpen te ontdekken welke verlangens God voor het mannenhart heeft bedacht. "We zijn gemaakt om te strijden voor Gods koninkrijk", vertelt Michael in deze podcast van Groot Nieuws Radio. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio (www.grootnieuwsradio.nl)

Duration:01:00:48

Getuigenis Jeremiah

10/9/2018
More
Het getuigenis van Jeremiah Pelatja. Hij heeft een moeilijke jeugd en begint al op jonge leeftijd te stelen en is agressief. Het wordt van kwaad tot erger, hij pleegt gewelddadige overvallen, chanteert mensen en gaat de drugswereld in om veel geld te verdienen. In Zuid Amerika staat hij op het punt een grote drugsdeal te sluiten, als hij in de nacht een wonderbaarlijke droom krijgt waarin blijkt dat de wereld van de duisternis hem in zijn macht heeft en alleen de naam van Jezus hem nog kan...

Duration:00:54:59

Elise Brouwer over depressie

10/4/2018
More
Lang dacht Elise Brouwer dat haar depressie uit een lichamelijke kwaal voortkwam waar ze mee worstelde. Maar toen ze hiervan genezen was, bleek de depressie nog altijd aanwezig. Vier lange, donkere jaren moest ze het doen met soms maar een enkel moment van licht. In deze podcast getuigt ze van Gods aanwezigheid en hoe Hij haar hoop was. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio (www.grootnieuwsradio.nl)

Duration:00:47:38

Mirjam Van Der Vegt over lucht in je gezin

10/2/2018
More
Mirjam van der Vegt vertelt in deze podcast hoe je ook in een hectisch en druk gezin lucht en ruimte kunt creëren. Ze schreef er ook een heerlijk praktisch boek over: 'Lucht in je gezin'. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio (www.grootnieuwsradio.nl)

Duration:00:42:42

Matthijs en Katie over de valkuilen van christelijk leiderschap

9/27/2018
More
'De Gezalfde' is een nieuw boek van Matthijs Vlaardingerbroek en zijn dochter Katie. Een roman over een voorganger die hoog opgetild werd door zijn gemeente en onaantastbaar leek, maar keihard van zijn voetstuk viel. Waar liggen de valkuilen van christelijk leiderschap en hoe moet je er mee omgaan als het mis gaat? Luister in deze podcast naar het gesprek dat Jorieke Eilers met Matthijs en Katie had. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws...

Duration:00:57:18

Arie de Rover over de afgoden in ons leven

9/20/2018
More
Carrière, geld, familie, partner en de kerk. We kunnen het allemaal boven God verheffen, zodat het een afgod wordt. "Niet onze zonde verwijdert ons van God, maar onze afgoden", vertelt spreker en coach Arie de Rover in dit gesprek. "Afgoden zijn dingen die de plaats en functie van God innemen die Hij in ons leven wil hebben." In Bij Jorieke somt hij een aantal van die afgoden op. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio...

Duration:00:58:53

Ferdinand Bijzet: samen verder na vreemdgaan

9/13/2018
More
Hoe kan je als stel verder als één van de partners is vreemdgegaan? Hoe neem je de tijd voor verwerking, welke keuzes moet je wel of juist niet maken, hoe kan je er voor elkaar zijn in deze heftige periode en waar moet mee gebroken worden om samen verder te kunnen? Deze en andere vragen worden besproken in deze aflevering van Bij Jorieke met relatietherapeut Ferdinand Bijzet. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio...

Duration:00:53:31

Otto De Bruijne over Openbaring

3/17/2018
More
Jorieke Fredrikze was onlangs in het atelier van kunstenaar Otto de Bruijne om met hem te praten over zijn kunstwerk over het Bijbelboek Openbaring. Maar het gesprek ging over veel meer dat dat. Otto vertelde over de levenskunst, het relativeren en waarom het volgens Otto zo belangrijj is om te blijven 'spelen'. Hoe ziet Otto de tijd waarin wij leven en welke lessen haalt hij uit Openbaring?

Duration:00:49:41

Arie De Rover over 'Leven na de genadeklap'

3/7/2018
More
'Leven na de genadeklap' is het boek dat Arie de Rover liever niet had willen schrijven, maar toch kwam het er. Het thema genade heeft hem diep getroffen en nog wekelijks krijgt hij reacties op het boek. Op maandag 19 februari 2018 was Arie te gast Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio om over dit thema te praten: "De essentie van wat genade met je doet is dat je je zekerheid niet meer haalt uit je omstandigheden, maar in de intimiteit met God."

Duration:00:53:59

Henk Binnendijk deel 3

9/22/2017
More
Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met evangelist en schrijver Henk Binnendijk in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het Meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Het gesprek werd in drie delen uitgezonden in Bij Jorieke. Deel 3 gaat over geestelijke strijd in het leven van een christen. Hoe heeft Henk Binnendijk dat ervaren?

Duration:00:50:13

Henk Binnendijk deel 2

9/22/2017
More
Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met evangelist en schrijver Henk Binnendijk in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het Meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Het gesprek werd in drie delen uitgezonden in Bij Jorieke. Deel 2 gaat over radicaal leven met Jezus, over afleiding en wereld gelijkvormigheid.

Duration:00:48:12

Henk Binnendijk deel 1

9/22/2017
More
Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met evangelist en schrijver Henk Binnendijk in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het Meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Het gesprek werd in drie delen uitgezonden in Bij Jorieke. Deel 1 gaat over overgave en totale afhankelijkheid van God. Ook vertelde Henk Binnendijk over God ervaren in de stilte.

Duration:00:44:18