Groot Nieuws Podcast-logo

Groot Nieuws Podcast

Christian Talk >

More Information

Episodes

Coach Bram Beute over eenzaamheid

9/12/2019
More
Het is één van onze grootste angsten: eenzaam zijn. Toch voelen we ons allemaal wel eens eenzaam. Dat kan trouwens net zo goed als je wel andere mensen om je heen bent, maar niet echt contact hebt. Eenzaamheid raakt coach Bram Beute diep in zijn ziel, om te zien en horen dat er mensen zijn die zich niet gekend en alleen voelen. Dat zou toch niet moeten kunnen! Vragen die we bespreken zijn: Waar komt dat vandaan? Wat doet het met een mens als je eenzaam bent? Hoe kan je hier uit komen? Wat...

Duration:00:51:27

Mirjam Van Der Vegt Over Kwetsbaarheid

9/5/2019
More
Deze podcast staat het thema kwetsbaarheid centraal. Wat is het nut van kwetsbaarheid, wat leren we vanuit de Bijbel hierover en hoe kan je bijvoorbeeld kwetsbaar communiceren en wanneer moet je jezelf juist beschermen. Mirjam van der Vegt schreef erover in haar nieuwste boekje in de adem de dag reeks.

Duration:00:53:10

Deel 3 Opvoedserie Tieners Met Michelle Van Dusseldorp

8/5/2019
More
Iedereen met (toekomstige) tieners opgelet! In het derde deel van deze opvoedserie gaat het met Michelle van Dusseldorp over opvoeden van tieners. Voor veel ouders de meest uitdagende fase in de opvoeding... Wat is er mooi aan de pubertijd, wat hebben tieners van hun ouders nodig, hoe maken ze keuzes en wat kan je als ouders nog doen om die keuzes te beïnvloeden? En wat kun je qua geloofsopvoeding doen in de pubertijd, of moet je dat maar even loslaten?

Duration:00:56:44

Positief over down

7/18/2019
More
Toen Hendrine en Jaapjan in verwachting waren, kregen ze te horen dat hun kindje het syndroom van Down had. Wat volgde was een oneindige stroom van adviezen, scenario's waar ze rekening mee moesten houden en vooral heel veel zorgen en mogelijke moeilijkheden die ze over zich uitgestort kregen. Zelf merken ze in de praktijk dat er ook veel mooi en positieve kanten aan down zitten en vertellen daar graag over.

Duration:00:52:09

Arie De Rover Over Afgod Van Religiositeit

7/11/2019
More
Toen Arie de Rover diep geraakt werd door genade ging zijn hele leven op de schop. Hij ontdekte dat hij vast was gelopen in allerlei systemen waaronder ook een religieus systeem. Religie was een afgod geworden waaraan hij offers bracht in plaats van tijd met de hemelse Vader door te brengen. Deze podcast bespreken we de afgod van de religiositeit, waar zit dit in, hoe ontdek je het en natuurlijk vooral hoe maak je je er vrij van!

Duration:00:53:18

Sharon Numan Over Gezond Eten Zonder Dieeten

7/4/2019
More
Stel dat er een manier is die ervoor zorgt dat jij je nooit meer druk hoeft te maken over je gewicht en gezondheid, wat zou je dan doen? Die manier is er volgens mijn gast Sharon Numan en in deze podcast vertelt ze hoe je op een ontspannen manier met voeding en gezondheid kan omgaan

Duration:00:58:42

Els Van Dijk Over Opgroeiende Jongvolwassenen

6/27/2019
More
Al 18 jaar staat Els van Dijk aan het roer bij de EH, de evangelische hogeschool. Ze ziet hoe jongeren worstelen met het vinden van hun identiteit en hoe de individualisering het jongeren moeilijk maakt om eigen keuzes te aken en te bepalen waar ze heen willen met hun leven. We bespreken de wereld waarin jongeren opgroeien en wat er anno 2019 nodig is om jongeren te helpen stevig in het leven te staan en volwassen te worden.

Duration:00:50:16

Otto de Bruijne Licht In De Nachten Van Israel

6/19/2019
More
Dit gesprek is als een kunstwerk. Als je eraan begint, heb je een plaatje in je hoofd maar weet je nog niet precies hoe het gaat worden. De ingrediënten ken ik wel, dat is allereerst mijn gast: schrijver, spreker en kunstenaar Otto de Bruijne. Verder voegen we als ingrediënten toe de dromen van Jakob, de nachtvisioenen van Zacharia en de betekenis van deze boodschap (destijds voor Israël) voor ons vandaag. Dat alles overgieten we met een smakelijke saus van prachtige schilderijen die Otto...

Duration:00:53:08

Hans Groeneboer ruzie maken

6/13/2019
More
We gaan ruzie maken! Nou ja, we gaan het over ruzie en conflicten hebben en horen we wat het verschil is. Veel mensen vertonen conflict mijdend gedrag maar dat is niet nodig en brengt je soms in lastige situaties. Contextueel therapeut Hans Groeneboer gaat uitleggen waarom conflicten aangaan belangrijk is en hoe je van conflict ontwijkend gedrag afkomt. We pakken ook de Bijbel erbij om te zien wat we van Jezus kunnen leren op dit gebied.

Duration:00:53:48

Podcast Michelle Van Dusseldorp Burn - Out

6/11/2019
More
Psycholoog Michelle van Dusseldorp neemt ons mee langs processen die een rol spelen bij een burn-out. Waarom krijgen Nederlands vaker burn-outs dan mensen in andere landen, en waarom krijgen christenen nog vaker burn-outs? Hoe kan dit zo’n groot probleem zijn geworden? We horen over de belangrijkste factoren van een burn-out en wat belangrijk is om goed van een burn-out te herstellen. Kortom super boeiend en zeker het luisteren waard!

Duration:00:54:52

Hoe kan ik veranderen

5/24/2019
More
hoe neem je zelf het heft van je leven in handen en verander je gebieden in je leven waar je ontevreden over bent? Elisabeth van Zijl is psychologe en helpt mensen om zelf de leiding over hun leven te nemen. Zo leer je verantwoordelijk te zijn voor je eigen proces. Dat klinkt prachtig, maar hoe krijg je dat voor elkaar, door welke processen moet je heen, wat laat je achter en wat neem je mee?

Duration:00:37:39

Special Kinga Bán

5/20/2019
More
In deze speciale uitzending staan we stil bij het leven van Kinga Bán. Ze overleed op 6 mei in de leeftijd van 37 jaar. Kinga bleef keer op keer benadrukken dat ons en haar leven door gaat, de dood heeft niet het laatste woord. Daarom gedenken en vieren we in Bij Jorieke het leven van Kinga, genieten we van haar prachtige muziek en laten we ons met tranen in de ogen en gemis in ons hart inspireren door de gesprekken die we de afgelopen met haar mochten voeren.

Duration:01:26:56

Ron van der Spoel over recht doen

5/15/2019
More
Recht doen is een populair thema, waar prachtige dingen over in de Bijbel staan, maar hoe werk je dat praktisch uit? Ron van der Spoel duikt met ons het Woord in en deelt zijn inzichten over recht doen, wat mag je uitdelen van wat je hebt gekregen en wat mag je voor jezelf houden?

Duration:00:53:58

Yvonne en Casper bleven na affaire bij elkaar

4/16/2019
More
Deze podcast hoor je het verhaal van Yvonne en Casper Bijl. Ondanks dat hun relatie prima is en ze samen vijf dochter hebben, wringt er onder de oppervlakte iets. Ze zitten qua geloofsbeleving totaal niet op één lijn. Als Casper moet opbiechten dat hij vreemd is gegaan, is dat het begin van een grote verandering. Tijdens een bidden en vasten conferentie leert Casper God op een hele nieuwe manier kennen en geeft zich totaal over. Hij moet Yvonne nog meer vertellen en wil ook op zijn werk...

Duration:00:54:46

Mirjam Van Der Vegt Overvloed

3/28/2019
More
Jorieke praat met met schrijfster en stiltecoach Mirjam van der Vegt over het thema overvloed. Waar vinden we echte overvloed en wat beloofd God ons hier eigenlijk over? We horen ook wat er in Mirjams eigen leven gebeurde toen ze twee jaar lang met dit onderwerp bezig was.

Duration:00:54:29

Marieke Meijer over relatiestress

3/21/2019
More
Wat kunnen we enorm gebukt gaan onder relatiestress! En laten we eerlijk zijn we krijgen er allemaal mee te maken. Niet alleen in liefdesrelaties maar ook met familiebanden, collega’s (breek me de bek niet open) en vrienden. Psycholoog Marieke Meijer helpt ons vanmorgen om grip op de relatiestress te krijgen.

Duration:00:50:07

Bert Troost over omgaan met verlies

3/18/2019
More
Verlies van een kind, een burn-out waar een diepe depressie bij kwam en de zelfdoding van zijn schoonzoon, die voor hem als een eigen kind voelde. Ondanks al deze gebrokenheid staat Bert Troost blijmoedig in het leven. Terugkijkend ziet hij Gods leiding en aanwezigheid door alles heen.

Duration:00:52:44

Bert Reinds over doorgeven van geloof aan je kinderen

3/7/2019
More
Als het grootste verlangen van ouders is dat hun kinderen gaan geloven, is het misschien wel de grootste angst dat kinderen het geloof loslaten. Bert Reinds is orthopedagoog en spreekt regelmatig over het thema: wat als je kinderen het geloof loslaten. Een gesprek over een gezond opvoeddoel vaststellen, belang van echtheid voor geloofsoverdracht en de onvoorwaardelijke liefde geven, ook als je kind niet meer gelooft.

Duration:00:53:48

Bij Jorieke met Arie De Rover over recht en onrecht

2/28/2019
More
Wat betekent het om je recht te halen, hoe gaan we met onrecht om en wat zegt de Bijbel over deze zaken? In eerdere afleveringen op de podcast hoorde je Arie over leven vanuit genade en welke afgoden we in ons leven kunnen hebben. Deze podcast horen we dat zelfs het naleven van recht een afgod kan zijn, en wat Jezus ons leert in het omgaan met recht en onrecht.

Duration:00:53:24

Marion Lutke Over Narcisme

2/21/2019
More
Met coach en docent Marion Lutke verdiepen we ons in de wereld van narcisme. Wat is een narcist, hoe denkt hij/zij en valt ermee samen te leven? We horen ook waar narcisme vandaan komt, welke gevolgen het heeft en hoe het kan dat iemand alleen op zichzelf gericht is. Marion deelt haar eigen ervaringen hiermee en geeft advies hoe je met een narcist in je omgeving om kunt gaan.

Duration:00:54:48