Groot Nieuws Podcast-logo

Groot Nieuws Podcast

Christian Talk >

More Information

Episodes

Arie de Rover over de afgoden in ons leven

9/20/2018
More
Carrière, geld, familie, partner en de kerk. We kunnen het allemaal boven God verheffen, zodat het een afgod wordt. "Niet onze zonde verwijdert ons van God, maar onze afgoden", vertelt spreker en coach Arie de Rover in dit gesprek. "Afgoden zijn dingen die de plaats en functie van God innemen die Hij in ons leven wil hebben." In Bij Jorieke somt hij een aantal van die afgoden op. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio...

Duration:00:58:53

Ferdinand Bijzet: samen verder na vreemdgaan

9/13/2018
More
Hoe kan je als stel verder als één van de partners is vreemdgegaan? Hoe neem je de tijd voor verwerking, welke keuzes moet je wel of juist niet maken, hoe kan je er voor elkaar zijn in deze heftige periode en waar moet mee gebroken worden om samen verder te kunnen? Deze en andere vragen worden besproken in deze aflevering van Bij Jorieke met relatietherapeut Ferdinand Bijzet. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio...

Duration:00:53:31

Henk Rothuizen over Gods vaderhart in de Bijbel

9/6/2018
More
Spreker en schrijver Henk Rothuizen gaat in op de vraag: hoe ontdekken we Gods Vaderhart in de Bijbel? En hoe leert Jezus ons de Vader kennen? En wat betekent het dat we kinderen van God zijn? Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag van 10 tot 12 uur te beluisteren op Groot Nieuws Radio (www.grootnieuwsradio.nl/bijjorieke).

Duration:00:49:15

Willemijn de Jong wil prostitutie strafbaar stellen

6/14/2018
More
Prostitutie is niet normaal en de uitbuiting die daarachter schuil gaat, moet stoppen. Dat is de boodschap van de 27-jarige Willemijn de Jong die betrokken is bij Exxpose, een organisatie die misstanden in de prostitutie aan het licht wil brengen. Exxpose zit ook achter de petitie 'Ik ben onbetaalbaar' waar onlangs de 400.000ste handtekening voor werd gezet. Luister hier het gesprek dat Jorieke met Willemijn had. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag van 10 tot 12 uur te beluisteren op...

Duration:00:48:09

Matthijs Vlaardingerbroek over genezingsdiensten

6/7/2018
More
Het is misschien wel een van de lastigste onderwerpen waar christenen in Nederland mee te maken hebben: genezing door gebed. Er is dan misschien wel geloof dat God ook vandaag de dag geneest, maar is de manier waarop dat in veel genezingsdiensten gaat de juiste manier? In deze podcast van Groot Nieuws Radio vertelt Matthijs Vlaardingerbroek over de gevaarlijke kant aan gebedsgenezing. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag van 10 tot 12 uur te beluisteren op Groot Nieuws Radio...

Duration:00:57:29

Bram de Blouw over het verwerken van een scheiding

5/31/2018
More
Regelmatig praten we in Bij Jorieke over relaties en hoe je die goed kunt houden of beter kan maken. Maar wat als de relatie niet meer te redden valt en een scheiding onvermijdelijk is? Bram de Blouw geeft onderwijs over het huwelijk maar ook counseling bij het verwerken van een scheiding. Luister hier het gesprek dat Jorieke op 7 mei 2018 met hem had. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 te beluisteren op Groot Nieuws Radio. www.grootnieuwsradio.nl/bijjorieke

Duration:00:53:11

Ron van der Spoel over kern christelijk geloof

5/24/2018
More
Wie is Jezus en hoe kan hij jouw leven betekenis geven? En hoe kun je bidden, wie is God en wat is de kerk? Dominee Ron van der Spoel vertelde in Bij Jorieke over de basics van het christelijk geloof. "Met de komst van Jezus heeft God laten zien dat er geen enkele grens is aan Zijn liefde voor mij", vertelt Van der Spoel in deze podcast van Groot Nieuws Radio. Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag van 10 tot 12 uur te beluisteren op Groot Nieuws Radio (www.grootnieuwsradio.nl/bijjorieke).

Duration:00:54:00

Ron van der Spoel over geestelijke strijd

3/28/2018
More
Ron van der Spoel op Groot Nieuws Radio over zijn ervaringen met engelen en demonen en hoe we daar mee te maken hebben, ook hier in Nederland. "We zijn in de kerk heel praktisch bezig met Jezus te volgen, maar Jezus zegt: 'Als je mij volgt, moet je strijden met de duivel'." Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag van 10 tot 12 uur te beluisteren op Groot Nieuws Radio (www.grootnieuwsradio.nl/bijjorieke).

Duration:00:58:38

Otto De Bruijne over Openbaring

3/17/2018
More
Jorieke Fredrikze was onlangs in het atelier van kunstenaar Otto de Bruijne om met hem te praten over zijn kunstwerk over het Bijbelboek Openbaring. Maar het gesprek ging over veel meer dat dat. Otto vertelde over de levenskunst, het relativeren en waarom het volgens Otto zo belangrijj is om te blijven 'spelen'. Hoe ziet Otto de tijd waarin wij leven en welke lessen haalt hij uit Openbaring?

Duration:00:49:41

Arie De Rover over 'Leven na de genadeklap'

3/7/2018
More
'Leven na de genadeklap' is het boek dat Arie de Rover liever niet had willen schrijven, maar toch kwam het er. Het thema genade heeft hem diep getroffen en nog wekelijks krijgt hij reacties op het boek. Op maandag 19 februari 2018 was Arie te gast Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio om over dit thema te praten: "De essentie van wat genade met je doet is dat je je zekerheid niet meer haalt uit je omstandigheden, maar in de intimiteit met God."

Duration:00:53:59

Henk Binnendijk deel 3

9/22/2017
More
Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met evangelist en schrijver Henk Binnendijk in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het Meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Het gesprek werd in drie delen uitgezonden in Bij Jorieke. Deel 3 gaat over geestelijke strijd in het leven van een christen. Hoe heeft Henk Binnendijk dat ervaren?

Duration:00:50:13

Henk Binnendijk deel 2

9/22/2017
More
Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met evangelist en schrijver Henk Binnendijk in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het Meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Het gesprek werd in drie delen uitgezonden in Bij Jorieke. Deel 2 gaat over radicaal leven met Jezus, over afleiding en wereld gelijkvormigheid.

Duration:00:48:12

Henk Binnendijk deel 1

9/22/2017
More
Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met evangelist en schrijver Henk Binnendijk in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het Meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Het gesprek werd in drie delen uitgezonden in Bij Jorieke. Deel 1 gaat over overgave en totale afhankelijkheid van God. Ook vertelde Henk Binnendijk over God ervaren in de stilte.

Duration:00:44:18