Den2Radio - Musik (ikke klassisk musik)-logo

Den2Radio - Musik (ikke klassisk musik)

Classical Music >

More Information

Location:

Copenhagen, New Zealand

Language:

English


Episodes

Iransk sang og musik

5/17/2019
More
I en vis forstand er det selvfølgelig absurd at kåre verdens største sanger, for hvordan sammenligner man Pavarotti med Bob Dylan eller Louis Armstrong med Willie Nelson. Men Christian Braad Thomsen vælger iraneren Mohammad Reza Shajarian, for han kender ingen der har en smukkere stemme. Han har lavet en portrætfilm om ham og fortæller om ham her på den2radio i den første af to udsendelser om iransk sang og musik.

Duration:00:39:46

Kampen om den danske nationalsang

5/10/2019
More
Ideen med nationalsange greb om sig i starten af 1800 tallet, en tid, hvor landene rundt om i Europa for alvor blev klar over deres egen identitet. Det var ikke usædvanligt at høre soldater rundt omkring i skyttegravene synge sange til deres eget lands ære. Og de danske officerer kunne godt tænke sig, at vores egne soldater kunne være med i den sangdyst. I 1819 udskrev man derfor en konkurrence om en dansk nationalsang, som fremover kunne synges, når vores...

Duration:00:14:18

Franske rødder 4: En gryderet fra Louisiana

4/26/2019
More
I midten af 1700-tallet endte en krig i Canada mellem kolonimagterne Frankrig og England med at franskmændene blev etnisk udrenset fra en del af Øst-Canada. De fleste endte i den amerikanske sydstat Louisiana, hvor de blev grundlaget for en ny kultur – Cajun-kulturen, som ikke mindst er kendt for sin musik og mad. Podcasten ”Franske Rødder” dykker gennem musikken ned i fransk kultur og sprogs mange forgreninger ud i verden. Gennem orkestre og solister...

Duration:00:20:59

Bob Dylan 2: Ungdomsoprør og protestsange

4/26/2019
More
Bob Dylan skal optræde på Roskilde festivalen til sommer og derfor genudsender den2radio de 10 udsendelser som filminstruktøren og forfatteren Christian Braad Thomsen og journalisten Erik Kramshøj har produceret til os. De enkelte udsendelser beskæftiger sig med en karakteristisk epoke i Bob Dylans udvikling. Det er 1960'erne vi skal høre om her i udsendelse nr 2, hvor han sang om social uretfærdighed og den kolde krigs...

Duration:00:48:09

Franske rødder 3: Colins Høns

4/12/2019
More
Podcasten ”Franske Rødder” dykker gennem musikken ned i fransk kultur og sprogs mange forgreninger ud i verden.Gennem orkestre og solister der optræder på Tønder Festival 2019 fortælles historier om hvordan den franske indflydelse har sat sit præg på musikken. I denne udgave af ”Franske Rødder” fortælles om hvordan gamle franske sange fra middelalderen har fået et nyt liv hos det canadiske orkester Les...

Duration:00:15:51

RadioNorden. Højt skum og bægerklang

4/5/2019
More
Radio norden handler i denne uge om alkohol og i de kommende uger vil der være fokus på alkoholkultur og alkoholpolitik i de nordiske lande. Denne gang skal vi genhøre Lektor ved Københavns Universitet Sidsel Eriksen redegøre for nogle af de historiske forudsætninger for den store forskel i opfattelsen af alkoholkultur i Danmark og Sverige.

Duration:00:26:50

Franske rødder 2: Selvmordsbomberen

3/31/2019
More
I denne udgave af ”Franske Rødder” fortælles om det franske bluesband Delgres, der har rødder i den karibiske ø Guadeloupe, som stadig er en del af Frankrig. Bandet er opkaldt efter øens frihedshelt Louis Delgres, som er en af verdens mest spektakulære selvmordsbombere. Han sprang sig selv og flere hundrede soldater i luften på den karibiske ø Guadeloupe i 1802. Udsendelsen er produceret af Claus Vittus

Duration:00:19:39

Franske rødder 1: Sproget

3/15/2019
More
I denne uge begynder vi på en ny serie med titlen ”Franske Rødder” Der skal vi gennem musikken dykke ned i fransk kultur og sprogs mange forgreninger ud i verden. Fra den keltiske musik i Bretagne til den gamle kolonimagt Frankrigs musikalske arv i Caribien, Cajun-musikken i Louisiana til den fransk-inspirerede musik i Canadas østlige del. Gennem den nutidige folke- og rootsmusik fortælles historier om den franske indflydelse på den moderne vestlige...

Duration:00:16:19

Carme Canela

3/1/2019
More
Claus Westh fra Radio Jazz har produceret et tretimers program om tre spændende spanske sangerinder. Vi har delt programmet op i tre udsendelser. Her kommer det første med Carme Canela, som er en af Spaniens allerbedste sangerinder.

Duration:00:57:36

Nostalgi er ikke hvad det har været: Fra 60 - midt 80erne

2/1/2019
More
’Nostalgi er ikke hvad det har Været’. Det ved vi godt men udsagnet her er titlen på Erik Kramshøjs udsendelse om rockmusikken og denne gang med focus på et par sære coverversioner bl.a. fra en særpræget sangskriver ved navn Tom Waits. Dertil en afrunding fra seneste udsendelses Sound of Philadelphia. Vi spænder i denne omgang over godt 25 år - fra 1960 til midt firserne.

Duration:00:52:56

Spillefolkenes hemmeligheder: Martin Seeberg

1/18/2019
More
I podcast-serien ’Spillefolkenes hemmeligheder – en rejse i dansk folkemusik’ taler musiker, komponist og podcaster Morten Alfred Høirup med en række markante personligheder fra den danske folkemusikscene og beder dem fortælle om, hvordan de arbejder. I dette sidste afsnit fortæller den prisbelønnede multiinstrumentalist og komponist Martin Seeberg om sit arbejde på vikingemarkeder over hele norden set i lyset af, hvor lidt vi i...

Duration:00:20:04

Ladies of Folk 6: Songs that make us cry

1/11/2019
More
I afsnit seks i serien ‘Ladies of Folk’ om folk- og countrymusik, er det måske en god ide at finde lommetørklædet frem. Det skal nemlig handle om tab, skæve eksistenser, alderdom, knuste hjerter, nostalgi, forældreskab og andre emner, der kan kalde tårerne frem. Serien er tilrettelagt af Kristina Svith Villadsen og Evelina Gold.

Duration:01:10:10

Spillefolkenes hemmeligheder: Mia Guldhammer

1/11/2019
More
I podcast serien "Spillefolkenes hemmeligheder - en rejse i dansk folkemusik" taler musiker, komponidt og podcaster, Morten Alfred Høirup med en række markante personligheder fra den danske folkemusikscene. i dette afsnit møder Morten Alfred en sangerinde og traditonsbærer Mia Guldhammer, som bl.a. bruger sit kendskab til de gamle danske viser og ballader i det danske folk-tronica band Mallebrok.

Duration:00:22:04

Cubansk jazz, men på en anden måde

1/4/2019
More
Claus Westh fra Radio Jazz præsenterer trommeslageren Michael Olivera, som er en af de meget dygtige cubanske musikere, som har slået sig ned i Madrid. Hans første album i eget navn er en kærlighedserklæring til det cubanske landskab og de mennesker han er opvokset med.

Duration:00:59:01

Spillefolkenes hemmeligheder: Jacob Kragesand og Annelene Toft Christensen

12/29/2018
More
I podcast-serien "Spillefolkenes hemmeligheder - en rejse i dansk folkemusik" taler musiker, komponist og podcaster Morten Alfred Høirup med en række markante personligheder fra den danske folkemusikscene og beder dem fortælle hvordan de arbejder. I dette afsnit møder vi to danske folkemusikstuderende og arrangører, Jacob Kragesand og Annelene Toft Christensen. De fortæller om deres eget og deres venners store arbejde med folkemusikken lige nu.

Duration:00:28:51

Spillefolkenes hemmeligheder: Kristian Bugge

12/21/2018
More
Spillefolkenes hemmeligheder – en rejse i dansk folkemusik. Morten Alfred Høirup taler i dette afsnit med den prisbelønnede violinist og rigsspillemand, Kristian Bugge om, hvor han har sit store repertoire af flere hundrede år gammel dansk folkemusik fra.

Duration:00:27:47

Spillefolkenes hemmeligheder: Anne Grete Kamilles

12/14/2018
More
I podcast-serien ’Spillefolkenes hemmeligheder - en rejse i dansk folkemusik’ taler folkemusikeren Morten Alfred Høirup med en række markante personligheder fra den danske folkemusikscene og beder dem fortælle om, hvordan de arbejder, og i dette afsnit fortæller festivaldirektør Anne Grete Kamilles om at arrangere en folkemusikfestival i sin baghave, og om hvad der driver hende i det daglige arbejde med festivalen.

Duration:00:22:07

Spillefolkenes hemmeligheder - en rejse i dansk folkemusik : Fin Alfred Larsen

12/7/2018
More
I podcast-serien "Spillefolkenes hemmeligheder - en rejse i dansk folkemusik" taler musiker, komponist og podcaster Morten Alfred Høirup med en række markante personligheder fra den danske folkemusikscene og beder dem fortælle om, hvordan de arbejder. I første afsnit fortæller den prisbelønnede danske spillemand, folkesanger og traditionsbærer, Fin Alfred Larsen om sit møde med de gamle frække sange og om, hvad de kan bruges...

Duration:00:23:04

Martin Hall og de glemte 70ere - 2

11/30/2018
More
I denne uge sender den2radio 2.del af musikeren Martin Halls erindringer’1971-1985’, som udkom sidste år, og han og Søren E. Jensen mindes de hits som gjorde sig gældende i deres sene barndom og begyndende pubertet inden punken kom og ødelagde det hele.

Duration:01:19:23

Martin Hall og de glemte 70ere - 1

11/23/2018
More
'1971-1985’ er titlen på musikeren Martin Halls erindringer, som udkom sidste år. Og netop halvfjerdsernes glemte popmusik skal det handle om i denne og en kommende mammutudsendelse, hvor Martin Hall i selskab med Søren E. Jensen mindes de hits, som gjorde sig gældende i deres sene barndom og begyndende pubertet inden punken kom og ødelagde det hele.

Duration:01:32:37