Skamkalas-logo

Skamkalas

Comedy Podcasts

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

Location:

United States

Description:

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

Language:

English


Episodes

#47 Fulla flator reagerar (med Paulina Pettersson)

2/23/2021
Paulina Pettersson är tillbaka igen och det blir temapodd! Vi går igenom delar av the lesbian masterdoc och reagerar på det. Vi pratar om kärleksbrev på punktskrift och kassett, vad ett "running screaming test" är och hur starkt vi relaterar till vissa punkter. Sen blir det hot takes om bdsm, porr och varför man visst ska få handla på foodora.

Duration:00:55:48

#46 Inte en ångestkedja (med Ellinor Annmo)

2/9/2021
Ellinor "Skogis" Annmo är tillbaka! Vi pratar åldersskillnader och screenshots, för att sen inse att vi faktiskt mår lite bättre och hylla oss själva för det. Jag pratar om kycklinggryta, Ellinor tar tillbaka gamla uttalanden och min flickvän dyker upp för att prata om vänskaper byggda på sjukdom. Vi hinner också ranta om menskoppsmaffian och inskränkta stockholmare.

Duration:01:09:22

#45 Det är bara science (Med Robert och Anna Balte)

1/26/2021
Skamkalas gästas av ett gift par! Våra gamla vänner från Osby är tillbaka och vi pratar om deras bröllop och vad som händer när man följer vissa normer men inte andra. Vad gör man om man inte vill skaffa barn och hus? Sen skäller vi ut alla som "vill väl" och skrattar mycket åt korrekturfel i mail och på skyltar.

Duration:01:17:51

#44 Filmjölk med sirap (med Kitiara Ryding)

1/12/2021
Kitiara Ryding är tillbaka! Jag kollar hur hon har haft det de senaste åren (mycket har hänt) och sen pratar vi om skam som motor i uppfostran. Vi lär oss vad ett toamöte är, att inte alla mammor älskar sina barn och hur svårt det är att vara förälder utan att fucka up sina barn. På slutet blir det Jane the virgin och vi håller varsitt brandtal.

Duration:00:59:13

#43 Inte alfabetet! (med Ronja Helt)

12/29/2020
Som mellandagspodd blir det en flashback till sommaren 2019 och gäst är Ronja Helt! Vi sitter i solen och äter nybakta kakor, så man kan tro att det ska bli lättsamt, men icke. Vi pratar om hatade lärare, bra vuxna, konstiga barn och att inte säga att man älskar folk i onödan. Vi reder också ut konceptet paddel och säger fruktansvärt felaktiga saker om anknytningsteori (vi kan mer nu OBS! Tro inte på oss!).

Duration:01:22:41

#42 Vi är varandras utopier (med Stella Hildén)

12/15/2020
Veckans gäst är Stella Hildén, AKA min flickvän! Vi berättar om hur vi blev ihop (it’s cute) och sen pratar vi massor om prestationsångest och att vara duktig flicka. Vi ondgör oss över meritpoäng, betygshets och folk vars mål är att bli framgångsrika. Sen bondar vi över att vi inte trodde att vi skulle bli vuxna och ger tips på hur man är ihop om man båda är psykiskt sjuka.

Duration:00:31:38

#41 Man kan alltid hata en kvinna (med Paulina Pettersson)

12/1/2020
Podden återkommer och Paulina Pettersson är tillbaka! Vi skryter och skålar och sen pratar vi om Paulinas icke-befintliga killsmak, heterotjejer i facebook-grupper och hypotetiska trekanter. Jag introducerar ett nytt inslag och då pratar vi om folk som lägger sin identitet i sina barn / sin partner och Harry Potter-sagor.

Duration:00:53:20

#40 Abstrakta bits (med Hugo Hildeman)

3/14/2019
Hugo Hildeman är tillbaka! Vi firar avsnitt 40 med ett Marathon-långt avsnitt och massor av suröl. Vi pratar om inre arrogans, vår savage ungdom, Harry Potter, autism, gatekeeping, grammatik och väldigt mycket annat.

Duration:01:57:22

#39 Jag valde fyratonsmartyr (med Kitiara Ryding)

2/25/2019
Veckans gäst är Kitiara Ryding! Vi intar poddens klippares lägenhet och där pladdrar vi på om en highlight från vårt förhållande, gastric bypass, namnbyte, "dåliga feminister" och en massa annat som jag inte kommer ihåg just nu.

Duration:01:01:03

#38 Ska vi cyckla? (med Sam Runts Dalbäck)

2/14/2019
Veckans gäst är Sam Runts Dalbäck! Det blir ett ofrivilligt temaavsnitt och vi pratar extremt mycket om barntankar och hur barn ser på sexualitet. Vi lär oss både om att "Stoppa" och "cykla", Sam berättar om sina grannar och vi bekänner både det ena och det andra. Vi hinner också prata om tokio hotel, niqi minaj och att bli utelåst.

Duration:01:07:53

#37 En slät person med takt och ton (med Louise Jingryd)

2/5/2019
Veckans gäst är Louise Jingryd! Det är en oförberedd och härligt babbligt podd om min vidriga raggningsteknik, Louises intensiva känslor, självdiagnostisering, vår önskan att gifta oss och...okej fine. Det handlar mest om hur jävla lesbiska vi är. Som vanligt.

Duration:01:15:36

#36 Kan du leva utan banan? (med Embla)

1/27/2019
Embla är tillbaka! Såklart en lesbisk podd med extra manshat, skratt och heterofobi. Vi hinner också med att prata om knark, fiskar, sextapes och att folk faktiskt borde uppskatta vårt content mer.

Duration:01:13:08

#35 Alla dagar utom torsdagar (med Felicia Jackson)

1/9/2019
Veckans gäst är Felicia Jackson, poddens första riktiga poddare och komiker! Vi pratar om hennes kärlek till män (äntligen lite hetero-content va!), fylleskam, Lunds barer, andra komiker, att vara konstnärer och en sjuhelvetes massa annat.

Duration:01:08:32

#34 Ögonen trillar ur käften

1/1/2019
Gott nytt år! Vi inleder 2019 med en podd där jag sitter helt själv och gafflar. Jag fyller i nyårslistor live och berättar om mina bästa bråk, blir emotionell och är dålig på att prata.

Duration:00:44:25

#28 Lego-mens (med Anna Nygren)

12/25/2018
God jul, er julklapp blir det borttappade avsnitt 28 i ny version! Jag och Anna Nygren snackar buss- och barminnen och sen djupdyker vi i mens. Det blir cringe om lilltår, hajker, simhopp och utekvällar, vi tar råd från kp och vi hyllar skamlösa barn. Lite barn-pepp hinns också med.

Duration:01:07:38

#33 Hon är ju gay! (med Sam Lang)

12/18/2018
veckans gäst är Sam lang! Det är ett långt och sprakande avsnitt fullt av poppkultur: Harry Potter, norra latin, livet enligt Rosa, ru Pauls drag race och allt möjligt annat diskuteras. Vi skryter ohemmat, känner oss unika och läser ur Sams Hermione-notebook.

Duration:01:12:56

#32 Kräk-bonansa (med Anna Jacobsson)

12/11/2018
Anna Jacobsson är tillbaka! Vi har varit på spa och pratar, som titeln skvallrar om, mest om kräk. I buskar och bilar och verkligen överallt utom där det ska vara. När vi inte äcklar oss själva och alla andra pratar vi om våra riktigt töntiga kunskaper och minns legendariska förrätter.

Duration:00:54:30

#31 Full av öl och en lerig gång (med Elin Svensson)

11/30/2018
Veckans (månadens?) gäst är Elin Svensson (och hennes fnittrande flickvän i bakgrunden)! Ja, det här avsnittet spelades in i oktober, men sen var det höst och jag gick lite sönder, så det kom nu. Det är ett märkligt avsnitt om kräftfiske, mitt nya utseende, vikt (tw!), att sova med en vinbox i sängen och lite allmän lesbiskhet.

Duration:00:57:06

#30 Frihetskamp för Måsse (med Sandy och Marie)

10/16/2018
Sandy och Marie är tillbaka! Podden fyller 30 och vi firar med två gäster, legendariska snittar och en spexig klippning signerad Sandy. Vi lyssnar på snapsvisor och minns när Marie ”hade benen upp i vädret” och sen skäms vi för hur fel vi haft angående till exempel hur man stavar namn. Sandy bekänner sin dialektsplittring, vi undrar vad fiskmåsar gör i träsk, jag berättar om mitt värsta breakup-minne och vi lär oss nya engelska uttryck och fakta om Panama. Marie planerar sin hemlöshet, jag...

Duration:00:49:18

#29 Mitt livs kärlek blev aborterad (med Hannah Ryding)

10/9/2018
Hannah Ryding är tillbaka igen! I avsnitt 29 (va? Var tog 228 vägen?) pratar vi om separation och allt det innebär, konstaterar att kärlek faktiskt ska vara lätt och blir ledsna över allt hemskt här i världen. Sen pratar vi om att inte se, att kanske vilja se, varför jag hade glasögon när jag var liten och vad Hannah egentligen gör när hon rättar till håret.

Duration:01:07:35