Skamkalas-logo

Skamkalas

Comedy Podcasts >

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.
More Information

Location:

United States

Description:

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

Language:

English


Episodes

#40 Abstrakta bits (med Hugo Hildeman)

3/14/2019
More
Hugo Hildeman är tillbaka! Vi firar avsnitt 40 med ett Marathon-långt avsnitt och massor av suröl. Vi pratar om inre arrogans, vår savage ungdom, Harry Potter, autism, gatekeeping, grammatik och väldigt mycket annat.

Duration:01:57:22

#39 Jag valde fyratonsmartyr (med Kitiara Ryding)

2/25/2019
More
Veckans gäst är Kitiara Ryding! Vi intar poddens klippares lägenhet och där pladdrar vi på om en highlight från vårt förhållande, gastric bypass, namnbyte, "dåliga feminister" och en massa annat som jag inte kommer ihåg just nu.

Duration:01:01:03

#38 Ska vi cyckla? (med Sam Runts Dalbäck)

2/14/2019
More
Veckans gäst är Sam Runts Dalbäck! Det blir ett ofrivilligt temaavsnitt och vi pratar extremt mycket om barntankar och hur barn ser på sexualitet. Vi lär oss både om att "Stoppa" och "cykla", Sam berättar om sina grannar och vi bekänner både det ena och det andra. Vi hinner också prata om tokio hotel, niqi minaj och att bli utelåst.

Duration:01:07:53

#37 En slät person med takt och ton (med Louise Jingryd)

2/5/2019
More
Veckans gäst är Louise Jingryd! Det är en oförberedd och härligt babbligt podd om min vidriga raggningsteknik, Louises intensiva känslor, självdiagnostisering, vår önskan att gifta oss och...okej fine. Det handlar mest om hur jävla lesbiska vi är. Som vanligt.

Duration:01:15:36

#36 Kan du leva utan banan? (med Embla)

1/27/2019
More
Embla är tillbaka! Såklart en lesbisk podd med extra manshat, skratt och heterofobi. Vi hinner också med att prata om knark, fiskar, sextapes och att folk faktiskt borde uppskatta vårt content mer.

Duration:01:13:08

#35 Alla dagar utom torsdagar (med Felicia Jackson)

1/9/2019
More
Veckans gäst är Felicia Jackson, poddens första riktiga poddare och komiker! Vi pratar om hennes kärlek till män (äntligen lite hetero-content va!), fylleskam, Lunds barer, andra komiker, att vara konstnärer och en sjuhelvetes massa annat.

Duration:01:08:32

#34 Ögonen trillar ur käften

1/1/2019
More
Gott nytt år! Vi inleder 2019 med en podd där jag sitter helt själv och gafflar. Jag fyller i nyårslistor live och berättar om mina bästa bråk, blir emotionell och är dålig på att prata.

Duration:00:44:25

#28 Lego-mens (med Anna Nygren)

12/25/2018
More
God jul, er julklapp blir det borttappade avsnitt 28 i ny version! Jag och Anna Nygren snackar buss- och barminnen och sen djupdyker vi i mens. Det blir cringe om lilltår, hajker, simhopp och utekvällar, vi tar råd från kp och vi hyllar skamlösa barn. Lite barn-pepp hinns också med.

Duration:01:07:38

#33 Hon är ju gay! (med Sam Lang)

12/18/2018
More
veckans gäst är Sam lang! Det är ett långt och sprakande avsnitt fullt av poppkultur: Harry Potter, norra latin, livet enligt Rosa, ru Pauls drag race och allt möjligt annat diskuteras. Vi skryter ohemmat, känner oss unika och läser ur Sams Hermione-notebook.

Duration:01:12:56

#32 Kräk-bonansa (med Anna Jacobsson)

12/11/2018
More
Anna Jacobsson är tillbaka! Vi har varit på spa och pratar, som titeln skvallrar om, mest om kräk. I buskar och bilar och verkligen överallt utom där det ska vara. När vi inte äcklar oss själva och alla andra pratar vi om våra riktigt töntiga kunskaper och minns legendariska förrätter.

Duration:00:54:30

#31 Full av öl och en lerig gång (med Elin Svensson)

11/30/2018
More
Veckans (månadens?) gäst är Elin Svensson (och hennes fnittrande flickvän i bakgrunden)! Ja, det här avsnittet spelades in i oktober, men sen var det höst och jag gick lite sönder, så det kom nu. Det är ett märkligt avsnitt om kräftfiske, mitt nya utseende, vikt (tw!), att sova med en vinbox i sängen och lite allmän lesbiskhet.

Duration:00:57:06

#30 Frihetskamp för Måsse (med Sandy och Marie)

10/16/2018
More
Sandy och Marie är tillbaka! Podden fyller 30 och vi firar med två gäster, legendariska snittar och en spexig klippning signerad Sandy. Vi lyssnar på snapsvisor och minns när Marie ”hade benen upp i vädret” och sen skäms vi för hur fel vi haft angående till exempel hur man stavar namn. Sandy bekänner sin dialektsplittring, vi undrar vad fiskmåsar gör i träsk, jag berättar om mitt värsta breakup-minne och vi lär oss nya engelska uttryck och fakta om Panama. Marie planerar sin hemlöshet, jag...

Duration:00:49:18

#29 Mitt livs kärlek blev aborterad (med Hannah Ryding)

10/9/2018
More
Hannah Ryding är tillbaka igen! I avsnitt 29 (va? Var tog 228 vägen?) pratar vi om separation och allt det innebär, konstaterar att kärlek faktiskt ska vara lätt och blir ledsna över allt hemskt här i världen. Sen pratar vi om att inte se, att kanske vilja se, varför jag hade glasögon när jag var liten och vad Hannah egentligen gör när hon rättar till håret.

Duration:01:07:35

#27 Godis med vinterkräk (med Ellinor Anmo)

9/25/2018
More
Ellinor Anmo är tillbaka! Det blir en lika juicy och gränslös podd som sist, om inte mer? Det berättas om när jag skällde ut en kille åt Ellinor, vi pratar om ens fiktiva attraktioner och Ellinor blir väldigt explicit, jag berättar chockerande nyheter om glee och sen blir vi väldigt personliga. Då blir det abort, gravidrädsla, män som vill ha trekant och annat mindre festligt.

Duration:01:10:47

#26 Pants are flying off (med Paulina Pettersson)

9/19/2018
More
Paulina Pettersson är tillbaka och blir den första gästen med tre avsnitt! Vi har en liten anti-valvaka (podden spelades in på valdagen) och pratar om köttätande, sexualitet, svartsjuka, musikskam och "monsterpartiet".

Duration:00:47:23

#25 Fram med sillen, jag fyller snart en timme! (med Henrik Olsson)

9/13/2018
More
Henrik Olsson är tillbaka! Vi minns vår tragiska historia och sen pratar vi jättemycket om valet: Vad man röstar på, hur man röstar och varför vissa partier tror att barn föds med midsommarkransar på huvudet (i vecka tolv). Vi hinner även avhandla min jungfrugraviditet och Silvana Imam. Tips: Lyssna på den här veckans skamlåt, som är den bästa so far!

Duration:00:49:36

#24 En dålig terrorist (med Embla)

9/4/2018
More
Podden är äntligen tillbaka och veckans gäst är Embla! Vi pratar om pinsam pizza, änder på max, sexualupplysning och heterofobi i en enda röra. Embla lobbar hårt för blilesbisk.com (som hon har grundat!) och jag försöker vara radikal samtidigt som jag gör alla nöjda...med varierande framgång.

Duration:01:04:34

#23 Om man vill ha trauma (med Robert Balte)

7/31/2018
More
Robert Balte är tillbaka! Vi testar godis och pratar om att bo i småstäder, dragqueens och att man faktiskt måste tygla sina party-bröst. Sen pratar vi länge om mister cool-drevet och musik med fruktansvärd text, som kulminerar i den skamigaste skamlåten of all time.

Duration:01:07:42

#22 Livet är en fest (med Marie)

7/24/2018
More
Veckans gäst är Marie! Vi pratar om sm i chack för döva och sömnskam, och sen handlar en stor del av podden om gilmore girls. När vi väl är klara med det spekulerar vi i vad man måste göra som författare, räknar upp varför livet är en fest, pratar om romantik och filmiskhet, märker ännu en gång att jag har 0 filter och roastar tedd Gärdestad.

Duration:01:10:36

#21 därom dansar de lärde twist (med Saga Cornelius)

7/17/2018
More
Saga Cornelius är tillbaka! Ett trevande men härligt poddavsnitt som innehåller en rafflande cigarett-historia, en kattjakt, mitt flytt-behov och en hel massa om min pappas uppväxt. På slutet kommer vi verkligen igång och det blir en kavalkad av bakis-skam, bal-minnen och vad som händer när man tar med sig tequila till en pysselkväll.

Duration:01:16:36