Skamkalas-logo

Skamkalas

Comedy Podcasts >

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.
More Information

Location:

United States

Description:

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

Language:

English


Episodes

#23 Om man vill ha trauma (med Robert Balte)

7/31/2018
More
Robert Balte är tillbaka! Vi testar godis och pratar om att bo i småstäder, dragqueens och att man faktiskt måste tygla sina party-bröst. Sen pratar vi länge om mister cool-drevet och musik med fruktansvärd text, som kulminerar i den skamigaste skamlåten of all time.

Duration:01:07:42

#22 Livet är en fest (med Marie)

7/24/2018
More
Veckans gäst är Marie! Vi pratar om sm i chack för döva och sömnskam, och sen handlar en stor del av podden om gilmore girls. När vi väl är klara med det spekulerar vi i vad man måste göra som författare, räknar upp varför livet är en fest, pratar om romantik och filmiskhet, märker ännu en gång att jag har 0 filter och roastar tedd Gärdestad.

Duration:01:10:36

#21 därom dansar de lärde twist (med Saga Cornelius)

7/17/2018
More
Saga Cornelius är tillbaka! Ett trevande men härligt poddavsnitt som innehåller en rafflande cigarett-historia, en kattjakt, mitt flytt-behov och en hel massa om min pappas uppväxt. På slutet kommer vi verkligen igång och det blir en kavalkad av bakis-skam, bal-minnen och vad som händer när man tar med sig tequila till en pysselkväll.

Duration:01:16:36

#20 Fyll på döden med mer död (med Ronja Helt)

7/10/2018
More
Ronja Helt är tillbaka! Det här är podden om manshat och död, men mest död. Vi berättar om vad vi vill och inte vill ska hända oss när vi dör (och vem som ska ta hand om våra katter), jag reder ut skillnaden mellan sömn och självmord, Ronja planerar sin tid som spöke och vi funderar över vilken ålder vi vill dö i. När vi inte pratar om död utser vi veckans sämsta manliga egenskap, minns jordbävningar och vad en ko kan samtycka till. (OBS! Jag ljuger i början och säger att det finns en...

Duration:01:02:27

#19 Feminism och allt vad det är (med Hannah Ryding)

7/3/2018
More
Hannah Ryding är tillbaka! Det blir ett av de mer seriösa avsnitten och vi pratar om adhd, högkänslighet, kvinlig ilska och lesbiskhet. Vi hinner också med att analysera läsk, minnas seline dion-performances, lovprisa Fanny Åström och tipsa om en miljard facebook-grupper.

Duration:00:59:34

#18 Buljongchips (med Sandy)

6/26/2018
More
Veckans gäst är Sandy, som fick klippa sin egen podd! Podden fyller myndigt och vi firar med snacksprovning, mycket nostalgi, utskällningar och konfrontationer om allt jag sagt i tidigare poddar (hatar jag heteromänniskor? Hatar jag seende? Här får ni svaren). Vi jämför traumatiska slakt-upplevelser, bondar över kräsenhet, diskuterar tinders inverkan på samhället och minns konstiga samtal om ackord. På slutet blir det läckberg-diskussioner och vi planerar en eventuell musikal.

Duration:01:07:07

#17 Teritorial shitholery (med Anna Nygren)

6/19/2018
More
Anna Nygren är tillbaka! Vi är väldigt förvirrade, jag lär mig vad koppar är, ingen vet vad memes är (men jag gör min bästa migos-imitation) och vi pratar om hur dåliga djurägare vi är. Vi tar reda på vad en grobian är och sen spyr vi galla över twilight och diskuterar vampyrer i allmänhet (jag berättar till exempel om en vampyrbok jag inte skrev). Vi pratar om vår examen, Annas dikt om en kivi och hur romantisk jag är innan vi cringear loss till gyllene tider.

Duration:00:53:27

#16 Dålig på att tänka (med Anna Jacobsson)

6/12/2018
More
Anna Jacobsson är tillbaka! Vi inleder med manshat och heshet och redogör för hur Anna fick titeln ”slaktare av vinglas”. Vi pratar om träningsskam, hur man äter ägg / bananer / strutglass, kritiken vi fick efter vårt förra avsnitt, att vi har logiska luckor när vi tänker och Annas nya jobb. Vi vältrar oss i konstiga lärare och i den vevan lär vi oss både att man kan våldta en kille och att tjejer är bättre på word än killar. Vi konstaterar att vi var hemska på att vara barn, skäms över...

Duration:00:55:53

#15 En halv flaska (med Helen Rävås)

6/5/2018
More
Veckans gäst är Helen Rävås! Vi sjunger om fanta och rosé (peak skam) och minns ”fula” tårtor och en stark performance av Idas sommarvisa. Vi konstaterar att vi har rätt och alla andra har fel, skammar folk i snurrdörrar och pratar om kissande i paris, att ”hamna på ställen” och toalett-revolutioner. Mamma (ja, spoiler, det är min mamma) konfronteras om varför folk är rädda för henne, vi roastar stockholmare, hashtagen #Mormorkalas myntas och mammas bästa citat och egenheter samt halv...

Duration:00:50:58

#14 Ganska coola intressen (med Hugo Hildeman)

5/29/2018
More
Veckans gäst är Hugo Hildeman! Det blir en fullkomlig kavalkad av power-metal, popmusik, nekrofili, karnevaler, teleskop-ord och spektakulära fel. Vi diskuterar vilken färg cornflakes har, spoilar filmer vi inte har sett och får höra allt om Hugos ”coola intressen”. På slutet blir vi bara töntiga hiphop-fans.

Duration:01:06:16

#13 ingen bryr sig om dig (med Paulina Pettersson)

5/22/2018
More
Paulina Pettersson är tillbaka! Vi börjar såklart med förolämpningar, vinkvällsminnen och kaos orsakat av Jossan the katt. Sen blir det kött-skam (jag visar mina sämsta sidor och Paulina pratar om minigrisar och ormar), vi bekänner våra relationer till instängda män (samt Nils Karlsson Pyssling…), Paulina behandlar sin skam över att inte engagera sig och sin pepp inför studenten och jag leker terapeut på mitt eget lilla vis.

Duration:00:56:04

#12 Vem som mördar vem och varför (med Robert Balte)

5/15/2018
More
Veckans gäst är Robert Balte! Vi trasslar in oss i vår långa historia (som inte hade varit så lång om vi inte var såna detaljnarkomaner) och jag glömmer bort hela svenska språket. Men till slut kommer vi till skammen och då blir det väldigt mycket mat- och dryckessskam (alkohol, varma drycker och grönsaker avhandlas) och sen hatar vi trubadurer, minns forna idol-teman, lär oss nya ord (det är mest jag som lär mig), försöker förstå låttexter och roastar Roberts användande av Messenger...

Duration:01:20:14

#11 Kom och snyt dig långt härifrån (med Sara Rävås)

5/8/2018
More
Veckans gäst är Sara Rävås! Välkomna till systerpodden, full av kattallergi och tvilling-iakktagelser (till exempel att det inte är så coolt att vara tvilling). Vi går igenom hela jantelagen samt alla tv-serier jag någonsin sett, sammanfattar valborg, pratar plastskam, reder ut premissen för podden en gång för alla och ”hyllar” musikalerna grease och grease 2.

Duration:00:47:49

#10 så jävla backer (med Ellinor Anmo)

5/1/2018
More
Veckans gäst är Ellinor Anmo! Välkomna till ett långt, skamigt och skrattigt avsnitt breddfullt med sex, toa-ångest, ätstörningar, psykisk ohällsa och flatighet. Vi diskuterar sjuka raggningar, att vara en själs-blobb, inre demoner, åldersskillnader och när vi har betett oss som riktiga dudes.

Duration:01:26:02

#9 Mamma, pappa och patriarkatet (med Anna Hörnell)

4/24/2018
More
Anna Hörnell är tillbaka! Vi balkongpoddar i solen och inledningsvis konstaterar vi att stjärnor finns och debatterar vad som är godis och inte. Vi minns en ut-utmärkt kväll, skäms oerhört över pant och hemtjänst, hanterar Annas ledsagningsskam och inser att vi är Sveriges sämsta vandrare. Sen avhandlar vi begräppet ”halsa”, jag blir extremt arg på en helikopter och vi hatar ungdomskärlekar.

Duration:01:13:55

#8 Det blir varmt vecka 14 (med Saga Cornelius)

4/10/2018
More
Veckans gäst är Saga Cornelius! Vi förfestpoddar och inleder med den rafflande historien om poddens första hater. Vi klagar på värdelösa gruppindelningar, beskriver exakt hur vi brukar umgås, undrar vad tidsuppfattning ens är och reflekterar över Sagas nära-döden-upplevelse. Sen pratar vi om attraktiva drycker, Paris Hilton, musikskam, hur man roastar rödvin och att jag tydligen har kontakt med Gud. Vi djupdyker i tandborstning och tandvård i allmänhet och sen slutar podden i riktigt jävla...

Duration:01:17:12

#7 Så sällan som ofta (med Henrik "Olle" Olsson)

4/3/2018
More
Veckans gäst är Henrik ”Olle” Olsson! Vi börjar djupt med transplantationer, att vara känslokall och kroppshat i allmänhet. Sen spekulerar vi i att leva för evigt och om jag är en ungmö eller en slampa, jag rantar om vad folk säger till mig när jag går och vi berättar om en väldigt händelserik tågresa. I slutet berättas det om fulla bönder och jag pratar om ickebinära på ett sätt jag inte helt står för i efterhand.

Duration:01:26:36

#6 Alla har väl ont nu för tiden (med Ronja Helt)

3/27/2018
More
Veckans gäst är Ronja Helt, känd som poddens klippare! Vi inleder med att spekulera i vad hon heter egentligen, om chipsen vi äter är hotta eller inte och vad skillnaden mellan kapariter och holbodier är. Sen pratar vi smärt-skam, konstiga regler vi sätter upp för oss själva, vad en tonart är, varför folk är rädda för min mamma och hur Ronja överlistade sin familj när hon var liten.

Duration:01:08:54

#5 #Inteallablinda (med Anna Jacobsson)

3/13/2018
More
Veckans gäst är Anna Jacobsson! Inledningsvis pratar vi om att ”ta en eskil”, att barn också kan dö och vår långa historia. Sen grottar vi ner oss i blindskam och erkänner både det ena och det andra vilket utmynnar i en riktigt skammig middag. Jag spiller bubbel, vi utreder vad Anna jobbar med egentligen och sen minns vi våra absolut värsta fyllor.

Duration:01:07:43

#4 Om jag var Johan Palm...

3/6/2018
More
Veckans gäst är Anna nygren! Vi försöker definiera vad snacks är, lovprisar distans-fyllor och startar beef med källarpodden innan vi kommer igång med skammen. Då blir det kroppsångest, märklig terapi och personlig utveckling, vilket mynnar ut i fruktansvärd skam kring rasism och Johan Palm. Sen låter vi hatet flöda och både seende, professorer och hundägare i Dalby får en släng av sleven. Slutligen behandlas veganism, småstäder och Håkan Hellström.

Duration:01:17:19