Skamkalas-logo

Skamkalas

Comedy Podcasts >

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.
More Information

Location:

United States

Description:

I Skamkalas bjuder Emma Rävås, som har 0 kvalifikationer för att starta en podd, in gäster och pratar om skam, kalas och allt däremellan (utom norska tv-serier). Det kan bli både flamsigt, sorgligt och intressant, beroende på gäst och dagsform: Men lite handlar det om skam i alla fall.

Language:

English


Episodes

#32 Kräk-bonansa (med Anna Jacobsson)

12/11/2018
More
Anna Jacobsson är tillbaka! Vi har varit på spa och pratar, som titeln skvallrar om, mest om kräk. I buskar och bilar och verkligen överallt utom där det ska vara. När vi inte äcklar oss själva och alla andra pratar vi om våra riktigt töntiga kunskaper och minns legendariska förrätter.

Duration:00:54:30

#31 Full av öl och en lerig gång (med Elin Svensson)

11/30/2018
More
Veckans (månadens?) gäst är Elin Svensson (och hennes fnittrande flickvän i bakgrunden)! Ja, det här avsnittet spelades in i oktober, men sen var det höst och jag gick lite sönder, så det kom nu. Det är ett märkligt avsnitt om kräftfiske, mitt nya utseende, vikt (tw!), att sova med en vinbox i sängen och lite allmän lesbiskhet.

Duration:00:57:06

#30 Frihetskamp för Måsse (med Sandy och Marie)

10/16/2018
More
Sandy och Marie är tillbaka! Podden fyller 30 och vi firar med två gäster, legendariska snittar och en spexig klippning signerad Sandy. Vi lyssnar på snapsvisor och minns när Marie ”hade benen upp i vädret” och sen skäms vi för hur fel vi haft angående till exempel hur man stavar namn. Sandy bekänner sin dialektsplittring, vi undrar vad fiskmåsar gör i träsk, jag berättar om mitt värsta breakup-minne och vi lär oss nya engelska uttryck och fakta om Panama. Marie planerar sin hemlöshet, jag...

Duration:00:49:18

#29 Mitt livs kärlek blev aborterad (med Hannah Ryding)

10/9/2018
More
Hannah Ryding är tillbaka igen! I avsnitt 29 (va? Var tog 228 vägen?) pratar vi om separation och allt det innebär, konstaterar att kärlek faktiskt ska vara lätt och blir ledsna över allt hemskt här i världen. Sen pratar vi om att inte se, att kanske vilja se, varför jag hade glasögon när jag var liten och vad Hannah egentligen gör när hon rättar till håret.

Duration:01:07:35

#27 Godis med vinterkräk (med Ellinor Anmo)

9/25/2018
More
Ellinor Anmo är tillbaka! Det blir en lika juicy och gränslös podd som sist, om inte mer? Det berättas om när jag skällde ut en kille åt Ellinor, vi pratar om ens fiktiva attraktioner och Ellinor blir väldigt explicit, jag berättar chockerande nyheter om glee och sen blir vi väldigt personliga. Då blir det abort, gravidrädsla, män som vill ha trekant och annat mindre festligt.

Duration:01:10:47

#26 Pants are flying off (med Paulina Pettersson)

9/19/2018
More
Paulina Pettersson är tillbaka och blir den första gästen med tre avsnitt! Vi har en liten anti-valvaka (podden spelades in på valdagen) och pratar om köttätande, sexualitet, svartsjuka, musikskam och "monsterpartiet".

Duration:00:47:23

#25 Fram med sillen, jag fyller snart en timme! (med Henrik Olsson)

9/13/2018
More
Henrik Olsson är tillbaka! Vi minns vår tragiska historia och sen pratar vi jättemycket om valet: Vad man röstar på, hur man röstar och varför vissa partier tror att barn föds med midsommarkransar på huvudet (i vecka tolv). Vi hinner även avhandla min jungfrugraviditet och Silvana Imam. Tips: Lyssna på den här veckans skamlåt, som är den bästa so far!

Duration:00:49:36

#24 En dålig terrorist (med Embla)

9/4/2018
More
Podden är äntligen tillbaka och veckans gäst är Embla! Vi pratar om pinsam pizza, änder på max, sexualupplysning och heterofobi i en enda röra. Embla lobbar hårt för blilesbisk.com (som hon har grundat!) och jag försöker vara radikal samtidigt som jag gör alla nöjda...med varierande framgång.

Duration:01:04:34

#23 Om man vill ha trauma (med Robert Balte)

7/31/2018
More
Robert Balte är tillbaka! Vi testar godis och pratar om att bo i småstäder, dragqueens och att man faktiskt måste tygla sina party-bröst. Sen pratar vi länge om mister cool-drevet och musik med fruktansvärd text, som kulminerar i den skamigaste skamlåten of all time.

Duration:01:07:42

#22 Livet är en fest (med Marie)

7/24/2018
More
Veckans gäst är Marie! Vi pratar om sm i chack för döva och sömnskam, och sen handlar en stor del av podden om gilmore girls. När vi väl är klara med det spekulerar vi i vad man måste göra som författare, räknar upp varför livet är en fest, pratar om romantik och filmiskhet, märker ännu en gång att jag har 0 filter och roastar tedd Gärdestad.

Duration:01:10:36

#21 därom dansar de lärde twist (med Saga Cornelius)

7/17/2018
More
Saga Cornelius är tillbaka! Ett trevande men härligt poddavsnitt som innehåller en rafflande cigarett-historia, en kattjakt, mitt flytt-behov och en hel massa om min pappas uppväxt. På slutet kommer vi verkligen igång och det blir en kavalkad av bakis-skam, bal-minnen och vad som händer när man tar med sig tequila till en pysselkväll.

Duration:01:16:36

#20 Fyll på döden med mer död (med Ronja Helt)

7/10/2018
More
Ronja Helt är tillbaka! Det här är podden om manshat och död, men mest död. Vi berättar om vad vi vill och inte vill ska hända oss när vi dör (och vem som ska ta hand om våra katter), jag reder ut skillnaden mellan sömn och självmord, Ronja planerar sin tid som spöke och vi funderar över vilken ålder vi vill dö i. När vi inte pratar om död utser vi veckans sämsta manliga egenskap, minns jordbävningar och vad en ko kan samtycka till. (OBS! Jag ljuger i början och säger att det finns en...

Duration:01:02:27

#19 Feminism och allt vad det är (med Hannah Ryding)

7/3/2018
More
Hannah Ryding är tillbaka! Det blir ett av de mer seriösa avsnitten och vi pratar om adhd, högkänslighet, kvinlig ilska och lesbiskhet. Vi hinner också med att analysera läsk, minnas seline dion-performances, lovprisa Fanny Åström och tipsa om en miljard facebook-grupper.

Duration:00:59:34

#18 Buljongchips (med Sandy)

6/26/2018
More
Veckans gäst är Sandy, som fick klippa sin egen podd! Podden fyller myndigt och vi firar med snacksprovning, mycket nostalgi, utskällningar och konfrontationer om allt jag sagt i tidigare poddar (hatar jag heteromänniskor? Hatar jag seende? Här får ni svaren). Vi jämför traumatiska slakt-upplevelser, bondar över kräsenhet, diskuterar tinders inverkan på samhället och minns konstiga samtal om ackord. På slutet blir det läckberg-diskussioner och vi planerar en eventuell musikal.

Duration:01:07:07

#17 Teritorial shitholery (med Anna Nygren)

6/19/2018
More
Anna Nygren är tillbaka! Vi är väldigt förvirrade, jag lär mig vad koppar är, ingen vet vad memes är (men jag gör min bästa migos-imitation) och vi pratar om hur dåliga djurägare vi är. Vi tar reda på vad en grobian är och sen spyr vi galla över twilight och diskuterar vampyrer i allmänhet (jag berättar till exempel om en vampyrbok jag inte skrev). Vi pratar om vår examen, Annas dikt om en kivi och hur romantisk jag är innan vi cringear loss till gyllene tider.

Duration:00:53:27

#16 Dålig på att tänka (med Anna Jacobsson)

6/12/2018
More
Anna Jacobsson är tillbaka! Vi inleder med manshat och heshet och redogör för hur Anna fick titeln ”slaktare av vinglas”. Vi pratar om träningsskam, hur man äter ägg / bananer / strutglass, kritiken vi fick efter vårt förra avsnitt, att vi har logiska luckor när vi tänker och Annas nya jobb. Vi vältrar oss i konstiga lärare och i den vevan lär vi oss både att man kan våldta en kille och att tjejer är bättre på word än killar. Vi konstaterar att vi var hemska på att vara barn, skäms över vårt...

Duration:00:55:53

#15 En halv flaska (med Helen Rävås)

6/5/2018
More
Veckans gäst är Helen Rävås! Vi sjunger om fanta och rosé (peak skam) och minns ”fula” tårtor och en stark performance av Idas sommarvisa. Vi konstaterar att vi har rätt och alla andra har fel, skammar folk i snurrdörrar och pratar om kissande i paris, att ”hamna på ställen” och toalett-revolutioner. Mamma (ja, spoiler, det är min mamma) konfronteras om varför folk är rädda för henne, vi roastar stockholmare, hashtagen #Mormorkalas myntas och mammas bästa citat och egenheter samt halv...

Duration:00:50:58

#14 Ganska coola intressen (med Hugo Hildeman)

5/29/2018
More
Veckans gäst är Hugo Hildeman! Det blir en fullkomlig kavalkad av power-metal, popmusik, nekrofili, karnevaler, teleskop-ord och spektakulära fel. Vi diskuterar vilken färg cornflakes har, spoilar filmer vi inte har sett och får höra allt om Hugos ”coola intressen”. På slutet blir vi bara töntiga hiphop-fans.

Duration:01:06:16

#13 ingen bryr sig om dig (med Paulina Pettersson)

5/22/2018
More
Paulina Pettersson är tillbaka! Vi börjar såklart med förolämpningar, vinkvällsminnen och kaos orsakat av Jossan the katt. Sen blir det kött-skam (jag visar mina sämsta sidor och Paulina pratar om minigrisar och ormar), vi bekänner våra relationer till instängda män (samt Nils Karlsson Pyssling…), Paulina behandlar sin skam över att inte engagera sig och sin pepp inför studenten och jag leker terapeut på mitt eget lilla vis.

Duration:00:56:04

#12 Vem som mördar vem och varför (med Robert Balte)

5/15/2018
More
Veckans gäst är Robert Balte! Vi trasslar in oss i vår långa historia (som inte hade varit så lång om vi inte var såna detaljnarkomaner) och jag glömmer bort hela svenska språket. Men till slut kommer vi till skammen och då blir det väldigt mycket mat- och dryckessskam (alkohol, varma drycker och grönsaker avhandlas) och sen hatar vi trubadurer, minns forna idol-teman, lär oss nya ord (det är mest jag som lär mig), försöker förstå låttexter och roastar Roberts användande av Messenger (också...

Duration:01:20:14