Dog idag-logo

Dog idag

Comedy

"Dog idag" är en intervjupodcast där vi låtsas att veckan gäst dog idag. Utifrån den premissen får gästen svara på frågor hur den ser på sitt liv. Programledare är artisten, låtskrivaren och standupkomikern John Olsson.Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctwMusik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson och på engelska People Pleaser.

Location:

Sweden

Genres:

Comedy

Description:

"Dog idag" är en intervjupodcast där vi låtsas att veckan gäst dog idag. Utifrån den premissen får gästen svara på frågor hur den ser på sitt liv. Programledare är artisten, låtskrivaren och standupkomikern John Olsson.Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctwMusik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson och på engelska People Pleaser.

Language:

Swedish

Contact:

0709503162


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

26. Henrik Fexeus "Personalen varnar, den funkar"

5/31/2021
Henrik Fexeus är författare, föreläsare, mentalist och expert på ordlös kommunikation och kroppsspråk. I avsnittet pratar vi om hur Henrik gick från att vara icke social kompetent när han var liten och blev mobbad till att bli en mästare på att läsa av folks tankar och förstå mänskligt beteende. Vi pratar om hur vi kan bli bättre på att kommunicera. Om nya deckarromanerna han skriver tillsammans med författaren Camilla Läckberg. Henrik berättar om hur han övade på att ragga och samlade alla tekniker i sin bok "Alla får ligga". Det bjuds på massor av matnyttiga tips hur du ska utvecklas som person och hur man ändrar sitt sätt att tänka för att må bättre. Henrik lär ut bl.a. ett knep för att ta reda på var en annan person befinner sig känslomässigt. Men varning, använd knepet med hänsyn! Henriks böcker finns i de flesta bokhandlare och näthandlare. Hans tidigare liveshower och andra klipp finns på hans Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/HFexeus Kyrkklockor cred: Daniel Simion https://soundbible.com/ Tack till Edwin Lundgren för ljudmix av detta avsnitt. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctw Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson och på engelska under projektnamnet People Pleaser.

Duration:01:26:16

Ask host to enable sharing for playback control

25. Uje Brandelius "Hämta en läsk i kylen"

3/16/2021
Uje Brandelius är artist, musiker och skådespelare. Han är soloartist under eget namn och sångare i popbandet Doktor Kosmos. Han har nyligen blivit belönad med tre guldbaggar för sin film "Spring Uje spring "som är baserad på verkliga händelser om när han fick sin diagnos Parkinsons sjukdom. I avsnittet pratar vi om hur det gick till när scenföreställningen "Spring Uje spring" blev till film. Uje berättar om ett av sina mest skamfyllda ögonblick när han i vuxen ålder höll på att drunkna. Jag ställer en fråga som jag tycker är lite pinsam att ställa. Och sen pratar vi om det Uje tycker vi inte ska prata om, nämligen Bredäng. Ujes musik finns på Spotify under namnet "Uje Brandelius" och under "Doktor Kosmos" hans film går just nu att se på SVTPlay. Kyrkklockor cred: Daniel Simion https://soundbible.com/ Tack till Edwin Lundgren för ljudmix av detta avsnitt. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctw Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson och på engelska under projektnamnet People Pleaser.

Duration:00:55:55

Ask host to enable sharing for playback control

24. Micael Dahlen "Ett lila hjärta över ögat"

3/2/2021
Micael Dahlen är föreläsare, författare och ekonomiprofessor på Handelshögskolan i Stockholm. Han har inspirerat många människor med sina två senaste korta men innehållsrika böcker som handlar om forskning kring lycka och meningen med livet. I avsnittet får vi tips på hur man kan känna mer lycka och mening i tillvaron. Micael berättar om hur hans pappas cancerbesked fick honom att börja måla sina naglar svarta. Vi pratar om att alla Micaels tatueringar fyller en funktion. Vi pratar om att gå sin egen väg och att våga vara sig själv. Och sen får vi höra hur man kan bli lycklig genom att ta ut segern i förskott. Följ Micael i sociala medier, där heter han Micael Dahlen. Hans böcker finns hos alla bokhandlare och på nätet. Kyrkklockor cred: Daniel Simion https://soundbible.com/ Tack till Edwin Lundgren för ljudmix av detta avsnitt. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctw Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson och på engelska under projektnamnet People Pleaser.

Duration:01:15:04

Ask host to enable sharing for playback control

23. Magnus Betnér "Struliga ungar som snor en bil när de är elva"

2/8/2021
Magnus Betnér är komiker. I avsnittet berättar Magnus om hur beskedet att han har ADHD har påverkat honom. Om hur hans humor har förändrats genom åren. Vi diskuterar om Magnus fortfarande är bisexuell. Sen kan vi inte låta bli att snacka lite om Sverigedemokraterna och det svenska valsystemet. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Dog idag. Magnus standupföreställningar och annat finns på hans Youtubekanal: https://www.youtube.com/user/MagnusBetner/videos Följ Magnus i sociala medier, där heter han Magnus Betnér. Kyrkklockor cred: Daniel Simion https://soundbible.com/ Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctw Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson och på engelska under projektnamnet People Pleaser.

Duration:01:00:49

Ask host to enable sharing for playback control

22. Simon Gärdenfors "Genuint nyfiken på nötutbudet"

1/11/2021
Simon Gärdenfors är komiker, artist och serietecknare. I avsnittet berättar Simon om sin bästa dag någonsin. Om hur hans längd begränsat honom i livet. Om varför han känner sig utanför när han är på fest med genomsnitts-svenskar. Och så reder vi ut dramatiska händelser som vi upplevde i samband med ett standupgig. Det och mycket mer i detta avsnitt av dog idag. Simons musik finns på Spotify under namnen "Simon G" och "Far & Son". Hans sitcom "Mina problem" finns på Youtube. Han heter @gardenfors på instagram. Kyrkklockor cred: Daniel Simion https://soundbible.com/ Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctw Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson och på engelska under projektnamnet People Pleaser.

Duration:00:57:20

Ask host to enable sharing for playback control

21. Jonas Strandberg "Jag vill typ att han ska dö och torteras"

4/23/2020
Jonas Strandberg är komiker, poddare och dokumentärfilmare. Jonas berättar om hur hans relation med sin familj förändrades efter sin pappas stroke. Och han ger tips om hur man ska komma överens med sin familj. Vi får höra om Jonas oväntat mörka sida. Om den bisarra historien när Jonas försvarade att man skulle få skämta om något man inte "får" skämta om. Vi får höra om Jonas relation till sin flickvän och om hans hund Alfie. Sedan berättar Jonas om sin senaste dokumentärfilm "Somewhere in the crowd there's you" som vid inspelningstillfället skulle släppas i augusti men har ändrat datum till 27 maj 2020 klockan 20:00 på Jonas YouTube-kanal. https://www.youtube.com/channel/UCoTuBx2vALR13gDNQSHwAQA Det var tänkt att en hel säsong av "Dog idag" skulle komma ut. Den blev aldrig inspelad, utan endast detta avsnitt. Avsnittet är inspelat för drygt en månad sen. Formatet är lite ändrat och har finputsats gentemot tidigare avsnitt. Kyrkklockor cred: Daniel Simion https://soundbible.com/ Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCd-tETINMcLfoXMZgqGdctw Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:34:59

Ask host to enable sharing for playback control

20. Fanny Agazzi "Chatta med en snygg kille på ICQ"

10/27/2019
Fanny Agazzi är serietecknare och komiker. Vi snackar om att vissa tv-serier är jobbiga att kolla på själv. Om att teckna självbiografiska serier, om hennes serieroman om bortgången vän och om barnlöshet. Om att bli mamma efter flera missfall. Om hur Fanny tycker det är svårt att få mörk humor att funka på scen. Om att vara väldigt transparent om sitt liv och hur det påverkat hennes omgivning. Och så berättar Fanny om sin kompis begravning och om den årliga traditionen att dricka Fernet på kyrkogården. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:01:03:30

Ask host to enable sharing for playback control

19. Jonathan Rollins "Var går din gräns? Still looking"

10/20/2019
Jonathan Rollins är standupkomiker, podcastare och MC, alltså konferencier, på de engelska kvällarna på klubben Big Ben i Stockholm och på sin egen klubb The Laugh House. Jonathan är ifrån USA och snackar engelska i samtalet men han förstår svenska felfritt. Vi snackar om att Jonathan blev lämnad av sin pappa som liten och att han idag försöker ge sina barn den pappan han själv aldrig fick. Vi pratar om hans unika webbbprogram "Home Roast" där komiker roastar varandra ifrån sina hem. Om hans hinder i livet att han tänker att en vuxen person inte ska göra vissa saker. Om hans kompis som rapbattlade folk på telefon. Hur han tycker det är kul att driva med folk genom ett stoneface och om hur han lurade mig en gång. Och sen snackar vi att om att Jonathan tatuerat sin hårbotten för att det ska se ut som han har ett hårfäste. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:53:34

Ask host to enable sharing for playback control

18. Shanthi Rydwall Menon "Jag visste vad jag ville"

10/13/2019
Shanthi Rydwall Menon är komiker, skådespelare och imitatör. Hon är aktuell i TV-programmen Parlamentet, Släng dig i brunnen och Mumbo jumbo. I avsnittet berättar Shanthi om hur hon gör när hon imiterar kändisar. Om hur det är att spela in Parlamentet. Om att bli mobbad i skolan och om vad som gör att folk mobbar. Om hennes kamp att hamna där hon är karriärmässigt. Om att bli bortlämnad som liten i Indien och hamna på barnhem. Sen får vi höra om när Shanthi fick artisten Lykke Li att bryta ihop och brista ut i storgråt. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:01:04:13

Ask host to enable sharing for playback control

17. Babben Larsson "Men tänk va vi hann"

10/6/2019
Babben Larsson är komiker, skådespelare, sångerska och programledare. I avsnittet berättar Babben om hur man motverkar utbrändhet. Hon berättar om sin avslutade turné Expedition Babben där hon gjorde 4 gig i varje svenskt landskap. Hon pratar om att hon avskyr jantelagen och behövt jobba emot den i alla år. Om varför man kan vara avundsjuk och hur man botar det. Om upplevelsen när hon och en kärlekspartner förenades och flöt ihop efter de älskat med varandra. Om mardrömsgiget häromåret som fick henne att vilja sluta med Stand up. Sen får vi höra om hennes väns sista ord på dödsbädden. Det är och mycket mer i veckans avsnitt av Dog idag. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:01:01:50

Ask host to enable sharing for playback control

16. Nisse Hallberg "Humorns Pekka Lindmark"

9/29/2019
Nisse Hallberg är komiker. I avsnittet berättar Nisse om det hemliga giget från sin turné "Trött" där publiken inte var som en vanlig publik. Vi pratar om Nisses förmåga att droppa smala referenser. Snackar psykisk ohälsa och att vara transparent i sin standup. Och sen berättar Nisse om sitt livs pinsammaste ögonblick som han fortfarande en gång per år ber om ursäkt för. Det är och mycket mer i veckans avsnitt av Dog idag. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:57:04

Ask host to enable sharing for playback control

15. Jonny Cato "Riksdagsledamot för Centerpartiet"

9/22/2019
Jonny Cato är riksdagsledamot för Centerpartiet. Vi går igenom vad en riksdagsledamot gör och hur en vanlig vecka ser ut. Jonny berättar om hur det var att som 20-åring bli det yngsta manliga kommunalrådet någonsin. Om hur det senare var att komma in i riksdagen under den dramatiska och tuffa hösten 2018 vid regeringsbildningen med hemliga möten, mediapress och när Centerpartiet valde att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Sen berättar Jonny såklart också om när han åt befruktade ägg. Jag vill även nämna att jag själv är partipolitiskt obunden och vill träffa människor ifrån olika politiska läger. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:01:07:40

Ask host to enable sharing for playback control

14. Lasse Nilsen "Man är inte sina tankar"

9/16/2019
Lasse Nilsen är komiker, mimare och fältartist. Lasse Nilsen är en veteran inom svensk standup och hans kännetecken är att han använder mycket mim i sin humor. I avsnittet berättar han om vad mim är för något och om när han gick utbildning i mim under 5 år i Paris. Han berättar om hur det är att vara fältartist och åka till krigszoner och uppträda för det svenska försvaret. Om hur han med hjälp av mental träning gått ifrån att förr i tiden varit förvirrad och lite deppig till att idag vara en person med lugn och skärpa. Sen snackar vi om att ensamhet kan vara det som gör att man har en rädsla inför döden. Och om tekniker för att råda bot på det. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:49:48

Ask host to enable sharing for playback control

13. Jonas Dillner "Ångesten över att bli pappa"

9/8/2019
Jonas Dillner är standupkomiker, podcastare och nybliven pappa. Jonas berättar om ångesten han hade över att bli pappa. Vi pratar om att prokrastinera. Om mörkret som drabbar Jonas om nätterna när han vaknar och tänker på att andra komiker fått bra gig. Han berättar om den pinsamma romantiska middagen när han försökte göra slut med en tjej. Och om sin nya podd där han och sin sambo läser in gamla inskickade erotiska noveller. Samt om att män också får förlossningsdepressioner. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:01:01:20

Ask host to enable sharing for playback control

12. Henrik Hjelt "Punktering på Range Rovern"

9/1/2019
Henrik Hjelt är komiker och skådespelare. I avsnittet berättar Henrik om hur det var att på allvar börja med Stand up så sent som 2017. Om nya säsongen av komediserien Playa del Sol. Om när han bombade i Tv-programmet Parlamentet och det blev så tyst att man hörde ett elskåp. Om när han bytte bana ifrån juridiken och militären till att bli komiker. Vi pratar om folks förväntningar att han ska vara rolig även på privata middagar. Sen berättar Henrik om mörkret som skulle kunna vara hans allvarliga parti i mitten av en Standup-show. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:53:47

Ask host to enable sharing for playback control

11. Eleni Dimitrelou Tångstedt "Dödskalle, du är supersexig"

8/25/2019
Eleni Dimitrelou Tångstedt är Standupkomiker och jobbar även på grekiska ambassaden i Stockholm. I det här avsnittet bjuder Eleni på mycket livsvisdom och skratt. Hon berättar om sin uppväxt i Grekland. Om att vara svensk och grek på samma gång. Om att man är olika människor genom sitt liv. Hon pratar om att vara en pojkflicka och inte kunna identifiera sig med kvinnliga egenskaper. Vilka praktiska anledningar det finns för kvinnor att bära slips och kostym. Och sen får Eleni träffa en känd död person som jag fick reda på vem det var för 2 veckor sedan. Du kan följa Eleni på Instagram under namnet elenitangstedt. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:55:30

Ask host to enable sharing for playback control

10. Viktor Klemming "Gula Joey, Blåa Chandler, Gröna Ross, Röda Monica"

8/18/2019
Viktor Klemming är en av Sveriges största Youtubers. Vi går igenom tanken bakom hans populära Youtube-serie "Vilken färg är du?". Viktor berättar om hur det var att växa upp i den lilla byn Grebbestad. Viktor tipsar om vad man ska tänka på när man dyker med vithajar. Vi pratar om varför jag blir glad när han lägger upp bilder på sig och sin flickvän. Sen får Viktor träffa en mustaschbeklädd död känd person. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:47:36

Ask host to enable sharing for playback control

9. Ludvig Ryman "De ryckte upp garderobsdörren och drog mig ut"

8/12/2019
Ludvig Ryman är skådespelare och musikalartist. Ludvig berättar om hur det var att vara skådespelare på Astrid Lindgrens värld. Han berättar sin historia om hur det var när han kom ut som homosexuell. Ludvig förklarar varför kvinnor är bättre än män. Jag leker psykolog och försöker reda ut varför Ludvig gillar att iklä sig i så många roller och varför han bara spelar tv-spel som innehåller magi och fantasi. Jag ställer en fråga som jag är rädd för att den ska uppfattas som fördomsfull: Om varför många homosexuella pratar med en speciell röst. Sen får vi ett kärt återseende av en känd död person som varit med i ett tidigare avsnitt. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:50:02

Ask host to enable sharing for playback control

8. Tanvir Mansur "Hånglar med en annan kille"

8/4/2019
Tanvir Mansur är skribent, storyteller och podcastproducent för podcasten "Allt vi inte pratar om". Vi pratar mycket om mansrollen. Vi snackar om känslan resentment som man kan känna när man blir avfärdad. Vi snackar om vad Storytelling är för något. Tanvir berättar om det som fick honom att börja prata känslor med sina killkompisar. Han berättar om sina rötter i Bangladesh. Om när han bodde i New York och hade 15 dejtingappar samtidigt. Sen får Tanvir träffa en otippad död känd person. Tanvirs monolog om resentment: https://soundcloud.com/tanvirmansur/hur-jag-slutade-bli-bitter-nar-jag-blev-avfardad?fbclid=IwAR0vN8p4R4kmmuu0irkPUhU1PBzJfqSn5yaAjN7M9-8hg7RatpAfpWEd5k0 Tanvirs monolog "Är inte det här sånt som en pappa ska lära mig?": https://poddtoppen.se/podcast/1053149980/storydox/ar-inte-det-har-sant-som-en-pappa-ska-lara-mig?fbclid=IwAR0YhCp69niuvhwtthx6vF0fkmG2XYklSvguip29DvFNQTsCNFhP1bYJFeY Podcasten "Allt vi inte pratar om": http://alltviintepratarom.se/ Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:57:14

Ask host to enable sharing for playback control

7. Zinat Pirzadeh "Kärlek ger dig vingar"

7/28/2019
Zinat Pirzadeh är människorättskämpe och komiker. I det här avsnittet blandar vi mycket skratt med gråt. Zinat berättar om sin uppväxt i Iran, om hur hon blev bortgift, om den Islamska revolutionen. Om den oväntade historien om hur hon började med Standup. Vi pratar om att Sverige är ett bra land för att man kan gifta sig med sin sköldpadda. Sen bjuder Zinat på mycket visdom och inspiration i hela avsnittet. Kontakt: johnolsson(@)hotmail.com. Instagram: john_olsson_. Musik med personliga texter finns på Spotify under namnet John Olsson

Duration:00:54:24