Knastret-logo

Knastret

Culture >

En kontemporär kultur-/nöjes-/media-/samhälls-/skitsnackspodd med Mats Nilsson och Elin Häggberg.

En kontemporär kultur-/nöjes-/media-/samhälls-/skitsnackspodd med Mats Nilsson och Elin Häggberg.
More Information

Location:

United States

Description:

En kontemporär kultur-/nöjes-/media-/samhälls-/skitsnackspodd med Mats Nilsson och Elin Häggberg.

Language:

Swedish


Episodes

Avsnitt 13 – Nitlott i genlotteriet

5/8/2016
More
Efter teknikstrul, livet och allt annat som kommer emellan så är vi tillbaka återigen. Mats röst är lite låg, det får vi fixa till nästa gång. Hur som helst, i detta avsnitt: Mats har blivit lärare i esport, Elin har spelat derby och varit sjuk, Liberalernas nya logga (EXTREMT sist på bollen när detta publiceras) … Fortsätt läsa Avsnitt 13 – Nitlott i genlotteriet

Duration:00:54:34

Avsnitt 12 – Den ickekungliga minoriteten

3/15/2016
More
Dagens avsnitt är nog vårt mest spontana hittills. Om man med spontant menar helt oplanerat och en aning spretigt, förvirrat och alldeles alldeles underbart. Vi återuppväcker vår förundran för Birro, vi pratar Putins syn på kvinnor, 8 mars, att Mats är tredje generationens flykting, kungligheter och gud vet vad. God lyssning, vänner!

Duration:00:55:08

Avsnitt 11 – Kul att prata om i en podd

2/29/2016
More
Nu mer kommer vi ut varannan vecka, woop woop. I avsnitt nummer 11 av Knastret snackar vi e-sportsutbildningar, nidbilden av gamers, Elins bortblåsta jobbångest och om vilket helveeeete det är att köpa flygbiljetter på nätet.

Duration:00:50:32

Avsnitt 10 – Get The Fuck Out

2/16/2016
More
Vi pratar om vad vi gjort sen sist: Mats har festat runt i Gbg och Elin har blivit slaktad i roller derby. Amerikanska mediciner, upplevelser av USA och så har vi kollat på dokumentär om jämställdhet i spelbranschen!

Duration:00:55:04

Avsnitt 9 -Framtidsångest

2/9/2016
More
Mats blir DDoSad, Elin har sett filmen Sufragette, folk har sagt knäppa grejer på Twitter och så pratar vi om den här framtidsångesten som är så typisk för personer födda på 80 och 90-talet. Lyssna, njut och prata med oss på FB eller twitterz!

Duration:01:44:44

Avsnitt 8 – Where is Sverrir?

2/2/2016
More
VI ÄR TILLBAKA!!!! Som om inget hänt är vi i din öron igen. Vi pratar om vad som hänt sen sist, om Mats karriär som e-sportskommentator, om Elins c-uppsats, om nya Star Wars, om Guldbaggegalan (som till och med får betyg). Glöm inte, som alltid, att gilla vår facebooksida Knastret Podcast och följ oss på … Fortsätt läsa Avsnitt 8 – Where is Sverrir?

Duration:00:55:11

Avsnitt 7 – Idiotiska uttryck

4/14/2015
More
Så var det dags för Elin och Mats att råka i luven på varandra igen i ett nytt avsnitt av Knastret. Det här gången filosoferas det kring alternativa avrättningsmetoder av Jesus, Elins dröm som gått i uppfyllelse (att Saudiaffären blir TV-drama) och så utbryter näst intill bråk om vem som ska spela vilken roll. Elin … Fortsätt läsa Avsnitt 7 – Idiotiska uttryck

Duration:01:06:14

Avsnitt 6 – Ungdomens minneslund

3/15/2015
More
Vi har varit lite sega med att lägga upp ett nytt avsnitt – därför får ni en ganska lång podd som tröst! Elin är en douch och gör Mats ledsen i slutet avsnittet. Varför? Lyssna så får du höra. Denna gång avhandlas alla märkliga känslor som uppstår kring platser som påminner om en svunnen ungdom, faktumet … Fortsätt läsa Avsnitt 6 – Ungdomens minneslund

Duration:01:03:15

Avsnitt 5 – Den vita mannens lekplats

2/27/2015
More
I veckans avsnitt snackas det om Oscarsgalan, den nya svenska serien Jordskott och så sägs även ett och annat ord om offentlig konst. Avnittet hittar ni här eller i en smartphone-podcast-app nära dig. Glöm inte att följa oss på twitter ni hittar oss under namnen @hejhenning och @blewd_

Duration:00:55:48

Avsnitt 4 – Cowgirl_puss

2/12/2015
More
I det mycket tunga fjärde avsnittet pratar vi om buzzfeeds, 50 shades of grey och Mats försöker förklara uttrycket ”ryggdunksfeminism”. Avsnittet hittar ni här! På itunes eller i en smartphone nära dig. Ni hittar oss på http://www.facebook.com/knastretpodcast.

Duration:00:49:20

Avsnitt 3 – E-sportens Peter Rätz

2/6/2015
More
Vad eller vilka är det som saboterat Knastrets inspelningar den senaste veckan? Vi pratar också filmgalor, Petra Mede och hamnar i en ordentlig fajt när Mats jämför fenomenet semmelwraps med Roller derby. Spelas in på Radio Campus, Örebro studentradio. Facebook: Knastret podcast.

Duration:00:42:52

Avsnitt 2 – Jump the sharknado

1/22/2015
More
Denna vecka jämför vi våra poddfavoriter (*spoiler* vi har olika!), reder ut varför Mats inte gillar P3 Guld och så frågar vi oss vad Marcus Birro egentligen menar?!! Eller Elin frågar Mats – för han borde faktiskt veta. Samt att vi får en otroligt oväntad och lite läskig överraskning mitt i avsnittet. Inspelad på studentradion […]

Duration:00:49:37

Avsnitt 1 – Skrämma en treåring

1/14/2015
More
Premiäravsnittet för den nya podcasten Knastret – med Elin Häggberg och Mats Nilsson. I veckans avsnitt avhandlas jultraditioner, julkalendern som kulturform, Je Suis Charlie m.m. Inspelad på studentradion Radio Campus, Örebro.

Duration:00:47:38