Valoisa tulevaisuus-logo

Valoisa tulevaisuus

Culture >

More Information

Location:

Finland

Language:

Finnish


Episodes

Teknologia hyvällä asialla

7/24/2018
More
Vieraana Futuricen Teemu Turunen. Valoisa tulevaisuus -podcastin kuudennessa jaksossa tehdään monialainen katsaus erilaisiin teknologioihin ja siihen, miten niillä parannetaan maailmaa. Tapetilla ovat esimerkiksi merkitysten ja tunteiden tulkitseminen puheesta koneoppimisen avulla, ihmismäiset robotit opetus- ja terapiakäytössä sekä avoin lähdekoodi. Sarjan vakioääninä kuullaan Mikael Jungner ja Futuricen Virpi Vaittinen.

Duration:00:36:12

Datavetoinen maailma

7/16/2018
More
Vieraana liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Heinäkuun alussa voimaan astunut liikennekaari näkyy kuluttajille toistaiseksi lähinnä kevyempänä taksiliikenteen sääntelynä, mutta pidemmällä aikavälillä se voi myös parantaa yhteiskunnallisia palveluita ja auttaa Suomea saavuttamaan ilmasto- ja energiatehokkuustavoitteensa. Kaiken tämän keskiössä on data. Mikä on datan rooli eri hallinnonalojen uudistuksissa?

Duration:00:24:21

Liikenne murroksessa

7/10/2018
More
Vieraana apulaisprofessori Arto Salonen. Valoisa tulevaisuus -podcastin neljännessä jaksossa ruoditaan liikenteen kipukohtia ja mahdollisuuksia. Mikä eteen, kun paikasta toiseen täytyy jatkossakin siirtyä, mutta kaupunkeihin ei mahdu loputtomasti autoja?

Duration:00:24:49

Huomisen päätöksenteko

7/4/2018
More
Vieraana kansanedustaja Antero Vartia. Futuricen Valoisa tulevaisuus -podcastin kolmannessa jaksossa pohditaan muun muassa sitä, miten yhteisistä asioista päätetään tulevaisuudessa, mihin suuntaan päätöksenteon rakenteita ja mekanismeja pitäisi kehittää, ja kuinka varmistetaan, että ne antavat riittävästi huomiota ja tilaa ihmisille ja ihmisyydelle.

Duration:00:32:22

2 – Hajautettu maailma

6/27/2018
More
Vieraana Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies. Valoisa tulevaisuus -podcastin toisen jakson aiheena ovat hajautetun maailman eri ilmentymät sähköntuotannosta oppimiseen.

Duration:00:17:05

1 – Tulevaisuuden työelämä

6/19/2018
More
Vieraina aivotutkija Katri Saarikivi ja luovan tietotyön asiantuntija Esko Kilpi. Valoisa tulevaisuus -sarjan ensimmäisessä osassa keskustellaan vuorovaikutuksesta, empatiasta ja hierarkioista tulevaisuuden työelämässä.

Duration:00:36:35