De Week Die Was-logo

De Week Die Was

Current Affairs >

De Week Die Was is een wekelijks programma voor Nederlanders in het buitenland, over wat Nederland de afgelopen week bezighield, over de Nederlandse taal en cultuur, nieuwe trends, dingen die voorbijgaan en wetenswaardigheden voor expats en emigranten.

De Week Die Was is een wekelijks programma voor Nederlanders in het buitenland, over wat Nederland de afgelopen week bezighield, over de Nederlandse taal en cultuur, nieuwe trends, dingen die voorbijgaan en wetenswaardigheden voor expats en emigranten.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

De Week Die Was is een wekelijks programma voor Nederlanders in het buitenland, over wat Nederland de afgelopen week bezighield, over de Nederlandse taal en cultuur, nieuwe trends, dingen die voorbijgaan en wetenswaardigheden voor expats en emigranten.

Language:

Dutch


Episodes

De Week Die Was week 52

12/24/2015
More
In de allerlaatste DWDW doen we een flinke greep in de rijk gevulde citatentrommel onder het motto “Dit Was De Week Die Was”. Wim en Gerda zetten goedgemutst een punt achter een mooi jaar radio voor Nederlanders in het buitenland. En Arie Bras breide een heuse afscheidsspeech, volgens de regelen der kunst. Dank voor uw...

Duration:00:27:59

De Week Die Was week 50

12/11/2015
More
In week 50 nadert DWDW haar einde en zag zij dat het goed was: Nederland is weer blij met zichzelf, al maakt het zich zorgen over de toekomst van zijn nazaten. En over de grutto, maar die heeft nu tenminste een eigen lied. Robert Long leeft sowieso wel voort, op de planken, prachtig vertolkt door...

Duration:00:28:36

De Week Die Was week 49

12/4/2015
More
In week 49 had DWDW thuis wat zorg nodig, maar zijn die thuiszorgers nog wel beschikbaar? En te betalen? Nou ja, dan maar naar het ziekenhuis. Want met VisitU, een speciale bril, voelt dat net als thuis. En Arie Bras zit ook al in de lappenmand, met zijn appnek. Dokter, mag ik nog wat DWDW?

Duration:00:28:39

De Week Die Was week 47

11/20/2015
More
In week 47 vraagt DWDW zich af hoe Nederland zichzelf herpakt na de schokvanParijs. Uit de schaduw van het Concertgebouw vierthet fantastische Radio Philharmonisch Orkest trots zijn 70ste verjaardag. Arie Bras ontleedt het moderne vacaturejargon en we bespreken een bijzonder boekover schelden en vloeken. Sodeju, luister nu!

Duration:00:28:00

De Week Die Was week 46

11/13/2015
More
Kamerleden gaan op zoek naar informatie lekkende collega’s. Huh, mag dat niet? Dat was toch juist een voorwaarde voor een mooie politieke carrière?En: er is een prachtige nieuwe bundel met korte verhalen om ons allemaal aan het lezen te krijgen. Gratis! Arie Bras eert zijnheld Joop Visser en in een museum in Eindhoven hoef je...

Duration:00:29:28

De Week Die Was week 45

11/6/2015
More
Wie heeft bedacht dat we nog maar1 glaasje alcohol per dag mogen drinken? En waarom? DWDW haalt verhaal. En mieters! Aandacht voor een puike verzameling vergeetwoorden. Arie Bras zoekt de vogel met de juiste volksaard en op een klein Nederlands eilandje vonden wetenschappers 80 nieuwe planten en dieren. Vlieg mee, met DWDW!

Duration:00:29:38

De Week Die Was week 44

10/30/2015
More
De verwarde medemens rukt op in het Nederlandse straatbeeld. Hoe moet dat verder? Soldaat van Oranje, the musical, breekt record na record. Arie Bras betoogt dat de vaderlandse politiek wel wat humor kan gebruiken en Amsterdam is het Europese mekka voor jonge ondernemers en hun digitale start-ups. Nou ja, op Londen na, dan. Doe mee....

Duration:00:27:59

De Week Die Was week 43

10/23/2015
More
De woede in Nederland over de komst van al dievluchtelingen is niet altijd terecht maar wel heel begrijpelijk, zo leerde DWDW in week 43. Kiki Schippers mengt harde grappen met mooie muziek en verovert de Nederlandse kleinkunstwereld. Arie Bras weet elkeverjaardag op gang te houden. En heimwee is begrijpelijk, maar heeft u hondenheimwee of kattenheimwee?...

Duration:00:30:00

De Week Die Was week 42

10/16/2015
More
Hoe nu verder met Nederland en Rusland, vraagt DWDW zich af na de publikatie van het onderzoek over vlucht MH17. De scholen voor Nederlandse kids in het buitenland hebben het moeilijk. Arie Bras ook, die was wel vier dagen offline! En waarom willen zoveel Nederlanders naar Scandinavië? Emigreer mee, met DWDW!

Duration:00:28:41

De Week Die Was week 41

10/9/2015
More
De obese godfather van de Nederlandse taal is herboren: een nieuwe Dikke Van Dale. DWDW wil er alles van weten. En ook van Hans Dorrestijn, de somberste en leukste bard van Nederland. Arie Bras ontleedt de ziel van de Amsterdamse fietser en we bespreken een heel bijzondere app voor restaurantbezoekers. Zoek het op, in DWDW!

Duration:00:27:47

De Week Die Was week 40

10/3/2015
More
Terwijl de blaadjes vielen voelde DWDW zich ineens heel eenzaam. Maar een goed gesprek daarover hielp. Verder: Nederlands eerste en grootste paparazzo, Joop van Tellingen, is nu zelf vereeuwigd in een boek. Arie Bras komt er rond voor uit dat hij eigenlijk geen mening heeft. Nou en? En podcasting, wat is dat ook alweer? Stem...

Duration:00:27:58

De Week Die Was week 39

9/25/2015
More
HeelNederland was boos, zo leek het in week 39. Over een foto van moordenaar Volkert van der G. En over het gestoethaspel van Justitie dat daarop volgde. Jeroen Krabbé ging op zoek naar Vincent van Gogh en vond ontroering. De AOW zal ons uiteindelijk overleven en Arie Bras heeft een grote boodschap.Trek door, in DWDW!

Duration:00:29:26

De Week Die Was week 38

9/18/2015
More
In week 38 hoorde DWDW hoe de Tweede Kamer na Prinsjesdag mondeling werd gegijzeld door de verwarde blonde roeptoeter, die denkt dat-ie in zijn eentje Nederland vertegenwoordigt. Hoe zit dat? En dan: een heuse film over Spinoza. Een groot denker, en ja, uit Nederland. Zo kan het dus ook. Arie Bras zoekt de grenzen van...

Duration:00:29:31

De Week Die Was week 37

9/11/2015
More
In week 37 kookte DWDW een smakelijke, doch verantwoorde hap voor de nieuwevluchtelingen. De man van ‘Meisjes van 13″, Paul van Vliet, is 80. En nog eens 80Nederlandse dichters brachten een ode aan Bob Dylans “Like a Rollin’ Stone”. Schaapherders moeten tegenwoordig eerst naar school en Arie Bras ergert zich groen en geel.

Duration:00:28:46

De Week Die Was week 36

9/4/2015
More
Een hartverscheurend plaatje van een verdronken peuter uit Syrië ontruktemiljoenenNederlanders uit hun onverschilligheid. Verder, echt gebeurd: een jonge Nederlandse schrijver krijgt zomaar de Nobelprijs voor science fiction & fantasy. Arie Bras verklaart het VN-verbod op de Kerstman en ons patatje komt voortaan uit een automaat. DWDW mét, eet smakelijk!

Duration:00:30:05

De Week Die Was week 35

8/28/2015
More
Die ouwe trouwe middengolf…onzenationale zenders zijn er niet meer te vinden.Talent Gerson Main had er graag zijn eigen teksten willen zingen, maar hij weet niet hoe. Columnist Arie Bras verslaatde bittere strijd om de kinderen in restaurants. Een half uurtje blitse radio, legt taalvirtuoos Wim Daniels uit.

Duration:00:27:59

De Week Die Was week 34

8/21/2015
More
DWDW dobbert vrolijk mee in de Amsterdamse IJ om verslag te doen van het vijfjaarlijkse vaarfeest Sail. Verder: de festivaldichtheid van Nederland is enorm, maar is dat erg? De tante van Arie Bras snapt Nederland niet meer en weet u wat reuze hip is? Piepkleine huisjes!Voetjes vegen, in De Week Die Was!

Duration:00:29:12

De Week Die Was week 33

8/14/2015
More
Hoe krijg je verwarde Nederlanders die het buitenland op stelten zetten weer thuis? Dat valt niet mee, zo horen we deze week in DWDW. En verder: Arie Bras verdiept zich in de toekomst van het liefdesspel, zanger Rein Mercha gypsy swingt de pan uit, en persoonlijke aandacht is te huur, bij Zorg Mies.

Duration:00:30:31

De Week Die Was week 32

8/7/2015
More
DWDW helpt Boer Zoekt Vrouw. Dit kijkcijferkanon van de vaderlandse televisie gaat de grens over en zoekt kandidaten in het buitenland. Agrariërs aller landen, verenigt u met een lekker ding. Rechter Tie, de Chinese Sherlock Holmes van Hollandse komaf, krijgt een nieuw leven. Arie Bras peddelt door de grachten en de Eredivisie trapt weer af....

Duration:00:30:46

De Week Die Was week 31

7/31/2015
More
In week 31 schrok Nederland van een vermissing. Wat doet zoiets met de achterblijvers? Verder: Kunst is te koop, maar wordt nu ook volop verhuurd. Tomaten en komkommers met een plekje die vroeger werden weggegooidbelanden nuin soepen en sauzen. En Arie Bras bedient zich vrijpostig en liefdevol van het vrijwel verloren woord. Aan tafel!

Duration:00:29:44