Blind Ungdom-logo

Blind Ungdom

Education Podcasts

I denne podcasten møter du blinde og svaksynte ungdommer som deler sine erfaringer om ulike temaer. Vi tar for oss et nytt tema i hver episode, og du kan forvente deg temaer som dating, skole, spill og arbeidsliv. Podcasten er produsert av Norges Blindeforbunds Ungdom med støtte fra LNU.

Location:

Norway

Description:

I denne podcasten møter du blinde og svaksynte ungdommer som deler sine erfaringer om ulike temaer. Vi tar for oss et nytt tema i hver episode, og du kan forvente deg temaer som dating, skole, spill og arbeidsliv. Podcasten er produsert av Norges Blindeforbunds Ungdom med støtte fra LNU.

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Å miste synet

6/23/2021
Siste episode! (I hvertfall i denne omgang) Vi snakker med Tom og Ernest om å miste synet i voksen alder eller i ungdomsårene. Hvordan takler man den nye hverdagen? Hva gjør det med psyken? Og får man noe hjelp i det hele tatt? Kjenner du noen som trenger å høre denne episoden blir vi kjempeglade hvis du deler den videre!

Duration:00:22:30

Å finne fram i blinde

6/5/2021
I denne episoden snakker vi om å finne fram i blinde, både utendørs og innendørs. Trond-Martin snakker med Jonas og Ida om ekkolokasjon, stokkbruk, apper, opplæring i barndommen og mye mer.

Duration:00:35:41

Førerhund

5/23/2021
I denne episoden snakker Silje med Thea og Stine om det å ha førerhund. Hva er de største fordelene? Er det noen ulemper? Hva kan en førerhund hjelpe til med, og hva kan den ikke hjelpe til med? Hør episoden for å bli bedre kjent med firbente hjelpere!

Duration:00:32:09

Idrett og fysisk aktivitet

5/9/2021
I denne episoden hører vi Andrea, Maren og Knut som alle driver med idrett. Hvordan fungerer ulike idretter som synshemmet? Hvilke utfordringer møter man? Trenger man ledsager? Og hva med skader, forekommer det ofte? Hør episoden og lær litt mer om idrett uten syn!

Duration:00:35:17

Mor og far i blinde

4/25/2021
Møt Ida Martine som er mor til to, samt Vera som ikke er synshemmet, men har synshemmede foreldre. Hvordan er det å være foreldre uten syn? Hvordan holder man oversikt over barna ute? Får man mange kommentarer fra andre? Dette, og mye mer, får du svaret på i denne episoden!

Duration:00:33:46

Dating, del 2

4/12/2021
Etter at vi publiserte første episode om dating har vi fått mange spørsmål, så det var bare èn ting å gjøre. Vi måtte lage en oppfølger! Silje snakker blant annet med Andrea og Thomas om datingutfordringer som synshemmet, å ha sex for første gang og hvordan være komfortabel på date for å nevne noe. I tillegg er episoden full av morsomme, ooog litt kleine historier.

Duration:00:35:58

På jobb

3/28/2021
Denne gangen snakker Trond-Martin med Lotte og Magnus om jobb og arbeidsliv. Forteller man at man har en synshemming i søknaden? Hvilke hjelpemidler brukes? Kan synshemmede få drømmejobben? Og er kontor eller åpent kontorlandskap best?

Duration:00:33:58

På skolen

3/13/2021
I denne episoden møter vi Ragna og Kasthuri som snakker åpent og ærlig om hvordan deres skolegang har vært som synshemmet. Vi kommer innom temaer som tilrettelegging, forholdet til medelever og lærere, hjelpemidler etc.

Duration:00:31:20

Serier, SoMe og spill

2/27/2021
I denne episoden står teknologi i sentrum! Vi snakker om gaming, SoMe, taleassistenter, synstolking av film og serier, ooog litt om memes og bildebeskrivelser.

Duration:00:28:00

Dating

2/13/2021
I denne episoden snakker Trond Martin med en blind og en svaksynt person om dating. Her vil du blant annet få høre deres tanker om å gå på date, sjekking, hva de syns er attraktivt ved en partner og hvilke spørsmål de har fått rundt synshemmingen.

Duration:00:28:08

Kommer snart: Dating

2/9/2021
Søndag 14. februar slipper vi første episode i vår nye podcast! Her får du en smakebit på hva du kan forvente deg.

Duration:00:00:21