Brody podcast-logo

Brody podcast

Education Podcasts

Welkom bij onze Brody podcast. Wij krijgen van onze kopers behoorlijk wat vragen over vastgoed en fiscaliteit. Vandaar vonden wij het heel belangrijk om deze vragen te bundelen en die nadien te stellen aan een aantal experten.

Welkom bij onze Brody podcast. Wij krijgen van onze kopers behoorlijk wat vragen over vastgoed en fiscaliteit. Vandaar vonden wij het heel belangrijk om deze vragen te bundelen en die nadien te stellen aan een aantal experten.

Location:

Antwerpen, Belgium

Description:

Welkom bij onze Brody podcast. Wij krijgen van onze kopers behoorlijk wat vragen over vastgoed en fiscaliteit. Vandaar vonden wij het heel belangrijk om deze vragen te bundelen en die nadien te stellen aan een aantal experten.

Language:

Dutch

Contact:

03 663 88 07


Episodes

#14 Een goede huurder vinden met Sofie Spriet

1/31/2022
Wat zijn de do's en don'ts bij het zoeken naar een huurder? We stelden die vraag aan Sofie Spriet. Zij is sinds september CEO van Dewaele Vastgoedgroep. De grootste onafhankelijke makelaar van ons land. Ondertussen meer dan 250 medewerkers waarvan zelfs 30 verhuurspecialisten.

Duration:00:26:43

#13 Macro-economische analyse van het Belgisch Residentieel Vastgoed met Ivan Van de Cloot

1/17/2022
Ivan Van de Cloot is hoofdeconoom bij Itinera. Hij is een zeer gewaardeerde stem in het macro-economische debat. We maken met hem de analyse van het Belgisch vastgoed als één van de motoren van onze economie. We kijken onder andere naar inflatie, het rentebeleid van de ECB, de vastgoedprijzen en hoe de Belgische economie, de vastgoedeconomie, uit deze huidige coronacrisis gaat komen.

Duration:00:36:53

#12 Juridische mijlpalen bij vastgoedtransacties met Roel Janssens

11/25/2021
Bij de aankoop van vastgoed komen enkele juridische mijlpalen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het tekenen van de compromis, de akte bij de notaris, de voorlopige oplevering, de definitieve oplevering en ga zo maar door. Wij vroegen aan advocaat Roel Janssens enige toelichting bij deze begrippen.

Duration:00:20:57

#11 Professionalisering van de verhuurmarkt met Julie De Bruyn

10/27/2021
De Belg heeft een baksteen in de maag, dat weten we allemaal. En toch zien we een steeds groter wordende huurdersmarkt. Reeds 20% van onze Belgen is vandaag huurder in de plaats van huiseigenaar en dat hebben ook de grotere spelers gezien. Julie De Bruyn is Investment Manager bij Buysse & Partners Smart Living en dat is één van die partijen die vandaag de dag op een professionele manier een portefeuille uitbouwt om die daarna verder te gaan verhuren.

Duration:00:14:28

#10 Rendement op vastgoed berekenen met Frédéric Vandenhende

10/13/2021
Rendement, het is één van de factoren die we bekijken wanneer we beslissen of we gaan investeren of niet, maar het is in het vastgoed niet altijd zo eenvoudig om vast te stellen. Intussentijd gebruiken al heel veel makelaars de tool Investr om een correcte rendementsberekening te kunnen aanleveren aan u als investeerder. Wij spraken met Frédéric Vandenhende, die deze software tool ontwikkelde.

Duration:00:27:17

#9 Investeren in duurzaam vastgoed met Siham Rahmuni

9/28/2021
Duurzaam vastgoed is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij, maar wat is nu exact de impact daarvan voor u als investeerder? Vastgoeddienstverlener Quares heeft onder andere een studiedienst die zich uitsluitend bezighoudt met thema's rond duurzaamheid. Wij spraken met de CEO van Quares, Siham Rahmuni.

Duration:00:14:04

#8 Hefboomeffect bij vastgoed met Gunther De Wilde

9/21/2021
Gunther De Wilde is vastgoedondernemer en auteur. Hij bracht zijn eigen expertise samen in een cursus waarin hij mensen begeleid in het investeren in vastgoed. Wij nodigden Gunther uit op onze podcast.

Duration:00:20:45

#7 Investeren in vastgoed via vennootschap met Kizzy Wandelaer

8/25/2021
Investeren in vastgoed via een vennootschap kan zeer interessant zijn. Kizzy Wandelaer, fiscaal juriste, belastingconsulent en director bij KPMG legt u haarfijn uit waar u op moet letten wanneer u gaat investeren in vastgoed via een vennootschap.

Duration:00:15:04

#6 Investeren in vastgoed met Thomas Valkeniers

8/4/2021
Thomas Valkeniers is CEO van Living Stone, dat recent fusioneerde met vastgoedkantoren Pajota. Hij werd in 2014 verkozen tot vastgoedondernemer van het jaar en is tevens auteur van het boek 'Investeren in vastgoed', waarbij hij in april van dit jaar een nieuwe editie uitbracht. Thomas is dus de meest ideale expert om ons te introduceren in investeren in het vastgoed. https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/investeren-in-vastgoed-1

Duration:00:16:23

#5 Btw op vastgoed met Danny Stas

6/29/2021
Btw bij vastgoedtransacties kan een enorme wespennest zijn indien we het niet bij aanvang goed aanpakken. Danny Stas is Managing Partner bij Deloitte Legal, het vroegere Laga en is tevens Industry Leader Real Estate voor Deloitte. Hij is een expert op vlak van btw en vastgoed. We vragen aan Danny enkele handvaten voor deze transacties.

Duration:00:13:53

#4 Vastgoedbubbel met Celine Janssens

6/16/2021
De Belgische vastgoedmarkt kende de afgelopen jaren sterke prijsstijgingen. Ook 2020 was weer een heel sterk jaar. Wij stellen ons daarom de vraag: Zitten we niet in een vastgoedbubbel? Celine Janssens is partner bij Stadim en expert in het waarderen van vastgoed. Wij stelden haar onder andere deze vraag.

Duration:00:16:25

#3 Vastgoed rapport 20-21 met Kristof Buelens

6/1/2021
JLL, wereldwijd één van de grootste dienstverleners aangaande vastgoed, bracht recent hun spring report 2021 uit over de Belgische vastgoedmarkt. Wij hebben vandaag Kristof Buelens te gast, Director Capital Markets en we bekijken met hem de trends en tendenzen uit dit rapport.

Duration:00:11:20

#2 Rentmeesterschap met Rudy Leroy

5/10/2021
Rentmeesterschap is bij nieuwe investeerders een relatief onbekend begrip. Wij spraken daarom met Rudy Leroy, om de voordelen van rentmeesterschap voor u als investeerder te kunnen duidelijk maken.

Duration:00:13:23

#1 Vruchtgebruik met notaris Jelle Van Hove

4/26/2021
Wij krijgen van onze kopers behoorlijk wat vragen over vastgoed en fiscaliteit. Vandaar vonden wij het heel belangrijk om deze vragen te bundelen en die nadien te stellen aan een aantal experten. Vandaag spreken we met notaris Jelle van Hove over het vruchtgebruik.

Duration:00:10:19