Jansson & Wester i P4-logo

Jansson & Wester i P4

Sveriges Radio

Direktsänd fredagsshow från Malmö med Anders Jansson och Johan Wester. Två programledare, några kunniga gäster och en mängd lyssnare gör ett program för alla som är vetgiriga.

Direktsänd fredagsshow från Malmö med Anders Jansson och Johan Wester. Två programledare, några kunniga gäster och en mängd lyssnare gör ett program för alla som är vetgiriga.
More Information

Location:

Malmö, Sweden

Description:

Direktsänd fredagsshow från Malmö med Anders Jansson och Johan Wester. Två programledare, några kunniga gäster och en mängd lyssnare gör ett program för alla som är vetgiriga.

Language:

Swedish

Contact:

Sveriges Radio AB, 105 10 Stockholm 08-784 84 84


Episodes

Jansson & Dzamic återkopplar sin nätdetox och spelifiering

10/25/2013
More
Varför vill man bygga saker som ser ut som det som finns i dem? Så blir verkliga livet ett spel och hur funkar spelifiering. Anders berättar allt om hur det går med nätdetoxandet och så lär vi oss värför det är så bra med kompressionskläder.

Jansson & Dzamic återkopplar sin nätdetox och spelifiering

10/25/2013
More
Varför vill man bygga saker som ser ut som det som finns i dem? Så blir verkliga livet ett spel och hur funkar spelifiering. Anders berättar allt om hur det går med nätdetoxandet och så lär vi oss värför det är så bra med kompressionskläder.

Lego, experter och nya glasögon

10/4/2013
More
Legobyggaren Andreas Kvant gästar Jansson & Westers studio. Förutom lite snack om själva byggklossarna ska Andreas få ett uppdrag att bygga ett Lego-verk utifrån tre händelser som inträffat på dagen den 4 oktober under historien. Läkare som är ut-googlade av sina patienter. Försäljare som blir nersnackade av kunden. Journalisterna som får nyheterna från läsarna. Jansson & Wester pratar med Margareta Troein Töllborn, professor i allmänmedicin vid Lunds universitet om att patienterna kan...

Duration:01:19:16

Hunddomare dömer Melodifestivalbidragen

2/22/2013
More
Hundutställningsdomarna Pia Lundberg, Mikael Nilsson och Charlotte Orre bedömer låtarna i Melodifestivalens fjärde och sista deltävling, Johan Wester ringer upp sin namne och så får Anders Jansson svar av mäklaren Tom Kallstenius om hur det går till när man köper en egen ö.

Duration:01:17:05

Mäklare kollar in Melodifestivalbidragen

2/15/2013
More
Fastighetsmäklarna Tobias Enckell, Vesna Vulic och Andreas Wijkström lyssnar igenom och betygsätter veckans bidrag i Melodifestivalen. Hur svårsålda är låtarna i lördagens deltävling? Och så undrar Anders varför det inte finns någon medicin mot hosta. Lennart Hansson, överläkare på allergi- och lungkliniken på Skånes universitetssjukhus i Lund, reder ut. Veckans gästtidning är tillbaka. Den här gången är det en skrift för svampplockare: Sporaden. Spökar vi ut våra hundar för mycket när vi...

Duration:00:56:05

Sommelierer luktar på Melodifestivalbidragen

2/8/2013
More
Emma Knyckare vikarierar som sidekick eftersom Anders Jansson är sjuk. Hon och Johan Wester får hjälp av en sommelierpanel att bedöma låtarna i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Vi fortsätter bygga Haparanda 2 i onlinespelet Minecraft. Och så får vi svar på frågan om dagens barn blir smartare än de som växte upp för 30 år sen, på grund av alla pedagogiska tv-program. Medverkande: David Bergström, Ola Andersson, Robert Andersson, Anette Persson, Kajsa Persson, Daniel Buhr,...

Duration:01:04:28

Panelen hamrar Melodifestivalbidrag och utopiska Haparanda2 byggs i Minecra

2/1/2013
More
Ruben Ritzén har fått en efterträdare. David Bergström hjälper Jansson & Wester vidare in i den digitala verkligheten och bygger ett nytt mer utopiskt Haparanda2 med hjälp av lyssnarna. I studion bankar panelen ner Melodifestivalbidragen med hammare och vi får en kurs i reporänta av Brita-Lena Ekström, redaktör och programledare för Ekonomiekot LördagI veckans panel: CARSTEN OLSEN, TINA JAKOBSSON, EMELIE LUNDIN

Duration:01:05:20

Sämsta killen i Gymping och säkerhetsteater

1/25/2013
More
I dagens "Jansson & Wester i P4": Anders Jansson och Johan Wester utreder begreppet säkerhetsteater, går till botten med en gammal hang up kring tv-programmet "Gymping", frågar sig varför samtida konst kan kosta hundratals miljoner kronor och jämför villkoren för byggnadsarbetare i Skåne med de som jobbar i Norrbotten. Också får en redaktionsmedlem förklara varför det kan vara en fördel att ha ett namn som sticker ut. Medverkande: Anders Lundblad, Ebba Winberg, Ülkü Holago,Susanne...

Duration:01:05:44

Battle och soppkök

1/11/2013
More

Duration:01:21:04

Uppesittarkväll i P4 med Johan Wester 2012-12-23

12/23/2012
More
Uppesittarkvällen med Johan Wester bjuder på massvis av julklappsrim, men också gospelsång. Dessutom reder vi ut hur man bäst planerar julen, och vad som menas med en äkta Norénjul. Rimpanel: Anders Eldeman, Katarina Hultling, Anna-Charlotta Gunnarsson.

Duration:01:41:06

Jansson & Wester i P4 20121214 Musikhjälp och kaffe

12/14/2012
More
POD: Anders Jansson och Johan Wester får med sig P4-lyssnarna och samlar in drygt 150 000 kr till P3:s Musikhjälpen, lär sig allt om kaffets kulturhistoria, pratar Tolkien-nörderi, recenserar gästtidningen Kanalen och följer upp hur det gått för deras egen onlinespelsavatar Zbigniew. Medverkande: Ruben Ritzén, Gunilla Englund, Anders Taberman, Andrea Söderberg, Måns Hirschfeldt.

Duration:01:19:40

Jansson & Wester i P4: Julbak och avatarer

12/7/2012
More
Efter att lyssnarna tyckt att vi varit för grabbiga ger vi oss in på en kvinnlig domän: mode och skönhet. Hur okej är det att ägna sig åt sådant som man? Vi får hjälp att skapa en egen dvärgpräst i spelet World of Warcraft, och så dykar vi upp för ett okonventionellt julfika.

Duration:01:25:03

Jansson & Wester i P4 20121130 Hejaklackar och Folkhems-Fantomen

11/30/2012
More
Anders Jansson och Johan Wester fördjupar sig i hejaklacksramsor och tar två experter till hjälp för att lära sig hur man förbättrar ramsorna. Dessutom får vi veta att Fantomen är bland det mest svenska vi har. Och så passar programledarna på att strö lite Stim-pengar över sina favoritkompositörer. Medverkande: Ingalill Kolping, Anders Jansson, Claes Reimerthi, Jonas Appelqvist, Tomas Rooth.

Duration:01:16:39

Jansson & Wester i P4: Svartsoppa, memes och ett strutshuvud

11/23/2012
More
Anders Jansson gillar inte svartsoppa. Alltså verkligen inte. Vi kan såklart inte låta bli att lära oss allt om denna blodrätt och dessutom skaffa fram en rykande skål för provsmakning. Johan & Anders lär sig att imponera på sina barn genom kunskap om internetsnackisar, och så byter Johan Wester bort en åtråvärd keps mot.. Ja vad?Gäster i programmet: Simon Nilsson Sandberg, Måns Hirschfeldt, Richard Hellström, Sofie och Berit Schmidt.Producent Erik LaquistWebb- & Publikredaktör: Ronnie...

Duration:01:17:25

Jannson & Wester - skånska älgar och självgoda svenskar

11/16/2012
More
Vilket djur är Zlatan Ibrahimovic? Och varför passar skåningar särskilt bra att gestalta älgar? Anders Jansson och Johan Wester undrar hur filmbolagen tänker när de castar vissa dialekter till vissa djur i animerad film. Vi går även över landsgränsen och får veta vad norrmännen och danskarna tycker om oss svenskar. I ett annat land, Listerlandet, slår man tillbaka efter Jansson & Westers zombiepåhopp förra programmet. Lyssnarna får även träffa den stammande logopeden och så får Johan...

Duration:01:25:53

Jansson & Wester i P4 20121109 Fars dag, krisberedskap och bag in box

11/9/2012
More
Anders Jansson och Johan Wester laddar upp inför fars dag, lär sig allt de behöver veta om katastrofen, undrar om det är fusk att få rösta i två nationella val, försöker styra upp disciplinen på föräldramötena funderar på varför bag in box är så populärt i Sverige. Medverkande: Mikael Darmell, mötesexpert, Siri Rylander, sjätteklassare på Svaleboskolan i Lund, Gunhild Ljung, svenskamerikan i New Jersey, Pererik Åberg, meteorolog på SVT, Hans Spets, avdelningschef för samhällsskydd och...

Duration:01:26:08

Skyddshelgon, pandadräkter & köttest

11/2/2012
More
Allhelgonahelgen nalkas och Anders & Johan spanar in trenderna inom gravstenar och utser ett gäng nya skyddshelgon. Dessutom: Blindtest av kött, Özz Nûjen, Löpar-Larsson och utrotningshotade korkade djur. Jansson & Wester i P4, 2 november 2012.

Duration:01:06:43

Jansson & Wester i P4 20121026 - Barn och dinosaurier

10/26/2012
More
Jansson & Wester försöker imponera på barnpanelen, Clara Sällman och Oskar Mattsson. Anders lanserar en idé om multimediaboken. Vertebratpaleontologen Thomas Mörs lär oss allt om dinosaurier och tillsammans med logopeden Jessika Forsberg utser programledarna den bästa moderna tungvrickarramsan.

Duration:01:19:53

Jansson & Wester P4: körsekter, skoskydd & en sjösjuk fiskare

10/19/2012
More
Jansson & Wester har varit på körfestival och noterar en onaturligt glad stämning. Är körer egentligen förklädda sekter? Vi lägger ytterligare en bit till Sverigepusslet genom att närskåda skoskyddet. Anders & Johan snackar sommarställets förbannelse, och så blir det vild byteshandel! Jansson & Wester i P4, 19 oktober 2011.

Duration:01:19:40