Skilsmisse-Danmark-logo

Skilsmisse-Danmark

Family >

Hvert år afslutter Statsforvaltningen ca. 28.000 sager om hvem der skal have forældremyndigheden, hvor barnet skal have fast bopæl og hvor meget hver forælder skal være sammen med deres barn.

Hvert år afslutter Statsforvaltningen ca. 28.000 sager om hvem der skal have forældremyndigheden, hvor barnet skal have fast bopæl og hvor meget hver forælder skal være sammen med deres barn.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Description:

Hvert år afslutter Statsforvaltningen ca. 28.000 sager om hvem der skal have forældremyndigheden, hvor barnet skal have fast bopæl og hvor meget hver forælder skal være sammen med deres barn.

Twitter:

@Radio24syv

Language:

Danish


Episodes

Psykolognævnet hemmeligholder navne på kritiserede psykologer

1/13/2015
More
Psykolognævnet vil ikke fortælle, hvilke psykologer der oftest har fået kritik for deres arbejde. Bør navnene på psykologer, der igen og igen bliver kritiseret, offentliggøres? Vi taler med Tanja Graabæk, jurist og direktør i organisationen "Hvert Tjedje Barn", der mener at navnene skal offentliggøres. Desuden taler vi med Eva Secher Mathiesen, formand for Dansk Psykolog Forening, der modsat argumenterer for, at det ville være urimeligt at offentliggøre navnene, sådan som systemet fungerer...

Duration:00:21:20

Psykologers fejl og sjusk afgør skilsmissebørns skæbne

1/8/2015
More
Radio24syv har fået adgang til nye tal fra psykolognævnet. I 2 ud af 3 sager, som nævnet har behandlet, er der fejl. Psykologer sjusker, når de skal vurdere om en forældre kan passe deres egne børn, der afgør, hvor børnene skal bo. Vi undersøger, hvor alvorlige fejlene er i de her børnesagkyndige undersøgelser. Vi taler med Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår og Lotte Nichols, der er autoriseret børnepsykolog. Hun hjælper os med at se på en specifik sag. Vi taler også med psykolog...

Duration:00:16:54

Skilsmisser der dræber

12/26/2014
More
D. 16. september bliver advokat Anders Lindholt skudt ihjel og hans klient hårdt såret under et blodigt hævnangreb i Københavns Fogedret. 5 dage tager en far livet af sig selv og sin to-årige søn på en landejendom nord for Randers, der brænder ned. Det samme sker ved en lejlighedsbrand i Holbæk d. 6. december, hvor en 40-årig mand tager livet af sig selv og sin blot syv måneder gamle søn. I programmet møder du pårørende og får et kig ind i familietragediens dystreste væsen: Dét, der...

Duration:00:54:30

Skilsmisse-børnenes sorte julenisser

12/24/2014
More
Julen er højsæson for par-kriser, og næsten halvdelen af alle ægteskaber ender i en skilsmisse. Det betyder, at der hvert år kommer ca. 25.000 nye skilsmissebørn til i Danmark, som rammes af de omstændigheder, der uundgåeligt følger af, at mor og far ikke ønsker at leve sammen længere. Et gennemgående tema er konflikter om, hvordan børnene skal fordeles, og her er det Statsforvaltningens mest fornemme opgave, at finde ud af hvad der er bedst for barnet. Og det går i mange tilfælde helt...

Duration:00:53:30

Hvorfor endte strid om samvær så tragisk? Del 2

12/23/2014
More
Tidligere på ugen var vi vidne til en meget tragisk historie, hvor en sag om samvær endte med skyderi, da en far og advokaten der repræsenterede ham blev skudt. Det kostede advokaten livet. Vi skal ikke tale om den konkrete sag – men mere generelt om skilsmissesager. Per Larsen, formand for Børnerådet. Martin Breum, journalist og forfatter. Stina Vrang Elias, administrerende direktør i DEA.

Duration:00:07:43

Advokater arbejder gratis i tvangsfjernelses- og skilsmissesager

12/10/2014
More
Det bliver sværere for landets fattige at betale advokatregningen. Nogle advokater arbejder derfor gratis i eksempelvis tvangsfjernelses- og skilsmissesager.

Duration:00:23:32

Julekalender: Er genforening en lykkelig afslutning på en skilsmisse?

12/10/2014
More
Skilsmisseforældre er bange for at DRs Julekalender, Tidsrejsen, ender "lykkeligt med at forældrene finder sammen igen. Mette Gjøtterup Jensen, forælder og dagplejemor Hanne Sønergaard Jensen, socialrådgiver og forfatter til bogen "To hjem, en familie" Poul Berg, manuskripforfatter på julekalenderen "Tidsrejsen".

Duration:00:19:15

Statsforvaltningen svarer på spørgsmål fra børn

11/15/2014
More
Den seneste tids historier fra det vi har valgt at kalde Skilsmisse Danmark, har affødt en masse spørgsmål til Statsforvaltningen. I klippet stiller fire personer spørgsmål direkte til Statsforvaltningen. Helle Haxgart, direktør i Statsforvaltningen Ingrid Bove Jakobsen, psykolog og børnesagkyndig rådgiver i Socialforvaltningen

Duration:00:23:47

Spørgsmål om skilsmissesager til Socialminister Manu Sareen

11/10/2014
More
Fire personer stiller spørgsmål om skilsmissesager direkte til socialminister Manu Sareen.

Duration:00:29:31

Trods kritik, er der fortsat problemer i Statsforvaltningen

10/18/2014
More
Det er nu et år siden, at vi her på Radio24syv lancerede Skilsmisse-Danmark. Men trods kritik, er der stadig mange problemer med børnesagerne i Statsforvaltningen. Jakob Birkebæk, skilsmissefar.

Duration:00:18:42

Det bedste fra Skilsmisse-Danmark 3

10/15/2014
More
Vi har gennem det seneste år fulgt Skilsmisse-Danmark tæt, og har her samlet det bedste i nye former og mønstre. Hvert år behandler Statsforvaltningen 30.000 skilsmissesager. I forsvindende få sager spørger Statsforvaltningen børnene om, hvad de mener, er deres bedste. Og i de tilfælde lyder det til, at myndighederne ikke ved, hvad de skal lytte efter. Det er problematisk, lyder det fra flere sider.

Duration:00:54:13

Det bedste fra Skilsmisse-Danmark 2

10/15/2014
More
Vi har gennem det seneste år fulgt Skilsmisse-Danmark tæt, og har her samlet det bedste i nye former og mønstre. Har du en dom for overgreb mod dit barn, så er det muligt at få samvær med barnet helt uden, at myndighederne opdager, at du har en straffedom med dig i bagagen. Du kan høre om nogle tilfælde, hvor forældre finder det problematisk, at Statsforvaltningen ikke har adgang til personfølsomme informationer.

Duration:00:53:32

Det bedste fra Skilsmisse-Danmark 1

10/15/2014
More
Vi har gennem det seneste år fulgt Skilsmisse-Danmark tæt, og har her samlet det bedste i nye former og mønstre. Når det går galt i familietragedier, så det går nogle gange rigtig galt. Hvad er det, der får folk til at havne i en situation, hvor de træffer drastiske handlinger i forbindelse med en familiekonflikt?

Duration:00:54:17

Skilsmissebørn er bange for at sige sandheden

10/10/2014
More
Hvis de lige havde spurgt mig et par ekstra gange, havde de fundet ud af, at jeg løj” – sådan siger et barn, der på de obligatoriske 45 minutter hos en børnesagkyndig i Statsforvaltningen bakkede sin bopælsforælder op. Rasmus Kjeldahl, Direktør i Børns Vilkår. Tanja Graabæk, Jurist, tidligere ansat i Statsforvaltningen og direktør i Hvert 3. Barn. Mette Kathrine Larsen, Jurist og journalist.

Duration:00:14:53

Statsforvaltningen mangler kvalifikationer

10/8/2014
More
Den del er personalet i Statsforvaltningen, der skal tale med børnene i forbindelse med skilsmissesager, mangler ofte kvalifikationer og ressourcer. Og det kan være et stort problem. Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår. Per Larsen, formand for Børnerådet.

Duration:00:10:42

Mangler personalet i skilsmissesager ressourcer og kvalifikationer?

10/7/2014
More
Debat om hvorvidt personale i børnesager mangler kvalifikationer og ressourcer. Mette Kathrine Larsen, jurist og journalist på Radio24syv. Tanja Graabæk, direktør i organisationen Hvert Tredje Barn. Niels Christian Bakholdt, næstformand i socialrådgiverforeningen. Bente Koudahl, kontorchef i Statsforvaltningen. Michael Willumsen, far i skilsmissesag.

Duration:00:22:54

Familietragedie: Hvorfor tog Per livet af sit barn?

10/5/2014
More
Søndag d. 21 september satte Per Thorsen ild til sin landejendom. Derefter tog han livet af sig selv og sin to-årige søn. Hvordan kan en far komme helt derud, hvor der ingen vej er tilbage? Marianne Frandsen, Pers kæreste. Lotte Nichols, psykolog og arbejder med skilsmissebørn og deres forældre. Rene Vinding Christensen, centerleder på Mandecentret i Aalborg.

Duration:00:17:42

Beretninger fra virkelighedens verden

9/25/2014
More
Der er ikke nogen tvivl! Det der rører os mest i vores arbejde med Skilsmisse-Danmark, er alle de beretninger fra virkelighedens verden. DIN historie. Vi har lyttet til meget, og vil gerne høre mere. Mette Kathrine Larsen, jurist og journalist.

Duration:00:03:14

Familietragedie: Hvorfor kan samværssager udvikle sig så voldsomt?

9/24/2014
More
Søndag eftermiddag blev en to-årig dreng Valdemar blev fundet dræbt i et brændende hus nord for Randers. Faren Per Thorsen på 45 år var også omkommet på ejendommen. Ifølge vagtchefen for Østjyllands Politi dræbte faren den to-årige inden han stak ind til huset og begik selvmord. Hvad foregik der i farens hoved? Lotte Nichols, psykolog. Susanne Phillipson, direktør i kvindekrisecenteret Danner. Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Duration:00:19:44

Familietragedie: Far stak ild til huset og begik selvmord

9/24/2014
More
En familietragedie ramte søndag eftermiddag Stangerum nord for Randers. En to-årig dreng Valdemar blev fundet dræbt i et brændende hus. Faren Per Thorsen på 45 år var også omkommet på ejendommen. Ifølge vagtchefen for Østjyllands Politi dræbte faren den to-årige inden han stak ind til huset og begik selvmord. Hvorfor kan samværs udvikle sig så voldsomt? Mette Kathrine Larsen, jurist og journalist. Jesper Lohse, formand for Foreningen Far. Helle Larsen forklarer, familieadvokat.

Duration:00:16:58