Filmpolitiet-logo

Filmpolitiet

NRK Norway

P3s ukentlige filmshow! Birger Vestmo anmelder nye filmer og DVD'er

P3s ukentlige filmshow! Birger Vestmo anmelder nye filmer og DVD'er
More Information

Location:

Oslo, Norway

Networks:

NRK Norway

Description:

P3s ukentlige filmshow! Birger Vestmo anmelder nye filmer og DVD'er

Language:

Norwegian


Episodes

Ukas premierer og har Notting Hill holdt seg?

7/13/2018
More
30 år etter at Die Hard kom på kino er nok en skyskraper i trøbbel. Vi har sett hvordan The Rock klarer seg i "Skyscraper". Vi anmelder også premierefilmene "Hotell Transylvania 3" og "Velkommen til Paris". I siste halvdel snakker vi varmt om The West Wing som nå er ute til strømming. Og så fortsetter vi å sjekke om gamle favoritter har holdt seg. Denne uka er det romkom-klassikeren Notting Hill som står for tur.

Duration:00:51:25

Ukas premierer og sjekk ut Good Girls da!

7/6/2018
More
Vi kosa oss godt med "Ant-Man and the Wasp" og anmelder også premierefilmene "Midnight Sun", "Sicario 2: Soldado" og "A Ciambra". Vi har også sjekket ut HBOs sommersatsing "Sharp Objects" - en stemningsfull krim fra USA. Og så anbefaler vi den kule og bingevennlige ranskomedien "Good Girls" som nå er ute på Netflix.

Duration:01:03:18

Westworld-podden S02 Debrif

7/6/2018
More
Sesong 2 er over og vi tar en liten debrif , svarer på spørsmål fra lytterne og går gjennom noen av fanteoriene som florerer på nett. Torkil Risan, blant annet kjent fra TVseriepodkasten, er ukas gjest, men han er ikke spesielt fornøyd med sesong 2 av Westworld. Vi snakker blant annet om hva som gjør at vi slår opp med serier, viktigheten av å ha noen å heie på og om hvem som kommer til å kline i sesong tre!

Duration:01:19:22

Ukas premierer og strømmetips for sommeren!

6/29/2018
More
Sigurd og Marte anmelder ukas kinopremierer, den islandske sorte koemedien Skyggen fra treet, og Sebastián Lelios nye film Ulydighet, som tar for seg undertrykt seksualitet i et strengt religiøst miljø. I tillegg gir vi deg våre tips for hva du kan kose deg med på strømmefronten nå i sommer. Vi kommer med tips på både dokumentar, serier og filmer som er verdt å ta en titt på.

Duration:00:55:21

Westworld-podden S02E10

6/28/2018
More
For en sesongfinale! Vi ble nesten utslitt av alt som skjedde i finaleepisoden The Passenger, og vi er heller ikke helt enige i hvor bra episoden egentlig var. Dermed blir det stort engasjement når sesongfinalen diskuteres. Vi krangler om robotregler og menneskesyn, syter over at vi ikke fikk alle svarene vi ville ha, og ruster oss for krig mellom roboter og mennesker. Sigurd og Marte er på plass i studio, ukas gjest er Remi Horgar.

Duration:01:40:36

Ukas premierer og "Cloak & Dagger"!

6/22/2018
More
I denne podcasten anmeldes premierefilmene "Ocean's 8", "Hereditary", "Ulvehunden" og "Bien Maja - Honninglekene", pluss den nye Marvel-serien "Cloak & Dagger" på HBO. Vi markerer også at siste episode av "Westworld" sesong 2 snart er klar, og vi får snakket om "Star Wars"-spin offs som det kanskje aldri blir noe av, en ny retro-utgivelse av arkadespillet "Donkey Kong" og årets Amanda-nominasjoner. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration:00:49:18

Westworld-podden S02E09

6/21/2018
More
I ukas Westworld-episode "Vanishing Point" merker vi at det blåser opp til en blodig finale-episode! Tidslinjene møtes, planer avsløres og familieforbindelsene settes virkelig på prøve. Vi kaster cowboyhatten og gyver løs på fanteorier, diskuterer hva som skjuler seg ved døra, hvem som lurer hvem og småkrangler om baderomsinnredning. Sigurd og Marte leder an, ukas gjest er Erlend Lånke Solbu.

Duration:01:16:46

Ukas premierer og ny New York-serie!

6/15/2018
More
Vi har fasiten over premierefilmene "Love, Simon", "Kikis budservice" og "Brannmann Sam: Helter i stormen"! Vi har også sett de første tre episodene av serien "Sweetbitter" (TV2 Sumo/Cmore), og kan overbringe nyheter om blant annet et nytt "Stranger Things"-spill, en kommende oppfølger til "The Shining" og den neste "Wonder Woman"-filmen. Programledere er Birger Vestmo og Marte Hedenstad.

Duration:00:43:09

Westworld-podden S02E08

6/14/2018
More
Westworld-podden konstaterer at ukas episode er den beste i hele sesong to. Episoden Kiksuya tok oss med på en reise som bergtok oss fullstendig. Vi lot oss fascinere av Akechetas, ble rørt av Maeve og er sykt spente på veien videre. Og Marte konstaterer at Akecheta herved er hennes nye favorittfigur! Newtons Lydia Gieselmann er ukas gjest, og NRK Vitens Erlend Lånke Solbu vikarierer som host sammen med Marte.

Duration:00:53:34

Ukas premierer og Disney-krangel!

6/8/2018
More
Dinosaurer, cowboyer, mødre og oljearbeidere! Det er stikkord for denne podkasten, der vi anmelder premierefilmene "Jurassic Park: Fallen Kingdom" og "Vann over ild", samt seriene "American Woman" og "Rig 45". Dessuten blir det en stor krangel om hva som egentlig er Disneys beste filmer. Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik. Hør oss også hver fredag kl 10 på P3!

Duration:00:38:24

Westworld-podden S02E07

6/7/2018
More
For en episode! Det var utrolig mye som skjedde i episoden Les Écorchés denne uka. Vi kosa oss med pen action, synes synd på Bernard og synes Angela var kul. Vi diskuterer Fords gudekomplekser, hvor langt Dolores er villig til å gå, og om The Man in Black i det hele tatt var nødvendig i denne episoden. Og vet vi nå hva som skjer i finaleepisoden? Ting begynner å tilspisse seg i sesong to av Westworld nå, og Sigurd og Marte er tilsvarende gira. Det er også ukas gjest, sjølvaste Dr. Jones,...

Duration:01:02:28

Ukas premierer og "Sex og singelliv" er 20 år!

6/1/2018
More
Mimring og premierer! Vi hyller HBOs "Sex og singelliv" i anledning 20-årsdagen. Vi hyller "Top Gun" fordi Tom Cruise har begynt innspilling av oppfølgeren. På kino har "Sully", "Adrift" og "Jungelgjengen" premiere. Og så anmelder vi HBO-dramaet "Succession".

Duration:00:44:47

Westworld-podden S02E06

5/31/2018
More
Westworld-podden konstaterer at ukas Westworld-episode, Phase Space, er "nesten orgasmisk bra". Bernard var knalltøff, Teddy var kul og Dolores ga oss en aha-opplevelse! I ukas podkast diskuterer vi hva The Cradle er, om Arnold har blitt klonet og hvilke hemmeligheter som skjuler seg bak The Man in Black. Så slår vi et slag for Dolores og retter kritikk mot skiltvesenet i Delos-parkene. Sigurd og Marte leder an som vanlig, og ukas gjest er Remi Horgar.

Duration:01:40:10

Westworld-podden S02E04-05

5/25/2018
More
I ukas episode av Westworld-podden går vi inn på episodene The Riddle of the Sphinx og Akane no Mai. Vi diskuterer robotbabyer, tvillingroboter, stilig retrofuturisme og dritkjipe næringslivsledere. Erlend Lånke Solbu fra NRKs vitenskapspodkast Kuriøs, er ukas gjest, og han er drita lei av The Man in Black. Marte synes Dolores begynner å bli litt vel brutal og Sigurd er misunnelig på rumpa til Teddy...

Duration:01:22:05

Ukas premierer og 13 Reasons Why S02

5/25/2018
More
I denne ukens podkast anmeldes kinofilmene "Solo: A Star Wars Story" og "Deadpool 2" og sesong 2 av Netflix-serien "13 Reasons Why". Du får også intervjuer med Ryan Reynolds, Josh Brolin og regissør David Leitch fra "Deadpool 2", samt nyheter fra film- og serieverden! Programledere er Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Sigurd Vik.

Duration:00:36:59

Ukas premierer og gode Rick and Morty-nyheter

5/11/2018
More
High School og Frankrike er stikkordene i denne podkasten som byr på anmeldelser av kinoaktuelle "Blockers" og serien "All Night" - begge handler om prom night. Så anmeldes de to franske kinopremierene "Huset ved sjøen" og "Ordets makt". Og så til slutt reiser vi til Frankrike, hvor Birger Vestmo er på plass i Cannes på den 71. utgaven av verdens viktigste filmfestival.

Duration:00:40:08

Westworld-podden S0203

5/10/2018
More
Ingrid Bolsø Berdal gjorde en heftig entré i ukas Westworld-episode, og park nummer 6 ble avduket - vi kosa oss! Adelina fra Norske tilstander er ukas gjest og vi diskuterer blant annet hvor frigjort Teddy er fra programmeringen sin, hvor langt Dolores er villig til å gå for å oppnå det hun vil, og om Ghost Nation egentlig bare vil deg vel, selv om de truer med å skalpere deg... Innsendte fanteorier skal også til pers! Er Westworld under vann, og hva betyr egentlig arret Bernard har i panna?

Duration:01:48:15

Ukas premierer og vi har sjekka ut Cobra Kai-serien

5/4/2018
More
Karate Kid (1984) gjør comeback i serien Cobra Kai - og den er ganske morsom! På kino er hverken komedien "I Felle Pretty", skrekkfilmen "Truth or Dare" eller actionfilmen "The Hurricane Heist" spesielt imponerende - vi forteller deg hvorfor og byr også på intervju med skuespiller Alba August som er aktuell med den danske Netflix-serien "The Rain".

Duration:00:39:27

Westworld S02 Ep 2

5/3/2018
More
En av de beste Westworld-episodene så langt! Vi diskuterer robotsex, forsikringsproblemene med roboter i den virkelige verden og om Logan egentlig er kulere enn William. Og så krangler vi om møtet mellom våre to heltinner. Vi gjetter også på hvor mange sesonger vi kommer til å få og avslutter praten med en fanteori som gir oss kraftig hodepine.

Duration:01:18:16

Ukas premierer og vi har møtt Chewbacca!

4/27/2018
More
Stjernene står i kø i denne podkasten! Vi har møtt Jonas Suotamo som spiller Chewbacca i den nye "Solo: A Star Wars Story". Vi har møtt Bryan Cranston (aka Walter White) som spiller hund i "Isle of Dogs" og vi har møtt Benedict Cumberbatch og de andre stjernene fra premierefilmen "Avengers: Infinity War". I tillegg blir det anmeldelser av ukas kinopremierer som også inkluderer François Ozons "Dobbelt begjær" og skrekkfilmen "Ghostland".

Duration:00:43:04