Sommarmat med Bergenströms-logo

Sommarmat med Bergenströms

Food & Cooking Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish

Contact:

+4687845000


Episodes

Del 6 - Säsongsavslut och sensommarfest

8/24/2017
More
"Hejdå sommaren - hej på er alla vänner!"

Duration:00:28:55

Del 6 - Säsongsavslut och sensommarfest

8/24/2017
More
"Hejdå sommaren - hej på er alla vänner!" Sommaren har varit lång och vänner som varit bortresta har inte setts på länge. I Sommarmat med Bergenströms har vardagen rullat igång och hösten känns i luften. Då är det härligt att träffa alla igen på en sensommarfest. Musiken i det här avsnittet: Rember - Billie Holiday Indian Summer - Stan Getz

Duration:00:28:55

Del 5 - Rödbeta

8/17/2017
More
Det dags för en sensommar favorit: Rödbetan - när vi återigen ska hem till mor och dotter och tillika kollegorna Fanny och Anna i programmet Sommarmat med Bergenströms.

Duration:00:30:15

Del 5 - Rödbeta

8/17/2017
More
Det dags för en sensommar favorit: Rödbetan - när vi återigen ska hem till mor och dotter och tillika kollegorna Fanny och Anna i programmet Sommarmat med Bergenströms.

Duration:00:30:15

Del 4 - Fänkål

8/10/2017
More
Anna och Fanny gör en kärleksfull hyllning till fänkålen. Katten Missy har lagt sig bekvämt högst uppe på en hylla med kokböcker. Här har hon utsikt över allt som händer hemma i Bergenströms kök strax utanför Stockholm. Där textilformgivaren Gunila Axén kommer på besök. Hon arbetar på sitt senaste mönster med fänkål och fötter och blir bjuden på både fänkålstrassel och Ceviche på svenskt vis. Musiken i det här avsnittet: Good Old Cabbage Greens - Washboard Sam Thou Swell - Lester Young...

Duration:00:29:00

Del 3 - Salvia

8/3/2017
More
Dominant och svår att använda tycker många. Men Anna och Fanny gör Salvian till sommarkökets snyggaste och mest spännande smakdetalj. Kollegorna och tillika mor och dotter tar också tåget tillsammans till Dalsrostock där de svenska medicinalväxternas historia finns bevarad. Musiken i det här avsnittet: Moonglow - Billie Holiday Cantando - Mercedes Simone Uti vår Hage (In our Pasture) - Sven-Bertil Taube

Duration:00:30:09

Del 2 - Tomat

7/27/2017
More
Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Andra programmet för i sommar är vigt åt tomaten.

Duration:00:28:57

Del 2 - Tomat

7/27/2017
More
Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Andra programmet för i sommar är vigt åt tomaten. Köksbordet hemma i det vita trähuset strax utanför Stockholm är översållat med Tomater. Anna och Fanny, mor och dotter gör den enklaste tomattarten någonsin, en ljuvlig panzanella och så får lyssnarna följa med till Kenneth Nilssons kolonilott där han odlar tomater på höjden för att få största möjliga tomatskörd på...

Duration:00:28:57

Del 1 - Honung

7/20/2017
More
Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Sommaren 2017 är Bergenströms tillbaka i P1 med sex nya avsnitt.

Duration:00:30:12

Del 1 - Honung

7/20/2017
More
Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Sommaren 2017 är Bergenströms tillbaka i P1 med sex nya avsnitt. När Anna var liten fick hon limpmackor med smör och honung som belöning för att hon hindrade en sugga från att ha ihjäl sina kultingar. Fanny och Anna är tillbaka och i säsongens första avsnitt är temat honung. Vi besöker ett urbant bisamhälle, hör om honungens läkande egenskaper och lagar mat med...

Duration:00:30:12

Den stora skördefesten

8/4/2016
More
Vid den här tiden på året smakar tomaterna som tomater, fänkålen känns alldeles perfekt och vinbärsbuskarna är tyngda av bär som bara väntar på att förvandlas till saft eller till pajer.

Duration:00:31:55

Bönor i juli

7/28/2016
More
Tänk nu bortom konservburkarna i matbutiken och föreställ er istället en trädgård där bönplantorna sträcker sig uppåt, Nu är det är dags att skörda det som kan förgylla en sallad, eller en lunch.

Duration:00:31:55

Plockmat med stänk av mellanöstern

7/21/2016
More
Under sommaren kan det hända någonting i köken. Fler kommer plötlsigt till middag än vad som varit planerat. Då är det dags att bli kreativ och skapa matkombinationer av det som finns i köket. I det här avsnittet av Sommarmat med Bergenströms inspireras Anna och Fanny Bergenström av mellanöstern och resor till resten av världen för att skapa en brokig mosaik av smaker till alla gäster. Hem till villan utanför Stockholm kommer också Eric Gadd och Cornelia Sojdelius.

Duration:00:31:55

Det franska arvet

7/14/2016
More
Anna och Fanny Bergenström kommer från en familj där maten stått i centrum i generationer. Genom släktband och recept har den franska matlagningen inspirerat i fyra generationer av matskribenter. I det här avsnittet reser vi tillbaka i tiden för att berätta om familjen Bergenströms egen familjehistoria, och så ställer vi till med grillfest.

Duration:00:31:55

Sommarfrukost

7/7/2016
More
Under sommaren kan dagens viktigaste måltid ta den plats den förtjänar och sträcka ut sig över flera timmar medan dagen sakta börjar.Varför inte passa på att baka lite bröd? Eller gör din egen müsli. Anna och Fanny Bergenström bjuder på frukost hemma i villan strax utanför Stockholm och berättar om vikten av dagens första måltid. Formgivaren och designern Ingegerd Råman kommer också till frukostbordet med sin svarta favoritskål.

Duration:00:31:55

Mat för det enkla köket

6/30/2016
More
Det är dags för seriestart av Sommarmat med Bergenströms. Ett program om vad matlagning egentligen handlar om. Minnen, mänskliga relationer, smaker och dofter. Med Anna och Fanny Bergenström. Under sommaren förändras förutsättningar för matlagningen. Även fast köket i sommarhuset, husbilen eller båten kan vara enklare än köket hemma kan den få ta mer tid, och råvaror kan inspirera mer än matlistor.En av de mest somriga saker att göra är att ha picknick, att äta under bar himmel kan göra...

Duration:00:31:55