Whiskypodden-logo

Whiskypodden

Food & Cooking Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Twitter:

@ABCWhisky

Language:

Swedish

Contact:

+46733352344


Episodes

Avsnitt 56: NAS i Norge

5/26/2019
More
Professorn och Doktorn är tillbaka på Dr Jekyll’s i Oslo för att hålla en NAS-provning. Följ med när vi går igenom några typiska whiskies utan åldersangivelse, så kallade NAS:ar (No age statement). Publiken på plats lyssnar intresserat när herrarna från Whiskypodden delar med sig av intressant fakta om dryckerna, och inte minst upptäcker de under […] Inlägget Avsnitt 56: NAS i Norge dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:58:39

Specialavsnitt: Hunter Laing & Ardnahoe

4/20/2019
More
Professorn är på soloutflykt och träffar Andrew Laing från den oberoende buteljeraren Hunter Laing. Det blir mycket prat om hur de jobbar i en bransch med stenhård konkurrens, men också en del snack om deras satsning på ett eget destilleri, Ardnahoe på Islay! The Professor is running solo and meets Andrew Laing from the independent […] Inlägget Specialavsnitt: Hunter Laing & Ardnahoe dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:44:02

Avsnitt 55: På Malmö Öl- och Whiskyfestival

3/31/2019
More
Vi sätter oss i Pernod-Ricards alltid lika trevliga monter tillsammans med Olof Noreus som sin vana trogen har med sig lite nyheter. Kommer Glenburgie slå ned som en bomb igen i sin äldre version? Är Aberlour A’bunadh på väg att försvinna, och vad är egentligen en Royal Salute? Allt detta kommer avhandlas i detta spontana […] Inlägget Avsnitt 55: På Malmö Öl- och Whiskyfestival dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:28:16

Avsnitt 54: Whiskyfestivaler och nyheter

3/11/2019
More
Professorn är inte hemma så Spejaren passar på och gästar mikrofonen i Whiskypodden på en hemmakväll hos Doktorn. Festivalvåren är här och vi snackar in den med några nyheter som visar sig vara väldigt trevliga Vill ni bara lyssna (utan video) gör ni direkt här nedan eller via iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/whiskypodden/id1042046397 Inlägget Avsnitt 54: Whiskyfestivaler och nyheter dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:40:38

Avsnitt 53: Tomintoul

2/25/2019
More
Doktorn och Professorn får besök av master blender Lorne McKillop från Tomintoul och gör en ny bekantskap med deras standardutgåva men även en spännande nyhet med potential att ta sig högt upp på försäljningslistorna. Professorn eldar i doktorns lägenhet, och vi får också lära oss hur Tomintouls ”vita hund”, dvs råsprit är. Vill ni bara […] Inlägget Avsnitt 53: Tomintoul dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:29:45

Avsnitt 52: Braunstein and Friends

2/5/2019
More
Doktorn och Spejaren har tagit sig över sundet till Braunstein och deras årliga festival. Förutom att njuta av det fina festivalvädret så provas det såklart en massa spännande whisky. Mellan 3 och 50 år på fat ställer de mot varandra. Men hur blev det egentligen med den utlovade intervjun med Michael Braunstein? Den som tittar/lyssnar […] Inlägget Avsnitt 52: Braunstein and Friends dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:45:48

Avsnitt 51: Gammalt år blir som nytt

1/7/2019
More
Doktorn, Professorn och Spejaren summerar året och spekulerar vilt i framtiden i detta mysiga avsnitt framför brasan. Som sig bör blir det också lite ”gissa whiskyn” och starka åsikter från Professorn, medan Spejaren framstår som mer nyanserat. Business as usual med andra ord. Vad tyckte du var roligast under 2018 i whiskysverige? Kanske samma som […] Inlägget Avsnitt 51: Gammalt år blir som nytt dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:42:21

Avsnitt 50: Inför Maltwhisky-VM 2018 med Henrik Aflodal

11/19/2018
More
Hösten är här och något stort som pågår just denna är kvalificeringsrundorna till finalen i Maltwhisky-VM 2018. Detta återkommande tungviktsarrangemang leds av ingen mindre än Henrik Aflodal, Sveriges kanske mest namnkunniga whiskynestor. Vi pratar Whisky-VM, men får också prova några av bidragen tillsammans med Henrik, och vi får naturligtvis en inblick i hur den här […] Inlägget Avsnitt 50: Inför Maltwhisky-VM 2018 med Henrik Aflodal dök först upp på WhiskyABC.

Duration:01:01:10

Avsnitt 49: Stockholm Beer & Whisky Festival

10/30/2018
More
WhiskyABC var som vanligt på plats när Stockholm Beer & Whisky gick av stapeln i år igen. Doktorn och Professorn minns tillbaka på mässan som varit och ger er lite höjdpunkter därifrån, bland annat en intervju med Malcolm Waring från Old Pulteney, besök hos Loch Lomond som visar upp världens mest anrika golftrofé och det […] Inlägget Avsnitt 49: Stockholm Beer & Whisky Festival dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:59:03

Avsnitt 48: Mackmyra

10/15/2018
More
Doktorn åker på soloturné till Fjäderholmarna och träffar Anton från Mackmyra i ett samtal om och provning av en del speciella utgåvor. Vi får lära känna Mackmyra på ett personligt sätt och får ta del av hur de resonerar kring sin whisky. Professorn fick såklart inte följa med denna gång med tanke på sina svala […] Inlägget Avsnitt 48: Mackmyra dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:41:48

Avsnitt 47: Auchentoshan

9/12/2018
More
Doktorn och Professorn styr kosan till Auchentoshans mysiga kontor i Stockholm för att träffa Joakim och även prova på deras range. Hur denna trippeldestillerade whisky från låglandet tas emot får ni se i avsnittet! Programledare: Doktorn (Carl Lönndahl) och Professorn (Johan Tanner) Vill ni bara lyssna (utan video) gör ni direkt här nedan eller via […] Inlägget Avsnitt 47: Auchentoshan dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:38:31

Avsnitt 46: Elixir, Element och Amatören

7/24/2018
More
I detta avsnitt får vi för första gången träffa Amatören, ett nytillskott på WhiskyABC som till skillnad från resten av oss är ganska ny på whisky. Här prövar han lite indisk whisky, Paul John. Missa inte hans fantastiska resa in i whiskyvärlden på whiskyabc.se. Vi träffar sedan Myriam Mackenzie från Elixir Distillers, den Islay-tokiga indiern […] Inlägget Avsnitt 46: Elixir, Element och Amatören dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:44:34

Avsnitt 45: WhiskyABC släpper egen whisky!

6/23/2018
More
Uppdatering 27:e juni Mycket viktig info – vi har precis fått meddelande från systembolaget att de pga av ett tekniskt fel makulerat ALLA ordrar. De kommer fixa det till imorgon 28/6 och då kan man kl 10 lägga om sin order. Beklagar verkligen för problemen. Men vi tackar för det stora intresset – glöm inte […] Inlägget Avsnitt 45: WhiskyABC släpper egen whisky! dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:42:36

Avsnitt 44: Live från Göteborgsmässan

5/11/2018
More
Doktorn och Professorn utforskar whiskylivet i Göteborg och på västkusten när de live från scenen på En öl och whiskymässa pratar med både Smögen och Svenska Eldvatten. Självklart får Stanley Wong, mannen bakom mässan presentera sig och berätta lite om Göteborgs coolaste dryckesmässa också. Programledare: Doktorn (Carl Lönndahl) och Professorn (Johan Tanner) Vill ni bara […] Inlägget Avsnitt 44: Live från Göteborgsmässan dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:39:47

Avsnitt 43: Är oberoende buteljering bättre?

4/3/2018
More
I detta avsnitt testar Doktorn och Professorn på ett högst ovetenskapligt sätt om oberoende buteljerare kan vara bättre än destilleriernas egna utgåvor. Tre riktigt vassa standardwhiskys ställs mot sex oberoende utgåvor från enskilda fat. Det som är med i avsnittet är: LONGROW RED 11 YO SPRINGBANK 12 YO CASK STRENGTH SPRINGBANK 25 YO CADENHEAD GLENROTHES […] Inlägget Avsnitt 43: Är oberoende buteljering bättre? dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:52:08

Avsnitt 42: Highland Park

3/27/2018
More
Turen har kommit till ett av de mest legendariska destillerierna: Highland Park! Brand ambassador Mattias Skoog besöker Doktorn och Professorn och har med sig ett spännande tvärsnitt av HPs aktuella sortiment. Allt du någonsin undrat om Highland Park samlat i ett avsnitt. Programledare: Doktorn (Carl Lönndahl) och Professorn (Johan Tanner) Medverkande: Mattias Skoog Vill ni […] Inlägget Avsnitt 42: Highland Park dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:56:23

Avsnitt 41: Kilchoman och månadens whisky

3/8/2018
More
Ett spännande möte med Peter Kokovic som har med sig en range Kilchoman, Islays första nya destilleri på över 120 år, nu med en alltmer mogen portfölj av whisky. Vi låter Peter bemöta ryktena om Kilchomans påstådda whiskybrist och testar ett antal olika sorter. Sist men inte minst presenteras resultatet i månadens whisky, där ni […] Inlägget Avsnitt 41: Kilchoman och månadens whisky dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:59:16

Avsnitt 40: Amrut med Dennis Steckel och The Single Malt Fund

2/12/2018
More
Välkommen till avsnitt 40 av Whiskypodden. I programmet gästas Doktorn och Professorn av först Christian Svantesson som är VD för The Single Malt Fund. Han berättar om historien bakom och låter Whiskypodden som första media ta det av vilka som ingår i investeringsrådet. Efter detta blir det besök av Dennis Steckel som skapat Amrut Fever […] Inlägget Avsnitt 40: Amrut med Dennis Steckel och The Single Malt Fund dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:46:50

Avsnitt 39: Månadens whisky januari 2018 och svensk whiskyhistoria med Håkan Staaf

2/1/2018
More
Vi har celebert besök av Håkan Staaf, en auktoritet på svensk whiskyhistoria tillika ordförande i Roslagens Whisky Sällskap. Månadens whisky koras också, där WhiskyABCs egen jury bestående av Spejaren och Professorn ställs mot folkets röst. Ska Professorn få folket emot sig igen, eller kommer han vara överens denna gång? Spänningen är olidlig. Vi vill också […] Inlägget Avsnitt 39: Månadens whisky januari 2018 och svensk whiskyhistoria med Håkan Staaf dök först upp på WhiskyABC.

Duration:01:14:46

Avsnitt 38: bästa whiskyn på Cinderella Whisky Fair

1/23/2018
More
Nu ska det avgöras – vilken var den bästa whiskyn på årets Cinderella whisky fair? Lyssnarna har hjälpt Doktorn och Professorn och står för 50% av rösterna. De nominerade är: Tamdhu Single Cask, Bowmore 18 Travel Retail Exclusive, Dalmore 1996 Vintage, Kilchoman Red Wine Cask, Kilchoman Comraich och Craigellachie 33. Utöver mässans bästa whisky blir […] Inlägget Avsnitt 38: bästa whiskyn på Cinderella Whisky Fair dök först upp på WhiskyABC.

Duration:00:51:40