Mijn Missie-logo

Mijn Missie

Government

Ontdek het laatste nieuws, boeiende verhalen en adembenemende ontwikkelingen binnen de koninklijke landmacht met Mijn Missie. Stap in de wereld van toegewijde mensen die klaar staan te vechten voor vrede en veiligheid. Laat je inspireren en informeren door Mijn Missie.

Location:

Netherlands

Description:

Ontdek het laatste nieuws, boeiende verhalen en adembenemende ontwikkelingen binnen de koninklijke landmacht met Mijn Missie. Stap in de wereld van toegewijde mensen die klaar staan te vechten voor vrede en veiligheid. Laat je inspireren en informeren door Mijn Missie.

Twitter:

@Landmacht

Language:

Dutch


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

Recht op een klapstoel, de mobiele rechtbank

12/18/2023
Een klapstoel, wacht lopen, geen internet; niet de omgeving waar rechters, advocaten en openbaar aanklagers vaak in werken. Maar dat is exact waar de mobiele rechtbank voor bestaat. Direct, in het gebied, recht spreken. Waarom? En hoe? Daarover gaat Amanda de Beer in gesprek met Hoofd Juridische Zaken, kolonel Frans Kooloos.

Duration:00:14:42

Ask host to enable sharing for playback control

Achter de linies op elkaar aangewezen; verkenners in Noorwegen

12/5/2023
Dagen zonder voedsel, constant op de vlucht, en constant hopen dat je opgepikt wordt: dat is de situatie als je afgesneden bent van eigen troepen! 43 Brigade Verkenningseskadron uit Havelte oefende die situatie in Noorwegen. Maar hoe kijken ze daar zelf naar? En welke verantwoordelijkheid voelen de instructeurs? Raymond Franssen trok naar Noorwegen en ging met ze in gesprek.

Duration:00:29:27

Ask host to enable sharing for playback control

Mijn Missie Repo - Eindelijk die Rode Baret

11/21/2023
Ze hebben keihard geknokt, de instructeurs vervloekt en angsten overwonnen. Ze doorliepen een van de zwaarste opleidingen van de krijgsmacht met succes en mochten eindelijk was het zo ver: petter af, baretten op. Mijn Missie ging naar de Oranjekazerne in Schaarsbergen en dook in de wereld van de Rode Baret. Wat maakt een stuk stof zo speciaal? En wat doet het met een mens om de opleiding te doorlopen?

Duration:00:13:31

Ask host to enable sharing for playback control

Burgemeesters beveiligen en robots voorwaarts in Duitsland

11/6/2023
Mijn Missie duikt iedere maand in de belangrijkste gebeurtenissen binnen de Koninklijke Landmacht. Met vandaag: 13e bataljon trekt de bergen in, nieuw geneeskundig commando en Groningse burgemeesters dragen bij aan de voorbereiding op missie in Irak.

Duration:00:09:44

Ask host to enable sharing for playback control

Brigade warfighting capable en Engineer Thunder ⚡ in Litouwen

10/2/2023
Mijn Missie duikt iedere maand in de belangrijkste gebeurtenissen binnen de Koninklijke Landmacht. Met vandaag: Verdacht poeder in Eindhoven, eerste 140 militairen starten hun dienjaar en Nederlandse militairen naar de Invictus Games.

Duration:00:12:27

Ask host to enable sharing for playback control

Zo breng je een gevechtseenheid naar huis en energiebesparende maatregelen

9/4/2023
Mijn Missie duikt in de belangrijkste gebeurtenissen binnen de Koninklijke Landmacht. Met vandaag vorkheftrucks op waterstof, Landmacht schaft anti-dronesystemen aan en Militairen trainen in loopgraven.

Duration:00:10:01

Ask host to enable sharing for playback control

Landmachteenheden verlaten Roemenië & samen tegen terreur

7/31/2023
Mijn Missie duikt in de belangrijkste gebeurtenissen binnen de Koninklijke Landmacht. Met vandaag: nieuw materieel stroomt de landmacht binnen, Rode Baretten verlaten Roemenië en sportinstructeurs trainen hun neventaak.

Duration:00:11:20

Ask host to enable sharing for playback control

If it flies it dies en voertuigen fixen aan het front

6/26/2023
Mijn Missie duikt in de belangrijkste gebeurtenissen binnen de Koninklijke Landmacht. Met vandaag: rode baretten in de straten van Den Bosch, hoe 3D printers materieel aan het front fixen en militairen klaar voor inzet in Lion Response.

Duration:00:09:24

Ask host to enable sharing for playback control

Nieuwe loopgraven en een einde aan Erbil

5/29/2023
In 5 weken een nieuw loopgravenstelsel van 700 meter Oirschot, Mika langs de oostgrens, nieuwe raketartillerie en het einde van de missie in Erbil. Dit is het laatste nieuws van de Koninklijke Landmacht!

Duration:00:12:37

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #14 In het hol van de... MIVD! The Walking Soldier in gesprek met generaal Jan Swillens!

10/4/2022
Swillens start zijn militaire loopbaan in 1985 als cadet bestemd voor het Wapen der Infanterie aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Na de KMA-opleiding afgerond te hebben volgt hij vanaf oktober 1989 de commando-opleiding bij het Korps Commando Troepen (KCT), behaalt zijn groene baret en krijgt hij een startfunctie als pelotonscommandant bij het KCT. In juli 2012 wordt Swillens commandant van het Korps Commandotroepen. Als commandant van het KCT trad Swillens regelmatig in de openbaarheid om in de media uitleg te geven over het werk van zijn eenheid. Vervolgens wordt hij in 2016 bevorderd tot brigadegeneraal en krijgt hij het bevel over 43 Gemechaniseerde Brigade. Sinds 13 juni 2019 is Swillens directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), hij wordt hiervoor bevorderd tot generaal-majoor. Ook als directeur van de MIVD treedt Swillens regelmatig in de publiciteit. In een interview in De Telegraaf prijst Swillens de bekwaamheid en professionaliteit van de hackers binnen 'zijn' dienst en waarschuwt hij voor spionage uit de hoek van China. De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) levert inlichtingen en veiligheidsinformatie. De informatie die de MIVD levert is van groot belang: - om de verdedigingstaken van Defensie goed voor te bereiden; - bij besluiten over deelname aan operaties; - tijdens operaties. Je bekijkt deze aflevering op het YouTube-kanaal van de Koninklijke Landmacht. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:31:57

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #13 het LABORATORIUM in met sergeant-majoor Linda Grimbergen van de Geneeskundige Dienst

9/27/2022
In 2009 begon Linda haar militaire carriere op de Ermelose Heide met de opleiding tot Marechaussee. Algauw kwam ze erachter dat ze meer wilde doen met haar laboratoriumopleiding en stapte ze over naar de Koninklijke Landmacht. Emiel, the Walking Soldier, wandelt met Linda door het gebied waar het ooit allemaal begon. Hij vraagt haar figuurlijk de kleren van het lijf. Aan het eind mag hij zelf ervaren wat het werk van Linda inhoudt. Je bekijkt deze aflevering op het YouTube-kanaal van de Koninklijke Landmacht. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:15:21

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #12 in gesprek met 'Rode Baret' sergeant-majoor Joost Maasland: tussen KUNST en kitch?!

9/20/2022
Sergeant Majoor Jan Joost Maasland uit Barneveld, fulltime beroepsmilitair en kunstschilder. Jan Joost: "Na een lastige periode ben ik in 2018 gaan schilderen. Hierover verscheen vorig jaar een interview in de Barneveldse Krant. In mijn werken gebruik ik indrukken en ervaringen uit mijn leven. Mede door mijn werk als beroepsmilitair heb ik gezien en gevoeld dat kinderleed wel het meest aangrijpende leed is. Of dit nu door ziekte, honger of geweld wordt veroorzaakt. De onschuld van het jonge leven, nog zo kwetsbaar. Daarnaast zijn kinderen zo veerkrachtig. Die veerkracht en dat vertrouwen van een kind, tevens de kwetsbaarheid van deze jonge levens inspireert mij in mijn werken." Je bekijkt deze aflevering op het YouTube-kanaal van de Koninklijke Landmacht. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:20:52

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #11 naar het strand met Maaike Hoogewoning, bekend van het boek ”Oorlog in de operatiekamer”

9/13/2022
Als jongste van het gezin begon Maaike op achtjarige leeftijd met een bijzondere sport; ijshockey, een niet-alledaagse sport voor een meisje. Actie, avontuur en samenwerken in teamverband trokken haar al op jonge leeftijd. Ze ging geen bodycheck uit de weg en speelde de snelste teamsport ter wereld met veel passie en plezier. Samen met het Nederlands vrouwen ijshockey team heeft Maaike overal ter wereld vele wereldkampioenschappen mogen spelen en heeft zij meer dan 50 interlands op haar naam staan. Maar Maaike zocht meer uitdaging en vond dat bij Defensie. Sporten in het Nederlands team, het trainen en het spelen van wereldkampioenschappen maakte dat zij regelmatig van huis was. Na de opleiding wordt Maaike beëdigd op de KMA. Vanaf dat moment is Maaike werkzaam als militair operatieassistent voor het IDR (Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen). Defensie heeft naast haar ‘eigen’ Centraal militair hospitaal in Utrecht een contract met twaalf civiele ziekenhuizen in Nederland waar Defensie haar beroepsmilitairen plaatst. In 2018 bracht Maaike haar boek uit ”Oorlog in de operatiekamer”. Generaal b.d. en oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm schreef het voorwoord in dit boek. Eén jaar na het uitkomen van “Oorlog in de operatiekamer” heeft Maaike het jaar mogen afsluiten met het geven van een TEDx talk. Je bekijkt deze aflevering op het YouTube-kanaal van de Koninklijke Landmacht. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:18:17

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #10 'lekker' uitwaaien met adjudant Geert Baar in oefendorp Marnehuizen!

8/29/2022
In deze 10e en laatste aflevering van seizoen 1 neemt sergeant Emiel Garstenveld je mee naar het noordelijkste puntje van Nederland. Hij gaat wandelen met de beheerder van het oefendorp in Marnewaard: adjudant Geert Baar. Deze adjudant geeft letterlijk een kijkje achter de schermen én hij legt zijn persoonlijke band met dit militaire oefendorp uit... Je kunt de interviews van The Walking Soldier ook op het YouTube kanaal van de Koninklijke Landmacht bekijken. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:12:14

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #09 op de Grebbeberg met NiMH-krijgshistoricus Jaus Muller

8/22/2022
The Walking Soldier gaat voor deze aflevering naar Militair Ereveld Grebbeberg, de plek waar in mei 1940 hard gestreden is. Daar gaat hij een verdiepend gesprek aan met de enthousiaste krijgshistoricus Jaus Muller. Van journalist bij NRC Handelsblad naar embedded journalist in Afghanistan. Die ervaring triggerde hem zo, dat hij besloot als reservist voor het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) te gaan werken. Wat fascineert hem zo aan militaire geschiedenis? Hoe ga je om met chaos? Je kunt de interviews van The Walking Soldier ook op het YouTube kanaal van de Koninklijke Landmacht bekijken. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:18:48

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #08 Milou Waterschoot, hitteletsel-expert en ervaringsdeskundige

8/15/2022
Meer dan vijftig jonge Nederlandse militairen hebben de afgelopen jaren hitteletsel opgelopen tijdens hun opleiding. Vier militairen hebben blijvend letsel. Milou Waterschoot uit Vessem is één van hen. “Het was kantje boord.” The Walking Soldier, Emiel Garstenveld, gaat in gesprek met Milou over haar ervaringen en hoe ze die heeft omgebogen naar een kans voor anderen. Je kunt de interviews van The Walking Soldier ook op het YouTube kanaal van de Koninklijke Landmacht bekijken. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:15:05

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #07 op pad met Ronald van Dort, bekend van Invictus Games

8/8/2022
Ronald verloor zijn benen door een bermbom: “Maar ik kan alles nog”. Niemand in het Nederlandse leger kreeg ooit zoveel bloed toegediend als Ronald van Dort. Niet bepaald het record dat hij nastreefde toen hij als verkenner op het vliegtuig naar Afghanistan stapte. Een bermbom kostte hem beide benen, maar kreeg zijn levenslust en dromen er niet onder. Op een snikhete zondag, 30 maart 2008, stuurt huzaar der eerste klasse Ronald van Dort zijn gepantserde Fennek verkenningsvoertuig over een stoffige weg in de Afghaanse provincie Uruzgan. Samen met zijn maten in drie andere auto’s is hij erop uitgestuurd om te kijken of een gebied bij het dorpje Mirabad veilig genoeg is om met opbouwwerkzaamheden te beginnen. Een goed gevoel heeft hij er niet over. Omdat bekend is dat er een dubbele ring bermbommen omheen ligt en omdat het de laatste week van zijn uitzending is. De eerste uren verlopen rustig. Het zicht is slecht. Met twee auto’s voor hem rijdt Van Dort door een grote stofwolk. En dan is daar plotseling een klap. Zo hard dat zijn trommelvliezen scheuren, zo kort dat Ronald hem eigenlijk niet hoort. “Je weet dat die klap bij jou is. Boem!” Je kunt de interviews van The Walking Soldier ook op het YouTube kanaal van de Koninklijke Landmacht bekijken. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:18:53

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #06 de meerwaarde van ROBOTIC WARFARE volgens Martijn Hädicke

8/1/2022
Steeds meer landen in de wereld gebruiken nieuwe technieken bij hun militaire optreden, zoals drones, onbemande voertuigen en deep learning systemen. Defensie heeft hiervoor de afzonderlijke eenheid 'Robots and Autonomous Systems' opgericht: RAS. Samen met zijn team staat luitenant-kolonel Martijn Hädicke voor de uitdaging om te onderzoeken hoe we de risico’s voor de militair kunnen verminderen door de inzet van robotica en autonome systemen. Emiel voelt hem aan de tand in deze aflevering van The Walking Soldier. Je kunt de interviews van The Walking Soldier ook op het YouTube kanaal van de Koninklijke Landmacht bekijken. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:15:21

Ask host to enable sharing for playback control

The Walking Soldier special l 🥾 #05 Marc Souman op Landgoed De Zwaluwenberg (IGK)

7/25/2022
Landgoed De Zwaluwenberg is een landgoed in Hilversum, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het landgoed is gelegen aan de Utrechtseweg 223-225. Het landhuis wordt gebruikt door de Inspecteur-generaal der Krijgsmacht en zijn staf. De collega die Emiel in deze aflevering gaat interviewen heeft er jarenlang gewerkt en kan er alles over vertellen: luitenant kolonel Marc Souman. Je kunt de interviews van The Walking Soldier ook op het YouTube kanaal van de Koninklijke Landmacht bekijken. ----------------------------------------------------------------- Voor meer informatie over werken bij de landmacht, ga je naar: https://werkenbijdefensie.nl/landmacht Volg ons ook op SOCIAL MEDIA: Facebook: https://www.facebook.com/landmacht/ Instagram: http://instagram.com/koninklijkelandm... Twitter: https://twitter.com/landmacht/ Snapchat: https://wbdef.nl/snapchat #landmacht #defensie #militair

Duration:00:18:00

Ask host to enable sharing for playback control

Mijn Missie Nijmeegse Vierdaagse special! Wie zijn toch die mensen op KAMP HEUMENSOORD?

7/21/2022

Duration:00:31:57