De herontdekking van haarzelf-logo

De herontdekking van haarzelf

Health & Wellness Podcasts >

More Information

Episodes

Hormonenachtbaan

6/27/2018
More
Waar je minder over hoort, is dat behandeling voor borstkanker je hormoonhuishouding in een klap flink overhoop kan gooien. Hormonen spelen een belangrijke rol in je seksbeleving. Met welke veranderingen kan je rekening houden? En hoe hervind je seksueel plezier, nu je opwinding niet meer werkt zoals vroeger? Met o.a. internist-oncoloog Jacqueline Stouthard, seksuoloog Ellen Laan en ervaringsdeskundigen.

Duration:00:23:17

De herontdekking van haarzelf - intro

6/26/2018
More
Welke impact kan de behandeling van borstkanker hebben op vrouwelijke seksualiteit en seksbeleving? In deze introducerende podcast spreken we met vijf ervaringsdeskundigen, waaronder seksuoloog Ellen Laan.

Duration:00:28:16

Slapen of seks?

6/26/2018
More
Tijdens de behandeling van borstkanker kan je je erg moe voelen, soms gaat dit in combinatie met somberheid. Hoe ga je hiermee om, en hoe houd je de seksuele energie dan toch nog stromend? Met o.a. seksuoloog Ellen Laan, mindfulness-trainer Maria van Balen en ervaringsdeskundigen.

Duration:00:17:16

Samen op herontdekking

6/26/2018
More
Het ziekteproces, maar ook de – vaak blijvende – veranderingen in je seksualiteit, hebben ook impact op je relatie. Hoe vind je hier samen een weg in? Luister naar de persoonlijke ervaringen van verschillende stellen. Met verder opnieuw seksuoloog Ellen Laan en mindfulness-trainer Maria van Balen.

Duration:00:31:40

Ontboezemingen

6/26/2018
More
Als je bent behandeld voor borstkanker is je lijf voorgoed veranderd. Wat is de invloed van verschillende operaties op je borst(en) als erogene zone? En hoe kan je omgaan met je veranderde lijf en lichaamsbeeld in je seksualiteit? Met o.a. chirurg Hester Oldenburg, seksuoloog Ellen Laan, haptonoom Inez van Haaften en ervaringsdeskundigen.

Duration:00:20:25

De herontdekking van haarzelf - trailer

3/3/2018
More
Vanaf juni 2018: De herontdekking van haarzelf, een openhartige podcastreeks over seksualiteit na borstkanker.

Duration:00:00:37