Lagom Podcast-logo

Lagom Podcast

Health & Wellness Podcasts >

Niet te veel, niet te weinig maar precies genoeg. Nick en Bram ontdekken in deze podcast wat dit precies betekend.

Niet te veel, niet te weinig maar precies genoeg. Nick en Bram ontdekken in deze podcast wat dit precies betekend.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Niet te veel, niet te weinig maar precies genoeg. Nick en Bram ontdekken in deze podcast wat dit precies betekend.

Language:

Dutch

Contact:

0031640148362


Episodes

Aflevering 8: Nog minder spullen

5/19/2019
More
Nick heeft een hoop spullen weggedaan en heeft de vorige aflevering op zich in laten werken. We vervallen daarna in een gesprek over alfa mannen en de cultuur in azie...Nick heeft een hoop spullen weggedaan en heeft de vorige aflevering op zich in laten werken. We vervallen daarna in een gesprek over alfa mannen en de cultuur in azie...

Duration:00:59:42

Aflevering 7: Uitdagingen en confrontatie

5/5/2019
More
We beginnen met onze uitdaging die we zijn aangegaan aan het einde van aflevering 6. We blijken een grote overeenkomst te hebben in de uitdaging die we voor onszelf verzinnen, maar Bram heeft een mooie verrassing. Ook staan we stil bij confrontatie en de rust die een vechtsport als Jiu-Jitsu mogelijk met zich mee kan brengen.

Duration:00:48:49

Aflevering 6: De juiste keuze

4/21/2019
More
We blikken terug op de keuzes die we graag nog een keer hadden gemaakt. De keuzes die gaan over spullen maar ook over kleine dingen die uiteindelijk een belangrijk kantelpunt blijken.

Duration:00:59:04

Aflevering 5: Budget en kopen

4/7/2019
More
In deze aflevering bespreken we de voordelen van sparen en kopen zonder schuldgevoel. Ook de voordelen van een buffer, de doelen en de manier waarop dit kan.

Duration:00:54:13

Bonus: Slechts een gewoonte

3/29/2019
More
We halen de verloren aflevering in en beginnen met het bespreken van gewoontes. Het mechanisme dat schuilgaat achter de gewoonte en onze eigen routines. Snel dwalen we het af en hebben we het over geluk, verdriet en onze ervaring met een aantal mensen om ons heen.

Duration:01:05:34

Aflevering 4: Eigen schuld

3/24/2019
More
In deze aflevering staan we stil bij alle schulden die we aangaan. Schulden als student, om te wonen of gewoon om leuke spullen te bezitten. De studenten komen met een gemiddelde schuld van 26.000 euro! De hypotheek is verbeterd, maar nog steeds de grootste schuld die we aangaan. Naast de verschillende vormen van lenen en het opbouwen van schuld, is de vraag waarom we de schuld aangaan net zo belangrijk.

Duration:01:08:21

Aflevering 3: Een status update

3/10/2019
More
In deze aflevering staan we kort stil bij onze persoonlijke status update. Daarna kijken we naar onze dagelijkse status update. Social media. Te veel, te weinig of precies genoeg? Het gebruik van Facebook beperken om reclame te vermijden, of Facebook gebruiken om gelijkgestemden te vinden? Hoeveel vrije tijd heb ik nu, en hoeveel van deze vrije tijd besteedt ik aan het doorspitten van de tijdlijn?

Duration:01:13:43

Aflevering 2: Alleen maar groen

2/10/2019
More
We belichten de stelling 'alleen maar groen'. Bijna 5% van de Nederlanders eet vegetarisch en meer dan de helft is bewust bezig met het eten van minder vlees. Wat zijn de beweegredenen om vegetarisch te eten? Wat heeft voor ons wel gewerkt, en wat niet? Wanneer besteed je precies genoeg tijd aan je eetpatroon?

Duration:01:26:49

Aflevering 1: Gelukkig met minder

1/26/2019
More
Vandaag beginnen we met een korte essay over het woord Lagom. Wat betekent het voor ons? Hierna gaan we verder met de vraag hoe kun je gelukkig zijn met minder? Minder spullen, minder social media, minder sporten en minder werken.

Duration:01:21:10