Mobbningspodden-logo

Mobbningspodden

Health & Wellness Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish

Contact:

+46101757676


Episodes

12 – Fannie Anderberg – Hur påverkar kroppsideal oss?

11/11/2018
More
I avsnitt 12 träffar vi den fantastiska artisten Fannie Anderberg – Makeyla Music född i Stockholm, men uppvuxen i den pittoreska kuststaden Bjärred i södra Sverige. Hon har bl.a. arbetat med producenter såsom Snaz och grammy vinnaren Solomon Ridge. Vi pratar om hennes musikkarriär, hur kroppsideal påverkar, att våga ifrågasätta och hur viktigt det är att … Fortsätt läsa "12 – Fannie Anderberg – Hur påverkar kroppsideal oss?"

Duration:00:43:34

11 – Sussi Olssen – FUCK Näthat & Mobbning

11/1/2018
More
Sussis familj kommer från Iran och Sussi har egentligen ett persiskt efternamn, men väljer att kalla sig för Olssen. Bland annat för att hon själv har personlig erfarenhet av mobbning och utanförskap på grund av sitt utländska utseende. När hon själv drabbades av elakt förtal på sociala medier bestämde sig Sussi Olssen: hon ska viga … Fortsätt läsa "11 – Sussi Olssen – FUCK Näthat & Mobbning"

Duration:00:42:58

10 – Sina Samadi – Att älska sig själv

10/24/2018
More
Sina Samadi mer känd som den folkkäre Sean Banan har under drygt 10 års tid rest runt över hela landet och skakat rumpa med svenska folket. Det som vi dock inte får glömma bort är att det alltid funnits ett underliggande allvar och ett starkt syfte med hans underhållning. Under många år har just arbetet … Fortsätt läsa "10 – Sina Samadi – Att älska sig själv"

Duration:00:50:03

9 – Richard Mårtensson – Mobbning på arbetsplatsen

10/16/2018
More
I avsnitt 9 träffar vi Richard Mårtensson från Human & heart HR AB Han har bl.a. varit med i det viktiga tv-programmet Morgans mission med Morgan Alling. Han är även 2018 års mottagare av Magnus Söderströms-priset. Priset som årligen delas ut till en person som gjort betydande insatser för HR i Sverige. Med stort driv och nytänkande har … Fortsätt läsa "9 – Richard Mårtensson – Mobbning på arbetsplatsen"

Duration:00:31:19

8 – RockyLi – När skolan sviker dig!

3/30/2018
More
I veckans avsnitt får Ni lyssna till hur en olycka kastade om en idag 15-årig tjejs liv. En berättelse om en skola som förstört hennes utbildning, en mentor och lärare som inte brytt sig, hur hon och hennes familj utsatts för hot, trakasserier, förtal och förföljelse av sin egen familj och som till slut lett … Fortsätt läsa "8 – RockyLi – När skolan sviker dig!"

Duration:00:41:04

7 – Simon Sandström – Det är inte lätt att vara lärare!

12/25/2017
More
Simon Sandström är legitimerad lärare och har arbetat i 15 år. Han menar att det är svårare att vara lärare idag med stökigare klasser, barn med större svårigheter och föräldrar som inte förstår arbetssituationen. I veckans avsnitt pratar vi om hur föräldrar ser på sina barn. Att de inte ser eleven som en del av … Fortsätt läsa "7 – Simon Sandström – Det är inte lätt att vara lärare!"

Duration:00:37:16

6 – Siavosh Derakhti – Hur tänker en mobbare?

12/18/2017
More
Vägen för Siavosh Derakhti har varit krokig. Under uppväxten i Malmö var Siavosh en bråkstake som kunde hävda sig genom att vara hård mot andra. – Jag hade svårt att sitta still, kunde varken skriva eller räkna och mådde inte så bra. Jag tog ut det på de andra i klassen. Jag trodde att jag kunde … Fortsätt läsa "6 – Siavosh Derakhti – Hur tänker en mobbare?"

Duration:00:47:33

5 – Niclas Wennerlund – Utanförskap har många ansikten

12/11/2017
More
I veckans avsnitt möter vi organisationen Bara Vanlig och dess fantastiska grundare Niclas Wennerlund Vi pratar om utanförskap ur ett perspektiv som många av oss inte tänker på. De finns stora brister och utmaningar kring LSS och massor av människor i Sverige behandlas idag långt ifrån vad våra mänskliga rättigheter säger.

Duration:00:43:05

4 – Stefan Blomberg – Mobbning på jobbet

12/4/2017
More
I detta avsnitt träffar vi Stefan Blomberg, en av Sveriges allra främsta experter gällande mobbning på jobbet. Han arbetar som psykolog vid arbets- och miljömedicin i Linköping och är även författare till boken Mobbning på jobbet. Vi pratar om arbetsmiljö, kränkande särbehandling, psykisk ohälsa, organisatorisk och social arbetsmiljö.

Duration:00:52:01

3 – Musse Hasselvall – Att vara nykter mobbare

5/16/2017
More
En gång mobbare, alltid mobbare – men för Musse Hasselvall handlar det om att bli en nykter sådan. Har man varit mobbad är det inte lätt att se tillbaka på sitt förflutna. För förövaren är det nästan en plikt att behandla det hen har gjort, det vet Musse mycket väl som ända sedan barnsben har … Fortsätt läsa "3 – Musse Hasselvall – Att vara nykter mobbare"

Duration:00:32:04

2 – Tobias Karlsson & Gabriel Forss – Motgångar som leder till framgång

5/4/2017
More
Tänk att man gått i flera år – med en klump i magen, som orsakat ångest och varit grunden till att man hatat sig själv över allt annat på jorden. Både Tobias och Gabriel har båda gått igenom en lång och tuff livsresa med ifrågasättande av sin egen identitet, utanförskap och mobbning. Vi kan inte hjälpa … Fortsätt läsa "2 – Tobias Karlsson & Gabriel Forss – Motgångar som leder till framgång"

Duration:00:54:11

1 Prolog – Christian Nordenström – Mobbning sätter djupa spår

4/30/2017
More
I dagens avsnitt berättar Make a Change grundare Christian Nordenström om sin uppväxt som mobbad. Hans liv har kantats av självmordsförsök, missbruk, relationsproblem och det ständiga sökandet efter en identitet. Första gången han försökte att ta livet av sig var han bara 13 år gammal. Hans ständiga sökande efter att ha varit mobbad under nästan 10 år som barn … Fortsätt läsa "1 Prolog – Christian Nordenström – Mobbning sätter djupa spår"

Duration:00:32:59