Overgang og mye mer-logo

Overgang og mye mer

Health & Wellness Podcasts >

Her vil du finne mye nyttig informasjon rundt din helse som kvinne eller mann i en alder av 40+ Det skal handle om hormoner, hjertet, kreft, microbiomer, my mer og ikke minst om å leve!

Her vil du finne mye nyttig informasjon rundt din helse som kvinne eller mann i en alder av 40+ Det skal handle om hormoner, hjertet, kreft, microbiomer, my mer og ikke minst om å leve!
More Information

Location:

United States

Description:

Her vil du finne mye nyttig informasjon rundt din helse som kvinne eller mann i en alder av 40+ Det skal handle om hormoner, hjertet, kreft, microbiomer, my mer og ikke minst om å leve!

Language:

Norwegian


Episodes

Norske kvinner er igrunnen ganske friske ved indremedisiner og kardiolog Håvard Holth Mundal

5/15/2019
More
Har du hørt om legetrykk? Dette og mere snakker Dr Håvard Holth Mundal om i denne episoden. Lytt og lær, kan være nyttig om du går på blodtrykkssenkende medisiner. Hva slags plager rundt hjertet skal man ta alvorlig og hva skal behandles.

Duration:00:04:51

Soya mot overgangsplager ved Dr Bernt Rognlien fra Balderklinikken og Overgang.no

5/8/2019
More
Soyabaserte kosttilskudd kan være et godt førstevalg når man begynner å kjenne på overgangsalder symptomer og man kan bruke det gjennom hele overgangsalderen og i perioden etterpå også for å forebygge plager som benskjørhet og søvnproblemer. Et av Soyaproduktene som det er forsket mest på er DT56a. Det påvirker direkte der det skal og øker ikke faren for brystkreft eller andre kreftsykdommer, noe mange er bekymret for at østrogen kan gjøre.

Duration:00:02:32

Hvorfor får man urinveisinfeksjon og hva kan hjelpe med dr. Bernt Rognlien fra Balderklinikken

5/3/2019
More
Når man blir eldre blir slimhinnene skjørere og det kan lettere bli infeksjoner i urinveiene. I tillegg har kvinner en kortere avstand mellom anus og vagina, som øker faren for uvi. Dr. Bernt Rognlien gir her gode tips om hvordan du kan forebygge å få stadige uvi'er og hvordan du kan behandle dem hvis du begynner å merke det. Ofte trengs det ikke antibiotika heller.

Duration:00:02:25

Er du i overgangsalderen eller lurer på om du er det? Her er gode råd ved Dr med professor Genazzani

4/24/2019
More
Professor Dr med Andrea Genazanni er en av de mest berømte gynekologene i Italia og har jobbet i mange år med kvinner i overgangsalderen. Hormoner er fundamentale for vår eksistens. Hormonene er fortsatt viktige også i overgangsalderen, på tross av at opplevelsen er at de ble borte. Det er de ikke, men balansen i kroppen mellom dem har endret seg, for å være tilpasset at vi blir eldre. Genazzani forteller også om hva som kan være «førstehjelp» når man nærmer seg overgangsalderen

Duration:00:13:07

Vaginaen satt i en større sammenheng med gynekolog Nina Willumsen

4/17/2019
More
I denne podden forteller gynekolog Nina Willumsen fra Nimoklinikken om plasseringen av vagina og hva som kan påvirke den. Hva som kan gi plager og hvordan en del av dem kan hjelpes på forskjellige måter.

Duration:00:29:12

Prevensjon og fertilitet etter fylte 40 med gynekolog Åsle-Marit Ullern

4/10/2019
More
Etter fylte 40 er det ikke alltid like lett å vite om man er gravid eller om det er overgangsalderen som begynner å komme. For noen er det greit å bli litt uventet gravide, for andre er det en katastrofe. Gynekolg Åsle-Marit Ullern gir deg gode råd for hva slags prevensjon som kan være lur å bruke.

Duration:00:17:47

Penispumper er et godt hjelpemiddel for menn som sliter med erektil dysfunksjon

4/3/2019
More
Det kan være mange årsaker til problemer med erektil dusfunksjon, den gode nyheten, som Christer Wiese Bergene fra Quintet forteller om her, er at det er hjelp å få for ganske mange. Desverre er det ikke så godt kjent at man kan bruke både penispumper eller Viberect som er en vibrator for menn. Penisring hjelper de som trenger det til å holde på ereksjonen. Man kan få problemer senere i livet, som Christer forteller om her, feks ved diabetes 1 eller hos menn med ryggmargsskader. Det kan være...

Duration:00:23:12

Hvordan underlivet endrer seg med årene med Gynekolog Åsle-Marit Ullern

3/26/2019
More
Skjeden endrer seg og blir tynnere i slimhinnene, kjønnsleppene blir også tynnere. Underlivsplager tidligere i livet er knyttet opp mot seksualpraksis, noe som oftere er mer stabilt i overgangsalderen, og derfor behøver det ikke å fortsette om man har vært plaget tidligere. Truseinnlegg bør bare brukes om man absolutt må fordi det virker som en bro mellom endetarmen og skjeden, som bakteriene sprer seg via. Er truseinnlegg en bakteriebombe? De er fulle av kjemikalier og blekemidler som i seg...

Duration:00:14:18

Hjertelege Håvard Holt Mundahl om hjertet og hva som skjer når man blir eldre

3/12/2019
More
Håvard Holt Mundahl jobber som hjertelege og forteller i denne podden om hva som skjer med hjertet når man blir eldre, hva som kan gjøres og at japanske damer er de som har minst hjertelidelser i verden, selvom de ikke rører så mye på seg:) Det er mange sammenhenger!

Duration:00:33:39

Kvinnehelse med gynekolog Åsle-Marit Ullern om det tre hormonelle fasene i en kvinnes liv

3/8/2019
More
Pubertet, fertilt liv og overgangsalder, alle har sin sjarm og sine utfordringer.

Duration:00:20:54