Pump and Magnesium-logo

Pump and Magnesium

Health & Wellness Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

Dålig balans i split squat – misstaget du vill undvika

11/5/2018
More
Riskerna med dålig balans i botten av knäböj är inte bara sträckningar, bristningar i höften, eller att du snopet trillar omkull där du står och funderar om du verkligen kommer orka resa dig upp. Som detta inte vore otäckt nog. Det finns en annan risk som är mycket läskigare, ruggigare och betydligt mer hårresande än […] Inlägget Dålig balans i split squat – misstaget du vill undvika dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:21:43

Buktryck för marklyft

10/23/2018
More
Buktryck är vad du inte har när du fäller ryggen i botten av knäböj. En annan övning där din förmåga att generera ett buktryck är lite extra viktig är klassiska marklyft. Frågan är, vad är buktryck? Varför är det viktigt? Och hur kan du få mer av det, när du har kört fast? Det är […] Inlägget Buktryck för marklyft dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:15:09

Sömnhygien

10/14/2018
More
Du har sovit för lite… så lite att du funderar på om det är värt att åka och träna eller om du ska beställa hem pizza och chilla framför Netflix. Vad gör du? I det här avsnittet berättar jag bland annat om mina ganska uppochnervända sömnrutiner (som är under all kritik), varför det sällan är […] Inlägget Sömnhygien dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:17:14

Den mentala kartan

9/25/2018
More
Många som försöker börja träna seriöst och vill göra något åt den ständigt hedonistiska kosten misslyckas så hårt att man ger upp för all framtid. 9 av 10 gånger beror det på att man inte har en karta, en konkret men begriplig plan, som inkluderar svåra mentala utmaningar. Gör du det här misstaget så spelar […] Inlägget Den mentala kartan dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:19:02

Deload-perioder, viloveckor och den nya boken

9/16/2018
More
Att träna för hårt en längre tid kan bara sluta med en av två saker, eller både och, nämligen en platå som suger resultaten ur kroppen på dig eller att du blir sjuk. Och vad händer med motivationen till att sköta kosten när du blir sjuk? Det är fråga som bara har ett svar. I […] Inlägget Deload-perioder, viloveckor och den nya boken dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:22:06

Knäböj-dogma: biomekanik, missförstånd och felaktigheter

8/16/2018
More
Få övningar är lika hårt intrasslade i myter, missförstånd och felaktigheter som den autonoma rörelsen som vi alla kan från födseln – men glömmer bort i takt med att vi blir äldre. Knäböj är en övning vi alla fruktar men väldigt få har bemästrat. Hur kommer det sig? I det här avsnittet går vi till […] Inlägget Knäböj-dogma: biomekanik, missförstånd och felaktigheter dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:29:31

Personbästa, maxlyft och hur du höjer ditt 1RM egentligen

8/1/2018
More
Ditt senaste personbästa är kanske inte ett maxlyft, men du vill bli stark och har bestämt dig. Du är redo att ta i. Frågan är, hur höjer du maxstyrkan om du inte kan konstant pressa upp maximalt tunga vikter i en samlad repetition? Finns det ett bättre, smartare och mindre skadedrabbande sätt som kan hjälpa […] Inlägget Personbästa, maxlyft och hur du höjer ditt 1RM egentligen dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:20:59

3 faktorer för att göra en “re-komposition” fysiskt möjlig

7/23/2018
More
Är det realistiskt att bygga muskler och bränna fett samtidigt på energibalans, när det krävs ett kaloriöverskott för att gå upp i vikt och ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt? Eller måste jag välja mellan att deffa eller bulka för att se någon relevant effekt av min träning? Om det är möjligt, vad […] Inlägget 3 faktorer för att göra en “re-komposition” fysiskt möjlig dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:23:27

Lågkolhydratkost för hypertrofi-träning – hur utvinner cellen energin?

7/6/2018
More
Är kolhydrater verkligen ett måste för hypertrofi? Eller är Ahlgrens Bilar efter passet totalt bortkastad energi? Lägger det sig bara och vilar i fettvävnaden? Det är några frågor som du får svar på i veckans avsnitt av Pump och Magnesium. Dessutom: hur dina celler utvinner energi, mobiliserar fettsyror och transporterar syre beroende på träningens intensitet, […] Inlägget Lågkolhydratkost för hypertrofi-träning – hur utvinner cellen energin? dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:20:29

Periodisk fasta, återhämtning utan sömn och sjukdom efter återupptagen träning

7/2/2018
More
Ni frågade, jag svarade; och detta är ett nytt avsnitt av Pump och Magnesium. Dagens avsnitt ägnar vi åt ett gäng lyssnarfrågor som har trillat in på Instagram. I det här avsnittet: effekten av periodisk fasta, biokemiska och praktiska fördelar, huruvida du måste sova för att kroppen ska “återställa sig” eller om dina gains är […] Inlägget Periodisk fasta, återhämtning utan sömn och sjukdom efter återupptagen träning dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:24:20

Boris Sheiko gästade Pump & Magnesium!

6/20/2018
More
Hans forskning är den solida grund som en stor del av världseliten inom styrkelyft men också tyngdlyftning vilar på. Professor Boris Sheiko tog flyget från Ryssland och landade i Sverige för seminariet Powerlifting Science. Efteråt hade vi chansen att sätta oss ner med Boris och fråga mer kring skillnaden på Sheiko-metoden, Westside Barbell-systemen och vad […] Inlägget Boris Sheiko gästade Pump & Magnesium! dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:23:40

Den negativa proteinbalansen

6/15/2018
More
Hur viktig är koncentrationen av protein per måltid för att höja proteinsyntesen? Hur viktig är måltidsfrekvensen, måltidskällan och tajmingen av proteinintaget när ditt mål är maximal muskelvolym – och du oroar dig för vad som kan hända när du springer in i den fruktansvärda “katabolismen”? Och vad kan du göra åt det? Det är några […] Inlägget Den negativa proteinbalansen dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:21:09

Hur du inte backar bakåt i dina träningsresultat

6/8/2018
More
Varför stannar resultaten? Varför kör du fast, trots att du försöker träna hårdare varje vecka? Är ditt problem verkligen att du inte tränar tillräckligt hårt? Det är några av många frågor som besvaras i det här avsnittet. Gillar du det här avsnittet, då vill du antagligen också spana in den nya boken som är baserad på […] Inlägget Hur du inte backar bakåt i dina träningsresultat dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:21:35

Vaskularitet och pumpeffekt – när kontakten är viktig

6/1/2018
More
Vad är skillnaden på pump, vaskularitet och kontakt med muskeln du tränar? Och hur kan du få mer pump, mer vaskularitet och bättre kontakt – när ditt mål inte bara är maximal muskelhypertrofi, utan du dessutom vill bli mer explosiv? Det är några av många frågor som besvaras i det här avsnittet. Gillar du det […] Inlägget Vaskularitet och pumpeffekt – när kontakten är viktig dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:23:47

Varför hypertrofi bara ger dig fetare muskelceller

5/16/2018
More
Cellbiologi och en portion realism i veckans avsnitt av Pump & Magnesium. Vad är skillnaden på fettceller och muskelceller? Hur kommer det sig att vi inte kan omvandla kroppsfett till muskelmassa? Eller att vi inte omvandlar muskelmassa till kroppsfett när vi slutar träna? Det är tre frågor som besvaras i det här nördiga avsnittet av […] Inlägget Varför hypertrofi bara ger dig fetare muskelceller dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:23:37

Hur du skriver en bok om träning, kost och hälsa

5/7/2018
More
De bästa böckerna om träning, kost och hälsa handlar inte om kunskap – det handlar om förståelse, det är min uppfattning. Jag vet inte om jag har lyckats med det konststycket (riktigt än), men i det här avsnittet berättar jag om processen bakom; hur jag skrev den första boken i serien som är baserad på […] Inlägget Hur du skriver en bok om träning, kost och hälsa dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:24:17

Bänkpress i världsklass – med mästaren Simon Kankkonen

4/19/2018
More
Finska powerlifting-undret Simon Kankkonen har gjort sig skyldig till helt brutala 332,5 kg i bänkpress. Han är femfaldig finsk mästare i bänkpress och är en de tio starkaste i världen – i samma övning. Och nu gästar han Pump & Magnesium. Vi pratar mötena med Louie Simmons, Westside-metoden, varför alla borde göra box squat (även […] Inlägget Bänkpress i världsklass – med mästaren Simon Kankkonen dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:49:11

Morgonrutiner, vardagsbestyr och motivation som inte finns

3/8/2018
More
Nyhet: nu kan du backa Pump & Magnesium på Patreon! Anti-motivation är en svår nöt att knäcka – det tycker jag också. I tider av motgångar, skador och andra plötsliga käppar i hjulet är det ritualer som lyfter oss. Som när en förälder har gått bort. En muskel strimlas sönder när axeln inte sitter på […] Inlägget Morgonrutiner, vardagsbestyr och motivation som inte finns dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:27:29

Experten: Så får du perfekt knäböj under 5 minuter

3/2/2018
More
Har du rätt höftposition för knäböj? De flesta har det inte, vilket är det sanna skälet till att många inte kan knäböja biomekaniskt optimalt med ett bra djup utan att fälla ryggen. I det här avsnittet berättar Stefan Waltersson, Westside-certifierad styrkecoach och ägare av Seminoff Sport & Rehab, om sin senaste bok: Perfect squat in […] Inlägget Experten: Så får du perfekt knäböj under 5 minuter dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:01:15:23

Därför mår du dåligt när du deffar och kraschar mentalt

2/12/2018
More
Är du svältfödd på energi? Blir du ofta trött, irriterad, ofokuserad och får svårt att koncentrera dig på enkla vardagsbestyr när du deffar? Då är det här ett avsnitt som du måste lyssna på. I det här avsnittet berättar jag om biokemiska orsaker till att du mår dåligt när du deffar, för att hjälpa dig […] Inlägget Därför mår du dåligt när du deffar och kraschar mentalt dök först upp på Mathias Zachau.

Duration:00:19:10