Szepsegnaplo-logo

Szepsegnaplo

Health & Wellness Podcasts

Egy podcast a szépségről. Hogyan fedezd fel magadban és hogyan mutathatod meg a világnak?

Egy podcast a szépségről. Hogyan fedezd fel magadban és hogyan mutathatod meg a világnak?

Location:

Hungary

Description:

Egy podcast a szépségről. Hogyan fedezd fel magadban és hogyan mutathatod meg a világnak?

Language:

Hungarian


Episodes

Kérdések, válaszok

6/16/2021
Ti kérdeztetek, mi pedig válaszolunk - ebben az epizódunkban a korábban instagramon feltett kérdéseiteket beszéljük meg Nagy Réka táplálkozási szakértővel.

Duration:00:20:03

A plasztikai sebészet alapfogalmai

6/9/2021
A plasztikai sebészet rengeteg embernek változtatta meg az életét, legtöbbször pozitív, néha azonban negatív értelemben. Nagyon fontos a megfelelő orvos kiválasztása, illetve az, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, mire vállalkozunk. Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebésszel a legtöbbször elhangzó, alapvető fogalmakat értelmezzük.

Duration:00:18:41

Hagyományos ételek egészségesen

6/2/2021
Mindenkinek vannak ételei, amiket megízlelve szinte azonnal a nagymamánk konyhájában érezzük magunkat. Sokszor sajnos ezek az ételek azonban napokig képesek megfeküdni a gyomrunkat, és nem túl egészségesek. Nagy Réka táplálkozási szakértővel egészséges alternatívákat mutatunk be, hogy kellemetlenségek nélkül tudjuk élvezni a hazai ízeket.

Duration:00:20:25

Mit kell tudnunk az élelmiszerek összetevőiről?

5/26/2021
Természetes, hogy az ember törekszik arra, hogy amit a testébe visz, az minél egészségesebb legyen. Azonban sok termék összetevőinek listája olyan hosszú, hogyha mindegyiket végig olvasnánk, sose végeznénk a bevásárlással. Nagy Réka táplálkozási szakemberrel ezért ma arról fogunk beszélgetni, mi alapján érdemes a fent említett listákat átolvasni, hogy időt és energiát spóroljunk magunknak.

Duration:00:18:17

Natúr vagy kémiai? Hogyan válassz?

5/19/2021
Mostanában óriási figyelem irányul a természetes kozmetikumokra. De mit értünk pontosan “természetes”, “organikus” vagy “bio” alatt? Ebben az epizódban Juhász Klári mesterkozmetikussal ezeket a fogalmakat fogjuk tisztába tenni, illetve összehasonlítjuk a kémiai készítményekkel.

Duration:00:20:58

Hogyan alakítsd ki az arcápolási rutinodat?

5/12/2021
Mindenki szeretné, ha bőre szép és egészséges lenne. Ehhez azonban korántsem elég a megfelelő termékek kiválasztása, hiszen ha nem megfelelő sorrendben és gyakorisággal használunk egy-egy készítményt, könnyen nagyobb kárt tudunk okozni, mint hasznot. Juhász Klári kozmetikusmesterrel átbeszéljük, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennünk, amikor arcápolási rutinunkat alakítjuk ki.

Duration:00:19:06

A plasztikai sebészet jelene és jövője

5/5/2021
Az elmúlt pár évtizedben nagyon dinamikus fejlődésen ment keresztül a plasztikai sebészet. A mai epizódban azt beszéljük meg Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebésszel, hogy mik a legmodernebb és leghatékonyabb beavatkozások jelenleg, és hova tart az orvostudomány ezen ágazata.

Duration:00:19:59

Mit együnk és igyunk tavasszal?

4/28/2021
A tavasz az újjászületés hónapja, de nem csak a természetnek, hanem a testünknek is kiváló alkalom a megújulásra. Nagy Réka táplálkozási szakértővel ebben az epizódban olyan ételekről fogunk beszélni, amik segítenek a testünknek megújulni.

Duration:00:20:28

Feltöltődés tavasszal

4/21/2021
A tavaszi fáradtság egy mindenkit érintő kellemetlenség, azonban egyáltalán nem biztos, hogy muszáj minden évben keresztül mennünk rajta. Nagy Réka táplálkozási szakértővel olyan ételeket és italokat ajánlunk, amik energetizálnak, hogy a tavaszt is élvezni tudjuk.

Duration:00:20:10

A legnépszerűbb kozmetikai hatóanyagok és hatásaik

4/15/2021
Időről-időre felkapnak az arcápolási cégek egy-egy hatóanyagot, amit mindenhol reklámoznak. A fogyasztó azonban gyakran csak a fejét kapkodja az ilyen kifejezések hallatán, és nehezen tud biztos információhoz jutni. Juhász Klári mesterkozmetikussal ezért átbeszéljük és értelmezzük is ezeket a hatóanyagokat.

Duration:00:20:48

Hogyan válaszd ki a neked való egészséges ételeket?

12/17/2020
A Szépségnapló tizedik epizódjában az egyik legfontosabb kérdésről, az evésről fogunk beszélgetni. Hogyan válaszd ki a neked való ételeket és hogyan készítsd el ezeket? A téma egyik legismertebb szakértőjét, Stahl Judit televízióst kérdeztük.

Duration:00:19:21

Hogyan választ kozmetikumot Stahl Judit?

12/15/2020
Hogyan tudhatod meg pontosan, hogy mi van abban a kozmetikumban amit kiválasztasz? Mi az a bizonyos INCI-lista és hogyan használhatod? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk a Szépségnapló kilencedik epizódjában Stahl Judittal.

Duration:00:20:42

Hogyan ápold a bőröd télen?

12/8/2020
Mit kell tenned, hogy bőröd a téli hidegben is megkapja a kellő törődést? Hogyan kezeld az aknékat? A Szépségnapló nyolcadik epizódjában erről és sok más témáról is beszélgetünk vendégünkkel, Juhász Klára kozmetikus mesterrel.

Duration:00:20:21

Tudj meg többet a hámlasztásról!

12/1/2020
Mire jó és mire nem a hámlasztás? A Szépségnapló hetedik epizódjában Pellion Szilvia bőrgyógyásszal beszélgetünk az eljárás előnyeiről és hasznosságáról.

Duration:00:24:38

Milyen vitaminokat érdemes rendszeresen szedni?

11/25/2020
Azt mindenki tudja, hogy érdemes vitaminokat fogyasztani, de az már sokkal kevésbé egyértelmű, hogy mikor, mit és mennyit szedj az egyes vitaminfajtákból. Nagy Réka táplálkozásszakértővel átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat.

Duration:00:20:11

Hogyan válassz sminkes terméket online?

11/17/2020
Ebben az epizódban Pádár Detti sminkessel beszélgetünk arról, hogyan vásároljatok sminktermékeket webshopokban, meg persze arról is szó lesz, hogyan érdemes boltban választani.

Duration:00:21:40

Hogyan találd meg a bőrödhöz illeszkedő bőrápolási rutint?

11/12/2020
Nagyon nem mindegy mikor, milyen krémet használunk. De hogyan határozzuk meg a bőrtípusunkat és melyik bőrtípushoz, milyen bőrápolási rutin tartozik? Ki tudhatná ezt jobban, mint egy mesterkozmetikus, aki 20 éve a kozmetikusok mestere is. Tanít és maga is folyamatosan tanul. Juhász Klára, a Beauty Akadémia szakmai vezetője a vendégünk.

Duration:00:21:44

Hogyan tartsd a súlyod a karantén alatt?

11/4/2020
Lehet büntetlenül nassolni? Nagy Réka táplálkozásszakértő, műsorvezetővel arról beszélgettünk, hogyan tartsd kordában a súlyod olyankor, amikor sokkal többet vagy a négy fal között.

Duration:00:20:58

Hogyan ápoljuk bőrünket maszkviselés idején?

10/28/2020
Ebben az epizódban arról lesz szó, hogyan ápolhatjuk a bőrünket, amikor sokszor órákig maszkban vagyunk, illetve beszélgetünk a bőrhibákról és arról is, hogyan javíthatjuk ki őket. Vendégünk Dr. Pellion Szilvia bőrgyógyász-kozmetológus-venerológus.

Duration:00:22:22

Mit ad a lelkednek a smink?

10/21/2020
Ki ne ismerné az érzést, amikor egy jó sminkben újjászületünk. Ebben az epizódban Lilu kedvenc sminkesével, Pádár Dettivel arról beszélgetnek, hogyan tölt fel lelkileg a sminkelés.

Duration:00:23:05