Fitness M/K-logo

Fitness M/K

Health, Home & Life >

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Description:

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.

Language:

Danish


Episodes

#182 Maven, tarmen og baktusserne

1/17/2019
More
Tarmen er HOT. Man skal ikeke følge særligt meget med i sundhed, for at blive ramt af opslag om hvordan tarmen er vores anden hjerne og bakterierne i tarmen kan forklare mange af vores dårligdomme. Vi har fået besøg af Post Doc Henrik Roager der forsker i sammenhængen mellem kost, mikrobiom og sundhed. Han gør os lidt klogere på hvor meget man egentlig kan forklare med tarmens mikrobiom og hvad man eventuelt kan gøre ved det, hvis man har dårlig tarm.

Duration:00:53:49

#181 TRX/slyngetræning

1/12/2019
More
I dag skal vi snakke om det fænomen der generelt kaldes slynge eller suspensionstræning. Det største brand indenfor implementer og uddannelse til dét i Danmark er TRX. Vi har fået besøg af Anders Deenfeldt der har et TRX træningsstudie og underviser for TRX selv. Vi snakker om hvad slyngetræning kan og ikke kan og hvorfor folk er så begejstrede for det.

Duration:00:54:59

#180 Fremtidens sundhedspolitik: Alternativet

1/5/2019
More
I denne runde med de sundhedspolitiske ordførere har vi besøg af Pernille Schnoor fra Alternativet. Mange forbinder måske Alternativet med hippiegak og løjer, men overordnet set bekender de sig lige så meget til en videnskabelig diskurs som de andre partier. Det er ikke nødvendigvis i konflikt med deres ønske om, at der skal være flere "varer på hylden" i primærsektoren. De vil gerne have motion, natur og mindfulness på recept. Alternativet melder også klart ud, at de er tilhænger af...

Duration:00:55:00

#179 Nytårskur

12/28/2018
More
Året er gået og det er blevet tid til den allersidste Fitness M/K i 2018. Vi har besøg af nogle af de tidligere gæster. Denne gang Joachim B Olsen, Mama Y aka Yvonne Bæk Rasmussen og drengene fra Ghetto Fitness, Kian og MJ. Programmet byder på opdatering på JBO's træning, Mama Y's nyligt overståede VM i boksning og OL planer og generel vildhed fra MJ og Kian. God jul og nytår. Husk vi kun lige er begyndt.

Duration:00:54:42

#178 Den alternative sundhed

12/22/2018
More
Jan Lindebjerg er overlæge og patolog og en af bannerførerne i det danske community af skeptikere, der kæmper mod udbredelsen af pseudovidenskab og alternative fakta, særligt indenfor sundhedsbranchen. Han er på besøg i Fitness M/K til en snak om hvorfor så mange falder ned i et kaninhul, hvor de tror på homøopati, at vacciner er farlige og at vi som mennesker har brug for at skille os af med giftstoffer gennem bizarre detox kure.

Duration:00:55:00

#177 Calisthenics/movement/acro træning

12/15/2018
More
Brugen af gymnastiske elementer som muscle-ups, planche og forskellige håndstandsmomenter har sneget sig ind i fitness og træning generelt. Her bruges det som værktøj til at komme i bedre fysisk form, frem for som selvstændige æstetiske momenter. Således er der også trænere og trænende der nu helt eller delvist erstatter klassiske styrketræningsværktøjer med kropsvægt. Vi har besøg af en af de trænere, der arbejder professionelt med calisthenics/movement/acro træning, Niels Jørgensen. Niels...

Duration:00:55:00

#176 Fremtidens sundhedspolitik: Liberal alliance

12/8/2018
More
Hvad synes Liberal Alliance mon om mere idræt i skolen eller om differentierede afgifter på fødevarer? Her i runde to af udsendelserne med de sundhedspolitiske ordførere, har vi besøg af May-Britt Kattrup fra LA. Det liberale standpunkt er jo i udgangspunktet at individet bærer en større del af ansvaret for eget liv og levned end for de rødere partier. Men omvendt abbonnerer næsten alle partierne i et eller andet omfang på præmissen om konkurrencestaten og der kan jo være god business i (for...

Duration:00:55:00

#175 Fremtidens sundhedspolitik: Socialdemokratiet

12/1/2018
More
Fitness M/K er i gang med at lave en runde programmer, hvor vi har besøg af de sundhedspolitiske ordførere fra de politiske partier for at spørge dem om hvordan de og deres partier synes vi skal håndtere fremtidens sundhedsudfordringer. I dette afsnit har vi besøg af sundhedsordføreren fra Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen.

Duration:00:55:00

#174 Placebo, nocebo og alt det midt imellem 2/2

11/16/2018
More
Fitness M/K har fået besøg af professorerne Robin Christensen og Marius Henriksen til en snak om placebo. Placebo er super interessant fordi det ligger på kanten mellem fysiologien og psykologi, sociologi eller antropologi. I udsendelsen kommer vi ind på hvad placebo effekten er, hvor stor er effekten, hvad for nogle ting påvirkes af placebo og hvilke forhold påvirker hvor stærk den er? Udsendelsen er den anden af to om placebo.Placebo, nocebo og alt det midt imellem 2/2

Duration:00:53:53

#173 Placebo, nocebo og alt det midt imellem 1/2

11/16/2018
More
Fitness M/K har fået besøg af professorerne Robin Christensen og Marius Henriksen til en snak om placebo. Placebo er super interessant fordi det ligger på kanten mellem fysiologien og psykologi, sociologi eller antropologi. I udsendelsen kommer vi ind på hvad placebo effekten er, hvor stor er effekten, hvad for nogle ting påvirkes af placebo og hvilke forhold påvirker hvor stærk den er? Udsendelsen er den første af to om placebo.

Duration:00:53:50

#172 Testosteron, muskler og muscle memory

11/10/2018
More
Fitness M/K har haft besøg af Søren Anthony, der har været med til at lave et videnskabeligt forsøg på SDU, hvor man har kigget ind i musklerne på folk, der har brugt anabole steroider, for at se, om de ser anderledes ud inden. Det blev til en fin snak om motionsdoping, hvad steroider gør ved musklerne og om og hvordan musklerne "husker" det stimulus som høje mængder anabole steroider udgør.

Duration:00:55:00

#171 Mama Y - danmarks bedste kvindelige bokser

11/3/2018
More
Fitness M/K har fået besøg af Yvonne Bæk Rasmussen, aka Mama Y. Hun er Danmarks bedste kvindelige bokser og har været det i en lang årrække. Hun har været så dominant at andre boksere undgik hendes vægtklasse. Hun er den første kvinde herhjemme til at nå 100 officielle kampe. Det hele startede hjemme på gården, hvor hun bestemt ikke ville fremstå svagere end hendes 3 brødre. Efter en pause på godt 5 år er hun vendt tilbage til boksning med OL i 2020 som mål, hvor hun i givet fald vil være...

Duration:00:55:00

#170 Testosteron: Mangel, erstatning og hinsides 2/2

10/20/2018
More
Fitness M/K har besøg af Marianne Andersen, der er overlæge, professor og alt muligt andet på Odense Universitets hospital, hvor hun arbejder med og forsker i det mandlige kønshormon testosteron. I udsendelsen snakker vi om hvad der sker meget egenproduktionen af testosteron når man bruger anabole steroider og hvordan man behandler det, samt om det her ønske om at gerne ville have det lidt bedre end normalt (underforstået at lige får lidt testosteron supplement). Udsendelsen er den anden af...

Duration:00:54:39

#169 Testosteron: Mangel, erstatning og hinsides 1/2

10/20/2018
More
Fitness M/K har besøg af Marianne Andersen, der er overlæge, professor og alt muligt andet på Odense Universitets hospital, hvor hun arbejder med og forsker i det mandlige kønshormon testosteron. I udsendelsen snakker vi om hvor mange der egentlig mangler testosteron og hvad der skal til for at man kan sige at man mangler det, samt hvilke konsekvenser det har om man får suppleret testosteron i form af erstatningsterapi. Udsendelsen er den første af to.

Duration:00:54:59

#168 Anstrengelsesudløst astma

10/13/2018
More
Vibeke Backer er overlæge, dr. med. og professor på Bispebjerg Hospital. Hun er også en af verdens førende eksperter i anstrengelsesudløst astma, behandlingen af det og de lægemidler, der bliver brugt til det. Hun er kommet i Fitness M/K til en snak om hvad astma er og ikke er, hvordan man behandler astma, anstrengelsesudløst og slutteligt om hvorvidt astmabehandling bliver et skalkeskjul for dopingbrug.

Duration:00:55:00

#167 Fra styrkeløfter til sundhedsformidler 2/2

10/6/2018
More
Vi har igen fået besøg af Jacob Beerman i Fitness M/K - denne gang til en snak om styrketræningsprogrammer og metoder til at blive stærkere. Jacob Beerman er tidligere elite styrkeløfter og arbejde nu som sundhedsformidler og er ved at færdiggøre en master i smertevidenskab. Med afsæt i videnskab og personliuge erfaringer drøfter Jacob og vært Anders Nededergaard fordele og ulemper ved forskellige måder at lave træningsprogrammer på.

Duration:00:55:00

#166 Sense

9/29/2018
More
Sense er et slankekoncept, der siden 2014 er eksploderet ud over danmark og nu har bredt sig til de fleste af vores nabolande. Sense har meget usædvanligt bredt sig i provinsen og er først nu ved at snige sig ind i de danske større byer. Ophavskvinden Suzy Wengel har nu solgt flere hundredetusinde bøger og ligner ikke en, der er ved at stoppe. Sense er baseret på nogle ret simple guidelines, som Suzy selv har formet, mens hun har kæmpet med sin egen vægt, med hjælp fra den videnskabelige...

Duration:00:55:00

#165 Kulhydratforskrækkelse

9/22/2018
More
Folk, der er født før midten af 80'erne vil være vokset op med fedtforskrækkelsen. I de seneste 10-15 år er den blevet erstattet af kulhydratforskrækkelsen. Yes, nu er det i mange kredse, særligt omkring fitnessmiljøet, blevet noget værre noget at spise kulhydrater. Det har vi besøg af hele Danmarks Dr. Slank - Arne Astrup til en snak om. Der er godt nok en del afstikkere til Arnes senenste bog, men det lykkes at få en fin snak om de befolkningsstudier, der ligger til grund for samtidens...

Duration:00:55:00

#164 Aerobics v. Charlotte Bircow

9/14/2018
More
I 90'erne blev Charlotte Bircow med sin utroligt energiske stil en landeplage med træningsvideoen "baller af stål". Man kan vel godt sige at det rent kommercielt har været det meste succesfulde hjemmetræningsprodukt nogensinde. Midt i 90'ernes fitnessbølge med pastelfarvet tøj, knævarmere og pandebånd, brændte aerobic'en for alvor gennem. Fitness M/K har besøg af Charlotte Bircow, der er kvinden bag det hele, til en snak om livet før, efter og under aerobic bølgen.

Duration:00:54:42

#163 Overvægt – en gordisk knude

9/8/2018
More
Fitness M/K har besøg af Danmarks "Doktor Adipositas", nemlig overlæge, Dr.med. og professor Bjørn Richelsen til en snak om overvægtsepidemien. Hvad er det egentlig for en størrelse. Hvor mange drejer det sig om, hvorfor sker det nu og så hurtigt og hvad kan vi overhovedet gøre ved det, hvis noget?

Duration:00:55:00