Fitness M/K-logo

Fitness M/K

Health, Home & Life >

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Description:

Nu er det her endelig: Et kvalificeret bud på et radioprogram der knytter an til et af tidens helt store modefænomener; nemlig at folk træner deres kroppe som aldrig før.

Language:

Danish


Episodes

#176 Fremtidens sundhedspolitik: Liberal alliance

12/8/2018
More
Hvad synes Liberal Alliance mon om mere idræt i skolen eller om differentierede afgifter på fødevarer? Her i runde to af udsendelserne med de sundhedspolitiske ordførere, har vi besøg af May-Britt Kattrup fra LA. Det liberale standpunkt er jo i udgangspunktet at individet bærer en større del af ansvaret for eget liv og levned end for de rødere partier. Men omvendt abbonnerer næsten alle partierne i et eller andet omfang på præmissen om konkurrencestaten og der kan jo være god business i (for...

Duration:00:55:00

#175 Fremtidens sundhedspolitik: Socialdemokratiet

12/1/2018
More
Fitness M/K er i gang med at lave en runde programmer, hvor vi har besøg af de sundhedspolitiske ordførere fra de politiske partier for at spørge dem om hvordan de og deres partier synes vi skal håndtere fremtidens sundhedsudfordringer. I dette afsnit har vi besøg af sundhedsordføreren fra Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen.

Duration:00:55:00

#174 Placebo, nocebo og alt det midt imellem 2/2

11/16/2018
More
Fitness M/K har fået besøg af professorerne Robin Christensen og Marius Henriksen til en snak om placebo. Placebo er super interessant fordi det ligger på kanten mellem fysiologien og psykologi, sociologi eller antropologi. I udsendelsen kommer vi ind på hvad placebo effekten er, hvor stor er effekten, hvad for nogle ting påvirkes af placebo og hvilke forhold påvirker hvor stærk den er? Udsendelsen er den anden af to om placebo.Placebo, nocebo og alt det midt imellem 2/2

Duration:00:53:53

#173 Placebo, nocebo og alt det midt imellem 1/2

11/16/2018
More
Fitness M/K har fået besøg af professorerne Robin Christensen og Marius Henriksen til en snak om placebo. Placebo er super interessant fordi det ligger på kanten mellem fysiologien og psykologi, sociologi eller antropologi. I udsendelsen kommer vi ind på hvad placebo effekten er, hvor stor er effekten, hvad for nogle ting påvirkes af placebo og hvilke forhold påvirker hvor stærk den er? Udsendelsen er den første af to om placebo.

Duration:00:53:50

#172 Testosteron, muskler og muscle memory

11/10/2018
More
Fitness M/K har haft besøg af Søren Anthony, der har været med til at lave et videnskabeligt forsøg på SDU, hvor man har kigget ind i musklerne på folk, der har brugt anabole steroider, for at se, om de ser anderledes ud inden. Det blev til en fin snak om motionsdoping, hvad steroider gør ved musklerne og om og hvordan musklerne "husker" det stimulus som høje mængder anabole steroider udgør.

Duration:00:55:00

#171 Mama Y - danmarks bedste kvindelige bokser

11/3/2018
More
Fitness M/K har fået besøg af Yvonne Bæk Rasmussen, aka Mama Y. Hun er Danmarks bedste kvindelige bokser og har været det i en lang årrække. Hun har været så dominant at andre boksere undgik hendes vægtklasse. Hun er den første kvinde herhjemme til at nå 100 officielle kampe. Det hele startede hjemme på gården, hvor hun bestemt ikke ville fremstå svagere end hendes 3 brødre. Efter en pause på godt 5 år er hun vendt tilbage til boksning med OL i 2020 som mål, hvor hun i givet fald vil være...

Duration:00:55:00

#170 Testosteron: Mangel, erstatning og hinsides 2/2

10/20/2018
More
Fitness M/K har besøg af Marianne Andersen, der er overlæge, professor og alt muligt andet på Odense Universitets hospital, hvor hun arbejder med og forsker i det mandlige kønshormon testosteron. I udsendelsen snakker vi om hvad der sker meget egenproduktionen af testosteron når man bruger anabole steroider og hvordan man behandler det, samt om det her ønske om at gerne ville have det lidt bedre end normalt (underforstået at lige får lidt testosteron supplement). Udsendelsen er den anden af...

Duration:00:54:39

#169 Testosteron: Mangel, erstatning og hinsides 1/2

10/20/2018
More
Fitness M/K har besøg af Marianne Andersen, der er overlæge, professor og alt muligt andet på Odense Universitets hospital, hvor hun arbejder med og forsker i det mandlige kønshormon testosteron. I udsendelsen snakker vi om hvor mange der egentlig mangler testosteron og hvad der skal til for at man kan sige at man mangler det, samt hvilke konsekvenser det har om man får suppleret testosteron i form af erstatningsterapi. Udsendelsen er den første af to.

Duration:00:54:59

#168 Anstrengelsesudløst astma

10/13/2018
More
Vibeke Backer er overlæge, dr. med. og professor på Bispebjerg Hospital. Hun er også en af verdens førende eksperter i anstrengelsesudløst astma, behandlingen af det og de lægemidler, der bliver brugt til det. Hun er kommet i Fitness M/K til en snak om hvad astma er og ikke er, hvordan man behandler astma, anstrengelsesudløst og slutteligt om hvorvidt astmabehandling bliver et skalkeskjul for dopingbrug.

Duration:00:55:00

#167 Fra styrkeløfter til sundhedsformidler 2/2

10/6/2018
More
Vi har igen fået besøg af Jacob Beerman i Fitness M/K - denne gang til en snak om styrketræningsprogrammer og metoder til at blive stærkere. Jacob Beerman er tidligere elite styrkeløfter og arbejde nu som sundhedsformidler og er ved at færdiggøre en master i smertevidenskab. Med afsæt i videnskab og personliuge erfaringer drøfter Jacob og vært Anders Nededergaard fordele og ulemper ved forskellige måder at lave træningsprogrammer på.

Duration:00:55:00

#166 Sense

9/29/2018
More
Sense er et slankekoncept, der siden 2014 er eksploderet ud over danmark og nu har bredt sig til de fleste af vores nabolande. Sense har meget usædvanligt bredt sig i provinsen og er først nu ved at snige sig ind i de danske større byer. Ophavskvinden Suzy Wengel har nu solgt flere hundredetusinde bøger og ligner ikke en, der er ved at stoppe. Sense er baseret på nogle ret simple guidelines, som Suzy selv har formet, mens hun har kæmpet med sin egen vægt, med hjælp fra den videnskabelige...

Duration:00:55:00

#165 Kulhydratforskrækkelse

9/22/2018
More
Folk, der er født før midten af 80'erne vil være vokset op med fedtforskrækkelsen. I de seneste 10-15 år er den blevet erstattet af kulhydratforskrækkelsen. Yes, nu er det i mange kredse, særligt omkring fitnessmiljøet, blevet noget værre noget at spise kulhydrater. Det har vi besøg af hele Danmarks Dr. Slank - Arne Astrup til en snak om. Der er godt nok en del afstikkere til Arnes senenste bog, men det lykkes at få en fin snak om de befolkningsstudier, der ligger til grund for samtidens...

Duration:00:55:00

#164 Aerobics v. Charlotte Bircow

9/14/2018
More
I 90'erne blev Charlotte Bircow med sin utroligt energiske stil en landeplage med træningsvideoen "baller af stål". Man kan vel godt sige at det rent kommercielt har været det meste succesfulde hjemmetræningsprodukt nogensinde. Midt i 90'ernes fitnessbølge med pastelfarvet tøj, knævarmere og pandebånd, brændte aerobic'en for alvor gennem. Fitness M/K har besøg af Charlotte Bircow, der er kvinden bag det hele, til en snak om livet før, efter og under aerobic bølgen.

Duration:00:54:42

#163 Overvægt – en gordisk knude

9/8/2018
More
Fitness M/K har besøg af Danmarks "Doktor Adipositas", nemlig overlæge, Dr.med. og professor Bjørn Richelsen til en snak om overvægtsepidemien. Hvad er det egentlig for en størrelse. Hvor mange drejer det sig om, hvorfor sker det nu og så hurtigt og hvad kan vi overhovedet gøre ved det, hvis noget?

Duration:00:55:00

#162 Old School Bodybuilding

9/1/2018
More
Som teenager så dagens gæst et bodybuildingblad i en kiosk i Vordingborg. Han bladrede i det indtil han blev tvunget til at købe det og hjemme spiste han det med øjnene. Fra det øjeblik vidste han at han skulle være bodybuilder. Ikke bare motionist, der prøver på at få større muskler, men konkurrencebodybuilder. Det var tilbage i 80'erne og nu, i 10'erne hvor han er et stykke oppe i 50'erne er han stadig bodybuilder før noget andet. Navnet er Thomas Davidsen og i dette afsnit snakker vi...

Duration:00:55:00

#161 Fra styrkeløfter til sundhedsformidler 1/2

8/25/2018
More
Fitness M/K hr fået besøg af Jacob Beerman, som de fleste nok kender som manden bag maxer.dk, der er en af danmarks største portaler/blogs om styrketræning. Jacob har en fortid som styrkeløfter, hvor han har holdt flere danmarks rekorder. Han er kommet i studiet til en snak om fitnessbranchen, livet som professionel træner og sundhedsformidler.

Duration:00:55:00

#160 Old school marathon

8/17/2018
More
Tilbage i 80'erne havde vi i Danmark en række marathonløbere blandt verdens bedste og det kaldes ofte guldalderen i dansk marathon. Fitness M/K har haft besøg af en af de toneangivende løbere fra denne periode, Allan Zachariasen til en snak om sportens udvikling fra et kuriosum til en af de meste prestigiøse discipliner i atletik, om træningsplanlægning og om hvorfor vi tilsyneladende ikke kan lave lige så gode løbere nu om dage.

Duration:00:54:43

#159 Fit for Kids 2/2

8/11/2018
More
I forlængelse af erkendelsen af at halvdelen af danskerne nu er overvægtige, så er der fokus på overvægt blandt børn også. Derfor har vi fået endnu et besøg af Pelle Plesner fra Fit for Kids, til endnu en snak om deres vægttabs program. Fit for Kids er en rigtig græsrods bevægelse der ed udgangspunkt i en foreningsstruktur og frivilligt arbejde har lavet en meget priseffektiv løsning til at addressere overvægt blandt børn og unge. I udsendelsen kommer vi også omkring Holbækmodellen igen og...

Duration:00:55:00

#158 Fit for Kids

8/4/2018
More
Vi har i Fitness M/K har haft besøg af "Fit for Kids", der er et foreningsbaseret vægttabsprogram for unge. Vi har tidligere haft besøg af Dr. Holm fra Holbækmodellen, som sidenhen har været genstand for kritik fra flere sider, blandt andet i en rapport fra sundhedsstyrelsen, der til gengæld havde pæne ord om Fit for Kids projektet. Det er drevet af Pelle Plesner og Ditte Gybel, der har drevet og udviklet foreningen og fået lavet en stærk vægttabsmodel, der nu tilbyder Fit for Kids over hele...

Duration:00:55:00

#157 Smidighed, fleksibilitet og udstrækning 2 (2/2)

7/27/2018
More
Kan du bøje dig forover og nå dine tæer uden at bøje i knæene, eller går du i stå inden, bremset af smertesignalers fra baglårene? Her i Fitness M/K har vi lavet to udsendelser om udstrækning og fleksibilitet og her snakker vi om HVAD man kan gøre ved det, hvis man ikke kan nå sine tæer (eller en masse andre steder), HVORDAN man skal gøre det og måske endnu vigtigere OM man skal gøre det. Vi har besøg af fysiologerne Anders Telling og Emil Fuglsang og professionel cirkusartist Signe Løve...

Duration:00:54:46