Sonar Cast-logo

Sonar Cast

Interviews >

More Information

Location:

Bulgaria

Twitter:

@sonar_cast

Language:

Bulgarian

Contact:

00359887722252


Episodes

е. 30 Тайният живот на твоя бот. С Даниел Тикнов

12/11/2018
More
Даниел прави бот, който може да бъде най-добрият ти приятел. Или асистент. Или каквото искаш да бъде. Какво означава това за технологиите и за нас - в епизода. Даниел е тук: https://twitter.com/DaniOcean Ние сме Sonar Cast навсякъде, както и тук: sonar-cast.com Абонирайте се за подкаста и споделете за нас. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:21:48

е. 29 Български митове и фолклор с доц. Вихра Баева

12/4/2018
More
В митичния свят няма гръмотевици, а змейове надвиват халата, а гората е обитавана от самодиви. Има нещо, което се казва 'блажен' фолклор и, най-накрая - истината за "Те ти, Булка, Спасов ден". Гост ни е доц. Вихра Баева. Тя е тук: https://www.facebook.com/vihra.baeva Ние сме тук: sonar-cast.com Абонирайте се за подкаста и разкажете за него. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:47:22

е. 28 Медии и свободна журналистика с Ан Фам и Йовко Ламбрев от Тоест

11/27/2018
More
Как се прави и поддържа независима медия и какво означава това. За свободата на словото, новините и доверието с Ан Фам и Йовко Ламбрев от Тоест. Тоест е тук: toest.bg Ние сме тук: sonar-cast.com Абонирайте се за подкаста ни и разкажете за него на роднини и приятели. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:35:50

е. 27 Сексуалното образование с Надя и Николета от LoveGuide

11/20/2018
More
Гостите ни имат мисия - да помогнат на повече деца и родители да говорят открито и приятелски за сексуалните взаимоотношения. Какво е нивото в България, как се променя то и какво е да си предприемач с кауза. LoveGuide са тук: loveguide.bg Ние сме тук: sonar-cast.com Абонирайте се за подкаста ни и споделете за нас! Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:34:05

е. 26 Дизайн на потребителско поведение (UI/UX) с Дамян Попов

11/13/2018
More
Добрите услуги в интернет изглеждат интуитивни и направени специално за теб. Работата на хората госта ни е това да се случва незабелязано и лесно. Дамян е User Interface Artist, който е работил по доста UX/UI проекти. И има какво да ни разкаже. Портфолиото му можете да намерите тук: https://www.behance.net/degradacius Ние сме Sonar Cast навсякъде и тук: sonar-cast.com Абонирайте се за подкаста ни и разкажете на приятели, това има значение. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:30:29

е. 25 Съвременно визуално изкуство с Искра Благоева

11/6/2018
More
Изкуството не е създаване на красиви неща. Разбрахме това и много повече от Искра, която е работещ художник с респектираща биография, страхотен стил и позиция, която не се страхува да заяви. Повече за нея тук: http://www.iskrablagoeva.com/ Ние сме тук: sonar-cast.com Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:28:05

e. 24 Език, правила и правилност с Павлина Върбанова

10/30/2018
More
За езика, на който говорим, и нещата, за които можем да говорим. Писането, говоренето, правилата, свободата на изразяване и начините, по които се разбираме или не се разбираме, са много повече от това, което сме учили в училище. И гостенката ни Павлина Върбанова знае това. Сега го знаем и ние. Тя е тук: https://kaksepishe.com/ Ние сме Sonar Cast навсякъде, както и тук: sonar-cast.com Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:31:02

е.23 Урбанизация и придвижване с Васил Маджирски

10/24/2018
More
Какви стратегии могат да се приложат, за да стане придвижването в града да по-лесно и приятно. Автомобилите срещу алтернативния транспорт и развитието на София. Госта ни е тук: vasil.madzhirski@bgplanning.org http://bgplanning.org/about/ Организацията на броя е тук: fwff.org Ние сме Sonar Cast навсякъде, както и тук: sonar-cast.com Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:37:26

е.22 Изкуството да бъдеш каквото искаш с Бела Бенова

10/16/2018
More
Как да станеш (полу) професионален пътешественик, как да не се отказваш от мечтите си и как можеш да бъдеш всичко, което поискаш - историята на Бела в епизода. Тя е тук: https://www.facebook.com/bela.oxytank и тук: https://www.facebook.com/PulsirashtataSvetlina/ Ние сме Sonar Cast навсякъде, а това е нашата страница: sonar-cast.com Ако не сте се абонирали - направете го. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:34:46

е.21 Как да си направиш бар с Любо от KANAAL

10/9/2018
More
Детската мечта на всеки е да си направи бар. Любо я изпълнява и не само - прави първия крафт бира бар на Балканите. За бляскавия живот на вашия барман и още в интервюто. Kanaal e на ул. Мадрид 2 и на https://www.facebook.com/kanaal.bg/ Ние сме Sonar Cast навсякъде, сайта ни е тук: sonar-cast.com Абонирайте се за подкаста и кажете на приятел. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:27:07

е. 20 Изкуство, вандализъм и градска среда с Destructive Creation

9/25/2018
More
Госта ни не се представя с име, но няма и нужда - всички знаем кои са destructive creation и какво правят - а именно градско изкуство, интервенция в градската среда къде с политическа, къде с чисто естетическа цел. Как от 'В Крак С Времето' стигнаха до общи проекти със Столична Община, какво е да си анонимен, но не съвсем, правенето на изкуство и още в епизода. Destructive Creation са тук: https://www.facebook.com/TheDestructiveCreation/ и тук: http://destructivecreation.com/ Ние сме...

Duration:00:29:12

е.19 Инфлуенсъри и маркетинг с Деската Дончева

9/18/2018
More
Кои са инфлуенсърите, как се става инфлуенсър, как да намерим правилния инфлуенсър, който да рекламира нашия бранд и още интересна и полезна информация от Деската Дончева. Тя се занимава с дигитален маркетинг, има онлайн магазин и блог, а като бонус е много забавен и приятен човек. Тя е тук: https://www.facebook.com/desislava.a.doncheva http://sprestilka.com/ https://www.facebook.com/disturb.shop/ Ние сме Sonar Cast навсякъде. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:30:09

е. 18 Изследване на космоса с Ганчо Ганчев

9/11/2018
More
Изследване на космоса, откриване на нови планети, търсене на извънземен живот и още в един интересен, но и забавен епизод за астрономия. Линк към Катедра Асртрономия: http://astro.phys.uni-sofia.bg/ и във Facebook: https://www.facebook.com/astronomyBG/ обсерваторията: http://observatory.phys.uni-sofia.bg/ Ганчо и страхотните му снимки: https://bit.ly/2QlaIk4 Благотворителната инициатива която представяме е тук: https://bit.ly/2N8vyp2 Ние сме Sonar Cast навсякъде. Благодарим, че...

Duration:00:35:36

е. 17 Крафт бира и брандинг с Тони и Мартин от Ах! Бирена Работилница

9/3/2018
More
Как се прави крафт бира, какво е номадско пивоварство, как се брандира продукт, как се изгражда лоялна клиентела, какво да очакваме от крафта и още в епзиода. Ах! са тук: https://www.facebook.com/ahcraftbeer/ и тук: http://yeahyeah.eu Организацията, която представяме е УАСО и е тук: http://uaso.org/ Ние сме Sonar Cast навсякъде. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:34:16

е. 16 Образование и технологии със Светлин Наков

8/27/2018
More
Образованието, какво има нужда да се промени в него и какво прави нашия гост по въпроса - Светлин Наков за СофтУни, гимназията СофтУни Светлина, професионалната подготовка, бъдещето на тейнологиите и още. Наков и СофтУни са тук: https://softuni.bg/ Организацията, която представяме днес е СКОРЕЦ и е тук: https://bit.ly/2wtFJZV Ние сме Sonar Cast навсякъде. Ще се радваме, ако се абонирате и споделите подкаста с повече хора. Във всеки случай - благодарим, че ни слушате!

Duration:00:30:44

е. 15 Дроновете и бъдещето на каргото с Константин Рангелов от Dronamics

8/20/2018
More
Безпилотни дронове, които пренасят карго навсякъде по света, контролирани от малък наземен център; на къде отива въздушния транспорт и как една Българска компания ще преобрази пазара - в епизода. Гостува ни Константин Рангелов, Co-Founder и CTO на Dronamics. Dronamics са тук: https://www.dronamics.com/ Клипчето с Черния Лебед е тук: https://youtu.be/oJgozFsYU7M Ние сме Sonar Cast навсякъде. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:24:32

е. 14 Криминална психология, преговори и практически приложения с Тодор Тодоров

8/13/2018
More
След като 13 години преговаря с похитители, изготвя психологически профили и портрети, днес Тодор Тодоров консултира държавни и частни клиенти с Assess. Говорим за преговорите, приложението на криминалната психология, как ни манипулират и защо ценим поставянето на фаянс повече от психическото си здраве. Assess е тук: https://assess.bg/bg/ Партньори на епизода: Бъгларската Федерация по Бадминтон - https://www.facebook.com/BadmintonBulgaria/ и Бадминтон Зала Европа -...

Duration:00:34:23

е.13 Татуировките с Петя Евлогиева

8/6/2018
More
Как се изгражда стил като татуист, колко е важно доверието, татуирането като изкуство и още с Петя Евлогиева от ArtCore Tattoo. Можете да намерите нея и работата ѝ тук: https://www.facebook.com/petja.evlogieva и по шарените хора наоколо. Ние сме Sonar Cast навсякъде. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:22:27

е.12 Платформи за обществен дебат: Ценности и Общности с Иво и Георги от Клуб "Смисъл"

7/31/2018
More
В разговор, доминиран от кратки форми на изразяване онлайн, гостите ни днес създават платформа за дебат и среща на различни мнения и ценности. Как се става това, какво случва с политическата коректност и поляризацията на мненията - в епизода. Клуб смисъл е тук: https://www.facebook.com/klubsmisal/ Ние сме Sonar Cast навсякъде. Благодарим, че ни слушате!

Duration:00:42:46

е.11 Готвенето и качествената храна като бизнес с Яна от CoKitchen

7/24/2018
More
Как от хоби Яна Петрова създава CoKitchen - кулинарен хъб, място за ценители на добрата храна и платформа за качествен обяд. И още - как се финансира един бизнес проект и какво можем да направим, за да ограничим огромното количество изхвърлена храна. CoKitchen е тук: https://cokitchen.bg/ и тук: https://www.facebook.com/cokitchenbg/ Ние сме Sonar Cast навсякъде, благодарим, че ни слушате!

Duration:00:38:11