Pappatrenerne-logo

Pappatrenerne

Kids & Family Podcasts >

Vi går i dybden på barneidretten

Vi går i dybden på barneidretten
More Information

Location:

Norway

Description:

Vi går i dybden på barneidretten

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

"Idrett for de som har råd" - med Vegard Ulvang og anonyme idrettsforeldre

11/7/2019
More
Det er ville vestkanten i deler av barneidretten. Det urovekkende er at de ville tilstandene sprer seg til andre deler av idretten, og skaper et økende skille: Skillet mellom de som har råd og de som ikke har råd.

Duration:00:37:19

"En ekskludering som er hjerteskjærende" - med Stig Inge Bjørnebye og Robert Hedin

10/3/2019
More
Idrett for barn og unge er et høyst reelt og blodig urettferdig fødselslotteri. Vi ser på statistikk og forskning som viser at barn født tidlig på året har store fordeler i idretten. Hva kan vi gjøre for å motvirke effektene av fødselslotteriet?

Duration:00:43:27

"Leken har vært griseviktig for meg" - med Ragnhild Mowinckel og Jean Côté.

9/3/2019
More
I denne episoden går vi grundig inn i lekens rolle i idretten. Vi tar leken på alvor, og gir den et kynisk og kalkulerende forsvar. Vi snakker nemlig ikke om lek for hyggens skyld, men fordi den er effektiv og gir fantastiske resultater. Skal vi drille ferdigheter eller satse på leken når barn begynner med idrett? Vi spør, og Jean Côté, verdens fremste forsker på temaet, svarer. Det gjør også alpinstjernen Ragnhild Mowinckel, Martin Erikstad (med doktorgrad i spillerutvikling),...

Duration:00:37:50

"Jeg blåser i enerne" - med Bjarte Myrhol og Magnus Abelvik Rød

8/1/2019
More
Idrett for barn og unge blir stadig mer spesialisert og profesjonalisert. Er denne utviklingen sunn? Bjarte Myrhol mener leken og allsidigheten er truet.

Duration:00:29:14