Radio Mama-logo

Radio Mama

Kids & Family Podcasts >

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.
More Information

Location:

Belgium

Description:

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

Language:

Dutch


Episodes

Mild Ouderschap

9/4/2019
More
In deze aflevering heb ik Nina Mouton te gast. Zij is psychologe en psychotherapeut i.o. en begeleidt gezinnen, relaties en ouders. Ze vertelt over mild ouderschap. Mild voor onze kinderen, voor onze omgeving en in de eerste plaats voor onszelf. Waarom is zelfzorg zo belangrijk? En hoe kunnen we beter voor onszelf zorgen ondanks de drukte en de overprikkeling die het ouderschap met zich meebrengt?

Duration:01:02:14

Papa's huilen ook

8/21/2019
More
Radio Mama is terug met een tweede seizoen! In deze eerste aflevering heb ik Niki Vanhamel te gast. Met Daddycation is hij de eerste vadercoach in Vlaanderen. We praten over het vaderschap en over het huilen van onze kinderen én van onszelf.

Duration:00:58:51

Line*

6/1/2019
More
De laatste aflevering van dit eerste seizoen is voor mij persoonlijk een bijzondere. Ik heb mijn zus Annelies te gast. Zij verloor acht jaar geleden haar ongeboren kindje en vertelt het verhaal van haar gezin.

Duration:00:59:46

Reizen met kinderen

5/27/2019
More
In deze aflevering heb ik Lieselot De Smet te gast. Zij is mama van vier en heeft het boek "Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!" geschreven. Ze vertelt ons waarom op reis gaan met (kleine) kinderen aan te raden is en geeft tips voor een geslaagde vakantie.

Duration:00:58:53

Verbindend Spelen

5/20/2019
More
In deze aflevering is Nele Flamang te gast. Zij is logopediste en Aware Parenting instructeur. We hebben het over Aware Parenting en over hoe we de band met ons kind kunnen versterken door middel van verbindend spel. Het helpt hen gevoelens te delen en spanningen te ontladen.

Duration:00:57:04

Vroeggeboorte

5/13/2019
More
In deze aflevering is Marie Rondou te gast. Haar eerste dochter is bijna vijf jaar geleden geboren na 29 weken zwangerschap. Marie is psychologe en draagconsulente, en specialiseerde zich verder in onder andere vroeggeboorte. Haar missie is duidelijk. De ondersteuning van ouders met een prematuur geboren kindje moet beter kunnen.

Duration:01:33:17

Wasbare Luiers

5/6/2019
More
In deze aflevering heb ik Elisabeth De Vos te gast. Zij is samen met haar man eigenaar van Klein Spook, een webshop gespecialiseerd in wasbare luiers. Die zijn beter voor het milieu, de portemonnee en de huid van je baby. Hoe werkt het precies? We zetten alle info op een rijtje.

Duration:01:05:55

Onvoorwaardelijke Communicatie

4/29/2019
More
Onvoorwaardelijk ouderschap, oftewel: niet straffen of belonen. Hoe werkt dat? Hoe stel je dan grenzen? Communiceren, communiceren, communiceren! In deze aflevering heb ik Maja Vande Velde te gast. Zij is germaniste, heeft twee hoogbegaafde kindjes en is zich gaan specialiseren in communicatie met kinderen. Ze geeft workshops rond geweldloze en onvoorwaardelijke communicatie.

Duration:01:06:06

Voeding

4/22/2019
More
In deze achtste aflevering heb ik Rolinde Demeyer te gast. Zij is diëtiste en lactatiekundige en schreef het boek "Blij koemelkvrij". Ze komt vertellen over starten met vaste voeding, moeilijke etertjes en koemelkallergie.

Duration:00:58:36

Slapen

4/15/2019
More
In deze aflevering bel ik met Melanie Visscher, auteur van het boek 'Wat baby's nodig hebben'. Ik heb het met haar over een onderwerp waar veel jonge ouders mee zitten: slapen. Wat is het natuurlijk slaappatroon van jonge kinderen? Als je baby niet doorslaapt, hoe komt dat dan en wat moet je daar nu mee?

Duration:00:51:34

Dragen

4/8/2019
More
In deze aflevering heb ik draagconsulente Nele Allaert te gast. Zij komt vertellen over de voordelen van dragen van baby's en kleine kinderen.

Duration:00:59:12

Loedermoeders

4/1/2019
More
In deze vijfde aflevering van Radio Mama heb ik Hanne Luyten te gast. Zij is mama van drie en schrijfster van het boek #nietaankindengezinverklappen. Ze noemt zichzelf een loedermoeder.

Duration:00:45:52

Borstvoeding

3/18/2019
More
In deze vierde aflevering heb ik Sigrid De Beckker te gast. Zij is vroedvrouw en lactatiekundige. Ik heb het met haar over een van de wonderen der natuur: Borstvoeding.

Duration:00:55:46

Minder speelgoed en meer tijd

3/4/2019
More
In deze aflevering heb ik Thomas De Weerdt te gast. Hij is papa van Bas en komt vertellen hoe hij en zijn vrouw heel bewust bezig zijn met ontspullen, duurzaamheid en meer tijd voor hun zoontje Bas.

Duration:00:58:38

De Vroedvrouw

2/18/2019
More
In de tweede aflevering van Radio Mama heb ik vroedvrouw Elke Notebaert te gast. Zij vertelt over de prenatale begeleiding van zwangere koppels, de bevalling en de begeleiding in de kraamtijd. Maar ook hoe het is om zo intens voor anderen te zorgen dat je jezelf soms vergeet...

Duration:01:01:58

Huilbaby's

2/4/2019
More
In deze eerste aflevering praat ik met Eva Tuytelaers. Zij is zelf mama van Hélder en Mozes. Hélder is ondertussen een vrolijke kleuter maar was een huilbaby. Hoe ga je daarmee om? Wat zijn haar ervaringen? Het werd een (h)eerlijk gesprek!

Duration:01:01:56