Börsen just nu-logo

Börsen just nu

Markets and Investing >

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.
More Information

Location:

United States

Description:

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.

Language:

Swedish


Episodes

Volvo till Teslapris och krona med valrabatt

8/17/2018
More
Volvo Cars tycks vara på väg mot Stockholmsbörsen och prislappen är hisnande 280 miljarder kronor. ”Det blir tillsammans med Tesla det högst värderade bilbolaget”, säger Di:s börsexpert Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden. Di:s makroexpert Johanna Jeansson ser risker för den svenska ekonomin av det alltmer komplicerade och oförutsägbara politiska läget i Sverige. Det kan också bidra till kronans svaghet. Enligt en genomgång som Nordea gjort har den svenska kronan handlats...

Duration:00:26:49

"Ränteutvecklingen stoppar inte festen"

8/10/2018
More
I veckans avsnitt av Analyspodden pratar Agneta Jönsson och Henrik Mittelman om banksektorn, läget i världsekonomin och varför man ska vara optimistisk trots handelsoro.

Duration:00:29:55

Analyspodden: Hur ska man som privatperson agera på börsen?

8/4/2018
More
I veckans avsnitt av analyspodden pratar Johanna Jansson och Ulf Petersson om nya börsrekord, handelsoro och hur ska man agera som privatperson på börsen i det nuvarande läget.

Duration:00:39:19

"Brukar bli bakslag när Trump förhandlar"

7/27/2018
More
I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Agnetha Jönsson och Ulf Petersson risken för ett bakslag i förhandlingarna mellan USA och EU om nya tullavgifter. Även duellen mellan Ericson och Nokia avhandlas samt om det inte är dags att sälja av sitt innehav i Avanza.

Duration:00:35:00

"Man letar affärer bland bankerna"

7/20/2018
More
Di:s experter Agneta Jönsson och Johan Wendel analyserar veckans rapportskörd och bankernas utveckling.

Duration:00:26:52

"Ljuspunkt från JM"

7/12/2018
More
Di:s experter Johanna Jeansson och Magnus Dagel analyserar fredagens rapportskörd och de senaste beskeden från Riksbanken.

Duration:00:24:15

”Bostadsbranschens nya guld”

7/6/2018
More
Johan Wendel och Magnus Dagel tar sig an veckans viktigaste händelser och blickar framåt. I veckans avsnitt avhandlar att statsminister Stefan Löfven pratar Di-artiklar i sitt tal i Almedalen, den sena ”vårstädningen” i Assa Abloy och Trumps nya stora handelskrig.

Duration:00:20:57

Pressat H&M, het oljeaktie och mera handelsbråk

6/29/2018
More
Krisen fortsätter i H&M, men i andra sektorer ser det betydligt hetare ut. Och på handelsfronten böljar det mellan hårda bud och rena rama kriget. I studion: Di:s makroexpert Johanna Jeansson och börsreporter Anders Hägerstrand.

Duration:00:27:58

"Då är fallhöjden 15–20 procent"

6/21/2018
More
Di:s Johanna Jeansson och Ulf Petersson analyserar sommarbörsen och vad som styr framöver.

Duration:00:29:25

Muntrare börsminer och miniskräll från Fed

6/15/2018
More
Börsen visar lite bättre takter efter en seg period konstaterar Di:s börsexpert Agnetha Jönsson i veckans utgåva av Analyspodden. Men modejätten H&M kämpar i fortsatt motvind och inget i fredagens försäljningssiffror talar för en snar vändning. Flera centralbanker har också lämnat räntebesked i veckan och amerikanska Federal Reserve skrällde genom en nyordning: "Det blir mer spänning från Fed nästa år", slår Di:s makroreporter Felicia Åkerman fast.

Duration:00:27:58

Den stora, stora händelsen

6/8/2018
More
Di:s börsexperter Anders Hägerstrand och Richard Bråse diskuterar en deppig börsvecka, ett komplicerat spel i telekom- och mediebranschen och framför allt - nästa veckas siffror från stukade H&M. Hur bolaget bör hantera sin kris är något som delar experterna.

Duration:00:33:00

"Dra ned på risken"

6/1/2018
More
I veckans avsnitt blickar Di:s makroreporter Felicia Åkerman och Di:s börsexpert Agnetha Jönsson tillbaka på en tung börsvecka och diskuterar bland annat svensk BNP, handelskrig och hur man bäst förbereder aktieportföljen för en sommar med allt fler orosmoln vid horisonten.

Duration:00:27:18

Makthungrig Riksbank och farligt läge i Italien

5/25/2018
More
Nya storebrorsmanövrar från Riksbanken och en växande oro för Italien är några av ämnena för veckans Analyspodd. Di:s makroexpert Henrik Mitelman varnar för Italiens skyhöga statsskuld, det nya politiska läget och det faktum att landet är världens åttonde största ekonomi, kan få förödande konsekvenser. Di:s börsexpert Magnus Dagel noterar ett starkt intresse för såväl svenska hyresbostadsfastigheter som kontor och att vakansgraderna i Stockholm nu är på nivåer som inte noterats sedan...

Duration:00:26:19

Uppköp, kontorsdöd och gladare bomarknad

5/18/2018
More
Izettle-affären, bankernas utmaningar, läget i Italien och den hårt pressade bostadsmarknaden är några av ämnena när Di:s Felicia Åkerman och Ulf Petersson går igenom veckans händelser. Dessutom: H&M:s huvudägare Stefan Persson har fortsatt att tanka aktier för miljardbelopp i den darrande modebjässen - blir det rent av ett utköp?

Duration:00:32:26

Het börs och hotfull geopolitik

5/11/2018
More
Stockholmsbörsen har klättrat över alla tidigare rekord om utdelningarna räknas in, trots att konjunkturen ser lite vekare ut och att Donald Trump skärper spänningarna i det oljerika Mellanöstern genom att dra sig ur Iranavtalet. I veckans avsnitt av Analyspodden tar Di:s aktieanalytiker Johan Wendel och makroexperten Johanna Jeansson tempen på Stockholmsbörsen och vad som väntar under en högintressant sommar både på bolags- och makrofronten.

Duration:00:27:41

Rapportras och extremsvag krona

5/4/2018
More
Rapportperiodens slutspurt har bjudit på några riktiga lågvattenmärken. Och för att tala om lågt - kronan handlas nu kring hundraårslägsta. Det börjar mullra på både börs, valutamarknad och i den allmänna debatten konstaterar Di:s experter Ulf Petersson och Johanna Jeansson i veckans avsnitt av Di:s Analyspodden.

Duration:00:23:30

En oväntad comeback

4/27/2018
More
Rapporterna flödade in med högst blandat resultat i veckan. Skakigast ser det ut i bostadssektorn, konstaterar Di:s börsexperter Richard Bråse och Johan Wendel. Samtidigt bröts floden av rapporter och centralbanksbesked av en oväntad comeback för den insideråtalade Johan Carlström i Fingerprint – storägaren tänker greppa klubban i krisbolaget. ”De har accepterat sitt öde som ett kroniskt skandalbolag”, konstaterar Richard Bråse.

Duration:00:32:29

Fyrverkeri i folkaktierna

4/20/2018
More
Ericsson och Telia forsar fram på börsen efter en överraskande vändning och ett oväntat återköpsprogram. Di:s börsexpert Ulf Petersson ser möjlighet till fortsatta framgångar för folkaktierna. I veckan kom också både vårbudget som var tunn på nyheter men där finansministern räknade med att Riksbanken väntar länge med sin första räntehöjning, konstaterar Di:s makroreporter Nils Åkesson.

Duration:00:20:18

Budfest, börsoro och H&M-revansch

4/13/2018
More
Marknaden har gått in i ett skakigare läge med större dagliga rörelser och geopolitisk oro efter nya utspel av Donald Trump. Men för aktieägarna i forskningsbolaget Wilson Therapeutics och norska flygbolaget Norwegian har bud respektive budspekulationer fått kurserna att rusa. Di:s börsexpert Ulf Petersson och börsreporter Johan Wendel ger sin syn på börsläget och budchanserna framöver. Även aktieägarna i H&M kan äntligen glädja sig över en revansch den senaste veckan, om än från...

Duration:00:22:56

”Då spricker Riksbankens plan”

4/6/2018
More
Två vinstvarningar och ett ABB-bråk har präglat veckan på marknaden. Byggmax satte en hel sektor under press med sin varning om att det usla vädret pressat försäljningen. Och Qliro har fått problem med returer i Nelly. I ABB jäser missnöjet bland ägarna efter aktiens kräftgång det senaste året. Skälet är att ABB:s ledning och styrelse stått emot kraven på att knoppa av kraftdivisionen Power Grids. Trots att ABB:s vd Ulrich Spiesshofer hävdat att Power Grids skapar bäst värde för ägarna...

Duration:00:24:45