Börsen just nu-logo

Börsen just nu

Markets and Investing >

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.
More Information

Location:

United States

Description:

I Börsen just nu tar Di:s reportrar pulsen på börsen.

Language:

Swedish


Episodes

Dystra profetior och heta tips

1/11/2019
More
Konjunkturen har tappat fart och uppgången på börsen är bara tillfällig. Men det finns möjligheter att bli börsvinnare ändå konstaterar Di:s makroexpert Johanna Jeansson och Di:s börsexpert Richard Bråse i säsongens andra avsnitt av Analyspodden.

Duration:00:31:35

Skyll inte på Kina

1/4/2019
More
Apples vinstvarning fick aktien att rasa och börserna att skaka. Di:s analytiker Henrik Mitelman och Johan Wendel köper inte bolagets förklaring till svackan. Henrik Mitelman anser också att marknaden tagit ut en rejäl lågkonjunktur i förskott, och att minsta positiva nyhet lär välkomnas med öppna armar.

Duration:00:29:35

Nyårsspecial: På andra sidan mörkret

12/28/2018
More
Konjunkturoro, politiskt stök, regelförändringar och stigande räntor bildade en giftig börscocktail i slutet av 2018. Di:s experter Johanna Jeansson, Anders Hägerstrand och Viktor Munkhammar sammanfattar ett dramatiskt år på världens marknader – och siar om 2019. Och de hittar en hel del glädjeämnen att ta fasta på.

Duration:00:28:06

Avgrunden får vänta

12/21/2018
More
Börsen mår uselt och börjar allt mer prisa in en recession. Men även om konjunkturindikatorerna faller är de än så länge inte så illavarslande som nervösa placerare positionerar sig för, resonerar Di:s analytiker Johanna Jeansson och Johan Wendel. Johanna Jeansson ger även sin dom över Riksbankens räntebesked.

Duration:00:27:14

Skandalbolaget gör det igen

12/14/2018
More
Kursrörelserna i konkurshotade dataspelsbolaget Starbreeze förbluffar Di:s börsexperter Johan Wendel och Richard Bråse, som även går igenom spelsektorn, analyserar krisläget för de tyska storbankerna och ger sin syn på läget i H&M inför måndagens försäljningssiffror.

Duration:00:36:40

Signalen som pekar mot recession

12/7/2018
More
Di:s analytiker Ulf Petersson och Johanna Jeansson nagelfar veckans börsfrossa. Frågan är vad som ligger bakom raset – egentligen.

Duration:00:31:30

Läge att hämta hem i H&M

11/30/2018
More
H&M-aktien är upp med nästan 40 procent sedan septemberbotten – nu kan det vara läge att plocka hem vinsten, resonerar Di:s Johan Wendel och Ulf Petersson.

Duration:00:25:26

Spruckna drömmar och lockande lägen

11/23/2018
More
Konjunkturoron slår vilt omkring sig på marknaderna, med kraftig press på oljepriset och fortsatt nedgång på börserna. Men nedgångarna öppnar också intressanta lägen konstaterar Di:s börsexperter Agnetha Jönsson och Magnus Dagel.

Duration:00:25:48

Makrorådet: "Vi har absolut en avmattning"

11/21/2018
More
I Makrorådet avhandlar Di:s Viktor Munkhammar de stora ekonomiska frågorna med två ekonomiska experter. I detta avsnitt: Hur svag är tillväxten i Sverige just nu? Får det regeringslösa tillståndet konsekvenser för svensk ekonomi nästa år? Dessutom två heta spaningar levererade av veckans gäster: Swedbanks chefsekonom Anna Breman och Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys på Nordea. Di-podden Makrorådet publiceras varannan onsdag. Prenumerera på Makrorådet för att alltid...

Duration:00:29:49

"En fullständig katastrof"

11/16/2018
More
Börsen står och darrar efter ett tungt fall i oktober och en mager återhämtning i november. Di:s börsexperter Anders Hägerstrand och Richard Bråse är djupt oeniga om vad som ska ske härnäst. Däremot är de helt överens om domen över ett riskkapitalbolag som upprepade gånger tagit usla bolag till börsen.

Duration:00:31:00

Nervöst under ytan

11/9/2018
More
De vilda börsrörelserna har klingat av för stunden, men allt fler bedömare talar om negativa signaler som sjunkande att pekar på att vissa konjunkturkänsliga bolag vittnar om en svagare efterfrågan. Hur orolig bör man vara? Di:s börsexperter Ulf Petersson och Johan Wendel utreder och analyserar veckans viktigaste marknadshände

Duration:00:22:33

Lockande lägen på budglad börs

11/2/2018
More
Rapportperioden lider mot sitt slut och Di:s analytiker Agnetha Jönsson väljer ut sin favorit bland Stockholmsbörsens banker i veckans avsnitt av Analyspodden. Dessutom pekar Di:s Johan Wendel ut ytterligare en möjlig uppköpskandidat på börsen efter veckans bud på Mr Green.

Duration:00:32:45

Röd oktober

10/26/2018
More
Börsen går mot sin sämsta oktobermånad sedan 1980 och veckans rapportflod har skapat kraftiga rörelser i många aktier. I vissa fall har det gått för långt och det är läge att börja plocka upp en del aktier anser Di:s börsexpert Agnetha Jönsson. ”Det känns lite omotiverat med så stora kursrörelser”, I bakgrunden spökar oron för en konjunkturnedgång och veckans statistikskörd bekräftar bilden av en inbromsning från en hög nivå enligt Di:s makroexpert Viktor Munkhammar. "Men det är inget...

Duration:00:26:12

Marknaden skakar

10/19/2018
More
Rapportfloden är i gång på allvar och det har hittills inte varit någon fest för placerarna, med kursfall för jättar som Volvo, Telia och Atlas Copco. Fredagens rysare från Atlas Copco fick dessutom övriga verkstadsaktier på fall. Di:s experter Ulf Petersson och Viktor Munkhammar konstaterar att den inbromsning i konjunkturen som anats på senare tid har fått ytterligare en bekräftelse. Vinnare är i stället Ericsson, där Börje Ekholms revansch håller i sig. Samtidigt skakar det även på...

Duration:00:23:45

Börsoron här för att stanna

10/12/2018
More
Oron som slagit till mot världens börser i veckan kommer sannolikt att stanna kvar en längre period, konstaterar Di:s analytiker Agnetha Jönsson och Johanna Jeansson i veckans avsnitt av Analyspodden. Det kommer också allt tydligare signaler på att konjunkturen är på väg att vända. I avsnittet diskuteras även den kommande rapportperioden som drar i gång på allvar nästa vecka, och oron i Italien.

Duration:00:27:18

Bankfrossa och sviktande konjunktur

10/5/2018
More
Baltiska penningtvättsrykten sätter press på hela banksektorn och USA drar åt snaran kring Danske Bank, konstaterar Di:s börsexpert Ulf Petersson. Och i världskonjunkturen ser det roliga ut att vara över för den här gången enligt Di:s makroexpert Viktor Munkhammar. Dessutom: Vinstvarningar, en rapportsmocka och beskedet som möjligen, möjligen skulle få marknaden att bry sig om eftervalskaoset i riksdagen.

Duration:00:17:34

Italiensk smocka och rallyrepris i H&M

9/28/2018
More
Di:s Felicia Åkerman och Johan Wendel om veckans stora händelser: italiensk budgetsmocka, våldsamt H&M-rally, odramatiskt Fed-besked och en jätteorder som får Saab att lyfta.

Duration:00:26:05

H&M-rally och bankelände

9/21/2018
More
H&M rusade vilt på börsen efter oväntat starka försäljningssiffror i veckan. Ett tecken på hur hatad aktien har blivit efter flera år av besvikelser enligt Di:s börsexpert Richard Bråse. ”Alla har vänt H&M ryggen, det är familjen Persson som ligger och köper, annars är det inte så många som gör det”, säger han i Di:s En annan stor händelse i veckan var Danske Banks rapport om den enorma penningtvättshärva som banken varit delaktig i. Richard Bråse räknar med att det blir en både långdragen...

Duration:00:30:34

Tio år sedan Lehman-kraschen

9/14/2018
More
I veckans avsnitt av Analyspodden diskuterar Di:s analytiker Johanna Jeansson och Johan Wendel vad som hänt sedan Lehman-kraschen. De analyserar även motvinden för spelbolagen och budet på Cinnober.

Duration:00:28:23

Tecknen som oroar

9/7/2018
More
Tillväxtmarknaderna skakar och de amerikanska techbolagen tar stryk på börsen. Är det de första tecknen på att riskaptiten minskar och att räntehöjningarna i framför allt USA nu börjar ta ut sin rätt? Di:s makroexpert Johanna Jeansson och Di:s börsexpert Ulf Petersson tolkar marknadens kanariefåglar.

Duration:00:29:04