App och etikett-logo

App och etikett

Media & Entertainment Podcasts >

More Information

Location:

United States

Language:

English

Contact:

46807845000


Episodes

Ska en chef vara vän med sina anställda på sociala medier?

11/17/2018
More
På många arbetsplatser används sociala medier för att promota verksamheten. Det kan vara både på företagens egna kanaler, men också på de anställdas privata konton. Det offentliga blandas med det personliga, och vips så ha chefer och anställda blivit vänner. Men är det rätt?

Duration:00:09:59

Lägga upp bilder på andra hur som helst, är det tillåtet?

11/10/2018
More
Vår brevskrivare ogillar en bild på sig som utan hennes medgivande har hamnat i sociala medier. Hur får man bort den, och vad säger lagen? Är det tillåtet att ta bilder hur som helst och lägga upp på nätet? Och framförallt: Vad säger etiketten?

Duration:00:09:54

Inbjudningar på nätet och skrytexcesser

11/3/2018
More
Dagens lyssnarfråga är varför människor ofta svarar på inbjudningar till events med att de tyvärr inte kan komma, för de är i New York då, eller på väg från Paris till Italien. Hur ska vi hantera inbjudningar via till exempel Facebook events, och vilket sätt är lämpligt att tacka nej på?

Duration:00:09:54

Slösurfande pappor

10/27/2018
More
Är det okej att stå och surfa i mobilen när ens barn spelar match? Amelia tycker inte det, och menar att detta är ett typiskt pappaproblem. Emanuel tycker att det moraliseras för mycket över hur föräldrar använder sina mobiler i barnens närvaro. Trots oenigheten kommer Amelia och Emanuel fram till en möjlig telefonetikett för understimulerade föräldrar i dagens avsnitt.

Duration:00:09:54

Dejtingetikett

10/20/2018
More
Hur avslutar man en bekantskap som startat i en dejtingapp på ett artigt sätt? Låta det rinna ut i sanden eller göra ett tydligt avslut? - Det är nästan värre med dem som vill dissa en mjukt, men i stället trycker in det i ansiktet på en, säger Alejandra Cerda, erfaren nätdejtare som gästar studion. - Det är nästan värre med dem som vill dissa en mjukt, men i stället trycker in det i ansiktet på en, säger Alejandra Cerda, erfaren nätdejtare som gästar studion.

Duration:00:09:54

Hur framför man en virtuell kondoleans?

10/13/2018
More
En bild och en sorgsen text om en anhörigs död dyker upp i ditt flöde. Vad gör du? Lägger upp en offentlig kommentar, klickar i en ledsen emoji eller skickar ett personligt meddelande?

Duration:00:09:54

Telefonetikett

10/6/2018
More
Är det okej att svara i telefonen när man sitter på middag med vänner? Idag verkar telefonen gå före allt, hur ska man bete sig om man ska vara artig både mot den som ringer och mot de man hänger med?

Duration:00:10:00

Vad är ett digitalt grattis värt?

9/29/2018
More
Alla som har Facebook blir gratulerade på födelsedagen. Men vad är ett digitalt grattis egentligen värt och hur ska man tacka för gratulationerna på bästa sätt?

Duration:00:10:01

Vänförfrågningar från okända

9/22/2018
More
Hur ska man göra med vänförfrågningar på sociala medier från okända människor? Emanuel Karlsten och Amelia Adamo intar lite olika positioner när de svarar.

Duration:00:09:59

Alltid lika kul med likes?

9/15/2018
More
I det första programmet svarar Emanuel Karlsten och Amelia Adamo på en fråga från en elvaåring: "Min farmors syster kommenterar allt jag lägger upp på Instagram. Det är pinsamt. Hur ska jag göra för att inte såra henne?" - Man vill ju inte gå och dansa med farmor heller, konstaterar Amelia. Samtidigt tycker hon att elvaåringen borde vara lite stolt över farmors syster som har erövrat den nya tekniken. Hur ska generationerna umgås på de nya sociala plattformarna, och hur hanterar man...

Duration:00:10:00