Brädspelspodden-logo

Brädspelspodden

Media & Entertainment Podcasts >

Anders, Jonas och Niklas pratar brädspel! I varje avsnitt tar vi upp ett samtalsämne inom hobbyn, spel vi spelat nyligen och nyheter. Vi avslutar med en topplista med ett särskilt tema!

Anders, Jonas och Niklas pratar brädspel! I varje avsnitt tar vi upp ett samtalsämne inom hobbyn, spel vi spelat nyligen och nyheter. Vi avslutar med en topplista med ett särskilt tema!
More Information

Location:

Sweden

Description:

Anders, Jonas och Niklas pratar brädspel! I varje avsnitt tar vi upp ett samtalsämne inom hobbyn, spel vi spelat nyligen och nyheter. Vi avslutar med en topplista med ett särskilt tema!

Language:

Swedish


Episodes

BSP 49 Live @ Sthlm Game Expo 2019

5/21/2019
More
För första gången så sänder Brädspelspodden live från och detta från brädspelsmässan Sthlm Tabletop Game Expo. Vi pratar om lite spelade spel så som Automobiles med dess expansion Racing Season samt The Estates. Efter detta så pratar vi om nya expansionen Age of Asecnsion till KeyForge och ger er lite snabba synpunkter om denna och vad den kommer tillföra till spelet som vi håller så högt. Avslutningsvis så har vi en lista med de 10 spel där våra åsikter går mest isär från varandra.

Duration:00:58:53

BSP Specialavsnitt Josef möter Mats

5/4/2019
More
I detta specialavsnitt så tar Josef emot en gäst, Mats Jengard, för att samtala om speldesign och hur det ur ett amatörperspektiv kan gå till från ide till eventuell publicering. Vi pratar även lite spelade spel, Ginger bread house och LOTR journeys in middle earth, samt om våra upplevelser på 2019 års GothCon. Slutligen pratar vi lite inför vårt deltagande på Sthlm Game Expo.

Duration:00:35:21

BSP 47 - Top 25 All Time Special

2/27/2019
More
I detta specialavsnitt av Brädspelspodden så sitter Jonas och Josef och delar med sig av sina topp 25 favoritspel genom alla tider. Så nu har ni alla chansen för att få en riktigt bra insyn i vilka spel vi håller allra högst och totalt pratar vi om 46 olika spel i detta avsnitt.

Duration:01:53:58

3.KeyForgepodden

2/9/2019
More
I det tredje avsnittet av KeyForgepodden så snackar Jonas och Josef om hus Logos och vad vi tycker om detta hus med dess tricks. Logos är huset som fokuserar på kunskap och teknologi och som har både superstarka och svagare kort. I andra halvan av avsnittet ger vi era våra topp 10 favoritkort i huset.

Duration:00:40:54

BSP 46 - Förväntningar 2019

1/28/2019
More
Jonas och Josef sitter ner med ännu ett avsnitt av brädspelspodden och denna gång så tittar vi framåt istället för bakåt. Vad tror vi egentligen om brädspelsåret 2019 och vilka spel som släpps tror vi kommer bli våra nya favoriter? Vi pratar även om några spel som vi nyligen fått till bordet och däribland nämns Wingspan, Dinosaur Island och Underwater Cities. Når nått av dessa spel upp till de förvätningar som vi hade på dem? Avsnittet avslutas som vanligt med en topplista och ni hittar...

Duration:01:23:26

2. KeyForgepodden

1/13/2019
More
Jonas och Josef har satt sig ner för att ge er det andra avsnittet av KeyForgepodden där vi fokuserar på hus Dis. Lyssna för att höra vad vi tycker om detta hus och dess kort och vi ger er våra topp 10 kort från Dis.

Duration:00:41:43

BSP 45 - Återblick 2018

1/8/2019
More
Jonas och Josef är tillbaka med ett vanligt avsnitt av brädspelspodden och denna gång så sitter vi ner och tittar tillbaka på året som gått. Vi börjar dock avsnittet med att prata om några nya spel som vi fått till bordet, så som Teotihuacan City of Gods, Pandemic Fall of Rome och Architects of the West Kingdom. Huvuddelen av avsnittet handlar dock om vår tillbakablick på brädspelsåret 2018. Vi pratar allmänt om våra tankar kring hur 2018 var som brädspelsår innan vi ger oss på att ge er...

Duration:01:15:00

1. KeyForgepodden

1/4/2019
More
I detta första avsnitt av KeyForgepodden så sitter personerna bakom brädspelspodden, Jonas och Josef, och pratar lite allmänt om spelet KeyForge och våra upplevelser av det. Avsnittets huvudfokus ligger dock på att prata om huset Brobnar och vad vi tycker om det och inte minst ge er våra topp 10 kort i huset.

Duration:01:06:22

BSP 44 - Spelartyper

11/16/2018
More
Denna gång är Brädspelspodden tillbaka med Jonas och Josef som efter en liten frånvaro nu återhämtat sig från sjukdomar och resor och nu är redo att prata spelade spel så som bland annat Coimbra, Railroad Ink och Western Legends. Josef ger er även en liten tillbakablick på hans dagar på Essen Spiel 18 och sen så har vi en nyhets och Kickstarterkavalkad. Sist men inte minst så pratar vi om olika sorters spelartyper som man kan stöta på vid spelarbordet så som Alfaspelaren, Djupdykaren,...

Duration:01:44:40

BSP 43 - Essen 2018

10/10/2018
More
Jonas och Josef har suttit ner och pratar om vad vi nyligen fått till bordet, bland annat Brass Birmingham och Endeavor, Age of Sail. Sen så delar Josef även med sig av sin första upplevelse av ett Mega Game i Watch the Skies. Huvuddelen avsnittet kretsar dock kring Essen Spiel 2018 som ligger för dörren och vi ger er en massa spel som vi ser fram emot, både såna som går att köpa, såna som går att dema och expansioner som kommer till några av våra favoritspel.

Duration:01:41:11

BSP 42 - KeyForge Special

9/24/2018
More
I detta specialavsnitt så sitter Jonas ner med en helt ny poddrepresentant i Pontus och vi pratar i detta avsnitt endast om ett enda spel, KeyForge. Vi går igenom allt möjligt kring spelet, hur man spelar det, vad temat är, diskuterar organized play och att spela det online m.m. Så för alla som är lite intresserade och vill veta mer om Richard Garfields samarbete med FFG i detta unika kortsamlarspel sätt er och lyssna på detta avsnitt.

Duration:01:06:09

BSP 41 - Fantasyspel

9/5/2018
More
I detta avsnitt så är det Jonas och Josef som sitter och pratar om spel som spelats, däribland Lowlands, Hammer of the Scots och My Little Scythe. Sen så tar vi även upp en del nyheter som dök upp på GenCon så som KeyForge och The River och pratar en del aktuella Kickstarters. Till sist så dyker vi ner i Fantasyvärlden där vi pratar om vad ett fantasyspel är för oss och ger oss våra 10 favoritspel inom den genren.

Duration:01:36:42

BSP 40 ConraDargo Topp 25

7/20/2018
More
Jonas och Josef har denna gång fått sällskap av Tomas ConraDargo Enström i detta avsnitt där vi börjar med att prata om Black Orchestra, Founders of Gloomhaven och Meeple Circus innan vi sen lägger allt fokus på ConraDargo topp 25. ConraDargo Recenserar är Sveriges största grupp för brädspelare på facebook och i den så har folk fått skicka in och rösta på 10 spel så att en sammanlagd topp 100 har kunnats ta fram. I detta avsnitt så avslöjar vi topp 25 från den listan och vi diskuterar...

Duration:01:59:13

BSP 39 Tvåspelarspel

7/12/2018
More
Jonas och Josef sitter ner och pratar om brädspel som vi nyligen fått till bordet, bland annat så har Jonas spelat Exit: The Game och Josef har gett sig på Space Base. Vi ger er även lite nyheter från brädspelsvärlden där vi tittat på Dice Tower Awards och så har det dykt upp en hel del intressanta reprints på Kickstarter. Sen så är det mitt i sommaren och vi pratar lite kort om hur vi tänker när det gäller att resa med spel. Sist så avslutar vi med våra topp 10-listor över vilka...

Duration:04:36:06

BSP 38 Solospel

6/17/2018
More
Denna gång har Jonas och Josef suttit sig ner för att diskutera att spela några brädspel som vi fått till bordet, bland annat Lancaster, Loot Island, Automania m.fl. Sedan så nämnar vi några korta nyheter och Kickstarters innan vi går in på dagens tema som är solospel. Vi diskuterar våra erfarenheter kring solospel och sen så ger vi er en topplista med våra favoritspel att spela solo.

Duration:01:49:21

BSP 37 Spelarinteraktion

5/18/2018
More
I avsnitt 37 så är det Jonas tillsammans med vår nya medlem Josef som sitter och diskuterar spelarinteraktion och listar spel som vi tycker om som har mycket respektive lite sådan. Vi pratar även om spel vi spelat där Josef har slagits i Lords of Hellas och sänkt ubåtar i Sonar medan Jonas gett sig ut på äventyr i The City of Kings och fraktat gods i Container. Vi talar även lite kort om Josefs upplevelse av LinCon samt tar upp lite aktuella nyheter och Kickstarters.

Duration:01:44:41

BSP 36.5 Intervju med Stormakten Production

4/16/2018
More
I detta avsnitt har Jonas fått chansen att sitta ner med grabbarna bakom Stormakten Production som just nu (April 2018) har en Kickstarterkampanj igång för deras spel Mobster Metropolis. Vi pratar med Carl, Karl och Joel om brädspelsdesign, utvecklingsprocessen, hur det är att köra en Kickstarterkampanj och självklart om deras spel Mobster Metropolis.

Duration:01:04:52

BSP 36 - Förväntningar 2018

2/27/2018
More
2017 är verkligen ett år som blir svårt att bräcka men om något år ska göra det kanske är 2018! Med nya titlar från både Feld, Lacerda och Rosenberg samt massor av heta kickstarters på ingång lovar 2018 gott! Vi på podden tar återigen hjälp av Siavash från Boardgame Passion och listar de spel vi ser mest fram emot från det kommande året!

Duration:04:01:43

BSP 35 - Brädspelsåret 2017

1/31/2018
More
Brädspelsåret 2017 är över och wow vilket år! Ny etta på boardgamegeeks ranking och flera andra på topp 100. Vi har tagit oss an att samla våra favoriter från året i en lista till lyssnaren! Till detta avsnitt får vi se en lite ny line-up då Anders tar en paus och istället får vi äran att gästas av Siavash från Board Game Passion. Detta gör att det är lekmän som sköter det ljudtekniska så hoppas ni har överseende med det och lämna gärna feedback om det! Så luta dig tillbaka och var med när...

Duration:01:31:28

BSP 34 - Omspelbarhet

1/6/2018
More
Boardgamegeeks ranking baserar sig på hur gärna man spelar ett spel, alltså kan man tänka sig att omspelbarhet måste vara en viktig faktor för spel. Men vilka egenskaper gör att ett spel får en hög omspelbarhet och vilka spel som vi tycker är bra har låg omspelbarhet? Dessutom planterar Jonas i Photosynthesis och handlar med varor i Agra. Niklas brygger whisky i Clans of Caledonia och tar över världen i Civilization: A new dawn.

Duration:01:13:26