Marianne Zwagerman-logo

Marianne Zwagerman

Media & Entertainment Podcasts >

Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.

Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Marianne Zwagerman is schrijver en innovatiestrateeg en geeft haar visie op het medialandschap met een scherp oog voor onafhankelijkheid en goed besteed belastinggeld.

Language:

Dutch


Episodes

Sadistentuig

10/15/2019
More
Sjors Fröhlich wordt dus burgemeester. Verrassend maar niet uniek, Pieter Broertjes ging hem voor. De oud-hoofdredacteur van de Volkskrant kreeg in 2011 de ambtsketting omgehangen in Hilversum. In Hilversum draait sindsdien alles gewoon door en de Volkskrant werd veel beter na zijn vertrek, dus die transfer kende geen verliezers.

Duration:00:02:51

Getto

10/8/2019
More
Ter ere van de Dag van de Leraar spreek ik vandaag op een zwarte middelbare school in Amsterdam. Een school die het lukt talenten bij kinderen aan te boren die in het basisonderwijs niet werden opgemerkt. Maar ook een school waar leerlingen met messen in de klas zitten.

Duration:00:02:43

Floor de Tweede

10/1/2019
More
Saman Amini werd zes jaar lang van het ene naar het andere AZC gesleept nadat hij op zijn elfde uit Iran vluchtte. Hij kwam goed terecht, als acteur en theatermaker en plukt nu asielkinderen uit de centra om ze te leren acteren. Hun korte film A Kiss won de juryprijs op een filmfestival in New York en werd zondag uitgezonden op NPO3. Er keken 9.000 mensen naar.

Duration:00:02:40

Oneens

9/24/2019
More
Zon anderhalf miljoen Nederlanders maakten de PVV met twintig zetels de tweede partij van Nederland. Sylvana Simons kwam niet verder dan 28.000 stemmen, ruimschoots onvoldoende voor een zetel.

Duration:00:02:40

Starnakel

9/17/2019
More
Kerst, Koningsdag, mijn verjaardag; het kan me allemaal gestolen worden. Voor mij is het maar een keer per jaar echt feest: het feest van de democratie. Dat is niet vandaag, als een niet democratisch gekozen meneer zich in een koets laat rondrijden om vervolgens de tekst van een ander voor te lezen.

Duration:00:02:41

Vrouwenkasplantjes

9/3/2019
More
Het Amerikaanse mediabedrijf Hearst heeft een incubator waarmee het investeert in startups. Vorig jaar stak de multinational zon vijf miljoen dollar in elf startende bedrijfjes. Nou is dat niet zon indrukwekkend bedrag voor een concern met 11 miljard dollar omzet, maar ze stoppen er meer in dan geld.

Duration:00:02:40

Kliko

8/27/2019
More
Een goede vriend van mij telt alweer af naar kerst als de zonnestralen in het voorjaar een klein beetje aan kracht winnen. Als andere mensen fluitend de tuin-loungebank uit de schuur sjouwen twittert hij videoclips van Mariah Carey in kerstvrouwtjeskostuum.

Duration:00:02:30

Hysterische wraakzucht

8/20/2019
More
Ja, ik deed een vreugdedansje woensdag. Ik ben zon slecht mens dat ervan kan genieten als degenen die op de hoogste morele paarden klimmen er afgebokt worden. Het was extra fijn dat de Telegraaf het morele paard van de Amsterdamse burgemeester aan het steigeren bracht.

Duration:00:02:42

Eenzaam

8/13/2019
More
Je hóeft in deze connected wereld niet eenzaam te zijn, is mijn stellige overtuiging. Nou weet ik heus dat eenzaamheid een ongrijpbaar fenomeen is. Ik ben zelf een kluizenaar en kan me intens eenzaam voelen in een gezelschap waar iedereen klanken uitstoot, lucht verplaatst, maar niemand echt iets zegt.

Duration:00:02:41

Komkommercast

8/6/2019
More
Blijkbaar zitten nu overal ter wereld Nederlanders onder een palmboom of in een hangmat naar podcasts te luisteren', twitterde Tim de Gier, de oprichter van Dag en Nacht Media. In juli zou ruim 2,7 miljoen keer een aflevering van een van de veertig podcasts op zijn platform beluisterd zijn. Nou is er heel wat discussie mogelijk over de betrouwbaarheid van het meten van het aantal podcastluisteraars, maar dat het medium in de lift zit is zeker.

Duration:00:02:34

Bloei

7/30/2019
More
In het SCP-rapport over de Nederlandse identiteit dat vorige maand verscheen wordt de Nederlandse taal genoemd als belangrijkste item bij de vraag wat wij het meest typerend vinden aan Nederland. Item ja, dat schreef het SCP.

Duration:00:02:38

Moreel kompas

7/23/2019
More
Ik ga met een goed gevoel weg, zei Madeleine de Cock Buning eind juni in het FD. Ze blikte terug op haar voorzitterschap van het Commissariaat voor de Media.

Duration:00:02:34

Deug-intimidatie

7/16/2019
More
Ik voelde mijn schouders samentrekken op het pleintje in Den Haag zaterdagavond, toen ik de vlag op het podium zag. Zeeheldenfestival stond erop. Oef, zeehelden, dat kán toch niet meer! Maar ja, het feest was in de Zeeheldenbuurt, waar de straten naar zeehelden zijn vernoemd.

Duration:00:02:46

Nieuws-gender gap

7/9/2019
More
Ik weet niet waar u op weg naartoe bent, maar het hóeft niet. U hoeft niet naar kantoor, u kunt gewoon omkeren. Of doorrijden naar het strand. Of u gaat wel braaf aan het werk, maar u hoeft vanavond niet terug naar huis. Misschien is het ergens anders leuker.

Duration:00:02:30

Oey

7/2/2019
More
Er worden duizenden boeken en uren videomateriaal gemaakt die het lezen en kijken niet waard zijn. Je kunt de grachten van alle Nederlandse steden dempen met falende woord- en beeldkunstenaars.

Duration:00:02:40

Aad

6/25/2019
More
Aad Dijs is dood. U kende Aad waarschijnlijk niet, want Aad was het type ondernemer dat, hoewel succesvol, niet zo snel op BNR zou komen. Aad had geen hippe start-up maar een degelijk installatiebedrijf, samen met zijn broer. Gebroeders Dijs staat er op de gele busjes. Aad deed vast niet aan blockchain en hij werkte ook niet agile. Hij zou waarschijnlijk niet de winnende oplossing voor de energietransitie hebben bedacht maar als er warmtepompen moeten komen, zullen de mannen in de busjes van...

Duration:00:02:31

Spijkerbom

6/18/2019
More
U sliep er vast geen minuut minder om maar wij, mediawatchers, keken al maanden uit naar de brief waarin minister Slob zijn plannen met de publieke omroep uit de doeken zou doen. Vrijdag verscheen het stuk eindelijk, achtduizend woorden groot. Als een spijkerbom, afgevuurd op het Mediapark vanuit Den Haag troffen achtduizend scherpe spijkers pijnlijke doelen.

Duration:00:02:33

Spionisme

6/11/2019
More
Goede journalisten wroeten waar anderen niet komen. En dus kijken veiligheidsdiensten hongerig naar hun informatie. Volgens Arnold Karskens worden journalisten vaak benaderd door de AIVD en de MIVD om kennis te delen.

Duration:00:02:36

Last woman

6/4/2019
More
Er is een tv mijn leven ingeslopen, voor mij als audioliefhebber had het niet gehoeven maar sommige dingen overkomen je nu eenmaal.

Duration:00:02:33

Kaalkopje

5/28/2019
More
Vorige week zag ik een theatervoorstelling die begrip moet kweken voor boze witte mensen en een voor boze zwarte mensen. In A seat at the table schreeuwt een boze zwarte man dat dit de laatste keer is dat hij meespeelt in een voorstelling die alleen maar subsidie krijgt omdat het over zwarte mensen gaat.

Duration:00:02:29