5 Essential Tracks-logo

5 Essential Tracks

Music Podcasts

In deze podcast analyseren we het muzikale dna van een artiest of band aan de hand van 5 belangrijke liedjes. Samen met de artiest(en) duiken we dieper in de tracks en bespreken zo de betekenis en invloed van de liedjes op de levens van de artiest(en).

In deze podcast analyseren we het muzikale dna van een artiest of band aan de hand van 5 belangrijke liedjes. Samen met de artiest(en) duiken we dieper in de tracks en bespreken zo de betekenis en invloed van de liedjes op de levens van de artiest(en).

Location:

Netherlands

Description:

In deze podcast analyseren we het muzikale dna van een artiest of band aan de hand van 5 belangrijke liedjes. Samen met de artiest(en) duiken we dieper in de tracks en bespreken zo de betekenis en invloed van de liedjes op de levens van de artiest(en).

Language:

Dutch

Contact:

0631643901


Episodes

Years & Years in 5 Essential Tracks

9/24/2018
Years & Years vertellen (en zingen) over hun favoriete muziek. En laat het maar aan Olly, Emre en Mikey over om in één podcast én Björk én Nirvana én Destiny's Child te noemen ?

Duration:00:34:08

Jess Glynne in 5 Essential Tracks

9/17/2018
We spraken Jess Glynne over haar favoriete muziek, welke muziek haar inspireerde en ook wie haar inspireerde. Ook vertelt ze aan ons het beste levensadvies dat ze ooit kreeg.

Duration:00:29:30

Confidence Man in 5 Essential Tracks

9/10/2018
We spraken Janet Planet en Sugar Bones van Confidence Man [EN] over zelfverzekerdheid in muziek, wie hen inspireert (muzikaal gezien, maar met wat betreft outfits en gesynchroniseerde dansjes) en waarom disco muziek gewoon écht cool is.

Duration:00:46:19

Sunflower Bean in 5 Essential Tracks

9/3/2018
In dit interview vertelt Sunflower Bean welke vijf nummers een grote impact hadden op hun muziek en hun levens. Jacob, Julia en Nick worden met hun laatste album, Twentytwo in Blue, vaak vergeleken met Fleetwood Mac. Ze laten in dit interview ook weten wat vinden zij zelf van die vergelijking vinden. Ook vertellen ze wie van hen drie eigenlijk de beste nieuwe muziek ontdekt.

Duration:00:40:38

Tom Odell in 5 Essential Tracks (2018)

8/27/2018
Tijdens dit interview vertelt Tom Odell over zijn favoriete muziek op dit moment, dat hij vrijwel nooit starstruck is (en wie de uitzondering op deze regel is) en wat hij deed toen hij hoorde dat Aretha Franklin overleden is. Hij vertelt ook wie de grootste muzikale inspiratiebronnen zijn voor zijn nieuwe muziek en hoe zijn schrijfstijl is veranderd.

Duration:00:40:04

Blaudzun in 5 Essential Tracks 2018

8/21/2018
Blaudzun brengt in 2018 een nieuw album uit, staat op Pinkpop en eindigt het festivalseizoen met een topoptreden op Lowlands. Hoogtijd om even bij te praten over muziek die Johannes inspireert! Je hoort zijn favoriete nummer voorbij komen, liedjes waar zijn hart sneller van gaat kloppen en waar hij nu heel lekker op gaat.

Duration:00:46:55

Tom Walker in 5 Essential Tracks

7/16/2018
In dit interview met Tom Walker [EN] vertelt hij alles over zijn favoriete muziek, welke liedjes hem altijd opvrolijken en dat hij zijn liefde voor muziek eigenlijk aan zijn vader te danken heeft. Dankjewel, papa van Tom!

Duration:00:29:57

Kensington in 5 Essential Tracks

7/9/2018
In dit interview vertellen Niles, Jan, Eloi en Casper van Kensington over hun 5 Essential Tracks. Ze vertellen onder andere naar welke track ze áltijd luisteren voordat ze het podium op gaan én van welke track ze heel hard van gaan rijden…

Duration:00:53:31

The Script in 5 Essential Tracks

7/3/2018
In dit interview met Glen, Mark en Danny van The Script vertellen ze alles over hun muzikale invloeden, over hoe belangrijk zij hun Ierse roots vinden en hebben ze een heuse muzikale throwback - naar negen jaar geleden toen ze net begonnen als jonge honden in de muziek!

Duration:00:35:26

The Overslept in 5 Essential Tracks

6/18/2018
In dit interview vertellen de mannen van The Overslept over hun 5 Essential Tracks. Onder andere Gavin DeGraw en My Chemical Romance komen voorbij in hun lijst. Het blijkt dat één van de bandleden stiekem heel erg van reggae houdt en eigenlijk een reggae band wil beginnen… Of dat ook echt gaat gebeuren? Check de video!

Duration:00:38:35

CHVRCHES in 5 Essential Tracks

6/12/2018
In dit interview praten we met Iain, Martin en Lauren van CHVRCHES over hun 5 Essential Tracks. Deze 5 tracks hebben allemaal een impact op hun carrière, nummers en albums. Prince, The Cure en anderen zijn een grote inspiratie voor deze drie. Wil je weten welk nummer ze absoluut niet willen zingen en horen tijdens karaoke? En hoe ze hun eigen shows beschrijven? Beluister de podcast!

Duration:00:57:54

EUT in 5 Essential Tracks

6/4/2018
In dit interview vertellen Megan, Jim, Tessa, Emiel en Sergio van EUT alles over hun 5 Essential Tracks. Michiel spreekt ze over hun invloeden, tracks die ze allemaal leuk vinden, en ook nog welke tracks gevetood werden.

Duration:00:59:06

HAEVN in 5 Essential Tracks

5/28/2018
In dit interview vertellen Jorrit en Marijn van HAEVN over hun 5 Essential Tracks. We spreken ze over de invloeden op hun muziek en op hun album Eyes Closed. Jorrit en Marijn vertellen over de Spotify cultuur, over onthaasting, over het e-mail naar de producer van London Grammar en de Lion King. Hun motto voor muziek? Neem je tijd, ga er voor zitten en laat het over je heenkomen

Duration:00:48:30

Alice Merton in 5 Essential Tracks

5/21/2018
In dit interview doet Alice Merton een boekje open over met welke muziek zij opgroeide, hoe deze muziek haar eigen muziek beinvloed, en wie haar inspireert om songteksten te schrijven zoals zij nu doet. Ze vertelt ook dat No Roots niet alleen figuurlijke teksten bevat, maar ook letterlijke. Ze probeert overal waar ze woont een stukje van zichzelf achter te laten, en ze heeft zelfs weleens zo’n aandenken teruggevonden!

Duration:00:32:55

The Wombats in 5 Essential Tracks

5/14/2018
In dit interview vertellen Murph en Dan van The Wombats over hun 5 Essential Tracks [EN]. Elk van deze 5 nummers hebben een andere impact op hun carrière. Sommige nummers zijn om te luisteren, sommige nummers zijn om op te dansen voor aanvang van hun show bijvoorbeeld. Ook vertellen ze hoe enthousiast ze zijn om met Weezer & The Pixies te touren: “We only have to play 30 minutes at night and then we can watch Pixies and Weezer!

Duration:00:36:18

5 Essential Tracks van George Ezra

5/7/2018
We spraken George Ezra over zijn vijf belangrijkste liedjes [EN]. Vijf liedjes aan de hand waarvan we zeker terug gaan in de tijd, naar een periode wanneer George nog in de lokale kroeg werkte, op school zat, of tijdens zijn eerste tour.

Duration:00:29:16

James Bay in 5 Essential Tracks (2018)

4/30/2018
James is terug! In dit interview praat James Bay met ons [EN] over 5 tracks die hem recent veel inspireerden. Er is een duidelijk thema waar de liedjes die hij heeft gekozen in passen, en hij heeft het zelfs over zijn mantra (met dank aan David Bowie, en een van zijn meest spraakmakende uitspraken) en filosofeert over zijn hoop voor de toekomst van de muziekwereld en artiesten ?

Duration:00:55:53

Big2 in 5 Essential Tracks

4/23/2018
In dit interview vertelt Twan van Steenhoven aka Big2 alles over zijn grootste muzikale inspiratiebronnen, hoe het is om écht beef te hebben in de hip hop wereld ("it grows old real quick"), en hoe zijn moeder ook een invloed heeft op zijn muziek(smaak) [NL]. Ga er even lekker voor zitten en vibe mee op de muziekkeuzes van Twan!

Duration:01:57:13

Freya Ridings in 5 Essential Tracks

4/16/2018
In dit interview vertelt Freya Ridings over haar 5 Essential Tracks [EN]. Deze 5 nummers hebben een grote impact op haar als artiest en haar carrière. In dit interview zie je haar liefde voor Florence Welch (Florence + The Machine) en Hozier. Daarnaast covert ze zijn ‘Work Song’ en doet ze ook nog andere prachtige live performances.

Duration:00:31:52

De Jeugd Van Tegenwoordig in Essential Tracks

4/10/2018
In dit interview met De Jeugd van Tegenwoordig praten ze over muziek. 5 Essential Tracks werden al snel gewoon (oneindig veel) toffe tracks. Met alles van Mi Gente (tututududuu, probeer die nu maar eens uit je hoofd te krijgen) tot Timbaland tot Mariah Carey! Oh en ze hebben een sterke mening over Bruno Mars. En over Def P. Over iedereen eigenlijk, maar dat is de bedoeling! Bas Bron schitterde in afwezigheid vanuit Glasgow maar kreeg wel een dikke S.O.

Duration:00:56:07